Christina Hendricks Meets Cynthia!

Wie Mad Men kijkt, of heeft gezien, kent dan vast wel de rode harige vrouw uit de serie, met geweldige looks en altijd mooi gestijld in mantelpakjes of jurkjes. Natuurlijk afgesteld op haar rode lokken, passend bij haar gezicht en haar teint. Mind-blowing. Opgestoken haar, bleke huid en een zachte kleur op haar lippen. Vandaag ontmoet ik Christina Hendricks ook wel bekend als Joan Holloway van Mad Men, Meets Cynthia!

Een aantal weken geleden kreeg ik de vraag of ik Joans’ look een keer wilde namaken, of course! Ik kende haar nog niet, maar dat weerhield mij niet om mijn research te doen, vandaar dat ik even rondhing op Wikipedia, Google erbij en zo kreeg ik de benodigde informatie over Christina Hendricks, ook wel Joan Holloway van Mad Men!

Ergens doet Joan mij denken aan Bree van Desperate Housewives, wat overigens ook een geweldige serie is, houd je van drama en spanning, well dan ben je bij het goede adres! De look is zo draagbaar, hij is heel neutraal. Lichte wenkbrauwen, winged eyeliner, some fake lashes en of course een zachte lipkleur.

Ondanks dat ik nauwelijks oogschaduw draag, breng ik alsnog een oogschaduwbasis aan, dit voorkomt dat de oogschaduw gaat creasen en hij blijft de hele dag op zijn plek zitten. Op mijn ooglid breng ik ook nog een Jumbo Pencil van NYX aan in de kleur Milk, om de crèmekleurige tint te laten spreken.

Voor de oogschaduw pak ik mijn Too Faced Natural Eye Palette erbij en gebruik de kleur Heaven op mijn ooglid, in mijn arcadeboog schets ik met een pencil brush gedept in Velvet Revolver mijn arcadeboog iets hoger en voor de extra diepte gebruik ik Sexpresso in mijn buitenste ooghoek. Onder mijn oog verschijnt geen oogschaduw, geen mascara en ook geen nepwimpers.

Net zoals Joan in de serie heb ik een eyeliner aangebracht, een winged eyeliner. Omdat mijn wimpers vrij licht zijn, heb ik met een oogpotlood de “huid” tussen de wimpers en mijn eyeliner ingekleurd. Hier neem ik ook meteen de wortels van mijn lichte lashes mee. Dit wordt ook wel tightlining genoemd.

Mijn wimpers heb ik gekruld met een wimperkrultang en ze voorzien van één laagje mascara. In mijn buitenste ooghoeken heb ik neppe wimperstukjes tussen mijn wimpers geplakt en alleen nog de uiteindes van mijn wimpers bedekt met mascara. Voor de grote poppende ogen heb ik een wit oogpotlood op mijn waterlijn gebruikt.

Een lange tijd geleden, een hele lange tijd geleden, ongeveer rond het jaar 2000, joke. Vorig jaar kocht ik een lipstick, nooit gebruikt, nauwelijks, soms heb je dat. In de winkel is hij hét, doe je hem thuis op en kan je er van walgen. Same story here. Ik vind de kleur geweldig, daar niet van, maar hij staat, of ik moet nu zeggen stond mij niet. Zodra ik hem heel subtiel aanbreng, zoals hier boven kan het best wel! Het is een koraalkleurige lipstick van Max Factor in de kleur Pink Brandy.

Door Joan heb ik weer de matte oogschaduws herontdekt en gebruik ik ze vaker dan shimmers, shame on me! Mijn liefde voor de matte tinten zijn weer teruggevonden en ik blijf een aangezette arcadeboog, lichte tint op het ooglid en een winged eyeliner prachtig staan. In combinatie met de soft lips, amazing!

Heb jij al eens eerder van Mad Men gehoord? Of volg(de) je het?


