Make Your OWN nailpolish!

Ik val jullie weer lastig met Pinterest, maar dit keer kwam ik echt iets AMAZING tegen wat ik wel moest delen. Creatief? Moi. Graag bezig? Moi. Onderwerp graag dingen? Moi. Do it yourself? MOI! Nieuwe dingen zelf maken, leuker kan het niet. Waarom is het zo geweldig? Als iemand er naar vraagt, kan je met trots vertellen hoe crea bea jij bent, je hebt het namelijk zelf gemaakt!

Ja, eh, leuk Cynth, maar deze foto kwam ook al op Twitter voorbij. True that dollfaces. Ik postte afgelopen weekend een foto op Twitter met prachtige gouden glitters. Ik moet toegeven, alles hier is bedekt met een laag gouden shimmers. Maar wat heeft dit nu allemaal met het onderwerp te maken? Make your OWN nailpolish. SAY WHAAAAAT?! YES!

De nagellak op mijn nagels heb ik met behulp van glitters zelf gemaakt! Leuk hoor, die konden wij namelijk al. Nee, je brengt geen laag topcoat over je nagel, dipt je nagels erin, no no no. Je maakt hem echt zelf, je eigen echte zelfgemaakte nagellak. INCREDIBLE!

Wat heb je nodig? Een topcoat, hierin ga je de glitters gieten. Je kan een topcoat gebruiken die nog in een goede staat is, maar wel al deels leeg is. Aangezien je de glitters erbij doet, kan hij niet vol zijn. Natuurlijk heb je glitters nodig en een bakje waarin je je topcoat giet. Laten we niet vergeten het blaadje daaronder, het wordt een troep.

 • Topcoat
 • Glitters, in de kleur die jij wilt
 • Bakje die je weg kan gooien
 • Boekje of een blaadje wat je werkplek is

De benodigdheden.

In de middag was ik even snel naar de stad geweest op bij de Action enkele topcoats te scoren, eerst kijken of het wel werkte, laten we daarom beginnen met cheapass topcoats voor maar €0,45 per stuk! It’s amazing.

Giet vervolgens de nagellak eruit, maar niet teveel! Doe je dit wel, dan kan je het altijd weer terug overhevelen. Doordat de glitters erbij moeten, en je begint met een volle topcoat moet je er wel iets uitgooien, anders stroomt hij over.

De glitters komen ook gewoon bij de Action vandaan, wat een top winkel toch, geen idee hoe duur ze waren, aangezien ik ze een long time ago kocht, hooguit twee euro? In ieder geval, zoek de kleur die je wilt hebben. Ik ging voor blauw + goud, er komen nog veel meer kleuren aan, maar voor de tutorial ging ik voor blauw!

Vervolgens zet je het mondstuk van de glitters op die van de topcoat en glijden de glitters er makkelijk in. Niet teveel anders lakt hij niet meer soepel, je moet het op gevoel doen. Heb je te weinig glitters? Dan kan je er altijd meer bij doen, maar je kan het er niet vanaf nemen. Houd meer topcoat over dan glitters.  Pas op, de zijkanten van de topcoat, de opening, is nat, vanwege de topcoat zelf. Je glitters blijven hieraan vast plakken, dit kan de boel verstoppen. Even doorprikken met een satéprikker of voorzichtig wat eruit tikken.

De glitters zakken razendsnel naar de bodem toe! Althans, het deel wat erin valt. Zoals je ziet liggen er ook een hoop naast, vandaar het blaadje wat je nodig hebt. Op het einde kan je ook meteen de glitters weggooien of weer verzamelen voor de volgende keer.

Draai de dop erop en shake it baby! Schud de topcoat goed, maar pas op voor het lakken daarna, aangezien je bellen veroorzaakt. Zorg er wel voor dat de glitters zich goed kunnen mengen met de topcoat, anders wordt het een klonterige massa.

In totaal heb ik twee kleuren gemaakt, zowel goud als blauw. Glitters hebben zich kunnen mengen, en helaas gaan ze wel afgeven. Je lak krijgt de kleur van je glitters, zelf vind ik dat niet erg, hierdoor heb je een soort van “basislak”, en niet een plakkaat glitters op je nagels. Pas wel op: draag een basecoat, met meerdere lagen.De nagellak geeft heel erg af, maar met een basecoat kan je dat tegen gaan. En altijd schudden voor gebruik, niet te hard, maar met gevoel.

