Super Bowl XLVI!

Vandaag is het de dag, de dag waar ik al maanden weer naar heb uitgekeken! Het einde van januari, of het begin van februari. De geweldigste dag in het jaar, de sportwereld en natuurlijk in Amerika. Vandaag is het de dag van de Super Bowl XLVI!

Super Bowl XLVI

Het hoort nou eenmaal bij mij, ik ben een american football fan, dus kon het niet laten om mijn vreugde met jullie te delen. De dag stond al een tijdje ingepland, zodra ik wist wanneer de datum bekend werd gemaakt, schreef ik hem op. Stiekem soms even bladeren, glunderen naar mijn agenda en alvast denken aan de wedstrijd.

Vorig jaar was het mijn derde keer dat ik de Super Bowl keek en het al deels begon te begrijpen, want het is namelijk zo moeilijk. De regels zijn niet om aan te slepen zoveel, maar dat maakt het spel wel leuker. Veel teamwork, veel meer liefde voor de game, gewoon een echte passie waar zij mee spelen.

Super Bowl XLVI

De Green Bay Packers moesten tegen de Pittsburgh Steelers. Ik was nog geen echte fan, keek het met de grootste wedstrijd alleen, dus ik was voor de Steelers. Koos dat team die avond, omdat ik ze ook toen voor het eerst zag. Waarom niet! Ik heb lopen gieren met mijn zus op de coach van de Steelers, omdat hij zo gefrustreerd raakte als er iets niets goed ging, arme man! Daarom ging mijn keuze naar de Steelers, ik herkende het team door de coach. Nog niet wetend dat er een knappe quarterback in het andere team stond, waar mijn gedachtes bij waren. CYNT DE GAME.

True, nu ben ik echt voor het spel. Ik vond het echt geweldig om er naar te kijken, snapte alleen niet waarom het daarna was afgelopen. Mijn vader legde tijdens de wedstrijd de spelregels opnieuw uit, elk jaar weer. Wat doen ze? Waarom gooit hij die flag? Er was toch niks aan de hand? Waarom weer die flag?! Haha, wat een geduld. Ik snap het nu inmiddels, eindelijk! Veel spelregels ken ik nog niet, maar de belangrijkste dingen weet ik. Ik begrijp wat de yards zijn, verschillende posities in het spel, wie wat doet bij de Packers, een aantal spelregels en nog van alles.

Super Bowl XLVI

Na de wedstrijd ga ik altijd op zoek naar enkele foto’s, sowieso de nieuwsberichten uit Amerika, die incredible zijn. Het hele nieuws staat bol van de Super Bowl, niet alleen in Amerika, ook wij krijgen bericht wie er heeft gewonnen! Ik wilde meer weten over football, spotte iets over augustus. Ik zette het in mijn agenda en rond augustus kreeg ik weer een update van mijn agenda. Ondertussen was ik gewoon op zoek gegaan naar meer achtergrond informatie over football, helemaal in to the Packers. Bleef ik hen volgen. Inmiddels wist ik dat de Preseason ergens in augustus begon, toen ben ik gaan kijken!

Acht september opende de Packers het seizoen samen met de Saints. De Preseason waren vier oefenwedstrijden waarvan de Packers er drie wonnen en één verloren. Goede warming up, hopelijk hielden ze dat vol. En dat deden ze succesvol!

Inmiddels is het seizoen afgelopen, althans, de wedstrijden naar de Play offs toe. De Packers stonden er MEGA goed voor! Van de zestien wedstrijden hebben ze vijftien! Oh my god, vijftien wedstrijden gewonnen en eentje verloren. Dat is echt incredible, really amazing. Tijdens de Play offs spelen twee teams tegen elkaar, de winnaar gaat door, de verliezer valt af. Helaas moest Green Bay zich bij de laatste aansluiten, en lagen zij er bij de eerste ronde uit. Net zolang totdat er twee teams over zijn, die strijden tegen elkaar in de Super Bowl, dat is vandaag!

Super Bowl XLVI

Ik kan niet wachten totdat ik vanavond, want we spelen rond de Amerikaanse tijden of course, op de bank hang, zit, van de zenuwen. Wie er gaat winnen! Worden het de Giants douchebags? Of New England Patriots? Ik ben in ieder geval voor de Patriots! No New York Giants for mah. Green Bay streed namelijk tegen New York in de Play offs zij de hebben verloren, vandaar de tijdelijke haat tegen de Giants, excuse moi.

