Milk Trick!

Kwijlend bekijk je de oogschaduws, maar op één of andere manier krijg je hem nooit zo mooi op je oog dan dat je hem op je hand swatcht. Het maakt niet uit of je wel of geen basis gebruikt, een oogschaduwkwast of je vinger. Het eindresultaat is altijd een meh. In de avond was ik even aan het rondkijken op mijn tafel, op zoek naar de producten die ik had gebruikt.. Ping, Milk Trick!

Hoe vaak ik er wel niet op loop te hameren dat je een goede basis moet gebruiken, laten we het niet ontkennen, maar het is namelijk heel belangrijk. Je kan je oogschaduw echt tot leven brengen, maar soms is een spectaculaire oogschaduwbasis niet genoeg, althans, niet sticky genoeg voor de shimmers in een oogschaduw. Huh? Hier wat voorbeelden;

Mijn Too Faced Natural Eye Palette bevat twee amazing tinten, helaas draag ik Nude Beach, dat is de onderste oogschaduw, nooit! Echt nog nooit gedragen, hooguit één keer, maar dat was een dikke fail. Silk Teddy daarboven heb ik wel eens gebruikt in een look, maar ook deze redde het niet tot aan mijn dagelijkse looks. Why not?

Nude Beach is echt een geweldige kleur, heel apart, maar een mengsel van Silk Teddy, toch anders, door de huge glitters erin. Echt, ze zijn massive. Zodra je ze aanbrengt op je oogleden, vallen ze al deels op je wangen, maar aan het einde van de dag zit je hele gezicht onder, heel vervelend. Je brengt hem namelijk niets voor niets op je oog aan. Zelfs mijn Too Faced Shadow Insurance kon hem niet in toom houden, but..

Jumbo Pencil van NYX in de kleur Milk aangebracht op de rug van mijn hand.
 Hier heb ik hem geblend met mijn vinger.

Ik heb een aantal oogschaduws die niet mooi uitpakken op een normale basis, vandaar dat ik een goede plakkerige basis heb gecreëerd met de Milk van NYX. Hierdoor kunnen de glitters er nauwelijks van door en blijven ze netjes op hun plek zitten.

Uit mijn Too Faced Palette heb ik er namelijk twee Silk Teddy en Nude Beach, bij Nude Beach zag je al de grove glitters, maar Silk Teddy pakt gewoon niet goed, althans ik wil dezelfde kleur ook op mijn ooglid hebben. Bij Inglot heb ik een roze oogschaduw met kleine schattige glitters en de geweldige turquoise achtige tint, one of my favorites!

De pigmentatie van de oogschaduws is echt incredible, dit zijn swatches op mijn hand gemaakt zonder een oogschaduwbasis. Je ziet ze mooi schitteren, gorgeous! Vooral de groene shimmer die ineens te voorschijn komt, love it! Maar de perfecte dekking heb ik nog niet, vandaar dat ik mijn Milk Trick erbij gebruik!

Op de foto hierboven heb ik wel een oogschaduwbasis gebruikt, de Too Faced Shadow Insurance. Als je de foto’s vergelijkt zie je echt verschil in de finish, ze shinen beter dan normaal. Daarnaast komt de pigmentatie beter tot leven, maar nog niet wat ik wil. Hele hoge eisen!

Je ziet duidelijk het verschil met een witte basis, echt amazing! De shimmers komen goed tot hun recht, dat geldt voor de pigmentatie ook, maar de glitters blijven nu echt beter op mijn oog zitten. Ze gaan er niet vandoor tijdens het knippen, jeej! Daarnaast vind ik de kleuren mooier dan voorheen!

De gouden shimmers van Nude Beach zijn goed zichtbaar, AMAZING. Ineens komen de onmogelijke kleuren tot leven, kortom de Jumbo Pencils van NYX zijn echte musthaves. Ik kan niet meer zonder, gebruik hem steeds vaker en geniet ervan.

Alleen de High Tech Lighter in de kleur Platina op de rug van mijn hand aangebracht + geblend met mijn vingers.

Niet alleen een Jumbo Pencil is sticky like hell, maar ook de High Tech Lighter van Make Up Store is behoorlijk plakkerig, de highlighter op siliconenbasis is ook echt geweldig voor basissen bij oogschaduws. Mijn witte highlighter knalt er altijd vanaf!

Linksonder; Jadoo, linksboven; Silk Teddy, rechtsboven; Nude Beach en rechtsonder Eye Shadow D.S. 467.

Het maakt echt zoveel uit als je even ervoor gaat zitten om te swatchen, of even rondkijkt wat je nog allemaal in je stash hebt liggen. Blijven kopen is natuurlijk ook leuk, maar de oude favorieten moeten we ook niet vergeten zoals de High Tech Lighter! Ik houd van de Jumbo Pencils, Milk is echt een enorme uitkomst, ik ga er zeker meerdere aanschaffen!

Heb je wel eens te maken gehad met vervelende oogschaduws die goddelijk waren?


35 Comments

 • Lisa

  08/03/2012

  Handige tip! Hier heb ik ook wel eens last van! Waar kan je zo’n NYX Jumbo Pencil bestellen? ^^

  Reply
 • redhotjillypeppers

  08/03/2012

  Wat een verschil ! Ik heb dit probleem vooral met minerale oogschaduw. En ik denk dat jij mijn volgende giveaway erg leuk gaat vinden ! ;)

  Reply
 • Milou

  08/03/2012

  Waauw, wat een fijne tip! Ik heb volgens mij de NYX Jumbo Pencil in Milk. Meen dat ik die maar weer eens moet gaan opzoeken!