Hoe lang wilde ik wel geen glitternagellak? Maar had het er niet voor over om zoveel geld neer te tellen, aangezien ik ook nog zoveel andere dingen wil.Een onmogelijke wishlist die binnenkort online komt, in ieder geval kan ik de lakjes nu gewoon zelf maken. Hoe vet! Op dit moment draag ik de gouden lak en believe me er komen zeker nog NOTD’s van.

De lak voelt na het aanbrengen stroef, met minimaal drie lagen dekt hij volledig, ligt eraan de hoeveelheid glitters de je hebt toegevoegd. Voeg er niet teveel toe, anders wordt de lak te dik. Je voelt de glitters zitten, maar dat is volgens mij bij elke glitternagellak zo, breng daarom nog een aantal lagen topcoat aan. Nu heb je gewoon je eigen gemaakte nagellak gemaakt!

Ga jij je eigen nagellak ontwerpen?

51 thoughts on “Make Your OWN nailpolish!

 1. heel leuk!
  dit wil ik echt nog een keer uitproberen :)

  vraag me alleen af, na een tijdje is dan niet alle kleur van de glitters af? (dat je bv een blauwe basis lak vol met zilveren glitters hebt gekregn omdat al het blauw van de glitters af is..

  1. Dat weet ik niet, aangezien de kleur wel in het “potje” blijft, daarnaast heb ik ze nog niet zo heel lang. Tot nu toe vier dagen en zien er nog steeds hetzelfde uit. :)

 2. Wat een leuke DIY! Ga ik zeker proberen :) Misschien ook leuk om een saai kleurtje op te pimpen. Ik vind die van jou echt prachtig geworden!

 3. Echt een super leuk idee! Maar krijg je het met zoveel lagen wel weer een beetje fatsoenlijk van je nagels af? Met gewone glitternagellak is dat vaak al een ramp ;)

 4. Ik heb dit een jaar geleden met mn favoriete MAC pigment gedaan, Antique Gold! Het werkt prima en het resultaat is echt geweldig. Wel zakken alle glitters op een gegeven moment naar de bodem, dus je moet echt flink schudden om weer alles goed door elkaar te krijgen. Leuk artikel.

 5. Oh myyy ik dank je zooo hartelijk voor dit artikel!! Ik ga woensdag op mijn fietsje richting de action en ga ff de glitters scorenn!! hihi! Heb toch nog een aantal flesje van de action met basecoat dus ik ga me wel vermakenn! Thanks!

 6. Wat leuk! Ik heb ook beide ‘ingrediënten’ al in huis, wanneer mijn top coat voor de helft op is (want ik heb wel een dure) ga ik er glitters in doen, yay :D

 7. Het ziet er geweldig uit!! Ik ben toch liever gemakzuchtig en koop liever nagellak. Het wordt anders echt een verschrikkelijke kliederboel hier ;-)

 8. Mooi, die kleuren! Ik heb het laatst ook gedaan met een vriendin. Met gekleurd zand en oogschaduwschraapsel dan ik op een andere blog zag. Maar ik denk dat dit veel beter werkt en het ziet er veel mooier uit dan mijn creaties :-D

   1. Oh, die wil ik ook graag zien! Nee, ik durfde die foto’s echt niet op mijn blog te laten zien, overal zat rood zand (Het zat zelfs in mijn haar want mijn vriendin was zo grappig geweest om het lege zandpotje boven mijn hoofd om te keren. Oeps, ik dacht dattie al leeg was..)
    Moet het denk ik maar eens met glitters proberen, zoals jij deed :-D

 9. Wow! Geeft echt een heel gaaf effect! Maar gaat het ook met meerdere kleuren glitters tegelijk? Bijvoorbeeld goud en roze samen? Zo dat het niet mengt maar dat je een stukje roze en goud ziet? Of word het dan maar een raar kleurtje?…
  Ik ga waarschijnlijk wel een aantal glitterlakjes maken aangezien ik og een heleboel glitters heb.
  Bedankt voor leuke tip!
  X

 10. Ps ik ben verslaafd aan nagellak en zeker ook aan zelf maken! Ik heb er al een paar zelf gemaakt(aan de hand van een topcoat(natuurlijk!) en oogschaduw) ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *