Essence Maximum Definition Volume Mascara.

Ken je dat? Als je ineens gaat bezuinigen op dingen wat je nooit deed, om bijvoorbeeld dat leuke uitstapje te doen? Of het item dat je al jarenlang wilt hebben ineens in bezit hebt? Guilty. Zodra ik het woord sushi hoor, krijg ik een niet-stillende honger, tenzij ik sushi nom, maar na wat tripjes bij de sushi tent, moest ook ik gaan bezuinigen, eh.. ineens is alles op, alle producten raken uit het niets op. Zouden ze oplossen? Karma?! Oh my, terrible! Ik moest namelijk nodig een nieuwe mascara hebben..

Budgetmascara’s mij zal je er echt niet vinden, meh! Tot nu toe was ik blij met mijn Masterpiece van Max Factor, maar op één of andere manier mis ik altijd de sale, Karma.. maar ergens wilde ik hem niet opnieuw halen, still amazing, no worries! Niet in de herhaling vallen, na drie keer dezelfde mascara in bezit te hebben gehad, was ik aan vervanging toe van een totaal nieuw product, van een nieuw merk. Essence! WHUT.

Kijk mij even de daredevil uithangen, even tegen het verkeerde been van mijzelf schoppen en gewoon een budgetmascara aanschaffen. Natuurlijk met mijn favoriete borstel, juch moeilijke wimpers.

Met een beetje lef wandelde ik de Kruidvat binnen en stoer liep ik op het schap van Essence af. Ik bekeek enkele mascara’s en besloot voor de siliconenborstel te gaan, nummer één van mijn lijst. Twijfelend nam ik de feloranje mascara mee, namelijk de Maximum Definition Volume Mascara!

Niet alleen de huls van de mascara is gekleurd in een neonkleur, ook de mascara applicator, hoe vet?! Het borsteltje zelf is gewoon zwart, natuurlijk van de mascara, maar het geeft wel een feestelijk gevoel, zodra ik hem open.

Ik vermijd grote borstels, kleine, of ronde, alleen de bovenstaande borstel mag voorkomen in mijn collectie, zodra de mascara geen siliconenborstel bevat, krijg ik op één of andere manier altijd, maar dan ook echt altijd klonten wimpers.

Het borsteltje is niet van siliconen gemaakt, maar plastic. Hierdoor is hij vrij hard, maar dat belemmert mij niet tijdens het aanbrengen van de mascara, wat overigens prima gaat! Ik gebruik hem nu al een tijdje en ik moet eerlijk toegeven dat ik nogal blown away ben door het effect.

Mijn wimpers zijn vrij licht van kleur, niet zwart, maar ook weer niet blond, meer bruin, vooral bij de wimperaanzet kan je dat goed terugzien. Ze zijn lang, maar de buitenkant krult niet, heel raar, maar zelfs met een wimperkrultang lukt dit ook niet altijd.

Ik heb mijn wimpers automatisch gekruld met een wimperkruller, ja stupid! Maar sowieso brengt de mascara volume in mijn wimpers, want ik heb geen goede verhouding met mijn krultang. De mascara doet goed zijn werk, mijn wimpers zijn pikzwart, jeeej! Hij separeert ze prachtig en blijft goed op zijn plek zitten. Helaas overleefd hij geen regenbui, maar dat is oké, want er staat geen waterproof op.

Een aanwinst? HELL YEA! Ik geef toe, ik zat fout over de budgetmascara’s, want dit is echt een goede mascara, helemaal voor de prijs, €2,79. Een re-buy? Ja, want ik merk niet echt dat ik de andere mascara mis. Op zich is het een uitstekende vervanging! De mascara van Essence, Maximum Definition Volume Mascara, is verkrijgbaar bij de Kruidvat voor €2.79.

Gebruik(te) jij een bugdetmascara? En wat is jouw mening daarover?


54 Comments

 • Redhotjillypeppers

  04/04/2012

  Die geeft een erg mooi effect ! Van Essence heb ik zelf nog geen mascara geprobeerd.

