TALK: Oogschaduw vermijden. Of toch niet?

Kleuren, altijd moeilijk om te combineren, hoe combineer je nou iets? Staat die kleur je wel? Of is het een echte miskoop? Hoe weet je of een kleur je staat? Misschien past hij wel niet bij je ogen? Koop je hem dan niet? Of trek je de daredevil shoes aan en neem je hem toch mee? I’m curious!

Oogschaduw vermijden

Die prachtige oogschaduws in rijen naast elkaar, allemaal bij elkaar uitgesteld tot een geweldige heaven van make-up! Geweldig om even een kijkje te nemen, heerlijk te lopen swatchen, kleuren kiezen en uiteindelijk spot je de perfecte tint! Maar wat nou? Hij staat je niet! Herkenbaar? Been there, done that.

Oranje tinten? Komt dat alweer bekend voor? Of de paarse oogschaduw? De blauwe tinten? Ik heb best veel kleuren die ik niet droeg, omdat ik “vond” dat ze niet bij mij stonden. Helaas haalde de oranje oogschaduw veel roodheden bij mij omhoog, maar ik besloot mij er toch aan te wagen. Helemaal toen ik de perfecte tint bij de Make Up Store zag en uiteindelijk niet heb meegenomen vanwege mijn “oranje-staat-mij-niet-gedachte”, stupid! Zoveel spijt van gehad, maar ik vond een soort van dupe in mijn Sleek palette, namelijk Tequila Sunrise.

Oogschaduw vermijden

Er zijn al enkele looks mee verschenen en elke keer zodra ik die tint op mijn ogen draag, smelt ik weer van binnen. Besef ik hoe fout ik was met het kiezen van oogschaduws! Vooroordelen zijn nooit, maar dan ook nooit goed. Soms wel, maar meestal zijn we haters. Althans, ik ben wel eens een hater, vooral met make-up producten, bad bad bad!

De oranje oogschaduw draag ik nu met trots! Ik gebruik gewoon wat meer groene concealer en tada, wearble! Ik koos ook nooit voor blauw, van lerares had ooit eens gezegd dat het niet kon met blauwe ogen? Het lullige was ook nog eens, dat ik daar stond met een blauwe smokey eyes. Ja, van je lerares moet je het hebben! Maar inmiddels weet ik wel beter, blauw laat je ogen meer spreken, ze poppen er letterlijk uit.

Oogschaduw vermijden

Ook met de blauwe tint heb ik al enkele looks gemaakt, zowel donkerblauw als babyblauw, daredevil! Vooral als een blauw heel intens is, kan je hem zo goed combineren met een mooie witte highlighter, smelt smelt smelt. Je moet het gewoon doen, proberen, kijken en experimenteren.

Paars, meh! Nog zo een kleur waar ik niet graag voor koos. Puur omdat ik geen raad wist met de kleur. Ik had bij de MUS een verkeerde highlighter meegenomen, kan gebeuren, heb ik veel baat bij gehad, gelukkig! Maar toch zat ik weer met een andere kleur in mijn maag, wat moest ik daar nou mee? Toen besloot ik een keer voor de paarse tinten te gaan, daar kwam ook een incredible look uit en ook nu draag ik de highlighter onder mijn wenkbrauw. Het is een parelmoerige shimmer met een aparte finish, iets wat mij echt trekt!

Oogschaduw vermijden

Rood is ook een moeilijke kleur. Je moet daar heel voorzichtig mee zijn, oppassen met huilogen, of ogen dat net lijkt of je stoned bent, vervelend, maar kan altijd gebeuren. IDEE! De kleuren die ik zojuist allemaal heb opgenoemd, ga ik een look mee maken, puur om te bewijzen dat je elke oogschaduw kan hebben die je maar wilt dragen! Ik heb ze allemaal een keer gemaakt, maar nu ga ik er een andere draai aangeven, zowel draagbaar als niet draagbaar.

In ieder geval wil ik hier mee zeggen dat je gewoon moet blijven proberen met verschillende tinten, misschien breng je ze niet goed aan? Of op de verkeerde plaats? Blijven experimenteren en dan kom je er uiteindelijk wel uit! Good luck!

Heb jij nog bepaalde tinten die je “niet” kan dragen? Of wilt dragen?


27 Comments

 • shannara

  18/01/2012

  Ik gebruik alles wel, maar niet zo uitgesproken

  Reply
 • redhotjillypeppers

  18/01/2012

  Ik hou me echt meer aan de standaardkleuren: bruin, zwart, grijs en af en toe wat groen of paars. Kleurrijke looks vind ik leuk bij een ander maar niet bij mezelf :)

  Reply
 • Lisa

  18/01/2012

  Blauw staat je echt prachtig!
  Kleuren die ik niet snel zal gebruiken zijn geel, oranje en rood. Gewoon omdat ik ze te fel vind, mijn oogschaduw zou dan trouwens ook niet matchen bij m’n kleding aangezien ik amper oranje/gele kleding heb ^^

  Reply
 • miss073

  18/01/2012

  Proberen kan altijd xD als het niet staat hebben we altijd nog het watje ;)

  Reply
 • Paola

  18/01/2012

  Blauw staat je echt super! Leuk al die felle kleurtjes!

