Everyday Minerals Pigments!

Losse poeders, pigments, je moet er van houden en dat doe ik zeker! De pigmentatie is zo veel beter, het werkt voor mij fijner en mijn voorkeur gaat er sneller naar uit. Laten we de fall out wegdenken en het is gewoon amazing! Afgelopen maand ontdekte ik een nieuw merk, de naam kwam vaag voor in mijn geheugen, maar de producten had ik nog niet in real gezien. Mijn nieuwsgierigheid werd gewekt dankzij een artikel van Anne, tijd een mini-bestelling bij Everyday Minerals!

Ik volg blogs, omdat anderen ook zoveel interessante, maar vooral boeiende onderwerpen aansnijden waar ook jij over na kan denken. Daarnaast leer je nieuwe merken kennen, maar ook dat een product voor jou geweldig kan zijn en voor een ander afschuwelijk. Bij Anne kwam er een tip online met daarin een try out kit van de Everyday Minerals oogschaduws. Oogschaduws? Check. Losse pigmenten? Check. Cheap? Check. Dierproefvrij + natuurlijk? Bonus check! Kortom, mijn interesse was zeker gewekt!

Bij Everyday Minerals kan je een leuke Try Out kit samenstellen met de oogschaduws die jij wel zou willen uitproberen, hier kan je maar liefst zeven verschillende tinten uitzoeken, om vervolgens je kit van maar $0,01 samen te stellen en hem in je winkelmand te plaatsen. CHEAP!

Natuurlijk bleef het niet alleen bij de Try Out kit, maar moest ik even bij de kwasten kijken. Op dit moment ben ik mijn nieuwe kwastenset deels aan het samenstellen, probeer zoveel mogelijk brushes uit en zet mijn zoektocht nog steeds voort. Een pencil brush was een echte must, mijne was versleten, werkte minder en dat pas na jaren! Ik zag hem en bekeek de haren, een puntje it is, die moest ik hebben. Ik nam hem mee in mijn digitale winkelmand die in gedachte om mijn arm hing en rekende af!

Na twee weken arriveerde hij vanuit Amerika bij mijn huis, in Nederland, alles was heel, zat erin en de service was heel vriendelijk! Het is belangrijk dat je goed wordt geholpen in een webshop, het blijft in je achterhoofd hoe fijn het was om daar te bestellen, en ikzelf ga er sneller naar terug.

De oogschaduws werden in zakjes geleverd zoals je kon zien, maar voor gebruik heb ik ze overplaatst in een pillendoosje. Hier heb ik meerdere oogschaduws in, een handig systeem, wat je makkelijk kan schoonmaken, goed overzicht en de oogschaduws mengen zich niet, jeej!

Helaas verliep het overbrengen niet zo goed, de oogschaduws zaten namelijk overal, zoals je kan zien zit het hele plakband vol, maar ik heb ze allemaal op volgorde in de vakken liggen. Zodra ik een tint gebruik voor in mijn look, een blik op het dekseltje en ik weet de naam!

In totaal zitten er maar zes tinten in, aangezien er een zevende vak ontbreek, too bad! De tint zit ook nog geseald, ooit zal die voorbij komen in een artikel, maar vandaag moeten we het met zes oogschaduws doen.

Elevate, Comfy, I Do Declare, Driftwood, My Place en Nutmeg.

Om te beginnen met de groengrijze tint, genaamd Elevate! De oogschaduw bevat een prachtige shimmer die naar de blauwe kant neigt. Van groen naar grijs naar blauw, magic. De pigmentatie is mind-blowing. Elevate is vrij donker, maar makkelijk te blenden.

Comfy heeft toch we mijn hart gesloten met de prachtige bronstint. Aardetinten + bronstinten en bruintinten zijn toch wel de kleuren die ik dagelijks gebruik voor school en daar kan deze zich goed aan toevoegen. Ook hier is de pigmentatie uitstekend.

I Do Declare, het blijft een leuke naam om uit te spreken. Een bruine oogschaduw, donkerbruin, maar de tint bevat ergens verstopt een amazing gouden shimmer die de oogschaduw nog specialer maakt.

Elevate, Comfy, I Do Declare, Driftwood, My Place en Nutmeg.
 

Matte tinten hebben we ook nodig in onze stash, vandaar dat ik Driftwood bij mijn kit heb toegevoegd. De oogschaduw bevat een roze ondertoon, wat een nadeel kan zijn, maar hij komt goed tot zijn recht in een look met roze tinten, of bruintinten bijvoorbeeld met I Do Declare. De pigmentatie is goed, niet stunning, maar het is een vrij zachte oogschaduw.

My Place is weer een comfort zone eyeshadow, een taupekleurige tint die met open armen wordt ontvangen. Ik houd van taupe tinten, ze zijn apart, perfect voor in je arcadeboog en heel aantrekkelijk in mijn ogen. Ook deze oogschaduw is weer mat, vrij makkelijk te blenden en de pigmentatie is zoals je ziet weer perfecto!

