TALK: Vakantie it is.. almost!

De feestdagen zitten er officieel op, helaas zijn de vakanties voorbij en moeten we weer met zijn alle hard aan het werk om weer optimaal te presteren. Fail! Er zitten nog maar twee schoolweken op en ik was de eerste dag n de vakantie alweer gaar en toe aan een heerlijke schoolvrije week. Anyone else?

vakantie

Het is altijd moeilijk om weer op te starten, om in het ritme te komen, helemaal als je niet gewend bent om later dan normaal te gaan slapen. Ik zelf heb geen last ervan om rond een uur of vier pas in slaap te vallen, maar in de vakantie word ook dat later, shame on me. Dan heb ik er weer last van om doordeweeks weer pas rond een uur of één of twee te gaan slapen. Laat ritme? Heb ik altijd al gehad, sinds de middelbare school kwam daar verandering in en ben er nooit meer uitgekomen. Vandaar dat schooltijden voor mij rot zijn, wie begint er nou om negen uur?! Is er geen nachtschool? Is dat niet een goed idee? Een school waar je ‘s nachts heen kan gaan?

vakantie

Niet alleen opstaan is vervelend, de stress komt voor vele weer terug. We moeten op tijd onze opdrachten inleveren, nieuwe opdrachten maken, leren en nog eens leren voor de toetsweek die als een verrassing voor de deur staat. Misschien moet je op je werk wel die ene presentatie doen voor al die mensen, altijd spannend.

vakantie

We hebben ook geen feestdagen om naar uit te dagen, kerst is voorbij, we moeten nog uitbuiken van de gezellige dagen en oud en nieuw heeft ons verlaten voor het nieuwe jaar 2012! Het jaar waar wij de wereld gaan verlaten, het jaar waar de wereld in eindigt volgens de meeste. Ik heb zelfs al plannen voor 2013, dus ik accepteer niet dat de wereld vergaat! Stel je voor ,de wereld vergaat, zit je negen van de tien keer op school, ben je alleen maar hard aan het werk geweest, daarom is het belangrijk om te ..

vakantie

Ontspannen! Vergeet niet om gewoon rustig aan te doen, doe gewoon de dingen die je moet doen of echt afmoeten. Neem af en toe een break wat ook erg belangrijk is! Dat vergeten wij ook, althans ik vergeet om te ontspannen. Ik werk het liefst gewoon dagenlang aan mijn blog, doe ik nu al, maar daarnaast nog school + stage. Soms moet je even ontspannen door bijvoorbeeld gewoon je serie te kijken op de televisie, met vrienden afspreken of gewoon even een boek lezen. Neem desnoods nog wat resten alcohol van oud en nieuw.

In ieder geval kan ik de scholieren/studentes alvast opvrolijken met een vakantie die er binnenkort weer aan komt! Pas in februari, maar er is er weer eentje in aantocht, namelijk de voorjaarsvakantie.

Basisonderwijs:
Noord Nederland: 25 februari 2012 tot en met 4 maart 2012
Midden Nederland: 18 februari 2012 tot en met 26 februari 2012
Zuid Nederland: 18 februari 2012 tot en met 26 februari 2012

Voorgezet onderwijs;
Noord Nederland: 25 februari 2012 tot en met 4 maart 2012
Midden Nederland: 18 februari 2012 tot en met 26 februari 2012
Zuid Nederland: 18 februari 2012 tot en met 26 februari 2012

vakantie

Rond deze tijden vallen ongeveer de vakantie, je moet het altijd even na checken bij je school, bij mij veranderd dat namelijk nog wel eens. Maar een ruwe schets is nooit mis! Het valt rond het midden van februari tot het begin van maart. Ik kan hier maar één ding op zeggen, IK HEB ER ZIN IN!

Ben jij ook al toe aan een vakantie?


29 Comments

 • Nicole

  23/01/2012

  Hahaha: “Neem desnoods nog wat resten alcohol van oud en nieuw.”

  Ik heb geen school en/of betaald werk, maar een dag helemaal niets doen? Alleen maar series kijken? HELL YEAH!

  Reply
 • miss073

  23/01/2012

  Ja zeker heb nu al zin in die vakantie want dan is het Carnaval! Nu hoor ik als een gek te leren voor mijn tentamen maar daar ga ik zo aan beginnen. ontspannen is voor mij gelukkig bloggen ^^, maar ook dat brengt weer stress met zich mee xD. Achja het komt allemaal wel goed :D

  Reply
 • Amanda

  23/01/2012

  Ik moet deze week weer beginnen en heb echt geen zin, mede omdat in de kerstvakantie ziek was en moest leren. Ik verheug me alweer op de andere vakantie!

  Reply
 • Paola

  23/01/2012

  Toevallig heb ik volgende week vakantie! Yeey!

  Reply
 • deijsprinses

  23/01/2012

  Ik ben nog thuis tot en met 16 februari… Lang leve het hoger onderwijs. Alhoewel ik massaal veel werk heb. Ik verlang naar afstuderen ;) ’t Heeft nu al lang genoeg geduurd. Ik zit verdorie al 21,5 jaar op school.

  Reply
 • Sophie

  23/01/2012

  Ik heb ook zo’n laat ritme – prima als je dagenlang geen verplichtingen hebt maar lastig als je weer naar werk of school moet! Van mij mag de vakantie ook al weer beginnen hoor, met een reisje naar Miami bijvoorbeeld :D

  Reply
 • Rinah

  23/01/2012

  Ik zit niet meer in de schoolbanken, ben net terug van vakantie, en voorlopig geen vakantie meer voor mij.

