TALK: Korte nagels? Of lange ijspriemen?

“Wat heb jij eigenlijk een korte nagels..” Hoe vaak ik dat wel niet hoor. “Vaak zijn ze toch een centimeter of twee?” Eh? Nepnagels, acrylnagels, gelnagels, van de mooie lange nailarts nagels, waar je een perfecte ruimte op heb om een hele creatie op te maken? Dan moet je helaas niet bij mij wezen. Why not?

korte nagels

Lange nagels zijn prachtig om te zien, vers in de lak en no chipwear, gorgeous. Dat is het beeld bij mij met lange nagels, allemaal gelijk en tot in de puntjes verzorgd! Van die lange rode nagels, of een geweldige nailart erop met diamantjes, om bij te kwijlen.

korte nagels

Ikzelf heb geen lange nagels, het verre van lang! Kort? Meh, zo zou ik het ook weer niet noemen. Als ik jeuk heb, kan ik gerust krabben, zonder mij te bezeren. Het zijn nou weer geen stompjes, geen nagelbijter hier! Ik heb het wel een aantal jaar gedaan toen ik op de basisschool zat, zat ik tegenover een jongen die dat deed, binnen enkele maanden kon ik amper nog dingen van de grond pakken, tot bloedens toe, zo vervelend. Bij middelbare school werd het al minder, ik had sowieso korte nagels en ineens verdween het. Ik bijt nu geen nagels meer, ze zijn ook volledig hersteld, niet lang, maar daar zorg ik zelf voor.

korte nagels

Lange gemanicuurde nagels komen bij mij niet voor. Korte? Gewoon een normaal formaat? Gemanicuurd zijn ze wel, vijlen, verzorgen en lakken is toch wel een must voor mijn nagels. Ondanks dat ze hier en daar wat verkleurd zijn door de donkere lakken, of gewoon een zuurstofgebrek blijf ik ze voorzien van een gekleurde lak.

korte nagels

Mijn nagels vijl ik altijd korter dan de gemiddelde mens, ik krab mijzelf heel vaak, wanneer mijn nagels te lang zijn, ben ik een gevaarte voor mijn omgeving en mijzelf. Dan denk je meteen aan nagels die krom groeien, haha! Nee, ze komen dan nauwelijks boven mijn vingertoppen uit.

korte nagels

Tijdens mijn opleiding schoonheidsspecialiste werd er ingestampt dat je korte nagels moest hebben voor het masseren van de klant, had je dat niet, dan prikte je de cliënt. Jieks! Tijdens het reinigen kon dit ook nog wel eens gebeuren, vanaf toen lette ik er al op. Nu ook met de opleiding die ik nu doe moet ik korte nagels hebben en geen nagellak op. WAT EEN HEL. Ik ben het er nog steeds niet mee eens om geen nagellak te mogen dragen, bij een operatie, oké, je hebt negen van de tien keer handschoenen aan. Het zit mij toch dwars, kale nagels, dislike.

korte nagels

Vandaar dat ik het mij afvroeg, wat vinden jullie nou lang? Nagels die boven je vingertoppen uitkomen? Goed zichtbaar? Enkele centimeters? Is je tip lang? Of juist je nagelbed? Verwond jij jezelf er ook mee? Of ben ik zo een kluns die dat alleen heeft?

Mijn nagels zijn altijd kort, gewoon omdat ik het fijner vind werken. Ik kan alles oppakken, wat nog wel eens een probleem kan zijn met acrylnagels, iets wat je opnieuw moet leren! Ik ben altijd bezig, dus al zou ik mooie nette lange nagels hebben dan zouden ze mij alleen maar in de weg zitten, daarom koos ik voor de short nails. Inmiddels is het een gewoonte geworden en vijl ik ze wekelijks bij. Natuurlijk heb ik ook momenten waarop ik ze laat groeien, een aantal millimeters voor een bepaalde lak.

korte nagels

Sommige nagellakken staan gewoon beter op lange nagels, dat heb ik ook bij de kortere nagels. Een donkere kleur zie ik het liefst op korte nagels, hangt er vanaf welke het is, soms moet je daar long nails voor hebben! En als ik in to the nailart ben, dan verschijn ik ook met langere nagels dan normaal. Ook hier is afwisseling belangrijk!

Wat zijn voor jou lange nagels? En wat versta jij onder kort?


