TALK: Horrorwinter? Say What?!

De wintermaanden zijn geweldig, het is kerstmis, gezelligheid, sfeer en natuurlijk het footballseizoen, ook al geldt dat laatste voor mij, of misschien hebben we hier toch nog enkele fans? In ieder geval, de horrorwinter die niets meer van zich liet horen staat eindelijk voor de deur! “Horrorwinter? Say what?!” “Waar heb je het over Cynt?!” Nou..

horrorwinter

Het nieuws stond er vol mee, we zouden de ergste winter tot nu toe krijgen! Iedereen begon massaal in te slaan met dikke winterjassen en enkele voedselpakketten werden gemaakt. Volgens mij werden er temperaturen onder de twintig graden geschat, met heel veel sneeuw en a lot of gladde wegen. My god.

Deze week gaat het goed vriezen, krijgen we vandaag al sneeuw, wat in sommige delen van het land al is gevallen en een deel van Nederland kleurde wit, amazing! Natuurlijk brengt sneeuw niet alleen ellende met zich mee, zodra de eerste sneeuwvlok de grond raakt ligt het openbaar vervoer plat, of de gladde wegen, het onderuit gaan op een spekgladde stoep, de rotzooi achteraf, nee sneeuw kent ook leuke kanten!

horrorwinter

Wat ik altijd gezellig vind aan de geweldige horrordagen is dat de sneeuw voor sfeer zorgt, vooral in de avond. Zelfs de moordende enge steegjes, waar je ’s avond niet meer doorheen durft te lopen straalt door een witte glanzende laag, gorgeous! Alles is verlicht in de avond, je hebt overal een prachtig uitzicht op en het allermooiste aan een dik pak sneeuw is toch wel sneeuwvrij! Maar Nederland kennende moet daar zeg maar tot een vier meter sneeuw zijn gevallen.. meh.

Ik vind het ook heerlijk om gewoon naar de sneeuwvlokken te kijken, even zien hoe zij vanuit de lucht naar beneden dwalen. Het zijn ook perfecte dagen om eens heerlijk in je oude kloffie naar Gossip Girl te kijken, New Girl, of een andere serie die je hebt opgenomen of nog ligt te verstoffen in je Dvd-map.

Gamedagen! De XBOX roept mijn naam, samen met het geweldige spel Saints Row, wat erin zit, schreeuwen om mijn aandacht, true. De Sims was ook één van de spellen die ik speelde zodra het sneeuwde, het zijn van die kleine dingen die het gamen nog fijner kunnen maken. Met een grote warme kop chocolademelk, niet meer zichtbaar door de slagroom en gewoon de verwarming op de hoogste stand.

horrorwinter

Helaas zijn de ijskoude dagen funest voor onze huid! De verwarming staat hoger, hierdoor droogt je huid uit, ga je weer naar buiten de snijdende kou in, bad. Je lippen zijn nog gevoeliger in de winter en vergeet niet je handen, die de hele dag worden blootgesteld aan de koude wind, daar hoort ook nog eens je gezicht bij. What to do?!

In de winter is het sowieso belangrijk om meer te smeren dan normaal. Vanwege mijn droge huid smeer ik al meer dan een gemiddeld mens, ik smeer met een normale body butter wel twee keer. Dat ligt er ook aan wel merk ik gebruik, zodra ik mijn moeders body butter pak, heb ik daar geen last van. Vaak moet ik na het douchen mijn huid insmeren en nog eens vijf minuten daarna.

Op dit moment is de body butter made by mom mijn favoriet! In de winter is een goede moisturizer echt een must. Dat geldt ook voor een lippenbalsem, neem er eentje mee voor in je tas, of twee, voor als je hem eruit haalt en vergeet terug te stoppen. Stop daar ook meteen een handcrème bij, hiermee kan je je handen na het wassen meteen weer insmeren!

horrorwinter

Kortom, bereid je voor op weer een extreme koude tijd! Blijven invetten, smeren en moisturizen. Het is important! Kleed je wat warmer aan, hierdoor kan je ook de verwarming op een lagere stand laten staan, geen droge huid, of althans minder. Lekkere dikke sokken, ga desnoods voor een skipak! Niemand die gek op kijkt met deze dagen, en anders wie kan er hier nou lachen? Jij die warm zit? Of diegene omdat hij/zij eigenlijk bijna bevriest en jaloers is op jouw te gekke ski outfit?!

Geniet van de pakken sneeuw die eraan komen, of niet, want voordat je het weet, is het weer hartje zomer!