  Reply
 • Michelle

  23/01/2012

  Ik vind het zo vreemd dat bij jullie niet iedereen tesamen vakantie heeft :p Is daar een reden voor eigenlijk? :p

  Reply
 • Jorinde

  23/01/2012

  Ik zit niet meer op school en heb voorlopig geen vakantie. Mijn vriend geeft les op de middelbare school, dus die heeft wel snel vakantie.

  Reply
 • Hmm…ik heb alweer een tijdje geen vakantie gehad! (sinds september niet meer!!)
  Nu ik dit zo lees…ben ik er spontaan aan toe! :-)
  Dat is het nadeel van werken: je moet er zelf aan denken om vakantie te nemen…

  Reply
 • Kayla

  23/01/2012

  Ik ben inderdaad ook weer erg toe aan vakantie, zo druk op school altijd! Zeker nu met tentamens!

  Reply
 • Belllezza

  23/01/2012

  Ik ga denk ik stoppen met mijn opleiding.. Dus dan heb ik lekker veel vrije dagenn :D

  Reply
 • jlovesbeauty

  23/01/2012

  Momenteel zit ik in de examens en ik heb heel erg nood aan vakantie! Maar nog een weekje en dan heb ik bijna 2 vakantie dus ik klaag niet :-)

  Reply
 • Wiesje

  23/01/2012

  ik wil ooooookkk vakantieeeee. pfff was er na 2 dagen alweer klaar mee, erg he hahaa.

  Reply
 • Lisa

  23/01/2012

  Oh ja, zal blij zijn zodra de examens gedaan zijn! Wil weer kunnen uitslapen, lol :)

  PS: bedankt voor de verjaardagswens van gisteren, waardeerde ik and it made me smile, dankjewel :D

  Reply
 • ValleyDollEva

  23/01/2012

  Goh vakantie, daar verlang ik naar. Helaas heb ik nog een examen in mijn vakantie dus tzal noppes worden :-(

  Reply
 • Angelique

  23/01/2012

  Heerlijk, vakantie!

  Reply
 • shannara

  23/01/2012

  nu alleen nog mooi weer …lol

  Reply
 • Judith

  23/01/2012

  Ik kan niet wachten tot de vakantie haha :)
  En dan hopen dat het weer ook een beetje meewerkt!

  Reply
 • Marloes

  23/01/2012

  Wat een leuke post weer! Ik snap precies hoe je je voelt. In mijn laatste jaar van mijn studie heb ik dat ook veel gehad. Op dit moment ben ik afgestudeerd en op zoek naar een baan en dat is nogal lastig, maar ik probeer wel te genieten van alle kleine dingetjes!

  Reply
 • Desiree

  23/01/2012

  Geniet van die vele vakantie’s zolang het kan ;-) Ik werk sinds mijn 16e fulltime (omdat ik daar bewust voor heb gekozen) en heb dus maar 2 weken per jaar vakantie (dit jaar toevallig langer, 3,5 week omdat ik ga trouwen) en af en toe een dag vrij (1x in de 2 maand ofzo). Het leven als scholier/student is echt zo slecht niet ;-)

  Reply
 • roos

  23/01/2012

  Zo jammer dat de feestdagen voorbij zijn!

  Reply
 • Miepyee

  23/01/2012

  Indd valt tegen als je denkt dat eigenlijk de vakantie er net op zit.
  Gelukkig hebben wij (limbo’s) over een dikke 3 weken weer lekker vrij. Ook heb ik deze week bufferweek dat geldt voor mij NIKSEN!

  Reply
 • jennifer

  23/01/2012

  ja ja ja ik ben helemaal toe aan vakantie. ik heb morgen een toetsdag en ik heb er geen zin in en ik hoop dat het goed gaat :D.

  Reply
 • Deb

  23/01/2012

  Herkenbaar! Zelfs na maar 1 weekje vrij geweest te zijn van werk, begon ik met lood in mijn schoenen aan mijn eerste werkdag PFFF! Ik ben echt toe aan vakantie.. maar moet nog tot eind mei wachten helaas, MAAR hij is vorige week wel lekker geboekt dus ik heb net als jij weer iets om naar uit te kijken, alleen moet ik nog ff geduld hebben.

  Reply
 • Katy

  23/01/2012

  Haii <3,

  Bedankt dat je mijn vragen leuk vind =D! Altijd leuk om te horen!

  Leuke post! Ik wordt er zelf ook gestressd van hoor. Al die schoolopdrachten! En slaap ritme heb ik totaal niet. Gisteren avond was ik heel erg moe en wilde slapen, maar in plaats daarvan lukte dat mij totaal niet. Omg weer een nacht niet geslapen!

  Gelukkig is er over 4 weken weer een voorjaarsvakantie <3! Stiekem hoop ik op sneeuw, want ik wil echt nog nieuwe foto's maken <3! En na die voorjaarsvakantie mag het lekker zomers worden haha xD.

  xxx Katy ^^!

  Reply
 • DashicaShirley

  24/01/2012

  Ppff ik ben echt toe aan vakantie!
  Helaas duurt dat nog even…we gaan in Juni.
  Maar in de tussen tijd wel nog weekendjes weg enzo :-)

  Reply
 • School ligt voor mij allang achter me, maar ik kijk ook altijd uit naar vakanties! Ik ben echt anti routine; het verstikt me en ik heb echt nood aan afwisseling!

  Reply
 • Darcy

  24/01/2012

  Ik ben zo toe aan vakantie !! ik hbzo een ontzettende hekel aan het opstaan en al dat huiswerk , gadsiderrie

  Reply

Geef een reactie