41 Comments

 • redhotjillypeppers

  25/01/2012

  Het hangt ook een beetje van de vorm van je nagels af vind ik. Hele lange of hele korte nagels vind ik niet mooi. De nagels op de eerste foto zijn heel mooi van lengte. En zo kort vind ik jouw nagels nu ook weer niet hoor :)

  Reply
  • rowena

   11/12/2012

   De eerste foto is wel mooi alleen moet het voor mij wat langer zijn en een andere kleur nagellak want ik hou niet zo veel van geel

   Reply
 • miss073

  25/01/2012

  Sinds ik gestopt ben met nagelbijten probeer ik mijn nagels zo`n 0,5 a 1,cm MAX boven mijn toppen uit te laten komen. als ze langer worden kan ik niet meer fatsoenlijk typen xD en aangezien ik dat een hele hoop doe is deze lengte wel het fijnste. Ik vind het ook het mooiste wanneer het nagelbed langer is dan de tip want andersom ziet er gewoon heel gel uit xD. Met deze lengte die ik nu heb is het ook geweldig nailarten.
  Wat balen dat je geen nagellak op mag, maar ergens ook wel begrijpelijk. Ik mag ook mijn nagellak niet ophouden als ik bijvoorbeeld word geopereerd xD.

  Reply
 • Wiesje

  25/01/2012

  Ik vind lange nagels, als de tip ook echt wat langer is zeg maar…. Ik heb zelf hele korte nagels meh : ( maar in de schoonheidssalon moet dat eigenlijk wel een beetje… Ik vind jou nagels mooi!! Niet mega kort of lang, gewoon goed.

  Reply
 • Anne vdh

  25/01/2012

  Ik heb korte nagels, echt precies als de jouwe. Yes I call them short ;)
  Lange nagels vind ik waarbij het witte meer dan een halve centimeter is, alles daaronder is kort haha.
  Lange nagels overleven het niet bij mij, ik type ook als een gek dus soms breken ze gewoon af door mn toetsenbord haha

  Reply
 • Amanda

  25/01/2012

  Je weet zelf ook ik heb lange nagels. Na jaren geen lange nagels te hebben gehad, omdat ze steeds afbreken ben ik nu heel blij dat ik ze heb. Ik moet weer wennen als ik korte nagels heb, als ik typ of schrijf haha. Ik vind lange nagels alleen mooi wanneer je ze goed verzorgt:)

  Reply
 • sanne

  25/01/2012

  De lengte van de nagels op de eerst foto is ook ongeveer mijn lengte. Ik vind dit een mooie lengte, je kan er alles mee doen maar zijn toch ook weer niet te kort. Sommige mensen kunnen erg overdrijven wat de kengte van hun nagels betreft, dat is in elk geval mijn mening ;)

  Reply
 • deijsprinses

  25/01/2012

  Ik heb altijd problemen met mijn toetsen bord. Als mijn nagels heel lang zijn dan heb ik vaak toetsen mee. Ik ben bang dat ik ze er eens ga uittrekken.
  Lang is voor mij als ze boven je vinger uitkomen, tenzij je nagel op zich al heel lang is.

  Voor mij, geen korte nagels want ik vind dat ik dan worstenvingers heb. Ik heb al kleine handen vandaar dat ik graag nagels heb die toch 3 à 4 mm langer zijn dan mijn nagel zelf. Maar de limiet staat zeker op 4 mm, langer is helemaal niet meer mooi en wordt dan ook lastig te onderhouden.

  Dingen oprapen kan lastig zijn ;) Plus ik ben niet gewoon dat ik voel aan mijn vingertoppen buiten mijn nagel zelf. Mijn vingertoppen zijn door de jaren geen overgevoelig geworden voor prikkels.

  Reply
 • Emma

  25/01/2012

  hele lange nagels vind ik niet mooi, een beetje tussen lang en kort is mooi haha

  Reply
 • Nicole

  25/01/2012

  Ik vind beide mooi!

  Reply
 • Rinah

  25/01/2012

  Ik hou van nagels wat net mooi genoeg is voor een lakje. Ik had ooit super lange nagels, maar net zoals jij ben ik ook een gevaarte voor mijn omgeving en voor andere terwijl dat ook helemaal niet de bedoeling is. Met lange nagels kon ik ook moeilijk typen, en als ik een verpakking moest open maken moest ik dit ook weer aan mijn man vragen. Ik was namelijk bang dat mijn nagels snel af zouden breken. Nu laat ik het ook bij een gemiddelde mens met nagels, maar nog net mooi genoeg waar een lakje op kan.

  Reply
 • Lydia

  25/01/2012

  Ik heb ook halflange nagels, een beetje zoals die op de foto met Essie Chinchilly. Op deze lengte zien ze er netjes uit, breken en scheuren ze niet snel en kan ik ze mooi lakken. Ideaal!
  Al knip ik ze wel eens helemaal kort, gewoon omdat dat praktischer is tijdens het koken of bakken. Deeg kneden met lange nagels is niet aan te raden en niet hygiënisch.
  Ik vind het wel stom dat jij door je opleiding en toekomstige beroep geen keuze hebt wat je met je nagels mag doen, ondanks de handschoenen. Er zal vast een goede reden achter zitten, maar het blijft vervelend.

