TALK: Make-up tips & tricks!

Tips en trucs zijn altijd handig om je technieken te verbeteren. Een prachtige ooglook die je graag wilt namaken, maar niet weet hoe, omdat het er zo moeilijk uit zit, maar als je net dat trucje weet hoe zij/hij het heeft aangebracht, klaart in één keer de donkere wolk op, krijg je inspiratie en kan je wel aan de slag. Vandaag wil ik enkele tips met jullie delen, die ik bijna allemaal dagelijks toepas in de praktijk!

Make-up tips

Het belangrijkste van je make-up is toch wel dat je op een schone huid begint, dat weten we inmiddels allemaal wel. Naast dat je je gezicht fresh is, moet je hem niet vergeten te voeden. Een basis is beter om op te werken. Hierdoor heb je een egale ondergrond, gevoede huid en blijft je make-up ook nog beter zitten. Met een basis bedoel ik dat je je gezicht moet moisturizen door middel van een dagcrème, of iets anders waardoor je je huid weer voldoende voedt.

Make-up tips

Een primer is voor het behouden van je make-up, daardoor blijft het netjes op zijn plek en gaat het langer mee. Ook hiermee creëer je een egale basis, werk je er nog beter op. Bij sommige primers heb je ook nog dat hij rimpels vermindert en lijntjes minder zichtbaar maakt. Negen van de tien keer zitten ze volgestopt met siliconen, zelf vind ik dat niet erg, tenzij je er allergisch voor bent of puisten van krijgt. Ze maken je huid wel zachter, er komt een soort van “beschermlaag” over je huid, hierdoor voelt het gladder aan.

Make-up tips

Mijn wimpers hebben goede tijden en slechte tijden. De ene keer staan ze vol in de bloei, separeren ze mooi, krullen prima en zit mijn mascara perfect. Ze kennen ook rottijden zoals lashes die zijn afgebroken, wimpers die missen en niet mooi willen krullen om ze te voorzien van een klonterige mascara. Hij is prima hoor, maar zo komt hij neer op mijn wimpers. Dankzij Peggy heb ik weer een nieuwe techniek ondervonden!

Make-up tips

Inmiddels krul ik mijn wimpers op één plek, na wat krulpogingen te hebben geprobeerd, leek mij dat de beste, even snel, niet te lang en vooral voorzichtig krullen. Ik breng als eerste de mascara aan op mijn kleine wimpers, in mijn binnenste ooghoek. Zo schuif ik elke keer een stuk door en voorzie ik al mijn wimpers inclusief de mini wimpers van een laagje mascara. Ik zag bij Peggy, dat iemand van binnenuit naar buiten toe werkte, amazing oplossing!

Make-up tips

De vraag over hoe ik mijn oogschaduw blend krijg ik vaak, maar dan ook echt vaak. Ik ga er nog steeds een artikel aan besteden over hoe je het beste kan blenden en wat het inhoudt, maar mijn truc is toch wel de huidkleurige oogschaduw onder mijn wenkbrauw aanbrengen. Hier kom ik weer terug op een basis, doordat ik de oogschaduw heb aangebracht, brengt de oogschaduw daar overheen nog beter, hierdoor word hij mooi smokey.

Make-up tips

Sinds kort ben ik in het bezit van een beautyblender, werkt amazing, maar de techniek die je toepast, paste ik al toe voordat ik hem kreeg. Ik dep/bounce de foundation letterlijk op mijn gezicht, hierdoor worden donsharen minder zichtbaar, omdat ik daar zo een erge last van had, besloot ik de fixeerspray aan te schaffen. Mijn foundationspons maakte ik vochtig door middel van de fixeerspray, je kunt ook water gebruiken, en bracht de foundation deppend op mijn gezicht aan, zelfde techniek, resultaat is nu wel beter, maar mijn basis was smooth!

make-up tips

Nagellak chipt binnen enkele dagen bij mij, zelfs nog op de eerste dag. Het gebeurt niet altijd, maar nu nog minder doordat ik een tip op Youtube voorbij zag komen. Ze haalde het kwastje onderaan, dus op het witte gedeelte, ook wel de tip genoemd, waar je french manicure wit is, horizontaal heen en weer. Totaal in de verkeerde richting, heel fout om te zien. Je vraagt je echt af wat ze in godsnaam doet, maar wat is dat toch een amazing echt een amazing tip! Breng je basecoat op die manier aan, je kleurlak en doe dit vervolgens ook met je topcoat. Je nagellak zal nu nog minder chippen, ook hier over komt een artikel!

Make-up tips

Na al dat make-uppen, of tijdens het opmaken, breng ik vaak producten aan op mijn handen. De rug van mijn hand staat vol met swatches, ook breng ik daar wel eens mijn gelliner op aan, zo word mijn punt weer scherper. Meestal haal ik het meteen weg, maar zodra ik geen babydoekjes om mij heen heb, word het een echte mess. Ik vergeet dat ik een product op mijn hand heb, en waar eindigt dat? Ja..

make-up tips

Het is belangrijk om op een schone, gereinigde huid te beginnen die voorzien is van een goede moisturizer en al anti-verschuif is, kortom, je hebt ook al een primer aangebracht. Zo kan je makkelijk je foundation vochtig aanbrengen voor de fijne niet-mijn-donsharen-accentueren-look, en je oogschaduw perfect blenden! Laten we niet de wekenlange nagellak op je nagels vergeten, haha!

