TALK: Zoektocht naar goede make-up kwasten!

Naast goede kwalitatieve oogschaduws met een perfecte pigmentatie, zijn kwasten ook een must have! Zodra je goede producten heb om mee te werken, worden je looks al een stuk beter, bevatten ze de juiste ingrediënten zoals mica, de pigmentatie in oogschaduws, woop mijn voornemen gaat vooruit! Ook al heb je van die prachtige oogschaduws, wat als maar een stompje van een kwast hebt? Daarom ga ik vandaag op een missie, de zoektocht naar fijne make-upkwasten!

make-up kwasten

Vaak als ik mijn gezichtskwasten pak, merk ik dat mijn kwastenset echt na twee jaar achteruit gaat, misschien wel langer? Drie jaar? In ieder geval worden ze wat stugger, de onderste haartjes gaan splijten, net zoals bij je gewone haar, het ziet er minder mooi uit. Hierdoor werken ze ook niet meer zo lekker zoals in het begin, van die heerlijke soepele zachte haren!

Mijn kwastenset kocht ik samen met mijn zus een keer op eBay, voor kerstmis! Ja, ik weet het nog heel goed. Het was even wennen om het ineens met iets heel anders aan te brengen, ineens meer “luxe”. De zachte haren zorgde ervoor dat mijn make-up mooier werd aangebracht dan de sponsapplicators die je erbij kreeg + de goedkope kwasten met piekharen.

make-up kwasten

Ik heb ook goedkope kwasten hoor.. zijn heel goed..” True that! Sommige zijn ook echt heel fijn, zoals mijn blending brush van ELF, daar komt ook nog eens een artikel over, maar je hebt ook cheapass penselen die totaal niet fijn werken, het liefst ga ik voor de zachtere haren, harde platten kwasten zijn niet mijn ding! Te zacht ook weer niet, niet te dun, gewoon genoeg haren, moeten lang meegaan, tegen een stootje kunnen, daarbij bedoel ik dat ze tegen flinke wasbeurten kunnen en last but not least fijn werken. Wat een eisen!

Nog niet mijn hele kwastenset is aan vervanging toe, maar toch echt wel mijn gezichtsbrushes, daarnaast wil ik ook enkele oogmake-upkwasten gaan vervangen, of gewoon als back up. Wat ik toch wel een must have vind in mijn kwastenset ik een poederkwast, een bronzerkwast of een blushkwast, goede blendingbrush. Daarnaast is een eyelinerpenseel ook een must! Dat geldt ook voor een angle brush, een schuin penseel en een lippenseel. A lot!

make-up kwasten

Kortom, ik ben toe aan nieuwe brushes! Vandaar dat ik een zoektocht heb gestart naar fijne kwasten die bekend of onbekend zijn, gewild of niet, let me know it! Heb je een favoriete kwast? Net zoals mijn ELF blendingbrush? Je kan niet meer zonder, let me know! Of heb je een brush die je vrolijk maakt omdat hij zo goed zijn werking doet? Tips? Of weetjes? Geruchten? Laat je top brush achter in de comments!

Wat is jouw ultieme aanrader?


26 Comments

 • Lisa

  08/02/2012

  Ik heb de Bamboo kwastenset van Zoeva en ik ben daar erg tevreden over. Ik gebruik deze kwasten nu al 1,5 jaar, en ze zijn nog altijd erg zacht en mooi. Behalve de foundationkwast, de waaierkwast en de eyelinerkwast, gebruik ik alle kwasten dagelijks. Verder vind ik de eyelinerkwast van KIKO, nummer 204, een echte aanrader!

  Reply
 • Bellachique

  08/02/2012

  Mijn favorieten zijn toch wel die van de Mac, ze zijn mss wat duurder, maar ik vind ze echt heel fijn en heb sommigen al jaren, en ze slijten eigenlijk niet echt. Dat merk ik dus wel bij de goedkopere kwasten, die zijn idd na twee jaar wat minder vol, helemaal ut vorm of verliezen teveel haar.

  Reply
 • redhotjillypeppers

  08/02/2012

  Ik vind de brushes van Mac en Sigma erg fijn ! En bdellium tools heeft er ook goede !

  Reply
 • Polish and Passion

  08/02/2012

  Oh, dit artikel is echt supergeschikt voor mij! Ik zoek ze namelijk nog ook. Een goede crease kwast vind ik de Smokey Eye Brush van Essence. Superbudget, want hij is te koop voor ongeveer 2 euro. Ik gebruik hartstikke veel nu.

  Reply
 • Marijke

  08/02/2012

  Ik heb dezelfde missie, mijn kwasten zijn echt aan vervanging toe, maar ik kan maar moeilijk een mooie set kiezen…ik neig naar een mooie set van Stigma

  Reply
 • Steffie

  08/02/2012

  Ik ben ook de laatste tijd aan het kijken voor nieuwe kwasten. Kwam laatst een setje tegen van zoeva die er wel heel mooi uit ziet maar ik denk dat ik op ebay ga speuren ^^

  Reply
 • ValleyDollEva

  08/02/2012

  Ik heb een fijne kwastenset van Zoeva die best wel prima is, al moet ik toegeven dat ik wel behoefte begin te krijgen aan wat meer kwaliteit. De brushes van Inglot vind ik ook super. Jammer genoeg niet in België te verkrijgen maar jij kan het wel online bestellen op de webshop. Oh en mac is natuurlijk super he !

