FOTD: Ice on the Eyes!

Let it snow, let it snow! De witte ijzige laag ligt nog steeds buiten op de bevroren grond, en is nog zeker niet van plan om weg te smelten. Ze verwachten een Elfstedentocht, nog meer min temperaturen en koude + gure dagen. YES! Ik wil sneeuwvrij! De horrorwinter is ook weer een bron van inspiratie, vandaar de Ice on the Eyes look!

blauwe make-up

Naast Lava on the Eyes, breng ik dit keer Ice on the Eyes uit, mede weer bedacht voor mijn geweldige zuster. Een klein bezoekje tijdens de make-upuren kunnen heel wat onzin en inspiratie opleveren, zoals een nieuwe naam + nog volgelingen van de look. Thanks Naab!

blauwe make-up

Een witte prachtige shimmery highlighter onder mijn wenkbrauw zou echt prachtig zijn geweest, maar hey, we houden van verandering. Dit keer koos ik voor de ombre look? Is dat het? Van spierwit, naar donkerblauw! Op naar een close-up.

blauwe make-up

Het witte Jumbo Pencil van NYX heb ik echt uitgevonden, wat een geweldige basis, hierdoor komen de kleuren goed tot zijn recht, maar dan ook echt heel goed. Ze poppen er letterlijk uit, pop pop.

Voor de Jumbo Pencil, ben ik begonnen met een oogschaduwbasis van Too Faced, die heb ik op mijn oogleden aangebracht tot aan onder mijn wenkbrauw, ook onder mijn oog, aangezien hier ook de oogschaduw komt. Goed uitsmeren, blend hem voorzichtig, tere oogleden, maar het is belangrijk om je basis goed te verdelen. Doe je dit niet? Het is en blijft een basis, zodra je basecoat er op je nagels rot erop zit, merk je dat meteen met de kleur nagellak, bij de oogschaduwbasis is dat precies hetzelfde.

Op mijn ooglid bracht ik deels de Jumbo Pencil in de kleur White aan van NYX, ook deed ik dit in mijn binnenste ooghoek + onder mijn wenkbrauw, blend hem licht, niet teveel, je wilt namelijk wel de witte basis behouden. Vervaag desnoods alleen de randen, hierdoor lijkt hij al een stuk smoother.

blauwe make-up

Voor het ik-ga-voor-wit-om-mijn-blik-te-openen-en-ice-look, gebruik ik mijn Au Naturel palette van Sleek. Daaruit bracht ik de witte matte tint aan in mijn binnenste ooghoeken, ook bracht ik Nougat, de witte oogschaduw aan onder mijn wenkbrauw. Hij is vrij poederig, dat is ook op de foto zichtbaar, maar still in love!

blauwe make-up

Door naar het ooglid, waar ik de lichtste tint aanbracht uit mijn Wet N Wild paletteBlue Had Me At Hello. Browbone, waar je eigenlijk de oogschaduw moet aanbrengen, bracht ik deppend aan, hierdoor knalt de pigmentatie eraf. Door de witte basis, komt hij nog beter tot zijn recht. Zorg ervoor dat hij mooi overloopt met de witte tint.

blauwe make-up

Een aangename verrassing! Het blijft een fijn palletje van NYX, namelijk de For Your Eyes Only, Sexy Blue Je kan er prachtige looks meemaken voor blauwe ogen, althans, het is speciaal voor blauwe ogen, maar waarom zou je hem laten liggen als je hem zo mooi vind? Terwijl jij net bruine ogen hebt? Meenemen dus! Het zegt namelijk niet altijd wat, terug naar de look. Ik heb de blauwe tint gebruikt, hij oogt wat helder, maar pakte toch een tikkeltje zwaarder uit op mijn ooglid. Hier zat overigens geen White, misschien daardoor.

Blend de oogschaduws nu goed met elkaar. Maak het één geheel en ga dan over naar de volgende stap, dat is de arcadeboog nog beter aanzetten, maar dan met een tintje donkerder. Wat? Ruimte? No, Space van NYX, de  prachtige donkerblauwe tint die hier perfect bij past. Licht schetste ik hem eerst in mijn arcadeboog en zette hem net zolang aan totdat ik hem de juiste tint vond. Vergeet niet om de onderkant van je oog mee te nemen! Blenden, blenden en nog eens blenden.

blauwe make-up

Als je wilt, na als dat blenden kunnen enkele delen zijn vervaagd, zet die gewoon weer opnieuw aan! Vervolgens heb ik er een winged eyeliner aan toegevoegd. Het belangrijkste was toch wel voor een frisse blik, aangezien we daar ook aan denken bij kou, vandaar het witte oogpotlood wat je aanbrengt op je waterlijn. Krul je wimpers en eindig met een goede laag mascara!

blauwe make-up

Heel toevallig match ik ook even met mijn blauwe hoodie, is dat niet even hip!? Op naar de lippen. Je kan voor een zachte roze tint gaan, wat overig ook echt gorgeous is. Maar nude lips kunnen tegenwoordig nergens meer tegen op, behalve de red lips, ander verhaal. Ik heb met mijn vinger de lipstick op mijn lippen gedept, Catrice Be Natural zorgde ervoor dat ze nude werden en daar overheen bracht ik mijn oud en vertrouwde dazzleglass van MAC aan, in de kleur Local Colour. Een tikje nude, met wat pastry roze.

Ik ging nooit voor de blauwe tinten, dat legde ik ook al uit in het artikel welke tinten ik vermeed, maar ergens ben ik er zo gek op. De kleurencombinatie, de felheid en toch geeft het iets fris met zich mee. Door de witte matte oogschaduw in mijn binnenste ooghoeken is hij totaal niet fel geworden, minder fel in ieder geval, heel winters!