Hoe bereidt jij je voor met de ijskoude dagen?


36 Comments

 • Lisa

  30/01/2012

  Hihi, openbaar vervoer dat plat ligt vanwege sneeuw. In België ligt het plat vanwege stakingen! -_- jeej!
  Ik hou ook van winter en koude, dat is zo gezellig! Voorbereidingen maak ik eigenlijk niet echt, mijn huid is niet zo gevoelig. Wel smeer ik wat vaker een handcrème maar dat is ook het enige. (Stiekem ben ik gewoon verslaafd aan handcrème ^^ ).

  Reply
 • Belllezza

  30/01/2012

  Bleh, hier ligt al een centimetertje of 2.. Ik HAAT sneeuw, kou en vorst. Geef mij maar zon, zee en strand :)

  Reply
 • Bellachique

  30/01/2012

  Hier nog geen sneeuw te zien, maar ik vind het wel enorm mooi om te zien, zelfs s’nachts is alles zo mooi opgelicht door het wit van de sneeuw :). Het mindere is dan weer al die vieze moddersneeuw, en ik woon in de stad, dus dat is spijtig genoeg snel weg.

  Reply
 • Antje

  30/01/2012

  Hier is gelukkig nóg geen sneeuw te zien! Ik houd dus helemaal niet van sneeuw, vooral het fietsen naar school is zoo freezing! Warm aankleden dus!

  Reply
 • Yara

  30/01/2012

  Ik moet zo om 9 uur op school zijn en zit hier alvast met m’n muts op haha. Gewoon, lekker warm! Voor de rest bereid ik me niet echt voor. Als het sneeuwt verdom ik het om naar school te gaan in ieder geval. *moehaha*

  Reply
 • Jorinde

  30/01/2012

  Warme kleren, verwarming hoog, elektrische deken,en veel gebruik maken van handcreme en labello :-)

  Reply
 • ValleyDollEva

  30/01/2012

  Sneeuw is fijn maar toch niet zo leuk als je naar school of werk moet door die vieze prut :d !

  Reply
 • shannara

  30/01/2012

  Hier is het al weer weg, vind sneeuw mooi, maar moest alleen langs de weg vallen :-)

  Reply
 • Jildou

  30/01/2012

  Er is hier al een mini laagje sneeuw gevallen! Echt onwijs leuk! Nu nog ijs zodat we kunnen schaatsen and I’m happy!

  Reply
 • Elke

  30/01/2012

  Hier sneeuw het gelukkig niet want ik ben niet zo fan van sneeuw als ik er door moet. Hopelijk blijf dat zo. ;)

  Reply
 • jessy

  30/01/2012

  Hier ligt wel een laagje sneeuw en dat is genoeg voor mij! ik hoef echt geen hele pak sneeuw, zeker niet wanneer ik naar mijn werk moet!

  Reply
 • redhotjillypeppers

  30/01/2012

  Ik ben geen fan van sneeuw hoor ! Het is enkel leuk als je vakantie hebt en in het bos kan gaan wandelen ofzo. Van zodra je er met de auto door moet, is de fun er al af :)

  Reply
 • Nathalie

  30/01/2012

  Bij mij is al volop sneeuw gevallen! Ik vind het wel leuk, maar het moet wel hierbij blijven, moet tenslotte nog de deur uit hehe. Wat een mooie foto’s heb je trouwens gebruikt!

  Reply
 • Kayla

  30/01/2012

  Ik vind het wel leuk dat het gaat sneeuwen, alleen die kou is minder! En mijn huid wordt zo droog altijd, smeren smeren smeren dus!

  Reply
 • Nicole

  30/01/2012

  I love it! Hier heb ik zolang op gewacht! Hier ligt een dun laagje sneeuw, en het begint zelfs al wat te verdwijnen: NOOOOOO! Ik ben benieuwd hoe het er morgen uitziet! Anders er even met de camera erop uit.

  Reply
 • Pretty Beauty Land

  30/01/2012

  hier nog weinig sneeuw op een paar vlokjes na gelukkig!

  Reply
 • Inge

  30/01/2012

  We verwachten hier wel nog wat sneeuw vandaag, ik ben benieuwd…
  Sneeuw op zich vind ik super mooi, maar helaas ben ik er niet zo happy mee als ik op baan moet, zeker sinds ik een total loss heb gereden met mijn wagen in de sneeuw :(
  En qua verzorging, ik ben precies ook niet zo gevoelig aan de koude, enkel mijn lippen.

