TALK: Luchtbellen in je nagellak? Eh? Op je nagels? Say What?

Dat de beautywereld + de technieken even snel veranderen als de modetrends is niks nieuws. Zodra je de hippe kleur nagellak aanbrengt en hij droogt op zijn gemakje, is de nieuwe opkomende trend alweer aan de gang en is jouw nieuwe fresh coat oldschool. Net zoals een zin uit de reclame; “Mode die die dag nog in is, is in de avond al uit.”  True that! Maar, Cyn, waar wil je nou in godsnaam heen? .. Nou..

Luchtbellen in je nagellak

De richting van de nagels op, ja, why? Shake, shake, shake it baby! De nagellakpotjes moeten op een manier door elkaar gehusseld worden, zodat het een mooie vloeiende vloeistof is, geen klontenmassa of een stroperige pastei, no. Waarom mijn roze nagellak? Hij was zo mooi, echt gorgeous. Gooi nooit nagellakremover bij je nagellak, is echt funest. Bye bye gorgeous color, my favorite, my love. Oké, even verder door naar het onderwerp.

De nagellakflesjes worden prachtig geleverd in glazen flacons, heel luxe ogend, staan ze ergens in de schaduw, te wachten totdat je er weer eentje bij pakt om je nagels van een vrolijke of gave kleur te voorzien. Maar als je een kleine shopdrang heb en elke keer die prachtige kleuren in je mandje laadt, dan weet je op een gegeven moment wel dat niet elke kleur aan de beurt komt, vandaar de schud-methode.

Luchtbellen in je nagellak

Niet hardop gaan schudden, dan krijg je luchtbellen in je nagellak. Niet alleen in het flesje, maar ook op je nagels, believe me. Het leek net alsof ik een bubbelbad op mijn nagels had, aangezien het ook nog eens een blauwe kleur was, dat gold ook voor de topcoat die er overheen ging, hoe waterig wil je het hebben. Het oogde echt als water.

Ze zeggen dat op dit moment de juiste techniek voor je nagellak is hem tussen je handen te leggen, horizontaal en dan voorzichtig rollen. Niet te snel, maar rustig aan, een beetje met gevoel draai je hem tussen je handpalmen.

Luchtbellen in je nagellak

Het heeft deels met de vraag te maken die ik nu aan jullie ga stellen, want mijn vraag is: “Hoe kunnen er wel in je nagellakflesje luchtbubbels ontstaan? Maar niet op je fresh gelakte nagels?” Aangezien je even hard wappert, alsof je gaat opstijgen, maar het is even vloeibaar, hoe kan het dat nou weer niet gebeuren? Ik heb er een tijdje over nagedacht, de vraag komt niet eens van mij af, maar een jongen die hem stelde, met een mond vol tanden dacht ik na over een antwoord, die ik niet heb kunnen beantwoorden. Vandaar het artikel, hoe kan dat nou in godsnaam niet gebeuren Mythbusters?!

Weet jij hoe je geen luchtbelletjes op je nagels krijgt tijdens het schudden, maar wel in je flesje?

Edit: Iedereen raakte van slag, dacht diep na over de luchtbellen op je nagels, terwijl je opsteeg, na wat research, wat was mislukt, heb ik het even bij hogere rangen nagevraagd. Hoe zit het nou precies? Yes, gonna tell ya that. Doordat je de nagellak op je nagel aanbrengt, heb je houvast op je nagel, maar ook minder vloeistof, aangezien je een dunne laag aanbrengt, kunnen er nauwelijks luchtbellen ontstaan in de fijne laag. Breng je een dikke laag nagellak aan, dan krijg je wel luchtbellen, maar dat gebeurt niet doordat je met je handen gaat wapperen, zodat het “sneller droogt.” Myth busted!


30 Comments

 • deijsprinses

  27/02/2012

  *krabt zich in het haar*

  Reply
 • Bellachique

  27/02/2012

  Wacht, wat? Ik heb nog nooit luchtbellen gehad in nagellak? *is verward*

  Reply
  • Beauty Koning

   27/02/2012

   Hahah, het is echt waar! Echt van die mini luchtbelletjes. :)

   Reply
 • Louna Beauty

  27/02/2012

  Jaa ik ken het probleem. SUPER irritant!
  Ik weet niet zo goed hoe het komt…
  Denk dat je het moet zien als chocomelk.. als je daar mee gaat schudden of met een rietje in blaast krijgt je bellen. :P

  Net zo als je nagellak misschien? HAHAHA :-)

  Reply
 • inikkens

  27/02/2012

  Euh, ik heb met sommige lakjes just wel luchtbelletjes op mijn nagels. Euh, ik snap het even niet meer?

  Reply
  • Beauty Koning

   27/02/2012

   Haha, het is echt heel verwarrend! Zodra je met je nagellak schudt, dan komen er bellen in toch? Maar als je dat met je hand doet, heb je dezelfde vloeibaarheid, althans, het is nog heel nat, maar dan krijg je geen luchtbellen in je nagellak? Hoe kan dat? :’)

   Reply
   • germa

    27/02/2012

    Okee, eerst snapte ik je vraag niet… maar nu wel! Ik denk dat ik het weet… Al ben ik geen expert! Het is volgens mij dezelfde principe als je opgeklopte slagroom ergens door moet doen, bijvoorbeeld als je choco mouse maakt. Klop je de slagroom er gauw door heen dan klop je er lucht in en daardoor “stort” je stevige slagroom in. Maar “vouw” je het met een bakspatel er voorzichtig door heen, dan houdt de slagroom zijn stevigheid en heb je de perfecte mouse. Haha ik krijg er honger van! Dus als we deze theorie vertalen naar nagellak, dan betekend het dat als je snel je nagellak schud er luchtbellen ontstaan (doordat het met een snelheid tegen het glas kletst). Maar als je het voorzichtig tussen je handen rolt, dan mengen de vloeistoffen zich met elkaar net zo als het “vouwen” van de slagroom met de mouse. haha okee, vet vaag verhaal en ik hoop dat het te volgen is…

    Reply
 • merlinlisa

  27/02/2012

  denk dat et verschil is dat er meer nagellak zit in een nagellak potje. De hoeveelheid nagellak op je nagels is te dun om nog zo veel te verplaatsen en dus bubbeltjes te maken. In het nagellak potje zit een deel met lucht en de rest met nagellak. Wanneer je dan schud komt die lucht wel in de nagellak en die bubbeltjes zijn zo klein dat je hele mooie bubbels krijgt op je nagels. Zoiets misschien?

  Reply
  • Beauty Koning

   27/02/2012

   True, dat is hem! :) Ik had het nagevraagd aan dad, en het antwoord is precies hetzelfde zoals jij het hebt gezegd. :D Doordat de lak dun wordt aangebracht, kunnen er nauwelijks luchtbellen ontstaan. Het zit op je nagel, dus het heeft houvast, hierdoor kan het niet door elkaar worden geschut en kunnen er geen luchtbellen ontstaan. :) Yea, smartass!

   Reply
 • Katy

  27/02/2012

  Hahaha ik ben verward xD! Ik heb volgens mij ooit wel eens luchtbelletjes op mijn nagels gehad xD. Heel vervelend. Maar in het flesje nog nooit geloof ik =P!

  xx

  Reply
 • Aulie

  27/02/2012

  Oh, dat komt doordat de nagellak juist steeds minder vloeibaar wordt zodra ie met lucht in aanraking komt. Op je nagels heel snel dus. En bovendien komt alleen het oppervlak van de lak met de lucht in aanraking als je je hand wappert. De lak vliegt toch ook niet van je nagel af als je schudt? Zou je met je flesje schudden zonder dop, dan vlogen er wel overal druppels wegens veel meer lak en veel vloeibaarder. Je mengt dus geen lucht door de laag op je nagels, je laat alleen de lucht erover bewegen. Die komt er niet onder. Vandaar. Hopelijk is dat een beetje duidelijk.

  Reply
 • Nicole

  27/02/2012

  geen idee waar het aan ligt, heb er zelf eigenlijk ook nooit last van. schud mijn nagellak gewoon.

  Reply
 • Juudith/Watevahdude

  27/02/2012

  Hele goeie vraag.. ik heb echt geeen idee

  Reply
 • ValleyDollEva

  27/02/2012

  Ik zou het echt niet weten, maar er staan hier boven wel wat logische antwoorden :d !

  Reply
 • Hanna

  27/02/2012

  ik snap dit artikel eigenlijk niet… hihi, i feel sooo stupid now (‘:
  liefs!

  Reply
 • beautiesatwork

  27/02/2012

  wat een brainteaser zeg :)

  Reply
 • Jennifer

  27/02/2012

  Hey, ik wil toch nog even mijn excuses aanbieden voor wat ik in mijn vorige comment heb gezegd over de manier waarop je lacht. Ik heb zo’n soort gezichtsuitdrukking nog nooit gezien, ik ben ook maar een drentse boerin, dus misschien zou ik, als ik je in het echt zou ontmoeten, er heel anders tegenover kijken. Of bijvoorbeeld, als ik je in een filmpje zou zien .. Het spijt me echt, ik wil je op geen enkele manier beledigen, maar ik vond het heel erg opvallen en ik had het dus nog nooit gezien. Je hebt dus wel echt een onderscheidende lach, want ik blijf je onthouden!

  Reply
  • Beauty Koning

   28/02/2012

   Wat netjes van je, dank je wel! Nee hoor, dat had je niet gedaan. :)

   Reply
 • shannara

  27/02/2012

  Heb er tot nu toe geen last van gehad, dus ga er mijn hoofdje niet over breken :-)

  Reply
 • marjo

  28/02/2012

  Toch leuk om te zien dat dit heel veel meiden dit onderwerp toch wel heel erg interessant.
  Leuk artikel!

  Reply
 • nailcrush

  28/02/2012

  Ik heb eigenlijk nooit ‘bubbeltjes’, meestal schud en rol ik ze effe :).

  Reply
 • melissa

  28/02/2012

  Ik schud er ook altijd flink mee maar geen last van bubbles alleen bij oeroude lakjes die eigenlijk allang weg moest. :-)

  Reply
 • Deb

  28/02/2012

  Haha! Myth Busted ;-) Teveel Myth Busters gekeken, chick ;-) ?? Ik denk dat het komt omdat mijn nagels op de een of andere manier niet vetvrij zijn. Ik zou haast ammonia gebruiken.. ik haat bubbels! Wist je dat je met Sèche Vite de meeste bubbels als sneeuw voor de zon verdwijnen … die heeft een soort van corrigerende functie, echt perfect! Een soort bubble killer hihi

  Reply
 • Laralaurentia

  29/02/2012

  Grappig om al die reacties hierna te lezen. Nu weet ik hoe het komt en ook hoe ik het kan voorkomen. Fijn artikel!

  Reply
 • Tessa

  05/03/2012

  Ik heb dit gehad met een ELF lakje! Er zaten van die rare bobbels en toen ik erop duwde brak die bubbel en bladerde mijn hele nagellak in een keer af, echt super raar! :p

  Reply
 • Adf

  28/06/2013

  Kan ook komen doordat je nagels vettig zijn.. even wassen met dreft. Helpt bij mij prima, geen belletjes meer!

  Reply

Geef een reactie