FOTD: Snelle make-up voor als je te laat bent!

Je hebt van die dagen dat je elke keer te laat bent, niet alleen door een slaapgebrek, maar net omdat je bed heerlijk opgewarmd is, of juist omdat je te druk bezig was met het bestuderen van je telefoon. We kennen het allemaal! Ook ik kom wel eens te laat, maar ik ga dan niet zonder make-up de deur uit, daarvoor heb ik twee “noodlooks” voor! Vandaag de ultra snelle look met matte tinten.

Snelle make-up

Zodra ik door heb dat ik enkele minuten uitloop, zorg ik ervoor dat mijn make-up makkelijk en toch nog full face is. Ik breng gewoon mijn gezichtsbasis aan, foundation, groene concealer, poeder, fixeerspray en bronzer. Het lijkt weinig, maar ik moet mijn foundation mengen, juiste kleur, a lot of things! In ieder geval ga ik met een ooglook en een basis naar mijn afspraak.

Snelle make-up

Als eerst teken ik mijn wenkbrauwen, vervolgens breng ik een oogschaduwbasis aan, maar dit moet even opdrogen, no time! Vandaar dat ik niet even ga zitten wachten, maar ik begin met mijn foundation, zodra ik daarmee klaar ben, weet ik zeker dat mijn basis droog is.

Snelle make-up

Op mijn ooglid ga ik voor een crèmekleurige tint voor een mooie fresh ogendelook, breng hem aan in je arcadeboog voor het blenden en onder je wenkbrauw als highlighter. Om de look nog een beetje speciaal te maken, ga ik voor een oogschaduw die net een tint donkerder is dan mijn eigen huidskleur, hiermee kan je prima een schets maken. Goed blenden! Als je wilt kan je nog een shimmery highlighter onder je wenkbrauw aanbrengen als je heel moe bent, dat geldt ook voor je binnenste ooghoeken.

Nu komt het moeilijkste stuk, de beruchte eyeliner. Je kan hem weglaten, het is maar net wat je wilt, maar ik ga bijna niet meer door het leven zonder eyeliner, vandaar dat ook in de noodsituaties er een eyeliner op moet. Hier focus ik mij wel op, de rest is al gehaast, maar bij zwart zie je alles. Vervolgens krul ik mijn wimpers en breng ik nog een laagje mascara aan. Je kan ook nog een wit oogpotlood aanbrengen, maar aangezien we haast hebben, no time!

Snelle make-up

Mijn wenkbrauwen zitten erop, mijn ooglook heb ik aangebracht en mijn foundation zit op zijn plek. Dit allemaal bij elkaar kost mij alsnog zo een vijftien minuten, vooral het perfectioneren van mijn brows kost tijd, laat staan de winged eyeliner die symmetrisch moet zijn.

Snelle make-up

Als je je look echt helemaal wilt afmaken, doe dit dan door middel van een lipgloss. Ga niet aan de slag met rode lipsticks, no time! Tenzij je een wonderkind bent en binnen een aantal minuten de lipstick perfecto op je lippen krijgt. Een lippotlood kan ook altijd, maar pas ook hier mee op, zodra je uitschiet, lijkt je lip meteen een stuk groter aan één kant. Daredevil style.

Snelle make-up

Het is makkelijk in snel, je hebt alles op wat je wilt hebben, maar het ziet er toch nog netjes en opgefrist uit. Wat ik zelf altijd belangrijk vind als ik te laat ben, ik ben toch al te laat, dan kan ik net zo goed make-up aanbrengen, anders kom je zo verwaaid aan. Tenzij je het nu over uren hebt, dan kan je je maar beter haasten als het belangrijk is!

Wat is jouw snelle make-up look?


31 Comments

 • Bellachique

  16/02/2012

  Ik ben geen held in getimed mijn make-up aanbrengen, ik hou het in geval meestal bij mijn ogen en thats it. Toch leuk dat je beschrijft wat jij doet, ik snap best wel dat wenkbrauwen en eyeliner een must have is!

  Reply
 • redhotjillypeppers

  16/02/2012

  Als ik me echt moet haasten, gebruik ik maar 1 kleur oogschaduw en laat ik de blush achterwege, De rest doe ik gewoon iets sneller :)

  Reply
 • Polish and Passion

  16/02/2012

  Oeh, heel handig artikeltje! ’s Ochtends als ik vroeg naar school moet heb ik nooit tijd want ik moet ook nog fietsen. Dan doe ik mijn make-up op school, mascara, eyeliner en klein beetje highlighter zit altijd standaard in mijn tas. Net als lippenbalsem :).

  Reply
 • Monique

  16/02/2012

  ik kan heel snel opmaken.. maar t is even een momentje voor mezelf achter mn kaptafel en daar sta ik gerust wat eerder voor op :)

  Reply
 • Nicole

  16/02/2012

  Vond het wel grappig, in je eerste alinea heb je t over je foundation en conceiler enzo.. en maak je de opmerking “het lijkt weinig maar..” haha en ik vind het juist niet weinig maar als VEEL klinken…

  Maar kan me wel indenken dat t voor jou weinig is ;-)

  Reply
 • Lisa

  16/02/2012

  Als ik te laat ben gebruik ik alleen een oogpotlood en wat mascara en teken in mijn wenkbrauwen snel bij en that’s is! :)

  Reply
 • ValleyDollEva

  16/02/2012

  Mooie snelle looks ! Wanneer ik niet veel tijd heb is het primer,foundation, afpoederen, blush, mascara, oogpotlood, wenkbrauwen. hihi.

