FOTOTUTORIAL: Hoge wenkbrauw tutorial!

Mijn wenkbrauwen zijn denk ik een punt wat veel wordt besproken op mijn blog, zowel positief als negatief. Dat iemand zich er over uit laat, weerhoudt mij niet om die prachtige hoge donkerbruine brows bij te tekenen! Ze geven mijn gezicht meer karakter, benadrukken de momenten waarop ik lach en voor mij gevoel lift het mijn gezicht!

Hoge wenkbrauw tutorial

De verzoeken voor een How To over mijn wenkbrauwen stroomde binnen, niet alleen via mijn blog, maar ook in mijn omgeving krijg ik er vaak vraag naar. Zijn ze echt? Heb je ze geëpileerd? Getatoeëerd? Is het permanente make-up? Hoe doe je dat nou precies? Het is gewoon een oogschaduw van de INGLOT de Matte 327! Een donkerbruine oogschaduw die ik gebruik als wenkbrauwpoeder en aanbreng met een schuin afgesneden penseel, ook wel een Angle Brush genoemd.

Hoge wenkbrauw tutorialHeel easy, zet een streepje voor je wenkbrauw of waar je wenkbrauw begint. Ik zet hem precies op het gedeelte waar mijn wenkbrauw begint. Zet hem schuin of recht. Ik zet hem het liefst iets schuiner dan recht, zo ogen mijn wenkbrauwen hoger.

Hoge wenkbrauw tutorial
Nu volg ik mijn wenkbrauw zelf, maar ik speel lichtelijk vals door hem naar boven te trekken, in plaats het einde te volgen. Hierdoor zit hij hoger. Ik ben zelf blond, mijn wenkbrauwen zijn ook vrij licht, als je wenkbrauwen donkerder zijn kan dat nogal een probleem zijn.

 Hoge wenkbrauw tutorial
Nu zet je boven ook een lijn, laat hem doorlopen in het einde van de onderkant. Ga een beetje met je gevoel mee, zorg ervoor dat het niet letterlijk twee strepen zijn.
Hoge wenkbrauw tutorialHet einde, niet te dik, niet te dun, niet te ver naar beneden. Ik stop waar mijn wenkbrauwharen ophouden.

Hoge wenkbrauw tutorialInvullen! Zodra je nog enkele plekjes ziet teken je die bij.

Hoge wenkbrauw tutorialVervolgens kan je je wenkbrauw nog corrigeren met make-upremover op een wattenstaafje. Ik gebruik altijd een babydoekje, omdat die toch in de buurt liggen, fout, ik weet het. Stiekem zo handig.

Wenkbrauwen tekenen is heel makkelijk, althans voor mij, ik volg mijn vorm wenkbrauw, teken hem bij, bewerk hier wat met de oogschaduw en ik ben klaar. Oké, niet echt. In het corrigeren gaat altijd veel tijd zitten. Het moet perfect zijn, kloppen ze? Zijn ze symmetrisch? lijkt het niet alsof ik de hele dag verbaasd kijk? omdat er eentje lager zit. Laten we niet de arrogante hoge wenkbrauw vergeten!

Wenkbrauwen zijn sowieso niet gelijk, de één is hariger, is lager, heeft een puntje en de andere een boogje. Echt een drama! Gelijk zouden ze nooit worden, maar doordat ik ze bijteken lijken ze wat meer op elkaar.

Werk jij je wenkbrauwen bij? En wat doe je precies? Epileren of bijwerken met poeder?


24 Comments

 • Milou

  08/01/2012

  Wow, echt heel erg mooi! Ik teken zelf ook altijd mijn wenkbrauwen bij, maar die zien er lang niet zo mooi uit als die van jou! ;-)

  Reply
 • Belllezza

  08/01/2012

  Hier heb je me heel erg mee geholpen! Mijn wenkbrauwen zijn zo lastig…

  Reply
 • Lisa

  08/01/2012

  Je wenkbrauwen doe je echt goed, mooi hoor :-)

  Reply
 • ValleyDollEva

  08/01/2012

  Interessant, ik ga het zo es proberen. Ik teken mijn wenkbrauwen ook bij, ze zijn veel te licht en als ik ze niet bijteken heb ik foto’s precies géén wenkbrauwen.

  Reply
 • redhotjillypeppers

  08/01/2012

  Ik heb een gelijkaardige techniek: ik gebruik wenkbrauwpotlood om de vorm af te lijnen en een lichte bruine oogschaduw om ze op te vullen.