  Reply
 • Rachel Janssen

  04/04/2012

  Ik heb tot nu toe geen budget mascara gevonden die ik fijn vind. Ik ben nog steeds erg blij met mijn maxfactor. Deze daarentegen ziet er wel goed uit! Alhoewel het een siliconen borsteltje is en daar gaan mijn wimpers altijd van aan elkaar plakken..

  Reply
  • Rachel Janssen

   04/04/2012

   Ik wil trouwens nog even zeggen dat ik vind dat je echt prachtige ogen hebt, en ook super wenkbrauwen!

   Reply
 • Emma

  04/04/2012

  Dit is echt mijn favo budgetmascara!! &omdat ik veel kleren koop ben ik vaak aan het besparen op mijn make-up, dus deze wordt veelvuldig door mij gebruikt :)

  Reply
 • Maaike

  04/04/2012

  Ik heb een blauwe van Catrice, die werkt ook super!
  Van essence had ik nog geen geprobeerd, misschien toch eens doen, want hij ziet er goed uit :)

  Reply
 • Allissa

  04/04/2012

  haha! dit is ook mijn favo mascara. vergeet al die rottige dure mascara’s en hallo feloranje mascara! :d
  ik kan inderdaad ook alleen maar deze hebben, de waterproof versie weer niet. love it!

  Reply
 • Nicole

  04/04/2012

  Ik gebruik regelmatig een budget.. Heb nu de laatste 2 keer ook van Essence een mascara gehad (weet de naam even niet) maar wilde deze ook gaan proberen!!

  Reply
 • joycelysanne

  04/04/2012

  ik gebruik altijd goedkope mascara’s, nu heb ik de NYC big bold mascara. i like!

  Reply
 • Ruth

  04/04/2012

  Hij geeft een mooi resultaat zeg! Ik koop ook niet zo snel hele goedkope mascara’s, maar toevallig heb ik deze pas ook gekocht, zo vrolijk oranje en het borsteltje leek me ook fijn. Ik ga deze maar snel eens testen, ben benieuwd :-)

  Reply
 • Nicole

  04/04/2012

  Wat een goede mascara! Echt prachtige wimpers. En mooie duidelijke foto’s!

  Reply
 • aboutbeautyfashion

  04/04/2012

  ik gebruik deze mascara al twee jaar lang en wil geen andere meer:p lekker budget, doet prima zn werk en opzich blijft hij bij een regenbui ook nog wel zitten tenzij het mega druppels zijn natuurlijk:p x

  Reply
  • Beauty Koning

   04/04/2012

   So true! :D Het is echt een goede mascara. Haha, ik moet eerlijk toegeven dat het inderdaad een huge storm was, met grote regendruppels die aan kwamen als stenen. :’)

   Reply
   • aboutbeautyfashion

    04/04/2012

    haha dat bedoel ik:P ik had hiervoor een ‘waterproof’ mascara en als ik dan door de mist heen fietste hing alles al op mn wangen en dat was er een van maxfactor:P dan heb ik toch veeel liever deze

    Reply
 • deijsprinses

  04/04/2012

  Tot nu toe geef ik veel geld uit aan mascara’s maar deze koop ik ook eens. Lijkt me het proberen waard!

  Reply
 • beautiesatwork

  04/04/2012

  m’n mascara is net op, dus het ideale moment om deze eens uit te proberen :)

  Reply
 • Shirley

  04/04/2012

  Voor mij deed hij echt niks. Ik ben blij dat hij voor jou wel werkt.

  Reply
 • Liliane

  04/04/2012

  Haha, ik herken dit!
  Ik heb een paar weken geleden ook voor het eerst een budgetmascara gekocht van NYC. Mijn portemonnee is er erg blij mee en ik eigenlijk ook wel. Overtrof mijn verwachtingen ;)

  Reply
 • sweetcupcakebeauty

  04/04/2012

  Brings me back to memories! Deze heb ik vroeger zó vaak gebruikt, niet normaal.
  Vond ‘m toen ook wel fijn, maar niet de beste mascara I ever had!