Nutmeg is totaal weer het tegenovergestelde van de tinten die ik heb uitgekozen, een matte grijze oogschaduw. Toevallig was ik op zoek naar een grijze oogschaduw in een matte versie, toch weer een must have voor mij. Volgens mij kan de oogschaduw heel goed in combinatie met Elevate.

De oogschaduws zijn goed in de smaak gevallen en ik wil graag ook Anne hiervoor bedanken, dankzij haar kwam ik achter de Try Out Kit van Everyday Minerals! Zo kon ik nieuwe oogschaduws voor heel goedkoop testen, sowieso waar voor je geld. Helemaal voor de hoeveelheid die je krijgt, je kan hier zeker een aantal looks mee vooruit. Daarnaast zijn de oogschaduws natuurlijk, niet op dieren getest en vrij goedkoop.

De Everyday Eye Smudge Brush van Everyday Minerals is amazing! Ik heb hem tot nu toe al dagelijks gebruikt, in veel looks heeft hij zijn werk goed gedaan. Het was even wennen om weer met een goed gezette brush aan de slag te gaan, aangezien de rest nogal versleten was.Inmiddels heb ik hem ook meerdere keren gewassen, hij heeft tot nu toe geen één haar verloren! Incredible.

De haren van een kwast zijn belangrijk, ze moeten niet prikken, maar ook weer niet te zacht zijn. Goed kunnen blenden, maar voornamelijk het vasthouden van de oogschaduw, hij doet dit allemaal, zonder te prikken! Een vrij harde structuur, maar de onderste haren zijn heel zacht, zeker een aanrader! De kwast lijkt op een pencil brush.

Altijd leuk dat je dankzij iemand anders zijn blog nieuwe producten leert kennen, ik ben zo blij met mijn Everyday Eye Smudge Brush! De oogschaduws zijn daarnaast nog eens perfect, goede pigmentatie en werken prettig. De brush is mind-blowing. Ben je nog op zoek naar een pencil brush? Dan kan ik je deze zeker aanraden! De Try Out Kit van Everyday Minerals ($0,01) en de Everyday Eye Smudge Brush ($7) zijn beide verkrijgbaar in de webshop.

Heb jij wel eens wat besteld bij Everyday Minerals?

Edit; Helaas zijn de oogschaduwsamples op, maar je kan nog wel blushes, bronzers en gezichtspoeders bestellen in de Try out kit!


36 Comments

 • Liliane

  20/03/2012

  Toevallig anderhalve week geleden ook mijn proefpaketje Everyday Minerals binnen gekregen, deze keer langer op moeten wachten dan twee weken, was even bang dat er iets mis gegaan was!
  In, wat was het, 2008/2009 heb ik ook eens een proefpakketje besteld en toen kwamen ze nog in kleine containers! Superfijn, vond het dus ook wel jammer toen ik deze sachetjes binnen kreeg ;) (maar wat wil je ook voor dat geld) wel erg tevreden over de producten. Naast de poeders heb ik toen ook een kabuki kwast gekocht en die gebruik ik nog steeds regelmatig, heel erg tevreden mee en zijn geld dubbel en dwars waard! Fijn dat jouw kwast ook zo fijn is, wie weet gaat die binnenkort ook wel in mijn denkbeeldige mandje ;)

  Reply
 • Lis

  20/03/2012

  Ziet er echt super uit, ik wil ze ook proberen! Maar wat zijn de verzendkosten voor NL?

  Reply
  • Beauty Koning

   20/03/2012

   Het verschilt per bestelling, maar de kosten beginnen met $5,30! En dan gaan ze met de First-Class Mail International Parcel mee. :) Je moet wel goed opletten dat je juist de goedkoopste aanklikt, aangezien de ander $30 is, scheelt al heel wat. Hoe meer producten je in je winkelmandje stopt, hoe hoger de verzendkosten worden. :)

   Reply
 • redhotjillypeppers

  20/03/2012

  Je hebt erg mooie kleuren gekozen. Ik zou ze zelf ook allemaal dragen. En wat fijn dat je zo’n testsetje kan bestellen !

  Reply
 • Ruth

  20/03/2012

  Mooie kleuren heb je uitgezocht! Ik wil zelf al een tijdje bij EM bestellen, maar ik zat meer te kijken naar de minerale foundation en de kabuki, maar nu ik deze pigments zie, mogen ze ook mee ;-)

  Reply
 • Maaike

  20/03/2012

  wauw inderdaad hele mooie pigmentatie!
  love it !

  Reply
 • Emma

  20/03/2012

  how prettyyyyy! Echt geweldige kleuren, en wat een leuke actie :) Die sachets zien er ook superschattig uit met dat printje <3

  Reply
 • beautiesatwork

  20/03/2012

  ziet er geweldig uit :) wat een pigmentatie zeg!

  Reply
 • nicole

  20/03/2012

  Nog nooit van gehoord maar ik ga zeker even kijken…

  Reply
 • Bee

  20/03/2012

  Ik wil al een tijdje een paar dingen van everyday minerals, het spijtige is…geen verzending naar belgie toen ik probeerde…

  Reply
  • Beauty Koning

   20/03/2012

   Hey ja, inderdaad! Dat wist ik niet eens, wat raar, want ik nam aan dat ze gewoon World Wide verzonden.

