Trend: Volle Wenkbrauwen!

Cynth, wat heb je de laatste tijd? De ene trend naar de ander? Ja, op één of andere manier spot ik ze allemaal achter elkaar, misschien verzin ik ze wel zelf, na just joking! Ik maakte een tijdje geleden al op Twitter een opmerking over de huge brows. Slenterend op Pinterest, wat is die website toch geweldig, kwam ik achter de nieuwe trend, namelijk de grote volle wenkbrauwen!

Mijn wenkbrauwen is vast niemand vergeten, ook ik tekende ze goed en stevig bij. Voorheen gebruikte ik een wenkbrauwpotlood, gecombineerd met een lipliner. Er is bijna geen wenkbrauwpotlood voor rood haar te vinden, geverfd rood haar, vandaar dat ik de lipliner van MAC erbij moest kopen en die combineerde met mijn bruine wenkbrauwpotlood van de Hema. Inmiddels ben ik weer blond en over gegaan naar wenkbrauw, eh, oogschaduwpoeder? Gewoon een oogschaduw! Maar net op het punt dat ik mijn donkere wenkbrauwen inruilde voor een lichtere variant kwam de nieuwe trend met de huge brows.

Verzorgde volle wenkbrauwen worden op dit moment overal gespot, niet alleen in make-up looks van tijdschriften, maar ook de catwalk is er niet vies van. No, denk niet meteen dat je er niks meer aan hoef te doen, lekkur latuh groeiuh. Het gaat om verzorgde wenkbrauwen, netjes in vorm gebracht met een wenkbrauwgel, of zelfs de bijgetekend.

Tegenwoordig is het normaal om je wenkbrauwen bij te werken of het een potlood of een wenkbrauwpoeder is, niemand die daar meer gek van op kijkt. Misschien vraagt iemand wel hoe jij het doet, want het zit namelijkzo gorgeous. Welke producten je daarvoor gebruikt? Of misschien een geheime tip? Ya never know!

Heb je van jezelf al volle donkere wenkbrauwen? Deze trend zegt dat je er niks aan moet doen, just like mah! Blijf ze verzorgen, maar doe het met stijl. Ga ze niet tot strepen epileren, dat is nooit mooi. Zelf heb ik blonde wenkbrauwen die ik bij verven en nog eens bij moet stippen met een wenkbrauwpoeder. Dus ik heb wat kleine tips voor je als je net zoals mij no brows hebt!

Verven is een optie, zowel bij de schoonheidsspecialiste als thuis, pas op. Je verf bevat namelijk wel waterstofperoxide, als dat in je oog komt, believe mah, dat voelt totaal niet aangenaam. Ik doe het nou al twee jaar zelf en merk dat het steeds beter gaat, zelf epileer ik mijn wenkbrauwen niet, maar doordat ik gewoon de vorm verf die ik wil, grotendeels mijn eigen wenkbrauwshape, maar je kan het natuurlijk gewoon faken!

Voor de huge brows kan je gaan epileren, door alleen de verdwaalde haren weg te plukken, maar niet te ver gaan lopen jassen, want voor je het weet kijk je een maand lang verbaasd of heel sad. En als je teveel hebt weg geëpileerd spreken we ook niet meer van de volle wenkbrauwen, maar stel je voor, je trekt het verkeerde haartje weg, een groot gapend gat, maar dat kan je door middel van een wenkbrauwpotlood of een wenkbrauwpoeder aka oogschaduw oplossen. Gewoon een beetje bijtekenen!

Door je wenkbrauwen bij te tekenen worden ze ook voller, woop, je kan meedoen aan de trend! Je kan ze licht schetsen, door met je penseel kleine streepjes te trekken, hierdoor creëer je neppe haartjes en oogt het natuurlijker. Piekhaartjes? Met een wenkbrauwgel kan je dat perfect in model houden, of in een noodoplossing haarlak!

Mijn huge brows heb ik ook een keer laten zien in een How To, misschien is dat makkelijker! Daarnaast heb ik er ook nog eens een lichtere versie van, wauwie! Ik zeg “ja” tegen de nieuwe wenkbrauwtrend. Wenkbrauwen geven je gezicht karakter, veel meer uitdrukking en laten andere oppervlaktes wegvallen of juist spreken. De twee harige dingen kunnen je gezicht met een haar veranderen!

Zeg jij “ja” tegen de nieuwe trend?

Bron foto’s: Pinterest.com

45 Comments

 • Ruth

  06/03/2012

  Hele gave trend vind ik dit! Ik vind het iets liefs en rauws hebben. Ik doe niet mee, al zou ik het best graag proberen, maar zulke dikke wenkbrauwen heb ik niet, nooit gehad ook. Ik heb net als jij doorzichtige wenkbrauwen, die ik eens in de zoveel tijd laat verven en met een touwtje laat bijwerken. Ik ga ze nu wel laten groeien om te kijken of ze iets dikker kunnen worden en minder vormloos. Ben benieuwd! Leuke rubriek vind ik dit trouwens :)

  Reply
  • Beauty Koning

   07/03/2012

   Ja, iets rauw, goede omschrijving Ruth! Ik ben benieuwd hoe het eindresultaat is. Dank je wel Ruth! :D

   Reply
 • Bellachique

  06/03/2012

  Ik vind volle wenkbrauwen zo mooi! Ik weet dat er vele geen fan van ze zijn, maar maar ik vind ze echt zoveel karakter geven aan het gezicht. Elke keer als ik een rouw zie die haar mooie volle wenkbrauwen kaalplukt ga ik toch een beetje dood vanbinnen, haha.

  Reply
 • redhotjillypeppers

  06/03/2012

  Het kan mooi zijn maar het moet wel bij je gezicht passen, vind ik !

  Reply
 • Emma

  06/03/2012

  Ik vind volle wenkbrauwen echt heel erg mooi!! Zelf zit ik er een beetje tussenin (volgens mij) en ik was al nooit zo van alles weg te epileren, maar nu ga ik dat zeker niet doen!

  Reply
 • Marijke

  06/03/2012

  Ik vind volle wenkbrauwe en super mooi, mits ze netjes verzorgt zijn. Helaas ben ik niet echt gezegend met volle wenkbrauwen…dus dat wordt veel poeder en potlood voor mij ;-)

  Reply
 • MooiBlog

  06/03/2012

  Same here! Ook al doe ik er maanden niets aan, ze blijven blond en dun. Ik vind het bij de modellen op de foto’s wel heel mooi staan.

  Reply
 • debby

  06/03/2012

  Yes I like. Ik vind het geweldig. Helaas heb ik echt sneue wenkbrauwen. Ik laat ze verfen bij mijn schoonheidspecialist en teken ze zelf ook altijd bij.

  Reply
 • Nicole

  06/03/2012

  Oh wat vind ik dat lelijk!!
  Hahahaha nee ik vind het echt helemaal niets.
  Zelf doe ik niets aan mn wenkbrauwen omdat ze zelf al redelijk petit zijn en heel licht van kleur.. Maar ik kan het gewoon echt niet mooi vinden die huge dingen!

  Reply
 • Amanda

  06/03/2012

  Ik heb zelf vrij volle wenkbrauwen, maar gelukkig veel minder erg dan vroeger. Er moet wel een beetje vorm in zitten bij mij;) Anders word ik bert haha

  Reply
  • Beauty Koning

   07/03/2012

   Haha, hier moest ik echt hard om lachen! Bert. :’) True, vorm is ook belangrijk.

   Reply
 • beautiesatwork

  06/03/2012

  ik vind tussen de twee het mooist :)

  Reply
 • jlovesbeauty

  06/03/2012

  Ik vind volle wenkbrauwen bij bepaalde vrouwen heel erg mooi staan! Ik ben fan van deze trend.

  Reply
 • victoryvanilla

  06/03/2012

  Ik vind volle wenkbrauwen erg mooi. Wel vind ik dat het bij je moet passen! Jou wenkbrauwen vind ik echt super, maar of het bij mezelf zou staan, weet ik niet! Ik moet zeggen dat ik eigenlijk niets aan mijn wenkbrauwen doe. Ik ben er toch een beetje bang voor en ik ben niet goed met wenkbrauwen… Ik weet er ook niet zoveel van. Ik zou er wel wat mee willen, maar wil het niet verpesten…

  Reply
 • miss073

  06/03/2012

  helaas heb ik nauwelijks wenkbrauwen en als ik ze bij teken staat het heel onnatuurlijk, kan nergens een super licht potlood vinden.. Achja dunne wenkbrauwen zullen het wel over 5 jaar zijn :P dan ben ik weer hip xD

  Reply
 • Laralaurentia

  06/03/2012

  Volle wenkbrauwen vind ik wel een mooie trend. Heb van mezelf niet mega volle wenkbrauwen, maar ik zit er een beetje tussen in.

  Reply
  • Polish and Passion

   06/03/2012

   Bij de Hema heb je ook een licht wenkbrauw potlood, ook niet te hard drukken als je bijtekent. Je krijg er dan meer kleur vanaf en dat wil je in jou geval liever niet. Maar terug naar de Hema, goedkope maar goede potloodjes in meerdere kleuren, ze kosten iets van 2 euro.

   Reply
 • Polish and Passion

  06/03/2012

  Helaas, ik ben blank, blond (& dom? haha) en heb dus ook lichte werkbrauwen. Mijn huid is zelf ook erg licht dus mijn wenkbrauwen vallen helaas bijna niet op :( Bijtekenen misschien :D?

  Reply
 • Angelique

  06/03/2012

  Oooh nee niks voor mij!

  Reply
 • Nicole

  06/03/2012

  Ik vind het wel iets hebben, ja! Ik vind het wel stoer eigenlijk.

  Reply
 • WeLoveImperfection

  06/03/2012

  Ik vind volle wenkbrauwen echt supermooi!
  xoxo

  Reply
 • Kayla

  06/03/2012

  Ik vind volle wenkbrauwen bij sommige vrouwen echt heel erg mooi staan, leuke trend!

  Reply
 • Jorinde

  06/03/2012

  Volgens mij zit ik er een beetje tussen in!

  Reply
 • Cynthia/Mevo

  06/03/2012

  hmm worden mijn “standaard” wenkbrauwen toch nog is in haha!

  Ik heb van mezelf al hele volle wenkbrauwen en hier en daar geef ik ze vorm maar ik heb ze nooit dun gehad omdat dat mij totaal niet staat!

  Reply
 • deijsprinses

  06/03/2012

  Ik ben nog wenkbrouwerloser dan jij ;) Ik kan niet buitenkomen zonder ze bij te tekenen.

  Reply
 • Marloes

  06/03/2012

  Ik heb van me zelf erg donkere en brede wenkbrauwen en ga om de 4 weken naar de schoonheidsspecialist om ze te laten harsen en epileren, no way dat ik mezelf pijn ga doen haha! Ik vind het vreselijk dat bij mij zo snel haartjes teruggroeien en mijn wenkbrauwen daardoor niet meer mooi in model blijven.

  Ik vind de wenkbrauwen van Doutzen erg mooi op die foto!

  Reply
 • Deb

  06/03/2012

  Totally agree! Brows zijn heel belangrijk en ik ben een beetje een brow-a-holic tegenwoordig. Ik heb helaas geen hamsters maar 2 dunne streepjes dus ik zal ze altijd bij moeten werken ;-)

  Reply
 • Hanna

  06/03/2012

  wat schrijf je toch leuk hahaha. ik moest echt lachen bij dat ‘lekkur latuh groeiuh’ haha. liefs! ♥

  Reply
 • Sophie

  06/03/2012

  Ik vind het zo mooi! Alleen heb ik van mezelf lichte en dunne wenkbrauwen, dus ik zal nooit volle wenkbrauwen krijgen helaas =(

  Reply
 • tamsje

  06/03/2012

  Ik vind het prachtig! Het moet niet ‘te’ worden. Maar zo op die foto’s vind het mooi!

  Reply
 • joanydv

  06/03/2012

  Ik vind het een hele verbetering als je het vergelijkt met de getekende, dunne wenkbrouwen die een aantal jaar terug zo hot zijn. Met vollere wenkbrouwen komt een gezicht veel zachter over.

  Reply
 • springvibes

  06/03/2012

  Ik vind het erg mooi, maar op de tweede foto (die na doutzen) vind ik het toch wat minder… Maarja, het zit er voor mij helaas niet in met mijn onopvallende blonde eyebrows…
  x SpringVibes

  Reply
 • Lisa

  07/03/2012

  Hmmm, vind het wel wat hebben denk ik :)

  Reply
 • Daphne

  07/03/2012

  Ik heb ook redelijk volle wenkbrauwen, maar teken ze wel bij en ik epileer uiteraard ook (wanneer ik dat niet doe, zijn ze wel érg vol). Vroeger vond iedereen het altijd lelijk, maar dat maakt mij weinig uit. Ik heb ook van die dunne streepjes gehad (dankzij schoonheidsspecialiste), maar dat was het voor mij niet.

  Reply
 • melissa

  07/03/2012

  Ik had net een reactie geschreven maar volgens mij is er iets mis gegaan. Nou ja dan maar opnieuw, ik hou echt van een vollere wenkbrauw vind dat hele dunne toch wel geweest. Ik heb zelf donkerblonde wenkbrauwen en teken ze ietsje bij, misschien een tip voor vollere wenkbrauwen verf ze dan lijken ze meteen een stuk voller en dikker. Wel alleen met speciale wenkbrauwverf doen!! hihi

  ps. ik heb je bij mijn favorieten links gezet (dat vergeet ik altijd) ;)

  Reply
  • Beauty Koning

   07/03/2012

   Dat klopt, je stond in de spambox. :) Bedankt voor de link!

   Reply
 • beautyreviews1

  07/03/2012

  Ahh ik vind dit echt stoer!,
  Op de foto is het vooral heel mooi!
  Echt zoo jaloers op Doutzen

  Reply
 • Gerrianne

  07/03/2012

  Van deze trend ben ik zo erg fan! Sowieso kan ik al niet zonder wenkbrauw potlood. Mijn gezicht spreekt er veel meer door aan! & gave foto’s heb je uitgekozen!

  Reply
 • Laura

  07/03/2012

  Haha, komt mij wel goed uit, want mijn wenkbrauwen zijn best vol. Ik epileer ze een klein beetje en ik gebruik wenkbrauwgel en verder laat ik het gewoon. Bij die modellen ziet het er echt gaaf uit, die volle wenkbrauwen!

  Reply
 • DashicaShirley

  08/03/2012

  Ik vind volle wenkbrauwen echt mooi :-)

  Reply
 • Anne vdh

  09/03/2012

  JAA! grote wenkbrauwen. love it! hoe ruiger hoe beter haha!

  Reply
 • Juudith/Watevahdude

  10/03/2012

  Ik zeg maar nee tegen grote wenkbrauwen.. Vinde het bijzelf echt niet mooi zo’n volle bos haha

  Reply

Geef een reactie