Catrice Prime and Fine Translucent Loose Powder.

Een mooie gematteerde huid is fijn, egaal en fresh ogend, daarnaast heb ik poeder nodig om mijn foundation te setten. Doe ik dit niet? Dan gaat mijn bronzer vlekken, maar mijn gezichtspoeder raakte dik de pan, metaal all over the place, kortom ik was toe aan een nieuw poedertje, een witte losse poeder it is.

Ik wilde over gaan naar een losse poeder, why? Dont know! Het ziet er apart en heel interessant uit, helemaal omdat de kleur nog eens wit is, het trok echt mijn aandacht. Daarnaast had ik veel goede reviews gelezen en positieve verhalen gehoord over de losse poeder van MAC. Natuurlijk kon ik niet achterblijven en spotte de Translucent Loose Powder van Catrice in één van de persberichten.. hebbuh! Dan komt even dat gierige moment in je op, net zoals het artikel van twee dagen geleden.

Mijn complimenten voor het merk, want Catrice is echt enorm vooruit gegaan met de verpakkingen. Het oogt heel luxe en chic, daarnaast is het modern en strak. Zelf ben ik van de mooie producten op mijn make-up tafel, ik zet hem er in ieder geval gerust bij! Het is praktisch met een schroefdop, misschien niet even handig voor de klunzen onder ons, like mah. Maar er valt mee te werken.

Zodra je de deksel eraf schroeft, heb je meteen met het eenvoudige systeem te maken. Dit komt vaker voor bij losse poeders, dat geldt namelijk ook voor de oogschaduws. Zelf vind ik het fijn werken, er komt niet een hele dot in één keer uit, maar door zachtjes te tikken valt er een hoeveelheid uit.

Het kan een nadeel zijn tijdens het reizen, als je de sticker verwijderd, dan blijft er poeder uit komen en dit houdt niet meer op. Dan neem je niet alleen je gezicht mee, maar ook de rest van je outfit. Misschien is het daarom handiger als je weet dat je hem meeneemt in je tas, de sticker op zijn plek te laten, in loop van tijd gaat hij wel minder plakken.

Het zijn kleine gaatjes waardoor de poeder heen komt, handig! Je kan hem ook zacht op de tafel tikken, hierdoor stuift het naar boven. Zelf draai ik hem dicht, tik één keer op de achterkant en open hem weer met de goede kant naar boven, nu zit het deels in de deksel, wat mijn “werkplek” op dat moment is.

De structuur is apart, laten we het niet over de witte kleur hebben, maar zodra je hem aanbrengt op je gezicht verdwijnt dat en wordt hij mooi transparant. De poeder is heel luchtig, totaal niet zwaar, ik heb geen cakeface gevoel, nadat ik hem heb aangebracht.

Maar houdt hij zich aan de beloftes? YES! Het is een fijne poeder, misschien in het begin even wennen, het is en blijft een los product, maar doordat ik hem “deppend” aanbreng, wat ik bij mijn vorige gezichtspoeder ook al deed, werkt het prima. Hij zorgt ervoor dat mijn foundation netjes op zijn plek blijft zitten en het oogt een stuk natuurlijker door de transparante “oplossing.” De Prime and Fine Translucent Loose Powder van Catrice bevat 11g en is verkrijgbaar bij de Kruidvat voor €5,49.

Ben jij al bekend met de losse gezichtspoeders?


39 Comments

 • Bellachique

  09/03/2012

  Ik ben dol op losse poeders, sinds ik ze heb gebruikt is het moeilijk terug te gaan naar normale poeders. Ze zijn soms wel wat messy in gebruik, toch voor iemand als mij, haha. Maar ze blijven zo goed zitten en omdat ik soms een beetje glimmend word op mijn voorhoofd is dit echt perfect!

  Reply
 • amyandnickyblog

  09/03/2012

  Hier was ik al heel benieuwd naar! Goede review, maar ik blijf toch bij m’n Yves Rocher poeder. Kost maar €6,54 (op dit moment, maar bij YR zijn vaak kortingen) en er zit daar 23gram in een doosje! Ben wel fan van de primer van Catrice, die gebruik ik elke dag met plezier.

  Reply
 • Lisa

  09/03/2012

  Ik heb momenteel de losse poeder van de Bourjois Flower Perfection-lijn in gebruik. Die bevalt me erg goed :)

  Reply
 • Priscilla

  09/03/2012

  Ik gebruik momenteel de losse poeder van Hema.. deze van Catrice lijkt me ook fijn!

  Reply
 • miss073

  09/03/2012

  hmm dit word de volgende :D

  Reply
 • Jorinde

  09/03/2012

  Goede review. Ik gebruik geen losse poeder, maar misschien dat ik eens een losse poeder aanschaf!

  Reply
 • redhotjillypeppers

  09/03/2012

  Klinkt erg fijn ! Ik ben zelf nogal een kluns met losse poeders dus ik hou het op de pressed versie :)

  Reply
 • Marijke

  09/03/2012

  Ik vind losse poeder altijd super leuk om te gebruiken…het geeft net was sneller een rommetje, maar het voelt ‘specialer’ dan een compact poeder :-)

  Reply
 • Nicole

  09/03/2012

  Hmmm ziet er leuk uit. Mij lijkt een losse poeder ook veel fijner en leuker om mee te werken haha.. Ik hou wel van kliederen :P
  Nou ga ik gelijk voor deze kijken straks.. Net als de primer ;-)

  Reply
 • jlovesbeauty

  09/03/2012

  Ik vind zo’n losse poeder wel leuk werken!