Heb jij nog enkele tips? Of goede tricks?


33 Comments

 • Bellachique

  02/02/2012

  Wat een goede tips, vooral van wimpers krullen en het chippen van de nagellak :). Grappige foto ook!

  Reply
 • Belllezza

  02/02/2012

  Dit is echt handig, die van het chippen van nagellak gaat bij mij nog vaak gebruikt worden. Nagellak chipt altijd zo snel bij mij!

  Reply
 • Yara

  02/02/2012

  Wat een handige tips weer!

  Reply
 • shannara

  02/02/2012

  heel handig, die snor staat je wel…lol

  Reply
 • Antje

  02/02/2012

  Leuk artikel, je foto’s ook! Ooglooks vind ik trouwens zóo mooi bij jou staan!

  Reply
 • ValleyDollEva

  02/02/2012

  Fijne tips ! Ben al benieuwd naar je artikel over het blenden ! De nagellak tip ga ik ook es proberen want bij mij chipt die altijd al na een dag, echt vervelend !

  Reply
 • Marijke

  02/02/2012

  Wat een goede tips zeg, bedankt!! :-)

  Reply
 • Amanda

  02/02/2012

  Handige tips!

  Reply
 • jlovesbeauty

  02/02/2012

  Wat een fijn artikel weer! Leuke tips

  Reply
 • Lisa

  02/02/2012

  Leuke tips! Ik ben ook benieuwd naar het artikel over ‘het oogschaduwblenden’. ^^

  Reply
 • deijsprinses

  02/02/2012

  Je zou het nog afkunnen, zo een snor ;)
  Is die primer van Catrice iets waard? Ik zou hem me ook willen aanschaffen.

  Reply
  • Beauty Koning

   02/02/2012

   Dank je wel, misschien ga ik hem er nu dagelijks opsmeren, haha! Over de primer van Catrice heb ik laatst nog review geschreven, hij is op zich wel goed, maar beat mijn Prep + Prime Base van MAC niet!

   Reply
 • joanydv

  02/02/2012

  Wat een handige tips, vooral dat over dat heen en weer gaan bij de tip wanneer je nagellak aanbrengt. Mijn lak chipt ook heel snel, dus ik ga dat meteen proberen.

  Reply
 • Nicole

  02/02/2012

  Handig artikel, bedankt. Haha, je foto past er precies tussen!

  Reply
 • Monique

  02/02/2012

  hihi leuke tips!!

  Reply
 • Nathalie

  02/02/2012

  Leuke tips, die beauty blender, die moet ik ook echt eens gaan proberen! :)

  Reply
 • melissa

  02/02/2012

  Die primer van Catrice wil ik ook eens proberen.

  Reply
 • Kayla

  02/02/2012

  Die tip van de nagellak lijkt me erg handig, die ga ik zeker eens uitproberen. Leuk artikel!

  Reply
 • redhotjillypeppers

  02/02/2012

  Handige tips ! Die van de nagellak kende ik al, die helpt ook tegen shrinkage wanneer je seche vite gebruikt !

  Reply
 • Nicole

  02/02/2012

  handige tips!
  heb een keer mijn wimpers gekruld, maar dat doe ik dus nooit weer :P had gelijk allemaal gebroken wimpers, terwijl ik toch echt niets verkeerd deed..

  Reply
 • Angelique

  02/02/2012

  Ik ben heul benieuwd naar het nagellak artikel ^^ Klinkt goed!

  Reply
 • Judith

  02/02/2012

  Handige tips!
  Erg leuk van die nagellak, die kende ik nog niet :)

  Reply
 • Linda

  02/02/2012

  Handig! Ik heb geen handige tips, ik ben geen held met make-up ;)

  Reply
 • Marloes

  02/02/2012

  Weer zo’n handig artikel! Super!

  Reply
 • germa

  02/02/2012

  Handige tips!

  Reply
 • Shirley

  02/02/2012

  Erg handige tips :-)

  Reply
 • Fijne tips ! En dank je wel voor de link, is erg lief van je!

  Reply
 • Darcy

  02/02/2012

  Hahaha die chippen van je nagellak wist ik toevallig al was hem alleen weer vergeten dus bedankt voor het opfrissen van mijn geheugen :D haha

  Reply
 • Charlotte

  02/02/2012

  Haha, goeie tips, ook al ken ik het gros al wel. En die snor zal je vast goed staan als je hem netjes aanbrengt ;-)

  Reply
 • Deb

  03/02/2012

  Hihi geweldige foto, die laatste! Ik ga wel eens langs nog natte mascara en veeg het dan op plekken waar het natuurlijk niet hoort.. vooral irritant als ik het op mijn perfecte eyeliner heb gesmeerd die er dan niet meer uitziet! Ik ben wel benieuwd naar de nagellak tip.. als nagellak freak zou dat wel eens dé tip van het jaar kunnen worden want mijn nagels chippen al als ik er naar wijs (bij wijze van spreken) hihi.

  Reply
 • Chantal

  03/02/2012

  Leuk artikel!

  Reply
 • dieuwzz

  05/02/2012

  Handige tips!

  xx

  Reply

Geef een reactie