  Reply
 • DashicaShirley

  18/01/2012

  Ik vind dat jij echt veel kleuren kunt hebben.
  Ik vind de paarse look trouwens super staan!
  Misschien ook maar eens een “poging” wagen.
  Ik pak vaak de standaard bruintinten, en vind het best saai worden.

  Reply
 • deijsprinses

  18/01/2012

  Volgens mij lees jij mijn gedachten want ik ging je net eens vragen om eens wat uitleg te geven bij kleuren keuzes. Ik hang zo vast aan de bruine/donkere tinten. Ik wil ook wel eens knalkleuren proberen maar weet echt niet goed waar te beginnen… :/

  Reply
 • Nicole

  18/01/2012

  Ik ben een schijterd. Ik draag niks anders dan grijs, bruin en zwart, hahaha.

  Ik vind de blauwe look je geweldig staan!

  Reply
 • Amanda

  18/01/2012

  Ik draag eigenlijk ook nooit oranje, puur omdat ik de kleur niet zo mooi vind!

  Reply
 • Gewoon proberen en experimenteren is eigenlijk de boodschap! Als je het niet probeert weet je het gewoon niet….

  Reply
 • Charlotte

  18/01/2012

  Mij staan groen en zilver niet heel goed, bruin, paars, caramel en goud juist wel weer :)

  Reply
 • Lotte

  18/01/2012

  Wat een leuk en interessant artikel! Hier heb je echt wat aan! :D

  Reply
 • theartismakeup

  18/01/2012

  vind vooral de donkerblauwe look mooi bij je staan! :D

  Reply
 • jlovesbeauty

  18/01/2012

  Die donkerblauwe look staat je geweldig! Een kleur die ik nooit draag is rood, staat me echt niet..

  Reply
 • Kayla

  18/01/2012

  Paars staat bij mij niet mooi, en oranje en rood vind ik bij mezelf ook niet zo heel mooi..

  Reply
 • ValleyDollEva

  18/01/2012

  Voor oranje oogschaduw ben ik nog niet klaar :d, maar mijn kleurkeuze is best wel uitgebreider geworden tegenwoordig.

  Reply
 • Jorinde

  18/01/2012

  Ik draag eigenlijk nooit geel.

  Reply
 • nailcrush

  18/01/2012

  Wow, dat rode kleurtje.. haha! Zou het niet snel dragen maar als je het goed weet te combineren waarom niet ;)

  Reply
 • germa

  18/01/2012

  Er is geen één kleur dat ik nog nooit geprobeerd heb. Ik ben van mening dat er in elke kleur een geschikte tint zit. Zo zou ik niet gauw fel rood dragen, maar bordaux rood staat mij prachtig. Het is gewoon een kwestie van doen/proberen en dan kom je vanzelf op de kleuren die je geweldig staan.

  Reply
 • Marijke

  18/01/2012

  In ‘het dagelijks leven’ hou ik et bij neutrale kleuren waarvan ik weet dat ze me goed gaan.
  Maar in het weekend is het lekker tijd om te experimenteren met kleur :-)

  Reply
 • makeupbyrubina

  18/01/2012

  ahh mooiii, nr 1 en 3 vind ik egt tof!

  Reply
 • melissa

  18/01/2012

  Ik draag eigenlijk alleen neutrale kleurtjes en vaak dat niet eens, ben altijd te lui voor oogschaduw ;-)

  Reply
 • Deb

  18/01/2012

  Die blauwe looks staan je gorgeous!! Die lerares was gewoon CRAAAZYY! Ik ben zoo jaloers hoe jij dat kan.. al die kleuren combineren en zo’n überpretty look maakt.. alles staat jou gewoon op de een of andere manier ;-)
  Ik ben zeker niet zo’n daredevil als jij (jij hebt het uitgevonden hihi), je zult mij echt niet snel.. denk nooit zelfs met rode oogschaduw treffen. Ik wil wel eens iets heftigs met blauw proberen. Gewoon omdat ik dat nog nooit heb gedaan. Vooral je 3e look van onder geeft me hiervoor een inspiratieboost!

  Reply
 • Mariette

  18/01/2012

  Wow knap dat je dat allemaal durft! Ik zou dat echt nooit doen…

  Liefs, Mariette

  Reply
 • steffie

  18/01/2012

  staat jou heel goed! maar bij mij staat t niet zou me dan echt weer 8 jaar voelen toen ik me eerste blauw roze oogschaduw overal opsmeerde van de intertoys! voel me prettiger met aardetinten

  Reply
 • Lydia

  19/01/2012

  Wauw, je moet maar lef hebben om oranje oogschaduw te dragen. Ik durf het in ieder geval niet! Blauw wil ik binnenkort weer eens proberen, hopen dat ik er deze keer niet uit kom te zien als een hoerenmadam. :)

  Reply
 • Daphne

  22/01/2012

  Ik vind ze mooi gemaakt maar ik zou ze zelf niet durven dragen haha.

  Reply

Geef een reactie