  Reply
 • Els & Liesbeth

  08/01/2012

  Ik epileer ze vooral in vorm, en afhankelijk van de make-up die ik draag vul ik ze nog in met wenkbrauwpoeder. Dit zou voor mij te fel zijn (omdat ik het niet gewend ben wss), maar bij jou vind ik het echt goed staan. Het maakt je gezicht gewoon ‘compleet’. :-)

  Reply
 • Jorinde

  08/01/2012

  Mooi hoor. Ik ben niet zo goed in wenkbrauwen. Ik epileer ze en teken ze bij met een wenkbrauwpotlood.

  Reply
 • Amanda

  08/01/2012

  Leuk om te zien! en erg handig;)

  Reply
 • Nicole

  08/01/2012

  Ik vind je wenkbrauwen erg mooi! Ik epileer en maak ze wat voller met een wenkbrauw potlood, zwart: heb sowieso zwarte wenkbrauwen en zwart haar. Ik maak m’n wenkbrauwen niet dikker of langer, maar voller “behaard” zeg maar. Dichter, zodat ze mooi uitkomen.

  Reply
 • froufroubeauty

  08/01/2012

  Wow wat een verschil :D Het geeft je gezicht inderdaad wat meer karakter en zeker niet in de slechte zin. Op je eerste foto ben je prachtig geshmikt zo met dat groen, I love it ^^

  Reply
 • Dionne

  08/01/2012

  Mooi! Ik ga het ook eens proberen :)

  Reply
 • jlovesbeauty

  08/01/2012

  Staat je mooi.. Ik ben niet zo handig met mijn wenkbrauwen, dus hou het meestal gewoon bij epileren.

  Reply
 • theartismakeup

  08/01/2012

  prachtige browtjes ;) ik teken ze ook vaak in omdat mijn ene wenkbrauw gewoon een stuk korter is dan mijn andere lol heel vaag! maar soms ben ik weleens te lui ;)

  Reply
 • Deb

  08/01/2012

  Thanks girl voor deze fantastische how-to, hier zat ik echt op te wachten! Ik doe het ongeveer hetzelfde (met een oogschaduw poeder van MAC in charcoal brown en met een schuin kwastje) maar minder systematisch met lijnen. Dat moet ik misschien ook eens doen voor een strakker resultaat want daar hou ik zo van! Wat betreft ongelijke brows, iemand zei eens: je brows zijn zusjes maar geen tweelingen en wat mij betreft slaat ze de spijker op de kop! By the way… Als mensen negatief zijn over jouw brows, zijn ze gewoon vet jaloers en kunnen jouw brow awesomeness gewoon niet handlen ;-)

  Reply
 • Nathalie

  08/01/2012

  Heel mooi gedaan zo! Je krijgt er een mooie open blik van. x

  Reply
 • Germa

  08/01/2012

  Je doet het precies op de manier hoe ik het ook doet, alleen gebruik ik een wenkbrauwpotlood van MAC. Deze methode is denk ik het makkelijkste en het mooiste om te doen.

  Reply
 • shannara

  08/01/2012

  geweldig! thxxx

  Reply
 • Dieuwertje

  08/01/2012

  Erg mooi!

  xx

  Reply
 • glamourbyc

  08/01/2012

  Leuk artikel!
  En je hebt mooie wenkbrauwen hoor.
  Ik epileer ze, en teken/poeder ze een beetje bij.

  Liefs

  Reply
 • Shirley

  09/01/2012

  Ik vind dat je ze wel mooi strak hebt altijd, maar ik vind ze wel vrij donker en je kijkt wel vaak verbaasd, maar toch…het heeft wel wat.

  Reply
 • BeautyLoves

  09/01/2012

  Ik houd wel van mooie, volle wenkbrauwen. Zelf gebruik ik niet zo vaak wenkbrauwpotlood of -poeder, zeker dagdagelijks niet. In het weekend besteed ik meer tijd aan mijn wenkbrauwen :)

  Reply
 • lillyherworld

  09/01/2012

  Ik vind inderdaad dat je een open blik erdoor krijgt! Mooi hoor :)

  Reply
 • beauty treasures

  10/01/2012

  Leuk om te zien, ik teken mijn wenkbrauwen ook regelmatig bij met een gosh wenkbrauwpaletje, en daarnaast heb ik een wenkbrauwmascara van bobbi brown die ik erg veel gebruik!

  Reply
 • tessjj

  11/03/2012

  ik teken mijn wenkbrauwen niet bij. dat is bij mij heel opvallend en dat lijkt ook meteen zo hard op mijn gezichttX

  Reply

Geef een reactie