  Reply
 • beautiesatwork

  16/02/2012

  bronzing powder en lipgloss

  Reply
 • Sandra

  16/02/2012

  Wow, mooie frisse look!

  Ehm, ik ben nooit te laat, maar als ik minder tijd heb omdat ik heb zitten te suffen op mijn iPod bijvoorbeeld, dan breng ik net als jij een basic make upje aan, al doe ik dan vaak wel een rode lipstick op, liefst die van MAC Cyndi, die geeft kleur af maar kan toch snel aangebracht worden.

  Reply
 • Steffi

  16/02/2012

  Haha, grappig :D Ik was namelijk deze ochtend te laat! Meestal doe ik dan gewoon wat foundation op, snel afpoederen, eyeliner en mascara en huphup de deur uit.

  Reply
 • joanydv

  16/02/2012

  Ik kan dus echt niet haastig een mooie winged eyeliner aanbrengen. Kudos dat jij het wel voor elkaar krijgt. Ik vind het echt een mooie look :)

  Reply
 • melissa

  16/02/2012

  Als ik echt te laat ben dan kom ik niet verder dan wat concealer, wenkbrauwgel en snel wat blush… Dus nog wel netjes die look van jou. :-)

  Reply
 • Amanda

  16/02/2012

  als ik te laat ben doe ik geen make up op, ik probeer welmijn gezicht te reinigen en dagcreme op te doen. Poets liever mijn tanden dan dat ik make up op doe als ik te laat ben.

  Reply
 • shannara

  16/02/2012

  ik ben nooit te laat …lol

  ziet er mooi uit

  Reply
 • Nicole

  16/02/2012

  hele mooie look!
  als ik weignig tijd heb gebruik ik eignelijk alleen mascara :P
  (en natuurlijk reinigen en dagcreme maar dat valt niet onder make-up vind ik :P)

  Reply
 • Judith

  16/02/2012

  Erg handig!
  Als ik echt heel laat ben gebruik ik alleen concealer, oogpotlood en mascara :)

  Reply
 • Nicole

  16/02/2012

  Mooie natuurlijke look. Staat je goed!

  Reply
 • Kayla

  16/02/2012

  Ik vind deze look je prachtig staan, heel naturel erg mooi! Als ik te laat ben doe ik snel wat mascara en poeder op..

  Reply
 • Elana

  16/02/2012

  Mooie look!
  Liefs,
  xx

  Reply
 • Jennifer

  16/02/2012

  Ik vind je wenkbrauwen echt wauw! Daar kan ik een voorbeeld aan nemen.

  Wat ik wel jammer vind is dat je op foto’s telkens van die kusmondjes trekt. Dat lijkt zo onnatuurlijk en ik erger me er steeds vaker aan, sorry!

  Reply
 • Dionne

  16/02/2012

  Leuk artikel! Als ik haast heb dan lukt bijna niks meer en de eyeliner dan al helemaal niet haha :)

  Reply
 • Jorinde

  16/02/2012

  Als ik te laat ben doe ik alleen wat poeder, oogpotloodje, 1 kleur oogschaduw, wimpers krullen en lippenbalsem!

  Reply
 • Madelaine

  16/02/2012

  Wauw wat ben jij een prachtige meid! En al ben ik te laat, er moet eyeliner op mn ogen komen en mn wenkbrauwen goed zitten, al zit er blush op mn voorhoofd!

  Reply
 • Kimberley

  16/02/2012

  Ook al ben ik te laat, dan maar te laat. Mijn make-up moet gewoon goed zitten. Hihi!

  Reply
 • Germa

  16/02/2012

  Dit is voor mij (als ik weinig tijd heb) al te veel. Dan doe ik een beetje consealer, mac paintpot, wenkbrauwpotlood, mascara op. En een lippenstift heb ik meestal nog in mijn tas, dus die smeer ik op mn werk wel op. ghehe

  Reply
 • deijsprinses

  16/02/2012

  Prettiness all over!

  Reply
 • Juudith/Watevahdude

  16/02/2012

  Leuk artikel!! Ik heb echt zo’n hekel aan te laat komen, dus wanneer ik in de stres zit doe ik maar alleen oogpotlood en mascara op.. de rest kan me gestolen worden haha! *noujaa plekjes worden natuurlijk wel weggewerkt! haha

  Reply
 • Katy

  16/02/2012

  Hahaha zelfs daar heb ik te weinig tijd voor! Ik stel altijd alles uit tot het laatste moment. Soms kom ik een half uur voor de les begint mijn bed pas uit en dan moet ik dus nog helemaal naar school rijden xD. Ik doe daarom meestal alleen mascara, dagcreme, en zo’n wallen wisser ding op =P. Haha je hoort nu vast wel aan het woord wallen wisser ding dat ik een make-up expert ben xD.

  Gelukkig is jouw blog er nog, dan leer ik misschien nog eens meer van make-up =]! Leuke post ^^!

  xxx Katy ^^!

  Reply
 • Mevo

  17/02/2012

  als ik geen tijd meer heb doe ik altijd lekker standaard mascara, oogpotlood en ik pak snel met mijn vinger een veeg uit mijn Essence 50’s GIRLS Reloaded eyeshadow nummer 01 de bruine tint zodat er toch iets voor de eerste uurtjes opzit!
  snel snel snel haha!

  Reply
 • Laralaurentia

  17/02/2012

  Simple but cute!

  Reply

Geef een reactie