TALK: Nagelbijten..

De zenuwen vreten je op, letterlijk en figuurlijk. Weer trek je dat velletje met je tanden weg, alsof je een stuk kip van een bot scheurt, je nagels bijt je weer tot bloedens toe, en meteen heb je spijt, de volgende dag wordt dit een hel. De pijn van ingescheurde nagels, velletjes of andere problemen die worden veroorzaakt bij nagelbijten zijn een hel! Been there, done that!

In een artikel schreef ik er al over, dat ook ik nagels heb gebeten. Heel slecht, I know! We vergeten namelijk waarom wij het doen, waarom is het in godsnaam zo verslavend? Echt automatisme. Voordat we het weten, hangen je vingertoppen op je lippen en bijt je op je nagel. Klinkt echt nasty.

Ik zie het de laatste tijd weer opduiken in mijn omgeving, iedereen bijt weer op zijn nagels, inmiddels zijn er weer een paar bezig om mooie lange ijspriemen te weken, maar het is zó moeilijk! Stop maar ineens met iets wat je elke dag doet, of iets wat eigenlijk automatisch gaat, it’s damn hard.

Maar nu is de vraag, hoe stopte ik eigenlijk met nagelbijten?Het begon eigenlijk toen ik in groep zeven zat, iemand naast mij beet nagels, dat nam ik over en vervolgens trok ik ook hele stukken nagels van mijn vingertoppen af. Eenmaal over gegaan naar groep acht bleef ik het toen, tot ongeveer in de eerste van de middelbare. Ik probeerde toen de tijd te stoppen, er niet meer aan denken, dan ging het vast over, maar dat werkte helaas niet zo.

In de tweede kwam ik samen met een andere nagelbijter en we besloten samen te stoppen, hierdoor raak je weer gemotiveerd om het samen vol te houden, alleen vervielen we allebei weer in onze oude gewoonte. Toen vond ik nagellak uit! Een mooie rode lak van Essence, meer dan drie potjes te hebben versleten en ineens groeien mijn nagels als kool! Soms was er ineens eentje kort getjapt, maar de meeste hadden een behoorlijke lente.

De nagellaktruc werkte, koop een prachtige lak, zet hem in het vizier en bewonder hem elke dag, hoe langer je nagels worden, zonder te bijten, hoe sneller je hem op kan. Spreek met jezelf af welke lengte voor jou perfect is om hem dan uiteindelijk te gaan dragen!

Je hebt meerdere nagellakken waardoor je niet meer gaat bijten, zoals die vieze troep die je erop moet smeren, waar je later doorheen kan bijten, letterlijk en figuurlijk, maar bij sommige helpt het. Maar wat ook nog een oplossing is, is glitternagellak! Wie wilt nou die gore smaak van de glitters in je mond hebben? Believe me, it tastynasty. Of de glitters zelf, het werkt echt! Mijn nichtje is op dit moment aan het stoppen met bijten en zij informeerde mij dat zij door de glitterlak niet bijt, het is te vies voor woorden. YES!

Glitternagellak, mooie bright and shiny nails en je bijt niet meer op je nagels. Niet voor iedereen werkt dit, maar het is een oplossing, net zoals iets in je handen hebben als je bijvoorbeeld televisie kijkt, of oplet in de klas, tijdens een vergadering en noem maar op. Let er niet de hele tijd op, hierdoor doe je het juist, omdat je er onbewust heel erg mee bezig bent, not good!

Nu ben ik nieuwsgierig naar jullie nagelbijtverhalen! Bijt jij nagels? Of beet je op je nagels? Kan je je nog de gruwelijke pijn herinneren? En hoe ben jij er vanaf gekomen? Heb je nog tips voor de anderen? Leave it in the comments down below!