De zenuwen waren er vorige week al, ondanks dat ik de Packers niet zie spelen, kijk ik er toch  naar uit. Ik gun beide teams het van harte, het is namelijk niet zomaar iets. Naast de Super  Bowl worden ook nog enkele awards uitgereikt, vannacht ontving mijn favoriete speler, natuurlijk de quarterback van de Packers, Aaron Rodgers, de NFL MVP award! De wat? National Football League Most Valuable Player. Yes, he did! En hij verdient het zo hard. Vorig jaar werd hij Super Bowl MVP, echt, als je iemand wilt zien met passie, dan is hij het wel. De liefde die hij uitstraalt, waar hij mee gooit en de passie die hij erin stopt is echt mind-blowing.

Super Bowl XLVI

In ieder geval is vanavond rond een uur of één de Super Bowl! Het begint rond twaalven althans, de commercials en de journalisten doen hun zege, daarnaast krijg je nog eens duizenden reclames tussendoor, maar het is en blijft geweldig. Het duurt ongeveer tot vijf uur,  of later. Dat ligt eraan, en dan is het allemaal bekend, een feestje bouwen en nog eens napraten, wat ik ook altijd geweldig vind om te kijken! Ja, ik ben echt addicted!

Heb je UPC? En ESPN? Dan is de Super Bowl daar op te volgen, heb je dat niet? Dan zendt BBC1 het ook nog eens uit, daar begint het om 23:55 tot en met 05:00. Op Sat1 is hij ook te zien, van 00:00 tot en met 04:15. Alles is live, yes live! Met een optreden van Nicki Minaj en Madonna. Ik kan niet wachten tot de kick off! Voor de footballfans, have fun tonight! Geniet er van, voordat je het weet zitten zijn we weer zeven maanden verder!

Zit jij vanavond in spanning op de bank de Super Bowl XLVI te kijken?


13 Comments

 • Belllezza

  05/02/2012

  Ik kijk het niet, maar toch trekt het me wel. Als ik de zender had zou ik wel even kijken. Ik vind het zo leuk dat je er zo gepassioneerd over praat, je maakt mij er gewoon nieuwsgierig naar, haha.

  Reply
 • Sophie

  05/02/2012

  Ik ga ook trouw weer kijken! Alleen zijn die optredens nooit te zien in Nederland, toch? Volgens mij mag dat niet, ze schakelen elk jaar weer om naar de mannen die over de game praten terwijl je op de achtergrond de muziek hoort :’)

  Ik heb er wel zin in! Ook even opstaan tijdens de national anthem (kan niet anders als je in Amerika gewoond hebt) haha

  Reply
  • Beauty Koning

   05/02/2012

   Ah, wat leuk! Ik heb tot nu toe elk optreden gezien, misschien kijk je op een andere zender? Ik kijk via BBC, ESPN zelf heb ik niet, alleen ESPN History. Ik keek de games online, dat is trouwens ook nog een optie. Die mannen verschijnen wel vaak in beeld, doen ze hun zege en verdwijnen ze weer. :’) Ah, netjes! Veel plezier vanavond!

   Reply
   • Sophie

    05/02/2012

    Oh wat raar! Ik kijk het via ESPN, die hebben nu ook al (volgens mij echt de hele dag) previews, interviews etc, jij zou helemaal gek worden haha =) Ik ga dan in de break naar BBC switchen! Have fun!

    Reply
    • Beauty Koning

     05/02/2012

     Oh echt?! NO! Zeker ook over Aaron Rodgers, omdat hij NFL MVP is. Meh! Ik zou echt elke wedstrijd opnemen en duizend keer bekijken. :’) Ok, ben benieuwd of je het dan te zien krijgt. :D Dank je wel, jij ook!

     Reply
 • Vera

  05/02/2012

  Ik kijk het niet, maar mijn vader blijft wel altijd wakker, ook al moet hij de volgende dag gewoon om 8 uur op zijn werk zijn haha!

  Reply
 • Deb

  05/02/2012

  Ik heb niks met american football (en snap er waarschijnlijk ook niks van) maar ik kan wel genieten van jouw enthousiasme ;-)

  Reply
 • DashicaShirley

  05/02/2012

  Veel plezier met kiijken :-)

  Reply
 • dieuwzz

  05/02/2012

  Ik kijk zelf geen sport enzo, maar ik vind het leuk om te lezen hoe enthousiast jij er over bent… :)

  xx

  Reply
 • Els & Liesbeth

  05/02/2012

  Haha, heerlijk hoe gedreven en gepassioneerd je hierover vertelt. Have fun tonight!! :-)

  Reply
 • Laat me zeker weten hoe Madonna was! Sorry maar over AMerican Football ken ik totaal niets :)

  Reply

Geef een reactie