  Reply
 • Ik haat kou :-) Dus ik ben benieuwd vandaag :-)

  Reply
 • Judith

  30/01/2012

  Haha ik kan eigenlijk niet wachten tot het weer lente/zomer is :)

  Reply
 • Nicole

  30/01/2012

  hier is gelukkig nog geen sneeuw. Ik houd echt niet van de winter, kan niet wachtn tot het lente/zomer is!

  Reply
 • melissa

  30/01/2012

  Het is inderdaad een stuk kouder jammer voor mijn droge huid die wordt dan nog een stuk droger…. de winter is gezellig maar doe mij toch maar warm weer. ;-)

  Reply
 • Shirley

  30/01/2012

  Ik haat sneeuw en gladheid. En warm weer. Ik ben moeilijk!

  Reply
 • jlovesbeauty

  30/01/2012

  Nog geen sneeuw waar ik woon, gelukkig! Ik vind sneeuw er wel mooi uitzien maar daar stopt het, geef mij maar lente..

  Reply
 • sharon

  30/01/2012

  Sneeuw is leuk, als je niet naar school moet! Als je naar school moet is het hel, treinvertragingen, kou. Ik had me al voorgenomen om dikke snowboots te kopen en daar gewoon mee naar school te gaan. Dan heb ik het wel lekker warm ! :D

  Reply
 • Amanda

  30/01/2012

  ik heb echt een hekel aan sneeuw. Ik vind het alleen maar leuk met Kerst haha, lekker knus!

  Reply
 • Ah ik houd van sneeuw, zo leuk en sfeervol inderdaad! Maar zo koud… geef mij maar warm weer haha! En inderdaad, desnoods het skipak uit de kast hahaha, ik weet nog wel vorig jaar, zo koud! Ik draag nu alweer panty’s onder mijn broeken (desnoods 2) en minstens 3 lagen kleding. Ik heb dit jaar echt veel meer last van uitdroging… normaal hoef ik mij nooit in te smeren maar dit jaar blijf ik bezig. Mijn handen, gezicht, mond, armen, benen, alles!! Argh!! Dus ben ook flink aan het smeren met bodybutters, creams en pure sheaboter vooral!

  Reply
 • Linda

  30/01/2012

  Ik bereid me niet voor, ik probeer de kou gewoon ’s ochtends te trotseren ;)

  Reply
 • roos

  30/01/2012

  Je hebt helemaal gelijk!

  Reply
 • Anne vdh

  30/01/2012

  ooh wij denken zo anders over sneeuw haha! als ik sneeuw zie, het eerste waar ik aan denk is ‘NEE IK WIL NIET VALLEN’, en ‘hoe moet ik nu naar mijn werk komen zonder OV?!’
  haha, no doe mij maar een lekker lentezonnetje!

  Reply
 • germa

  30/01/2012

  Leuk geschreven Cynthia! Ik vind het wel gezellig.

  Reply
 • Katy

  30/01/2012

  Leuke post =]! Bij ons ligt er nu sneeuw =D! Niet heel veel, maar wel wat =P. Het is in ieder geval een begin =]. Ik heb wel zin in de sneeuw =]. Alleen niet in de kou en de gladde wegen haha =].

  xxx Katy ^^!

  Reply
 • Charlotte

  31/01/2012

  Die sneeuw mogen ze houden daarboven, ik wil dat het hard gaat vriezen zodat ik kan schaatsen met mijn (bijna-)vriendje <3

  Reply
 • Monique

  31/01/2012

  Prachtige foto’s!!

  Reply
 • Deb

  31/01/2012

  Mooie foto’s! Geef mij maar liever de zomer! Maakt je moeder zelf body butter…. awesome!!

  Reply
  • Beauty Koning

   02/02/2012

   Dank je wel Deb! De zomer staat binnenkort ook weer voor de deur, weer lekkere lange dagen, heerlijk. Ja, mijn moeder maakt zelf body butters, echt goddelijk! Ik heb een moeilijke huid, heel droog en nauwelijks te voeden, maar haar butters zitten boordevol oliën en mineralen die mijn huid wel kunnen voorzien van de benodigdheden die ik mis. :D

   Reply
 • En toch spijt het me erg voor de winterliefhebbers, ik ben er geen fan van. Als je vaak onderweg bent is het gewoon geen pretje. En, ik blijf een zomermeisje :)

  Reply

Geef een reactie