51 Comments

 • BellaChique

  31/03/2012

  Ik ben zo’n fan van de serie, de make-up en de kleren zijn prachtig! Leuk dat je een look ervan hebt gemaak, het is echt goed gedaan! Ik ben heel erg fan van de aangezette crease en de wing samen met de rode lippen, geweldig!

  Reply
 • Nicole

  31/03/2012

  Nog nooit van gehoord? Maar prachtige look. Je wimpers zijn prachtig!

  Reply
 • Lisa

  31/03/2012

  Mooie look! De nepwimpers zien er trouwens erg ‘natuurlijk uit!

  Reply
 • Frauke

  31/03/2012

  Hele mooie look! Inderdaad, de nepwimpers zien er erg natuurlijk uit :) Ga deze kleurtjes ook eens proberen :)

  Reply
 • Redhotjillypeppers

  31/03/2012

  Heel mooi ! Ik vind de wimpers echt prachtig

  Reply
 • beautiesatwork

  31/03/2012

  de lipstick is prachtig :D

  Reply
 • EmmaWessels

  31/03/2012

  Ooh ik vind de lippenstift (en heel de look) je echt super goed staan!

  Reply
 • Amanda

  31/03/2012

  Die kleur op je lippen kan je goed hebben, en je haar zit ook leuk!

  Reply
 • Josephine

  31/03/2012

  Heel mooi, ik vind matte oogschaduw ook supermooi. De lipstick staat je goed!

  Reply
 • deijsprinses

  31/03/2012

  Oh, wauw! Hoe mooi!

  Reply
 • Nicole

  31/03/2012

  Nog noooooit van gehoord!

  Reply
 • Liselotte

  31/03/2012

  woooh je lijkt echt veel op haar, haha. Mooie ooglook staat je echt prachtig.

  Reply
 • Mooie look alweer :)
  De lipstick staat je op deze manier wel erg mooi hoor!

  Reply
 • sweetcupcakebeauty

  31/03/2012

  Wat maak je toch steeds prachtige looks, Cynthia!

  Reply
 • miss073

  31/03/2012

  Super mooi!

  Reply
 • Lisa

  31/03/2012

  ook al weer zo’n mooie ooglook (:
  deze is heel naturel maar wel echt prachtig!

  Reply
 • Chantal

  31/03/2012

  Wauw wat een ontzettend mooie look! Ik zit met hetzelfde als jou,
  mijn bovenste wimpers zijn ook vrij licht en ik tightline daarom dus ook.
  Maar als er een paar uurtjes voorbij zijn dan krijg ik een heeel licht zwart lijntje onder mn oog, alsof het afgeeft van de bovenkant. Ik gebruik verder geen lichte oogpotlood op mijn onderste waterlijn maar ligt dit dan aan mijn oogpotlood waardoor het uit gaat lopen ?

  Reply
  • Beauty Koning

   31/03/2012

   Dank je wel Chantal! Dan breng je het oogpotlood aan op je waterlijn boven, ik snap wat je bedoeld! Ik heb het namelijk ook altijd, je moet het eigenlijk echt tussen je wimpers doen. :)

   Reply
 • Maaike

  31/03/2012

  Alweer zo’n mooie look! :)
  Ik kende het nog niet, ik volg sowieso bijna geen serie’s ^^

  Reply
 • Marijke

  31/03/2012

  Wauw, echt gorgeous weer!

  Reply
 • ValleyDoll

  31/03/2012

  Christina Hendricks is zoooo’n prachtige vrouw ! Je hebt de look weer mooi nagemaakt.

  Reply
 • Samantha

  31/03/2012

  Wat een prachtige look! :D

  Reply
 • SpringVibes

  31/03/2012

  Wauw, je lijkt er echt op!
  x Ella, SpringVibes

  Reply
 • wasmachtheli

  31/03/2012

  Beautiful. I wish I was as talented as you.

  Sorry, my written Dutch is really bad, hence the English.

