TALK: Maak kennis met Pinterest!

Jezelf blijven inspireren en motiveren is niet alleen belangrijk als je een blog hebt, maar ook in het dagelijks leven. Door de mooie afbeeldingen van de stad waar jij verliefd op bent, of de geweldige baan die je wilt hebben. Het luxe leven dat je wilt leiden, maar daarvoor moet je gestimuleerd worden. Naast Tumblr, Weheartit en alle andere geweldige websites is er nu ook Pinterest!

Een geweldige website, met alleen maar prachtige afbeeldingen! Van maaltijden, naar make-up looks die alle kleuren van de regenboog bevatten. Huizen, maar dan ook echt kasten van een huis. Een groen gazon, of de blauwe lucht die op een zonnige dag is gefotografeerd, noem het en je vindt het daar!

Tijdens mijn zoektocht naar leuke apps, vond ik hem toevallig weer terug! Een long time ago had ik mij ooit eens geregistreerd, het bekeken en links laten liggen. Ineens was mijn interesse weer gewekt, nu ben ik addicted.

Zodra ik mij verveel tijdens de lessen, neem ik snel een kijkje bij de beauty categorie voor prachtige afbeeldingen. Je vindt er van alles, van runway pictures tot de zelfgemaakte thuis foto’s. Niet alleen looks vind je daar, maar ook producten of de nieuwe collecties die opkomen. Trends spot ik er ook, volgende week een update!

Hoe ga je nu precies te werk?
Op zich is het vrij simpel, bij Tumblr kan je ook dingen “rebloggen”, maar bij Pinterest heet het Pinnen. Je pint iets op jouw board, waardoor jouw followers dat kunnen liken, of ook weer doorpinnen. Naast pinnen en liken kun jij ook foto’s erop zetten met een bijbehorende zin of tekst.

Een website op het internet, maar ook als app op je iPhone. Het laadt snel, is een fijn tijdverdrijf, maar pas op, het is heel verslavend. Inmiddels breng ik er op school al aantal uren op door, maar ook als ik even ergens moet wachten, naast mijn Twitter staat Pinterest toch wel aan. Het is heerlijk om tussen mooie foto’s te kijken, gewoon lekker rondkijken. Love it!

Je hebt een profiel waar je boards op kunt maken, bijvoorbeeld met make-up, like me, maar ook heb ik een inspiratie board, food board en nog één met DIY. Ik ben pas begonnen, maar het is zo leuk om te doen. Heel inspirerend, doordat je elke keer weer nieuwe looks voorbij ziet komen, krijg ik altijd zin om te gaan make-uppen!

Kon jij Pinterest al? Of maakte je er al gebruik van?


16 Comments

 • Bellachique

  17/02/2012

  Het is iets heel leuks en het is ook enorm snel populair geworden :). Ik heb het al gezien, maar zelf heb ik het nog niet.

  Reply
 • redhotjillypeppers

  17/02/2012

  Ik had er al van gehoord maar ik ben zelf nog niet gaan kijken. Momenteel hou ik het nog op Weheartit :)

  Reply
 • miss073

  17/02/2012

  haha ik heb me gisteren op de wachtlijst gezet voor een account xD toevallig weer xD

  Reply
 • Polish and Passion

  17/02/2012

  Nog nooit van gehoord maar dat soort sites zijn echt verslaafdend! Ik las op GlossieQueen over de site Polyvore en ben daar ook helemaal weg van, net als van deze. Erg leuke tip! :)

  Reply
 • Lisa

  17/02/2012

  Nog nooit van gehoord… ^^

  Reply
 • shannara

  17/02/2012

  Nog nooit van gehoord, maar lijkt me wel leuk!

  Reply
 • Darcy

  17/02/2012

  Nog nooit van gehoort, weheartit wel :) ik hou van die website :)

  Reply
  • Beauty Koning

   17/02/2012

   Als je van Weheartit houdt, houd je ook zeker van Pinterest! Echt een aanrader dan.

   Reply
 • Milou

  17/02/2012

  Tof! Ik kende het nog niet, heel handig en leuk!

  Reply
 • jlovesbeauty

  17/02/2012

  Heel erg leuk! Kende deze nog niet.

  Reply
 • Lisa

  17/02/2012

  Heb mezelf toevallig geregistreerd daar paar dagen geleden :P Moet nog wel een kijkje nemen, haha :)

  Reply
 • Lisa

  17/02/2012

  Kende het nog niet, maar ziet er goed uit!

  Reply
 • melissa

  18/02/2012

  Ik kon het al maar ik maak er zelf geen gebruik van wel handig maar zelf zoek ik meestal plaatjes op weheartit. :-)

  Reply
 • Juudith/Watevahdude

  18/02/2012

  Tof zegg! Ga er eens ff een kijkie nemen!

  Reply
 • Deb

  20/02/2012

  Wat leuk, nog nooit van gehoord. Ik kom helaas nooit toe om dit soort sites, maar ook tumblr bijvoorbeeld een keer goed te bekijken.. zo jammer..

  Reply
 • hoi

  21/02/2012

  Als ik echt niks te doen heb op de computer dan kijk ik er hele dagen op, tis bijna een soort van verslaving, i like it .

  Reply

Geef een reactie