  Reply
 • Nicole

  04/04/2012

  hij ziet er echt heel goed uit!

  Reply
 • Amanda

  04/04/2012

  Ik vind hem inderdaad een goed resultaat geven voor die prijs! Gebruik nu ook de masterpiece max haha, die is ook fij :)

  Reply
 • SpringVibes

  04/04/2012

  Woow dat is echt geen geld ! Hij ziet er goed uit :)
  x Ella

  Reply
 • Deze is inderdaad heel fijn!
  Ik heb deze ook al eens gehad, maar ik heb er nu eentje van Catrice die ook wel fijn is…
  Toch denk ik dat als ik nieuwe mascara moet halen ik deze weer eens mee neem :)

  Reply
 • Christel

  04/04/2012

  Ik heb een poos lang The Collosal van Maybelline als favo mascara gehad. Toen deze op was wilde ik eigenlijk wel een andere proberen en kwam uit bij L’Oreal 4D lash architect waterproof en opzich beviel deze wel alleen was het zo’n zelfde soort borsteltje, hard plastic en dun. Dat gaat niet samen met mijn wimpers en heb, nu deze ook op is de Essence Get Big lashes genomen en deze vind ik zelf echt geweldig! Hij bevalt beter dan de Maybelline dus ik blijf voorlopig lekker bij budget mascara:D

  Reply
 • Kiki

  04/04/2012

  Ik heb deze oook ! Ik vind het een beetje zonde zoveel geld aan mascara uit te geven, al zou ik het wel graag willen ! Maarja . Wel balen dat deze niet waterproof is , want hij vlekt bij mij heeeeel erg ! En loopt dan echt uit , bij regen dan hé . Maar verder is hij zoooo fijn !

  Reply
 • Evelien

  04/04/2012

  Ziet er goed uit :D

  Reply
 • Malou

  04/04/2012

  Ik vind Essence mascara’s altijd erg fijn :)

  Reply
 • Kayla

  04/04/2012

  Het resultaat ziet er erg mooi uit, het borsteltje ziet er ook goed uit!

  Reply
 • Laralaurentia

  04/04/2012

  Ziet er goed uit, als ik door al mijn mascara’s heen ben wil ik deze wel een keer proberen.

  Reply
 • Jorinde

  04/04/2012

  Gebruik nu ook de masterpiece van Max Factor, maar ik moet deze ook maar eens uitproberen dan! Ziet er goed uit.

  Reply
 • DashicaShirley.

  04/04/2012

  Ziet er goed uit :-)
  Nog nooit een goedkoper merk geprobeerd, stom eigenlijk!

  Reply
 • Darcy

  04/04/2012

  Nicee ! IK vind de mascara van miss sporty ook altijd fijn ! En die is ook iets van 1/2 euro !

  Reply
 • Marijke

  04/04/2012

  Haha, wat toevalliggg!
  Dit is precies mijn vervanging voor de Max Factor Masterpiece Max mascara!
  Ik vind hem ook gewoon prima werken!

  Reply
 • SpringVibes

  04/04/2012

  Deze heb ik ook gehad, hij is inderdaad heel fijn !
  x Sofie

  Reply
 • Louna Beauty

  04/04/2012

  Wauww.. prachtig.. staat je goed!!! :)

  Reply
 • Nena

  04/04/2012

  Mooi zeg, je wimpers krijgen echt veel meer volume!

  Reply
 • Frauke

  04/04/2012

  Oeh wauw! Mooi effect zeg! Voor die prijs, topding.

  Reply
 • Myrthe

  04/04/2012

  Wat een mooie mascara! En al helemaal voor de prijs, wauw.
  Echt vervelend van WordPress, hihi. Maar, bedankt voor de tip! Ik heb nu een verkeerd e-mail adres :)

  Reply
 • Hanna

  04/04/2012

  wauw, wat goedkoop en hij ziet er super uit! liefs.

