How To: Facechart #1!

Voornemens zijn ervoor om ze te behalen, of gewoon om ze op te stellen en er naar te dromen, vaak worden ze niet behaald, ik moet eerlijk toegeven dat ik pas vorige week ben begonnen met de facecharts, shame on me! I KNOW. Maar, ik ben begonnen, vandaag maak ik er eentje na. De allereerste facechart laat ik vandaag zien in een How To!

Mijn voornemen had ik behoorlijk overschat, het is niet perfect, maar wel mijn eerste tekening op papier, I’m happy! Doordat ik het ineens heel druk kreeg met mijn blog, privé en nog eens school erbij + stage, raakte het een beetje aan de zijkant en lukte het mij niet om een facechart te maken. Zodra ik iets ga forceren lukt het mij niet, gelukkig kreeg ik vorige week ineens de tekenkriebels en ben ik inmiddels vijf mini eyecharts, geen face te zien, alleen maar ogen, verder!

Nummer één, ik heb het oog zelf gemaakt, believe me, niet mijn sterkte punt, de wenkbrauw daarin tegen is weer normaal. Je hebt van die stencils met facecharts, maar op “normaal papier” lukt het niet, je moet een ruwe ondergrond hebben, zodat de oogschaduw/oogpotlood zich beter aan het papier kan hechten. Laten we beginnen met het namaken van de facechart!

Op mijn oog ben ik begonnen met een oogschaduwbasis, aangezien dat op het papier niet altijd lukt, maar ik pas het wel toe op mijn oog. Met behulp van een Khol & Contour pencil van Bourjois in de kleur Caramel heb ik mijn arcadeboog geschetst, iets hoger dan normaal.

Vervolgens heb ik hem met mijn vingers geblend.

Om te voorkomen dat het oogpotlood gaat creasen set ik hem met Comfy van Everyday Minerals, maar omdat ik zometeen de oogschaduw ga blenden, pas ik wel de blendtruc toe. Een crèmekleurige tint onder de wenkbrauw, deels in de arcadeboog.

Met een blending brush heb ik de oogschaduw geblend.

Voor de lichte tint in mijn binnenste ooghoek heb ik het andere potlood gebruikt van Bourjois, namelijk de Vanille versie.

Even een kleine aanpassing, dit keer ging ik niet voor Silk Teddy, maar Meteor van Make Up Store. Die dep ik er met mijn vinger overheen, ik vind de champagnekleurige oogschaduw er beter bij passen.

Onder mijn oog breng ik ook Comfy aan en laat hem overlopen in mijn arcadeboog.

Kaki, de andere kant van het Bourjois pencil Vanille, breng ik aan op het ooglid. Dit blend ik ook vervolgens met mijn vinger, alleen de randen.

Over Kaki breng ik een donkergroene tint aan, namelijk Elevate van Everyday Minerals!

Voor nog wat extra diepte in de look, breng ik ik mijn buitenste ooghoek met een pencil brush I Do Declare aan van natuurlijk ook Everyday Minerals.

Als laatste heb ik mijn wimpers gekruld, ze voorzien van een laag mascara en een wit oogpotlood aangebracht.

Ya done!

Tijdens het schetsen besloot ik gewoon even wat rollen om te draaien, elke keer brons en goud bij elkaar. Oké, ik geef toe, het is gewoon een mind-blowing combination. Afwisseling is belangrijk! Daarom ging ik even crazy en kwam daar een legergroene tint uit, amazing right?

Het is een leuke bezigheid, facecharts maken! Moeilijk is het wel, niet om elke keer aan nieuwe ideeën te komen, maar ik ben zelf nog niet zo handig op het papier met make-up. Het werkt ineens heel anders, maar echt amazing om steeds tussendoor een oog op te maken. Ik kan het je zeker aanraden, zo ga je niet radeloos achter je make-up tafel zitten, hierdoor ben je sneller klaar als je bijvoorbeeld naar school moet, want je hebt je look namelijk al gemaakt!

Maak jij wel eens facecharts?


49 Comments

 • beautiesatwork

  01/04/2012

  heel mooi :) ik heb nog nooit een facechart gemaakt :)

  Reply
  • Beauty Koning

   01/04/2012

   Thank you! Het is echt heel leuk om te doen, nogal verslavend. :’)

   Reply
 • Paola

  01/04/2012

  Het is een kleurencombinatie die ik niet snel bij elkaar zou maken, maar het resultaat is prachtig!

  Reply
 • deijsprinses

  01/04/2012

  Wat een fab idee en het staat je weer super! I love it!

  Reply
 • Liselotte

  01/04/2012

  waauw wat mooi, en erg handig

  Reply
 • redhotjillypeppers

  01/04/2012

  Leuk idee en de look staat je prachtig !

  Reply
 • sweetcupcakebeauty

  01/04/2012

  Prachtig! Dat groene maakt ’t helemaal af :)

  Reply
 • In de opleiding moesten we dit natuurlijk ook vaker doen, en het is best leuk. Het namaken is natuurlijk weer wat anders..

  Reply
  • Beauty Koning

   01/04/2012

   Wat leuk zeg! Haha, so true. Het is op het papier makkelijker om de kleuren te combineren, maar om het vervolgens weer uit te werken is weer een stapje moeilijker. :)

   Reply
 • Amanda

  01/04/2012

  Die groene tint is mooi zeg!