Pas jij je make-up wel eens naar seizoenen of andere tradities/feesten?


38 Comments

 • Lisa

  07/02/2012

  Een mooie, frisse look! En gho, ik hou eigenlijk amper rekening met tradities of feesten als ik m’n make-up doe. Meestal gebruik ik gewoon kleuren waar ik die dag zin in heb, of kleuren die bij m’n kleding passen :)

  Reply
 • Bellachique

  07/02/2012

  Heel mooi, het staat goed met je ogen, en ik vind de tinten blauw ook heel goed gekozen :).

  Reply
 • Redhotjillypeppers

  07/02/2012

  Mooie look ! Hij doet me echt aan winter denken. Grappig hoe kleuren echt koud of warm kunnen zijn :)

  Reply
 • Polish and Passion

  07/02/2012

  Mooizeg!

  Reply
 • Steffie

  07/02/2012

  weer een prachtige look! Ik probeer altijd mijn make-up te matchen aan de tijd van het jaar :D

  Reply
 • shannara

  07/02/2012

  heel mooi, lijkt me ook mooi in de zomer

  Reply
 • Jorinde

  07/02/2012

  Mooi hoor. Meestal draag ik in de zomer meer fellere kleurtjes, dan in de winter.

  Reply
 • Nathalie

  07/02/2012

  Heel mooi gedaan! Past ook mooi bij je trui. :)

  Reply
 • Milou

  07/02/2012

  Toepasselijk op het weer! Leuk dat je zusje je zo helpt met het verzinnen :-)

  Reply
 • Nicole

  07/02/2012

  Ik blijf altijd bij m’n vertrouwde look.

  Ondanks je blauwe ogen, staat een blauwe ooglook je erg mooi!

  Reply
 • Steffi

  07/02/2012

  Je look is heel mooi geworden hoor! Meestal hou ik het in de winter vrij rustig en in de zomer lekker knallend.

  Reply
 • jody

  07/02/2012

  Heel erg mooi! In de winter grijp ik eerder naar de lichtere kleurtjes..

  Reply
 • Darcy

  07/02/2012

  Ik wou dat ik me zo mooi kon opmaken als jij… xD Ben echt super jaloers altijd op jou looks ! (positief hoor !)

  Reply
 • Erg mooi en ideaal met dit weer! En blenden, blende, blenden, dat kan jij erg goed!

  Reply
 • Juudith/Watevahdude

  07/02/2012

  Wauwhhh moooi issie gewordenn! Prachtige look! enn helemaal passend bij het weer!!

  Reply
 • Germa

  07/02/2012

  Erg mooie look! Blauw staat je erg goed! Ik pas mijn looks niet aan het weer aan. Wel draag ik in de winter meer donkere tinten en in de zomer felle tinten.

  Reply
 • Sophie

  07/02/2012

  Ah, super mooi geblend! Love the blue =)

  Reply
 • Lien

  07/02/2012

  Lekke opvallende look! :) Ik pas mijn looks niet aan het weer, ik doe gewoon waar ik zin in heb! :)

  Reply
 • Charlotte

  07/02/2012

  Ziet er idd uit als -15 graden… ;-)

  Reply
 • ValleyDollEva

  07/02/2012

  Pretty ! Ik gebruik niet vaak genoeg blauw, al heb ik er wel wat leuke kleuren van liggen.

  Reply
 • deijsprinses

  07/02/2012

  Crazy beautiful!

  Reply
 • LisaLinse

  07/02/2012

  Wow, dat springt er echt uit! Alleen nu lijken je blauwe ogen niet meer zo blauw vind ik, best jammer. x

  Reply
 • Judith

  07/02/2012

  Erg mooi geworden!
  Past inderdaad erg goed bij dit weer haha :)

  Reply
 • celeste

  07/02/2012

  Het lijkt wel of alles bij je staat :-)

  Reply
 • Kayla

  07/02/2012

  Hele mooie look!

  Reply
 • Belllezza

  07/02/2012

  Blauw staat je echt goed!

  Reply
 • joanydv

  07/02/2012

  Wauw, wat een mooie koele look :) de kleuren zijn echt prachtig. Leuk dat je zus zo’n bron van inspiratie is :)

  Reply
 • Nicole

  07/02/2012

  hele mooie look!
  de winter vind ik verder alleen niets aan :P

  Reply
 • Hanna

  07/02/2012

  geweldig! poppop haha.
  liefs.

  Reply
 • Daphne

  07/02/2012

  Mooie look! En je hebt ook een mooie oogkleur, past er erg goed bij!

  Reply
 • Amanda

  07/02/2012

  Prachtig, blauw staat je echt goed!

  Reply
 • Deb

  07/02/2012

  Prachtig creatie.. echt een gorgeous Ice queen! Vaak draag ik ’s winters wat vaker koelere kleuren dan in de zomer en op mijn nagels vind ik een winters kleurtje met bijpassende accentnagel leuk zoals je weet ;-)

  Reply
 • salwavandergaag

  07/02/2012

  Erg mooi gedaan zeg!! Als ik zoiets doe wordt het een knoeiboel helaas haha

  Reply
 • Sharon

  08/02/2012

  Mooi ! En heb je ook je mooie hoodie erbij kunnen doen haha ! Ik wil echt jou make-up skills hebben! Teach me!

  Reply
 • Marijke

  08/02/2012

  Jij kan echt alles hebben he! Staat je heel erg mooi ;)

  Reply
 • merlinlisa

  08/02/2012

  Ziet er fris en mooi uit!

  Reply
 • beauty treasures

  10/02/2012

  Mooi Mooi Mooi wederom ;-)

  Reply

Geef een reactie