Arganolie: Puur en met Lavendel!

Argarganolieanolie, zegt de naam je al wat? Misschien komt het Marokkaans goud je meer bekend voor? Het is de olie onder de oliën. Iedereen is er vol van, maar is hij echt zo goed als zij beweren dat hij is? Inmiddels zijn er al bijna vier weken voorbij en ik hem de olie uitgebreid kunnen testen, op naar een review!

arganolie

Argan olie is een bijzondere, zeldzame olie die afgelopen jaren steeds populairder wordt buiten Marokko, waar arganolie vandaan komt. Tot 15 jaar geleden wist bijna niemand van het bestaan van dit wonderbaarlijke goedje, terwijl berbervrouwen rondom de argan boomgaarden het “Marokkaanse Goud” al vele eeuwen gebruiken.”

Al vele eeuwen geleden? Wauw, long time ago. En wij zijn er pas vijftien jaar geleden achtergekomen, amazing. Op dit moment rukt de olie op, schieten de reviews de grond uit en zijn er vele goede reacties over te lezen. Ik moet eerlijk toegeven dat ik er best tevreden mee ben!

arganolie

De goede eigenschappen van arganolie zijn het verzorgen van de huid, het gezond laten stralen, maar ook voor specifieke kwaaltjes zoals het vertragen van rimpelvorming en het helpt nog eens tegen het beschermen van de huid tegen de zon. MAAR, er komt nog een maar! Je kan het namelijk ook gebruiken om je nagelriemen, lippen en een (haar)masker er van te maken. De lippentest heb ik gedaan! Laten we eerst eens naar het product gaan kijken.

arganolie

De flesjes arganolie bevatten beide 60 ml, en daar doe je best een tijd mee. Ze zijn al op de foto een aantal ml geslonken, maar zuinig in gebruik. De pure arganolie heb ik ook voor een haarmasker gebruik, and believe me, ik ben dan echt niet zuinig. Elk haartje moet zijn verdronken in de olie, hooguit een aantal ml verbruikt!

arganolie

Wat ook superfijn is, althans dat vind ik. Dat is het pompsysteem! Je hebt vaak die oliën waarbij een dop erop zit, een gaatje erin en moet je het er “uitschudden”, hierbij krijg je een voldoende hoeveelheid op je hand en werkt het zuiniger.

arganolie

De olie bevat een gelige kleur, wat transparant word zodra je hem aanbrengt, geen gele vlekken op je lichaam. Het is ook geen water wat je op je lichaam aanbrengt, de verhouding is precies goed, makkelijk uit te smeren en mijn huid neemt hem prima op.

arganolie

De twee flesjes arganolie bevatten twee soorten olie, één pure arganolie en eentje met een lavendel geur. In het begin was de geur nogal overheersend. Zodra ik de olie had gebruikt, rook mijn hele kamer naar de lavendel variant, de pure olie had daar niet echt last van. Je moet tegen een sterke geur kunnen om het op je gezicht te gebruiken, iets waar ik zelf niet tegen kan, helemaal niet als iets te geparfumeerd is, maar na mate ik het meer ging gebruiken wende ik daar aan. Lavendel helpt vooral bij de slaapbevordering, tegenwoordig gebruik ik één pompje op mijn handen, laat het intrekken en ga slapen. Zachte handen + lavendel, amazing combination.

Ik heb probleemlippen, dat valt niet meer te ontkennen. Noem het op en ik ben er allergisch voor, mijn mooie dazzleglasses kan ik eigenlijk ook weggooien, maar ze zijn zo mooi! Mijn allergie is nogal uit de hand gelopen en kan nauwelijks nog lipproducten gebruiken. De arganolie kwam als geroepen en heb hem een aantal keer als lippenbalsem gebruikt! Hij houdt het soepel, maar of hij het voedt weet ik niet, in ieder geval bij mijn lippen niet. Maar misschien bij een ander wel, ik heb zoveel tekorten in mijn lippen, een ware hel.

arganolie

Mijn haar is ook een belangrijk punt, gekruld vind ik het het mooist zitten. Zodra het prachtig valt ben ik al blij, heb ik een bad hair day, berg je dan maar. Met een aantal flinke druppels arganolie, de pure variant, heb ik mijn haar een goede verzorgingsboost gegeven. Het verschil merkte ik wel, het was zachter en ik gebruik het ook als serum. Olie als serum?! Ja, een klein druppeltje op je hand, verdelen in je haarpunten en tada! Mooie shiny lokken! Mijn haar kreeg in ieder geval een goede opkikker van de olie.

Handen, in de winter zijn ze sowieso droog, maar echt zo droog, dat ze kunnen open spatten tot bloedens toe. Ik stamp het erin, om de hele dag door blijven te smeren, maar bedacht iets slims! Ik zet gewoon de Arganolie naast mijn laptop, op mijn bureau, zo smeer ik tijdens het artikel, tijdens het uploaden van foto’s en noem maar op, mijn handen in. Oud en nieuw is ook een hel, de hele dag buiten, in wind en weer, mijn handen zijn dan ook stokdroog, maar de arganolie heeft daar voor een deel roet in het eten gegooid. Ze waren wel aan de droge kant, maar vanwege stage, veel met mijn handen in het water zitten en continu het handen wassen is echt funest. Zelfs de olie kan daar niet tegen op, zodra ik ze heb ingesmeerd, kan ik ze weer opnieuw insmeren. De arganolie heeft degelijk wel mijn handen voor een deel bespaard met oudjaarsdag.

Het is een prettige olie, die ik zeker nog een aantal maanden ga gebruiken, ook al is het alleen al voor mijn haar. Of hij nou daadwerkelijk echt goed voedt, dat weet ik niet, maar hij geeft mijn haar een boots, houdt mijn lippen soepel, maar voedt ze niet(onmogelijke missie), mijn handen blijven ook soepel en heeft zeker geholpen bij de koude dagen.