  Reply
 • victoryvanilla

  09/03/2012

  Het lijkt me erg fijn. Al las ik ook een paar keer bij sommige anderen dat het een witte waas achter laat?

  Reply
  • Beauty Koning

   10/03/2012

   Ik heb daar zelf nog geen last van gehad, misschien als je teveel gebruikt? Ik gebruik na de poeder mijn fixeerspray, hierdoor lost hij de poeder op. :)

   Reply
 • Juudith/Watevahdude

  09/03/2012

  Ooh hij klinkt goed zegg!!

  Reply
 • Laura

  09/03/2012

  Deze poeder lijkt me echt fijn! x

  Reply
 • Deb

  09/03/2012

  Klinkt fijn al ben ik zelf geen fan van losse poeders. Mijn sproeten komen onder een laagje te liggen en ook accentueert het lijntjes… fijne lijntjes worden
  opeens great canyon’s haha ;-) Dus nee niet voor mij, maar wel fijn dat jij er blij mee bent. Mooie foto’s heb je genomen!

  Reply
 • Tatjana

  09/03/2012

  Hij klinkt wel erg goed, vooral voor de prijs!

  Reply
 • MooiBlog

  09/03/2012

  Die ken ik! Ik ben er ook helemaal weg van:)

  Reply
 • Nicole

  09/03/2012

  hij lijkt me wel heel fijn, maa rik ben echt te onhandig met losse poeders..

  Reply
 • Emma

  09/03/2012

  Ik heb zelf een poeder van een essence le, maar zodra die op is, wordt dit mijn volgende slachtoffer! Het klinkt erg goed, misschien dat ik met een leuke actie hem wel meeneem :)

  Reply
 • beautiesatwork

  09/03/2012

  ik heb geen losse poeder :) heb daar slechte ervaringen mee

  Reply
 • melissa

  09/03/2012

  Het lijkt me een super fijn product maar ik ben bij poeders altijd een beetje bang voor een witte waas, en als deze dat niet heeft is dat super!

  Reply
  • Beauty Koning

   10/03/2012

   Bij mij liet hij geen witte waas achter! Maar ik gebruik na de poeder ook nog eens mijn fixeerspray.

   Reply
 • Kayla

  09/03/2012

  Ik gebruik elke dag zo’n soort poeder, deze lijkt me ook erg fijn!

  Reply
 • Judith

  09/03/2012

  Lijkt me erg fijn!
  Ik heb hem zelf niet maar hij ziet er goed uit :)

  Reply
 • jessy

  09/03/2012

  zelf heb ik hem ook en ik ben er erg tevreden over (:

  Reply
 • Esmay

  09/03/2012

  Hij lijkt me best fijn! En dan alleen om de poeder, niet over de verpakking.
  Ik háat losse poeder. Verschrikkelijk haha! Geef mij maar pressed poeders.

  Reply
 • Amanda

  09/03/2012

  Had hem gister nog in mijn handen, maar heb nog 3 poeders liggen en moet ook eens wat opmaken. Maar wil hem stiekem ook wel hebben!

  Reply
 • nailcrush

  09/03/2012

  Klinkt goed!

  Reply
 • Marloes

  09/03/2012

  Heb er al veel over gelezen! De verpakking vind ik ook heel chique inderdaad! Dat vind ik sowieso van de meeste producten van Catrice wel. Het lijkt op je hand inderdaad eerder op coke dan op een gezichtspoeder haha!

  Reply
 • Anne vdh

  09/03/2012

  Ik ben zelf niet zo fan van de losse gezichtspoeders, ze komen altijd op mijn lenzen terecht waardoor ik niks meer zie haha;)

  Reply
 • germa

  09/03/2012

  Ik blijft bij mijn MAC Prep+Prime transparant loose finishing powder. Deze bevalt mij super goed, dus ik hoef niet meer op zoek naar een andere. :-)

  Reply
 • babette

  09/03/2012

  Was er benieuwd naar maar lees hier veel positieve reacties!

  Reply
 • deijsprinses

  10/03/2012

  Ik heb momenteel nog geen poeders maar… misschien heb jij dat wel verandert ;)

  Reply
 • Dionne

  10/03/2012

  Lijkt me fijn!

  Reply
 • Bee

  11/03/2012

  Ik ben heel benieuwd om deze zelf eens uit te proberen!

  Reply
 • Sheela

  11/03/2012

  Ik wou het eerst ook kopen maar ik had ergens gelezen dat er talk in zat en dat dat je porien verstopt enzo, dus heb ik het toch niet gekocht. Heb jij hier last van? x

  Reply
  • Beauty Koning

   11/03/2012

   Dat is mogelijk, maar dat komt omdat er zoveel siliconen in zitten. Zelf heb ik hier geen last van. :)

   Reply
 • lisa

  14/03/2012

  Ah die wil ik proberen!

  Reply

Geef een reactie