  Reply
 • Marijke

  01/04/2012

  I love it! Ik houuu van die kleuren! Staat je weer super hoor ;)

  Reply
 • SpringVibes

  01/04/2012

  Ziet er mooi uit! Heb jij nepwimpers ofzo? Of heb je van je zelf héle lange wimpers :D ?
  x Ella

  Reply
 • maximesieta

  01/04/2012

  Wauw,
  heel erg mooi! Ik heb je ‘blog’ net pas ontdekt, en ik vind dat je zulke mooie ogen hebt!

  Lot’s of Love,
  Maxime Sieta

  Reply
 • Josephine

  01/04/2012

  Wauw, ik vind hem heel mooi, vooral met de mooie kleur over het bewegend ooglid!

  Reply
 • Nicole

  01/04/2012

  Inderdaad erg mooie combinatie!

  Reply
 • Emma

  01/04/2012

  gave look! Echt heel erg mooi <3 Ik ben ook vorig jaar ergens begonnen met het maken van facecharts en dankzij mijn verslaving is het mijn examenwerk voor tekenen geworden, & nu heb ik mijn zusje er ook mee aangestoken, haha.

  Reply
  • Beauty Koning

   01/04/2012

   Haha, wat gaaf zeg! Het is ook heel verslavend, grappig dat nu ook je zusje ermee bezig is. :D

   Reply
   • Emma

    01/04/2012

    ja inderdaad, zelfs mijn moeder wilde er laatst 1 maken (en die is echt helemaal niet met make-up bezig (verder wel creatief..)), dus onze volgende stap is om mijn oma aan de facecharts te krijgen, haha

    Reply
 • melissa

  01/04/2012

  Mooi! Ik kan er echt niks van (oogschaduw ed) haha dus vind het leuk om te zien bij jou , leer ik nog eens iets!

  Reply
  • Beauty Koning

   01/04/2012

   Dank je wel Meliss! Je moet het gewoon proberen en voornamelijk veel oefenen. :)

   Reply
 • Marloes

  01/04/2012

  Erg mooi gedaan! En ik vind de combinatie met het legergroen ook erg goed gelukt!

  Reply
 • Erg mooi geworden!

  Reply
 • Nicole

  01/04/2012

  hele mooie look! vind de combinatie met het legergroen zo mooi <3

  heb zelf nog nooit een facechart gemaakt, vind het ergens toch zonde op mijn make-up op een papiertje te smeren :P

  Reply
 • miss073

  01/04/2012

  Mooie look :D:D

  Reply
 • joycelysanne

  01/04/2012

  mooie look zeg! aparte kleurencombinatie!

  Reply
 • MissEvie.nl

  01/04/2012

  Wat leuk! En een hele mooie look weer :-)

  Reply
 • teddlicious

  01/04/2012

  Hele mooie look! Mooi met dat groen :)

  Reply
 • Sick by Trend

  01/04/2012

  Fabulous! you look amazing.

  xx

  Reply
 • Frauke

  01/04/2012

  Vet! Supermooi :)

  Reply
 • Gerrianne

  01/04/2012

  De groene kleur is zo onwijs gaaf! Heel erg mooi, deze look! :D

  Reply
 • Hanna

  01/04/2012

  ziet er echt geweldig uit! liefs,

  Reply
 • Sheela

  01/04/2012

  Heel erg mooi! x

  Reply
 • nicole

  01/04/2012

  Had er nog nooit van gehoord.. Wel geinig!!

  Reply
 • ValleyDoll

  01/04/2012

  Das wel leuk ! Ik heb het zelf nog nooit gedaan eigenlijk.

  Reply
 • Liliane

  01/04/2012

  Pretty as always!
  Heb ook wel eens gedacht aan facecharts omdat ik ’s ochtends vaak haast heb maar nu moet ik eerst tijd vinden om er even voor te gaan zitten ;)

  Reply
 • Oriental Styling

  01/04/2012

  Lovely ik ga het ook proberen!

  Reply
 • Maaike

  01/04/2012

  aah gaaf ! mooi op het papier, maar ook mooi op jouw ogen!
  Ik heb weleens met een vriendinnetje op papier getekend enzo, maar das idd niet zo’s succes ^^

  Reply
 • Juudith/Watevahdude

  01/04/2012

  Ahh tof!! ik heb het echt nog nooit gemaakt, maar lijkt me wel grappig om te doen!! Ziet er iig leuk uit!!

  Reply
 • Ana

  01/04/2012

  Jeetje wat heb jij veel rimpels op je voorhoofd zeg.

  Reply
  • Beauty Koning

   01/04/2012

   Ja, dat heb je hé? Als je een leuk leven hebt, veel moet lachen. :D Jij blijkbaar niet.

   Reply
 • tinkerbeline

  02/04/2012

  heel mooi en ook goed uitgelegd vind ik.

  Reply
 • Laura

  02/04/2012

  Super mooi xx

  Reply
 • nailcrush

  02/04/2012

  Heel mooi!

  Reply
 • mevrouwminder

  02/04/2012

  Geweldige tutorial. Echt leerzaam voor mij en je brengt het zo mooi op :) Staat je ook nog eens prachtig!

  Reply
 • Deb

  02/04/2012

  Goed dat je je aan je voornemens houdt girl! Ik vind de kleurencombi super geslaagd en je highlight kleur en de brons kleur (comfy volgens mij) vind ik
  geweldig mooi. Pigments geven toch altijd zo’n mooie shine & sparkle!

  Reply
 • DashicaShirley.

  02/04/2012

  Wauw! Echt een prachtige look!

  Reply

Geef een reactie