De flesjes arganolie, de pure variant is €14,50 en de lavendel €15,50, zijn online verkrijgbaar bij de webshop van Arganolie.nl.

Gebruik jij arganolie? En wat is jouw mening daarover?

Informatie komt van Arganolie.nl/blog.

28 Comments

 • belllezza

  24/01/2012

  Ze lijken me heel fijn, arganolie is een mooi product!

  Reply
 • redhotjillypeppers

  24/01/2012

  Die met lavendel lijkt me heerlijk !

  Reply
 • jlovesbeauty

  24/01/2012

  Klinkt goed!

  Reply
 • Judith

  24/01/2012

  Ik ken het niet maar het klinkt erg goed!

  Reply
 • ValleyDollEva

  24/01/2012

  Leuke review ! Thuis staat er een flesje met arganolie uit Marokko meegebracht, ik gebruik het af en toe op mijn nagels maar eigenlijk niet vaak genoeg !

  Reply
 • Nicole

  24/01/2012

  Ik heb er ook veel goeds over gehoord. Ik gebruikt het (nog) niet, maar wederom klinkt het weer goed. Misschien toch maar eens een poging wagn.

  Reply
 • Rinah

  24/01/2012

  Heb Arganolie ook een tijdje gebruikt alleen het werkte niet op mijn haar. Mijn huid werd er wel lekker zacht van. Deze klinkt ook heerlijk.

  Reply
 • Ze klinken toch wel erg fijn!
  Ik denk dat ze ook maar een keertje ga proberen :-)

  Reply
 • germa

  24/01/2012

  Klinkt goed! Vooral de lavendel variant, lijkt mij heerlijk.

  Reply
 • Kayla

  24/01/2012

  Ik heb al veel gehoord over Arganolie.. lijkt me fijn!

  Reply
 • Cjs

  24/01/2012

  Mijn vriend en ik hebben het gekregen van mijn ouders toen zij op vakantie waren naar Marokko. Door het eten heen vind ik de smaak wel lekker, maar zodra ik het echt ‘proef’ zeg maar, geef ik de moed op. Ik vind het een zeer aparte, overheersende smaak..

  Reply
 • miss073

  24/01/2012

  aaa waarom had ik ook alweer een nobuy :P owja ik heb gewoon geen geld xD anders had ik het zeker aangeschaft ^^

  Reply
 • Amanda

  24/01/2012

  Ik ben nu die van de tuinen aan het testen, ben er nog niet uit of het wat vind. Vind het tot nu toe geen wonderproduct;)

  Reply
 • DashicaShirley

  24/01/2012

  Klinkt goed :-) lijkt me erg fijn.

  Reply
 • poederdoosje

  24/01/2012

  Ik heb eigenlijk nog nooit pure arganolie gebruikt.. Misschien moet ik het me toch eens aanschaffen als het zo’n “wondermiddeltje” is ^^

  Reply
 • Jorinde

  24/01/2012

  Ik gebruik geen Arganolie, maar misschien moet ik het ook maar eens gaan proberen.

  Reply
 • Laura

  24/01/2012

  Klinkt goed ! xx

  Reply
 • deijsprinses

  24/01/2012

  Ik gebruik het nog niet maar mijn droge huid zou dat misschien wel kunnen gebruiken Goede review, ik ben al aan het twijfelen of ik het zou aanschaffen :)

  Reply
 • Pretty Beauty Land

  24/01/2012

  ik heb het nog nooit gebruikt. ben wel nieuwsgierig geworden!

  Reply
 • Sophie

  24/01/2012

  Ik heb een haarserum met argan olie en ik vind het zo fijn! Maar hij is niet puur zoals deze, ik ben wel benieuwd of dit misschien nog beter zou werken =)

  Reply
 • shannara

  24/01/2012

  Ik hou van olie, deze lijkt me erg fijn.

  Reply
 • Lisa

  24/01/2012

  Klinkt fijn! :)

  Reply
 • Wiesje

  24/01/2012

  Ik heb ook Argan olie en vind het fijn! Helaas zonder pompje, waardoor je meteen heel je hand onder hebt zitten.
  Super fijne review trouwens!! Heeell duidelijk x

  Reply
 • Marloes

  24/01/2012

  Ik had er nog nooit van gehoord, las wel steeds vaker reviews over verschillende oliën. Hij klinkt wel goed!

  Goede review ook, duidelijk, veel info en duidelijke foto’s

  Reply
 • Tahnee

  25/01/2012

  Mooi prijsje ook. Je hebt mij nieuwsgierig gemaakt. Misschien overhalen om samen met mijn moeder een bestelling te plaatsen.

  Reply
 • arganolie.nl

  25/01/2012

  Hoi! SUper leuk dat je over onze arganolie hebt geschreven, bedankt!

  Reply
 • Deb

  25/01/2012

  Het klinkt fijn en ook de lavendel geur spreekt me aan. Tegenwoordig is arganolie populair naast de karité of shea butter. Een olie zou ik persoonlijk niet snel gebruiken omdat ik het te vettig vind. Duurt lang met intrekken en je haar super vettig zodat ik het erna nog moet wassen. Mij iets te omslachtig. Arganolie verwerkt in lotion, bodybutter of (douche) gel vorm vind ik persoonlijk wat makkelijker.

  Reply
 • Charlotte

  26/01/2012

  Nice spul, ik wil het ook altijd nog een keer uitproberen! Huisgenoot heeft laatst een flesje stuk laten vallen in de badkamer, echt zoooooo zonde!

  Reply

Geef een reactie