  Reply
 • Amanda

  08/02/2012

  Ik vind de bamboo kwastenset van Zoeva heel erg goed. De bledingkwast van MAC vind ik niet zo goed, zonde van je geld als je die gaat kopen! Kwaliteit van de kwast gaat snel achteruit.

  Reply
 • Tahnee

  08/02/2012

  Maandag heb ik kwasten van Zoeva besteld. Meteen de uitgebreide set. Ze zijn nog niet binnen, maar ik hoop dat ze goed zijn! haha.. Ik heb in ieder geval goede reviews gelezen.

  Reply
 • Milou

  08/02/2012

  Mijn fijnste kwast is de MAC 217 voor oogschaduw! Lekker fluffy en hij blend erg goed :-) Verder zou ik zelf ook nog wel eens een set van Sigma willen proberen, hoor daar altijd goede verhalen over!

  Reply
 • Germa

  08/02/2012

  Ah, grappig ik heb vandaag ook een artikel online over de haren van kwasten. Zelf ben ik helemaal zot op Sigma! (zoals je weet) Ik ga geen andere merk meer aanschaffen!

  Reply
  • Beauty Koning

   08/02/2012

   Ah, nice! Die komt als geroepen, ik ga even een kijkje nemen. :)

   Reply
 • Shanna

  08/02/2012

  Ik ben zelf helemaal gek op Sigma! Weet de getallen niet uit m’n hoofd maar het zijn sowieso een blendingbrush en een pencilbrush!

  Reply
 • celeste

  08/02/2012

  Van Zoeva schijnt heel erg goed te zijn :-)

  Reply
 • deijsprinses

  08/02/2012

  Ik ben ook bezig met een dergelijk zoektocht, goed dat jij de vraag lanceert! Ik heb een blendingbrush van de HEMA en hij was én goedkoop én goed :D

  Reply
 • Shirley

  08/02/2012

  Hier een coastal scents fan. De reviews die op de site zelf staan zijn eerlijk en dus handig. Ik ben weg van mijn pro blender, angled kabuki (hot pink) en de oogschaduwkwasten. Hoewel de oogschaduwkwast van de HEMA ook erg fijn is.

  Reply
 • melissa

  08/02/2012

  Ik moet ook maar eens (ooit) investeren in goed kwasten, ik heb er een aantal van de ELF studio line en van een Duitse drogist maar ik zou wel graag een MAC setje willen hebben.

  Reply
 • Kayla

  08/02/2012

  Kwasten zijn altijd goed om in te investeren. Mijn favoriete kwast is momenteel van Douglas, van Leco Tools.

  Reply
 • Deb

  08/02/2012

  Sigma kwasten vind ik erg fijn. Ik heb een setje speciaal voor het aanbrengen van oogmake-up. De borstels blijven mooi ook na veel wassen. En de mac 217 daar kan ik niet meer zonder. Die gaat nu wel achteruit en begint zelfs te roesten!

  Reply
 • Hanna

  08/02/2012

  die van zoeva schijnen heel goed te zijn.liefs

  Reply
 • Mijn allerbeste penselen ooit gaan ondertussen al, hou je vast, 6 jaar mee! Paris Berlin is het merk, heerlijke kwasten! Ook Louise Young is erg goed!

  Reply
 • Desiree

  08/02/2012

  De kwasten van Make-Up Studio zijn prijzig, maar wel heel fijn!

  Reply
 • Marijke

  08/02/2012

  Ik wil mijn Zoeva Very Croc kwastenset ook graag of aanvullen / of vervangen met meer/nieuwe kwasten. Het liefs M.A.C, maar Sigma of Bdellium Tools lijken me ook erg fijn!

  Reply
 • Mevo

  09/02/2012

  ik heb van Ebay de Lenka Cosmetics gekocht, niet duur maar wel super goed! Ik zie sommige met hele dure kwasten prutsen en ik doe met een goedkoper merk net zo veel als andere en soms als je weet welke kwastjes voor jou beter werken nog wel beter.

  Reply
 • Tess

  09/02/2012

  Ik heb de 40-delige kwastenset van zoeva , die me tot nu toe heel goed bevalt . Maarja ik heb ze nog maar drie weken … Alleen dan bestel je zo’n grote set zit er geen blendingkwast in …

  Reply
 • debby

  10/02/2012

  ik ben een groot van de MAC kwasten. het is even een uitgave, maar dan heb je ook echt wat. Atlhans dat vind ik. Verder vind de kwasten van inglot – met de name de stipping- en bobbi brown kwasten erg fijn.

  succes

  Reply

Geef een reactie