   Reply
 • Lisa

  20/03/2012

  Wat een prachtige kleuren! Vooral Elevate vind ik mooi!

  Reply
 • jlovesbeauty

  20/03/2012

  Wat een prachtige kleuren!!

  Reply
 • Anne vdh

  20/03/2012

  Hey wat leuk dat je wat hebt besteld, wist ik stiekem natuurlijk al ;) maar leuk dat je het hier laat zien!
  Ik ga binnenkort denk ik ook ff wat bestellen haha, vooral die kwast lijkt me erg fijn!
  Lief dat je me linkt!:)

  meh, ik kon niet met mijn normale e-mailadres reageren! Kreeg die gekke gravatar/wordpress account error! Even een ander adres gebruikt dan maar;)

  Reply
 • melissa

  20/03/2012

  Wat een leuke zakjes, en veel pigment ook!

  Reply
 • ValleyDoll

  20/03/2012

  De brush ziet er fantastisch uit !

  Reply
 • Wauw wat een prachtige kleuren zeg en wat een pigmentatie. Ik ga snel ff spieken op de site

  Reply
 • Marijke

  20/03/2012

  Wauw wat een pigment!

  Reply
 • joycelysanne

  20/03/2012

  wauw, de pigmentatie is super! dat kwastje lijkt me ook ontzettend fijn!

  Reply
 • MissEvie.nl

  20/03/2012

  Mooie kleuren heb je uitgekozen! En wat super dat ze maar 0,01 cent kosten!
  Wauw, misschien ga ik binnenkort ook ff wat samples bestellen :-) Ik heb een aantal jaren geleden ook wat make-up samples besteld, maar vrij weinig gebruikt eigenlijk. Ik denk dat de eyeshadow meer gebruikt zal worden!

  Reply
 • Josephine

  20/03/2012

  WAUW, dat pigment is echt prachtig! Ik vind de kleuren ook supermooi, misschien wil ik zo’n try-out kit dan ook wel.

  Reply
 • Jorinde

  20/03/2012

  Ik heb er nog nooit wat van besteld, maar het ziet er goed uit.

  Reply
 • springvibes

  20/03/2012

  wow wat een mooie kleuren! Goeie pigmentatie ook zo te zien!
  x SpringVibes

  Reply
 • Paola

  20/03/2012

  Wat een geweldige pigmentatie en wat een goede oplossing van het pillendoosje!

  Reply
 • nailcrush

  20/03/2012

  Ziet er goed uit!

  Reply
 • axelleeee

  20/03/2012

  ziet er erg goed uit !

  Reply
 • Hanna

  20/03/2012

  wauw, maar 1 cent? geweldig!
  liefs

  Reply
 • DashicaShirley

  20/03/2012

  Echt prachtige kleuren! Mooi gepigmenteerd :-)
  Ik krijg echt die kriebels om wat te shoppen…

  Reply
 • Marloes

  20/03/2012

  Die pillendoos is wel handig om de oogschaduw in te bewaren, als je ze in de zakjes houd, dan is het behoorlijk onhandig werken. Hele mooie kleurtjes! En super dat ze niet op dieren getest zijn

  Reply
 • BellaChique

  20/03/2012

  Wauw, de pigmentatie is dd geweldig, zo intens! Ook een slim idee om het in een pillendoosje te depotten, veel handiger! En ze komen wel in heel schattige zakjes zeg!

  Reply
 • Christel

  21/03/2012

  Super actie!
  Klopt het dat je nu alleen gezichtssample’s kan bestellen? of kijk ik verkeerd?
  Ik zie alleen de matte, semi-matte en it base, blush en face sample’s in het rijtje staan?
  Wel een goeie deal!
  Zeker ook met zo’n super goeie kwast erbij!

  Reply
  • Beauty Koning

   21/03/2012

   Ja, oh my, toen ik bestelde kon je nog oogschaduws kopen! Raar, misschien zijn de samples op? Whut, stupid! Dank je wel Christel, ik ga even het artikel bijwerken. :)

   Reply
 • Deb

  21/03/2012

  Jaaa losse pigments zijn inderdaad amazing! Er komt zoveel meer kleur en glans vanaf. Dan vergeet je inderdaad al snel de fall out ;-)
  Handige tip! Ga hem zeker onthouden. Comfy vind ik trouwens echt super gorgeous!! Ben alvast benieuwd naar je looks met deze pigments.

  Reply
 • Selma

  22/03/2012

  Wauw, die pigmentatie is echt super! Leuk idee trouwens om ze in een pillendoosje te doen!

  Reply
  • Beauty Koning

   22/03/2012

   Dank je wel Selma! Mijn zus kwam daar toevallig mee en so true. Het werkt een stuk makkelijker. :D

   Reply
 • gatton23

  10/04/2012

  Ze doen het jammer genoeg nu niet meer! Nou ja, wel een paar, maar niet de oogschaduw ed. Houd je ons op de hoogte als je weer achter zoiets komt? :D

  Reply

Geef een reactie