  Reply
 • germa

  25/01/2012

  Ik heb echt jaren nagels gebeten en daardoor heb ik een klein nagelbed. Dus alles wat boven mijn vingers uitkomt vind ik lang (al zijn ze werkelijk niet zo lang).

  Reply
 • Ik heb meestal halflange nagels. Soms zijn ze iets langer en dan ga ik altijd voor een french manicure. Maar zodra er ééntje afbreekt, maak ik ze gelijk allemaal kort, net alsof het de bedoeling was. Op korte nagels sraag ik altijd donkere kleuren (dit vind ik op lange nagels vaak iets te heftig)

  Reply
 • glasmetwater

  25/01/2012

  Zelf heb ik ook geen super lange nagels. Een vriendin van me wel, erg lang en perfect gelakt. Ik hou meer van niet super lange nagels maar wel altijd mooi gelakt. Meestal als ik mijn nagels laat groeien mislukt het altijd en dan breken ze ofzo, dus vijl ik ze wat korter. Wel heb ik af en toe nepnagels op, maar dan van die met een leuk printje.

  Reply
 • melissa

  25/01/2012

  Ik hou zelf niet van die hele lang nagels, medium gaat nog afhankelijk van hoe goed ze verzorgd zijn maar kort of ietsje over de vingertop vind ik het mooiste.

  Reply
 • Judith

  25/01/2012

  Ik vind te lange nagels eigenlijk niet zo mooi, zelf heb ik ook geen stompjes maar ergens tussen in :)
  En als mijn nagels te lang worden breken ze ook vaak af, wat ik ook niet erg fijn vind. Daarom hou ik het ongeveer op de lengte die ik nu heb!

  Reply
 • Lotte

  25/01/2012

  Ik hou niet echt van lange nagels, ze worden dan zo snel vies, dus ik hou het denk ik gewoon bij korte nagels!;p

  Reply
 • Inge

  25/01/2012

  Lange nagels zijn ook niet echt mijn ding, en ook niet practisch. Voor mijn trouw heb ik gelnagels gehad, en ik stootte die echt overal tegen dus na twee dagen moesten er al twee opnieuw gezet worden :s
  Jouw nagels zijn echt perfect van lengte, niet kort, maar gewoon goed, en ook mijn lengte ;-)

  Reply
 • Elke

  25/01/2012

  Lange nagels zijn niet echt mijn ding maar korte nagels ook niet echt. Zelf moet ik voor mijn bijverdieste mijn nagels mooie verzorgen en moet mijn witrandje van mijn nagels ongeveer 3 à 4 mm zijn. Dus dat is ook wel mijn maximum boven de 4 mm zou ik niet gaan want dat vind ik dat ze persoonlijk wat te lang worden.

  Reply
 • Marloes

  25/01/2012

  Ik vind het belangrijk dat je nagels er in ieder geval netjes en verzorgd uit zien, geen haken eraan of vieze nagels. Zelf heb ik redelijk lange nagels, maar niet zo lang dat ik er niks meer mee kan oprapen. Mijn nagels groeien nou eenmaal redelijk snel en vind het wel mooi staan. Maar ik vind van die lange nepnagels echt lelijk, vind het vaak heel snel ordinair staan.
  Bij mezelf vind ik het gewoon jammer dat mijn middelvinger en wijsvinger niet zo mooi groeien als de rest van mijn vingers.

  Reply
 • Dieuwertje

  25/01/2012

  Mijn nagels komen ook niet boven mijn vingers uit… Maar dat komt gewoon door het nagelbijten denk ik :( Ik wil ze graag wat langer, soms doen ze namelijk gewoon pijn!

  xx

  Reply
 • Lyanne

  25/01/2012

  Ik heb eigenlijk altijd hele korte nagels, dus ik kan er niet echt over meepraten haha

  Reply
 • Lonneke

  25/01/2012

  Ik heb niet echt hele lange nagels. Kan ik ook niet, want ik speel gitaar. En dan is het best wel irritant als je lange nagels hebt want die komen dan perongeluk tegen een snaar aan. En dat gaat dan een beetje trillen en dan krijg je zo’n zoem geluid, haha. En ik heb een eigen paard, dus ik ben vaak op de manege. En daar breken mijn nagels toch altijd af en worden ze helemaal vies. Maar ze zijn dus ongeveer evenlang als die van jou, misschien iets korter.

  Reply
 • ValleyDollEva

  25/01/2012

  Ik vind kortere nagels wel mooi, zo van die ijspriemen staan een beetje gemeen vind ik :p

  Reply
 • Mevo

  25/01/2012

  Mijn nagels breken als ze een hele korte lengte hebben, dus dat ze nog niet helemaal over me toppen van me vingers zitten, maar worden ze zo’n 3 cm vanaf waar ze uitlopen dan breken ze ook weer. zucht =( het is gewoon niet altijd leuk, als 1 nagel breekt moet ik van mezelf ze weer kort of korter knippen. Daardoor krijg ik soms ingroei, dat doet ook zeer en is vervelend!

  Reply
 • nailcrush

  25/01/2012

  Ik heb redelijk lange nagels, kort vind ik niet mooi en niet fijn aangezien ik lang ben gewend haha. Je ziet bij mij net een randje wit, het is niet extreem lang. Sommige nagellakkleurtjes vindt ik wel leuker op een korte nagel staan!

  Reply
 • Kayla

  25/01/2012

  Ik heb ook vrij korte nagels, mijn nagels steken denk ik één a twee centimeter boven het nagelbed uit..

  Reply
 • Jiildou

  25/01/2012

  Ik heb ook vrij korte nagels. Als ze te lang worden dan breken ze en worden ze gewoon erg lelijk. Ik vind het gewoon een stuk fijner als zelekker kort zijn. Als ik dan een donker lakje op heb lijkt het niet alsof ik een stel heksenhanden heb en lange nagels passen eigenlijk niet bij mijn handen. Sommige mensen hebben lange dunne vingers en lange nagels passen daar gewoon bij.

  Reply
 • Deb

  25/01/2012

  Wat een geweldige nailart creaties heb je uitgekozen.. gorgeous! Vooral de marble nails met Essie chinchilly en de OPI extravaganza ds met black french manicure!

  Zelf heb ik redelijk korte nagels. Ze komen net boven mijn vingers uit. Dat zou je niet zeggen.. ze ogen langer dan ze in werkelijkheid zijn vanwege mijn lange nagelbed. Vanwege mijn dochtertje houd ik mijn nagels kort, ben als de dood dat ik haar krab. Dat wil ik niet op mijn geweten hebben.. mama lange nagels en Alexia onder de krassen.. nee dat kan niet ;-)

  Reply
 • Ik heb mijn nagels ook redelijk kort, zoals jij ongeveer. En dat vind ik prima!

  Reply
 • DashicaShirley

  26/01/2012

  Net ertussenin haha :-)
  Lastig…ik vind te kort niet mooi maar gewoon kort/half lang weer wel…
  Ik vind de marble foto van Essie trouwens geweldig :-)

  Reply
 • Mijn nagels zijn puur natuur. Die eerste foto is prachtig overigens, en dan heb ik het vooral over het lakje!

  Reply
 • jlovesbeauty

  26/01/2012

  Ik vind de lengte van nagels op die eerste foto perfect. Te lange nagels zijn niets voor mij..

  Reply
 • happyannanas

  05/03/2012

  Ik beet zo’n lange tijd op mijn nagels, tot mijn moeder ineens zei: als je een week niet bijt en een wit randje hebt aan elke nagel, krijg je van mij 5 euro. Ik die hele week zitten kauwen op kauwgom en nadat ik die vijf euro kreeg hoefde ik net eens meer op mijn nagels te bijten! Geweldige methode voor elke nagelbijter, haha. Nu wel een beetje lange nagels maar zoooo flexibel en met veel scheurtjes en hoekjes. *zucht* ‘Wie mooi wil zijn moet pijn lijden’ :-(

  Reply
  • Beauty Koning

   05/03/2012

   Haha, je was in ieder geval gestopt met nagelbijten voor een weekje! Misschien moet je dat met een cadeautje voor jezelf doen, maybe stop je wel. ;D

   Reply
   • happyannanas

    06/03/2012

    Ja, een beter idee! Elke keer een leuk nagellakje als ik een hele week niet bijt.. Oooo dan heb ik oer een tijdje lange ”ijspriemen” zoals je dat zo grappig zegt met een paar superkleurtjes eraan! #HetBesteIdeeVanNederland! xx

    Reply
 • Kiki

  03/04/2012

  Mijn nagels zijn echt horrible ! Er gaat dan zo’n hele dikke laag vanaf , zooo irritant ..

  Reply
  • Kiki

   03/04/2012

   Van de nagel gaat er een deel af bedoel ik dan , gewoon simply mijn nagel . Snel ervoor zorgen dat het niet meer gaat gebeuren !

   Reply

Geef een reactie