  Reply
  • Beauty Koning

   01/04/2012

   Thank you Wasmachtheli, that’s no problem. :) It takes a lot of practice, but you can do this. :D

   Reply
 • Puck

  31/03/2012

  Mooi gedaan zeg!

  Reply
 • Solon

  31/03/2012

  Wat een mooie look en wat ben jij prachtig zeg! x

  Reply
 • MissEvie.nl

  31/03/2012

  Wauw prachtig! Lekker naturel met felle lippen :-)

  Reply
 • Bee

  31/03/2012

  Echt mooi!

  Reply
 • lindemarrit

  31/03/2012

  Ik ben de laatste tijd ook weer helemaal in de matte tinten.. alleen ik vind het altijd zo jammer dat matte oogschaduws vaak niet zo mooi gepigmenteerd zijn. Maar die lipkleur staat je mooi (:

  Reply
  • Beauty Koning

   31/03/2012

   Dank je wel Lindemarrit. :) Ja, dat is wel true! Maar het ligt er ook voornamelijk aan welke oogschaduws je gebruikt, want Sexpresso uit de Too Faced palette is echt gepigmenteerd like hell!

   Reply
 • Nicole

  31/03/2012

  ik volg de serie niet, ken het alleen van naam, maar deze look vind ik echt heel mooi!

  Reply
 • Laura

  31/03/2012

  Mooie, stijlvolle look! Winged eyeliner en rode lippen blijven een top combi! De serie kijk ik trouwens niet…

  Reply
 • Elana

  31/03/2012

  Supermooi! Super-oogschaduwpalette!, één van mijn favorieten :)
  Liefs,
  xx

  Reply
 • WeLoveImperfection

  31/03/2012

  Ziet er echt heel mooi uit!
  xoxo

  Reply
 • Gerrianne

  31/03/2012

  Wat wennen dat je een pony heb, nu! Het lijkt nog erg anders, maar super leuk ! De ooglook is ook weer lekker naturel and oh, matte tinten, Loveeee!

  Reply
  • Beauty Koning

   31/03/2012

   Dank je wel Gerrianne! Stiekem heb ik hem al een tijdje, maar zodra ik mijn hand door mijn haar haal, dan valt hij weg. :D

   Reply
 • Sophie

  31/03/2012

  Pretty! Ik heb wel van de serie gehoord maar nog nooit gekeken, misschien ga ik hem dit weekend downloaden =)

  Reply
 • Germa

  31/03/2012

  Prachtig gedaan! :)

  Reply
 • Lisa

  31/03/2012

  Echt hele mooie look weer, mooie blazer heb je ook aan! :-)

  Reply
 • Juudith/Watevahdude

  31/03/2012

  Ik ken de hele vrouw en serie niet *schaamschaam* maar vind haar look wel erg tof! Mooi die opvallende lippen erbij!

  Reply
 • Hanna

  31/03/2012

  wat een supermooie look! en je haar zit echt leuk zo!
  liefs.

  Reply
 • Laura

  31/03/2012

  super leuk gedaan! xx

  Reply
 • Emma

  01/04/2012

  wat een mooie look, ook zoiets simpels is gewoon helemaal tha bomb bij jou! Wat kan je niet ?! echt heel mooi :)

  Reply
 • Els & Liesbeth

  01/04/2012

  Geweldige look, en door enkel fake lashes aan de uiteinden te doen is het nog steeds superdraagbaar.

  Reply
 • Deb

  02/04/2012

  Super pretty! Ik heb nog nooit gehoord van Mad Men Maar door jouw look zou ik het gewoon gaan kijken ;-) Wat draag je je pony de laatste tijd leuk. Staat chique en stylish, love it!

  Reply
 • DashicaShirley.

  02/04/2012

  Super!!

  Reply
 • Rachel Janssen

  10/04/2012

  Wow, echt prachtig!!

  Reply

Geef een reactie