  Reply
 • miss073

  08/03/2012

  Nyx jumbo pensil was op het moment uit verkocht :( anders had ik hem al gehad… Maar kom goed :D

  Reply
 • Malou

  08/03/2012

  Wat een goede tip! :)

  Reply
 • Polish and Passion

  08/03/2012

  Oh, supertip! Echt een uitkomst!

  Reply
 • DashicaShirley

  08/03/2012

  Super fijne tip!
  Je ziet ook echt het verschil :-)

  Reply
 • Marijke

  08/03/2012

  Handige tip! :-)
  Ik las de titel en ik dacht “melk???”

  Reply
  • beautiesatwork

   08/03/2012

   ik dacht ook dat ze iets met melk ging doen xD vond het al zo raar

   Reply
 • Nicole

  08/03/2012

  Wow, dat laat je goed zien. Handige tips zeg!

  Reply
 • Manon

  08/03/2012

  Ik gebruik milk ook altijd, helaas is die van mij zelfs al bijna op! Even wat nieuwe bestellen. Ik vind de Jumbo pencils sowieso erg fijn, ook gewoon om alleen op te doen als creamy oogschaduw.. Ziet er heel mooi glossy uit!

  Reply
 • EmmaWessels

  08/03/2012

  Wil ook eens zo`n pencil proberen. Heb op dit moment een eyeshadowprimer, maar daar worden mijn oogleden eigenlijk alleen maar vetter van, waardoor de oogschaduw dus juist niet goed blijft zitten.

  Reply
  • Beauty Koning

   08/03/2012

   Het is echt een must! Vervelend dat je primer niet goed blijft zitten. Welke gebruik je op dit moment?

   Reply
 • Esmay

  08/03/2012

  Toch maar een reden dat ik NYX Milk aan moet schaffen!
  Maar ik ben ook blij met mijn Too Faced Shadow Insurance.

  Reply
 • amanda

  08/03/2012

  Ik begrijp helemaal wat je bedoeld, hier heb ik zelf ook last van. Ben zelf nog steeds enorm fan van mijn witte basis uit de LE Ballerina Backstage!

  Reply
 • laralaurentia

  08/03/2012

  Tip: bij je Inglot palette kan je het dekseltje van het onderste palette gewoon weglaten. Zo kan je ze makkelijker opstapelen

  Reply
 • Nicole

  08/03/2012

  ben echt fan van Milk <3

  Reply
 • ValleyDollEva

  08/03/2012

  Bedankt voor de tip ! Ik heb Milk liggen en gebruik hem niet vaak. Heb een aantal prachtige glitter eyeshadows maar gebruik ze nooit omdat ik er alleen maar fall-out van heb.

  Reply
 • Marloes

  08/03/2012

  Dat is zeker een handige tip. Het is behoorlijk irritant als je glitteroogschaduw op je oogleden hebt, maar het aan het einde van de dag van je wangen af moet halen! Je ziet echt heel goed het verschil bij de verschillende fotos!

  Reply
 • Angelique

  08/03/2012

  Het verschil is duidelijk te zien!

  Reply
 • jessy

  08/03/2012

  wauw super handig! ziet er ook erg mooi uit!

  Reply
 • springvibes

  08/03/2012

  Ik wil zó graag de jumbo eyepencils!
  Handige truc!
  x SpringVibes

  Reply
 • nailcrush

  08/03/2012

  Handige tip!

  Reply
 • Bellachique

  08/03/2012

  Wat een supergoede tip zeg! Het ziet er ook echt mooi uit eenmaal op de witte basis aangebracht :).

  Reply
 • Jorinde

  08/03/2012

  Leuk artikel. Ik heb Milk al en wil ook nog een zwarte Jumbo eyepencil!

  Reply
 • happyannanas

  08/03/2012

  Hey, die witte Jumbo is mooi! Die moet ik denk ik ook maar eens gaan aanschaffen.. xx

  Reply
 • jlovesbeauty

  08/03/2012

  Hoog tijd dat ik enkele NYX jumbo pencils aanschaf, ze lijken me echt fijn!!

  Reply
 • Gerrianne

  08/03/2012

  Heel handig & fijn artikel zeg, maar jammer van sommige oogschaduw’s zeg!
  Tot nu toe ben ik het zelf bijna nog niet tegengekomen ‘ gelukkig ‘! Dus ik ben benieuwd wat voor vervelende situatie’s met goddelijke oogschaduw’s nog komen in de toekomst! =D

  Reply
 • Wat een fijne tip! Ik heb zelf geen Jumbo’s, wegens voor mezelf te glanzend, ik gebruik mattere kleuren maar het is handig om weten!

  Reply
 • melissa

  09/03/2012

  Goede tip, ik heb daar altijd last van dat de oogschaduw niet zo goed uit komt op mijn oogleden en veel mooier lijkt op mijn hand. Ik zal het onthouden!!

  Reply
 • deijsprinses

  10/03/2012

  Ik heb het al overwogen om die Milk kleur te kopen. Ik had het al door dat dat de perfecte basis was ;)

  Reply
 • Juudith/Watevahdude

  10/03/2012

  Jaa de Jumbo pencils van NYX zijn echt heel fijn.. Ik vergeet ze alleen soms te gebruiken, terwijl ik ze voor sommige kleurtjes eigenlijk wel veel beter kan gebruiken..

  Reply
 • Deb

  15/03/2012

  Damn Baby! De basis maakt echt het verschil! Ik vind dat ook met een donkere basis dan komen kleuren ook zo mooi uit, bijvoorbeeld Mocha op het NYX Dark Brown pencil.. gorgeous!!

  Reply

Geef een reactie