  Reply
 • debby

  05/04/2012

  mascara, ik heb er een haat liefde verhouding mee. Momenteel ben ik nog steeds op zoek naar die ene. Wellicht is deze een oplossing en heerlijk goedkoop. Ik vind het resultaat ervan geweldig

  Reply
 • melissa

  05/04/2012

  Mijn favo budget mascara is de multi-action (roze/zwart) van Essence, ik vind bij mascara’s niet echt veel verschil zitten tussen drugstore & high end.

  Reply
 • Juudith/Watevahdude

  05/04/2012

  Klinkt goed en ziet er goed uit!!

  Reply
 • teddlicious

  05/04/2012

  Looking gooood!

  Reply
 • Sheela

  05/04/2012

  Thanks voor de tip! :)

  Reply
 • Josephine

  05/04/2012

  Wat ziet de mascara er goed uit, inderdaad mooi zwart!

  Reply
 • Deb

  06/04/2012

  Mooi resultaat!! Vette eyeliner heb je daar zeg.. woohoo!! Gorgeous.. maar daar ging het geloof ik niet over. Ik ben gelijk weer afgeleid ;-)
  Ik gebruik weinig budget mascara’s.. waarom? Nou omdat ik bv merk dat ze na een maand al beginnen te klonteren (zoals de Hema mascara). In het begin was ik onder de indruk maar toen het begon te klonteren dacht ik.. laat maar!!
  Dus kon ik hem weg gooien. Dus ik ben benieuwd hoe jou deze mascara bevalt na een maand.. misschien heb je ém gedumpt in de vuilnisbak,maar misschien blijft deze gewoon goed. Ik heb wel een essence waterproof mascara (pas een paar keer gebruikt) na de vakantie (als ie intensief is gebruikt) ben ik benieuwd hoe ik erover denk.. tijd voor een re-review dan misschien.

  Reply
  • Beauty Koning

   07/04/2012

   Dank je wel Deb! :D Ik snap wat je bedoeld, zo budget wordt hij niet meer als je elke maand een nieuwe kan gaan kopen. De mascara heb ik net één maand als het goed is en nog in topconditie. Ik heb hem best een tijd geleden gekocht en ook meteen gebruikt, late review, maar moest hem goed uittesten! :D

   Reply
 • Marloes

  06/04/2012

  Ik heb meerdere mascara’s van Essence in mijn stash en ben er heel tevreden over, vooral de I love extreme mascara. Ik experimenteer veel met mascara’s grote borstels, kleine borstels probeer ze allemaal haha! Ik doe ook vaak meerdere soorten over elkaar.

  Reply
 • kim

  06/04/2012

  het resultaat is inderdaad heel mooi van deze! alleen mijn probleem bij deze mascara was: de puntjes van het borsteltje prikten op mijn waterlijn! dat deed best veel pijn, jammer, verder is hij heel fijn!

  Reply
  • Beauty Koning

   06/04/2012

   Ja, dat klopt, het borsteltje is vrij hard. Zodra je op je waterlijn komt, PAK, au! :’)

   Reply
 • Germa

  09/04/2012

  Ik vind deze mascara niet echt bijzonder. Voor mij doet hij niet veel. Ik heb hem ook geprobeerd omdat het borsteltje veel lijkt op de Masterpiece mascara van Max Factor, maar toch geeft hij bij mij niet hetzelfde resultaat. Mascara’s werken sowieso bij elke wimpertype anders. Fijn dat deze budget wel voor jou werkt. Scheelt toch weer in de portomonee! ;-)

  Reply
 • happyannanas

  03/06/2012

  Oo ik vind hem mooi hoor! Hij is niet mega opvallend maar echt wel mooi en je ogen vind ik mooi en dat is mooi voor je ogen en deze zin slaat nergens op. Dus. Ik vind dat de mascara je mooi staat. Ofzo. Aargh ik had een hele goede zin. Nouja. Je snapt vast wel wat ik wilde zeggen. :-D

  Reply
  • Beauty Koning

   04/06/2012

   Ik snap wat je bedoeld hoor! :D Bedankt voor je lieve complimentjes. ^^

   Reply

Geef een reactie