41 Comments

 • Redhotjillypeppers

  05/04/2012

  Ik heb echt jaaaaren op mijn nagels gebeten tot ik last kreeg van chronische keelonsteking en op den duur zelfs mijn amandelen heb moeten laten trekken. En dat allemaal door het nagelbijten ! Reden genoeg om te stoppen, dacht ik zo :)

  Reply
 • nicole

  05/04/2012

  Ik heb het nog nooit gedaan dus geen wilde verhalen hier Haha.. Wel eens geprobeerd, Vroeg me af wat er nu leuk aan was maar nee hoor… ik zag t niet.. Gelukkig maar ;-)

  Reply
 • Rachel Janssen

  05/04/2012

  Ooh zo herkenbaar! Ik beet ook een lange tijd nagels. Eigenlijk doe ik het af en toe nog steeds. Het is bij minder geworden doordat ik nagellak ging dragen, dan zie je hoe mooi je nagels zijn. De afgelopen maanden mocht ik vanwege mijn sport geen nagellak op, en toen beet en scheurde ik dus nagels.. Ik heb nagellak en het is over! Voor een groot deel dan.. Het blijft vervelend!!

  Reply
 • Maaike

  05/04/2012

  Ik heb nooit nagelgebeten, mijn stress uit zivh in andere vormen..
  Maar mijn nagels zien er soms wel ‘gebeten’ uit omdat ze heel snel splijten enzo, ook een raar gezicht.
  Maar goed dat je er vanaf bent :)

  Reply
 • beautiesatwork

  05/04/2012

  ik heb nog nooit op mijn nagels gebeten :)

  Reply
 • deijsprinses

  05/04/2012

  Ik heb nog nooit gebeten op mijn nagels. Zelfs moet ik het willen zou het eigenlijk niet lukken. Ze zijn gewoon te hard. Maar ik kan me best inbeelden dat je zo een gewoonte heel snel kan opnemen als kind.
  Volhouden!

  Reply
 • Allissa

  05/04/2012

  Jaren op mijn nagels gebeten. Nu soms nogsteeds, vooral als ik zenuwachtig ben. Maar ik merk inderdaad ook dat als ik vaak met mijn nagels bezig ben, qua verzorgen en lakken, ik er minder aan zit. zodra ze nagellakloos zijn en dus ook minder stevig is het ‘rats’ weg nagel. Maar ik bijt gelukkig geen velletjes, echt puur mijn nagel zelf. wat ook best ranzig is als ik er nu zo bij nadenk :’)

  Reply
 • MissEvie.nl

  05/04/2012

  Ik heb nog nooit mijn nagels gebeten gelukkig! Wat goed dat jij er vanaf bent gekomen :-) Ik heb wel een andere nare gewoonte wat in het rijtje thuishoort en waar ik ook niet echt vanaf kom: velletjes van mn lippen trekken. Ahhhh, als er een velletje zit dan moet hij er af, en zo blijf ik in die cirkel zitten :-(

  Reply
 • sweetcupcakebeauty

  05/04/2012

  Nog nooit nagelgebeten. Ben er ook wel bij mee! Daardoor zijn mijn nagels ook niet zo dun en breekbaar :) Altijd fijn :D Wel moet ik zeggen dat ik die velletjes altijd wel afkrapte. Ik háat die velletjes.

  Reply
 • aboutbeautyfashion

  05/04/2012

  ik heb heel lang nagels gebeten… Ik denk wel vanaf groep 2 tot ik naar de 1e ging. Heb vanalles geprobeerd met van die bittere spulletjes, probleem was dan dat et als ik een keer beet op mn lippen kwam en ik heletijd een bitteresmaak proefde en niet zo’n klein beetje ook:p in de eerste begon in met nagellakjes enzo en zelfs alleen al een basecoat hielp. Mn nagels werden harder en ik vond et steeds viezer om te bijten… Inmiddels zijn mn nagels zo lang en stevig dat ik eerder mn tanden pijn doe (dan gaat er zo’n ijzig schokje door mn tanden heen) dan dat et me lukt om een stuk van mn nagels te krijgen… Kortom et kan nu zelfs niet meer. Enne woaw leuke nailart op de 1e foto! Ga ik zeker na maken!

  Reply
  • aboutbeautyfashion

   05/04/2012

   (wel ga ik als ik zenuwachtig ben of me niet op mn gemak voel aan mn nagels zitten maar dan is het dat ik mn nagelriemen omhoog ga duwen en als er stofjes ofzo onder zitten ik die er onderuit ga pulken)

   Reply
 • MooiBlog

  05/04/2012

  Toen ik als kind moest stoppen met duimen, ging ik gewoon over naar het nagelbijten. Brrr, wat heb ik een korte stompjes gehad! Ik heb toen zo’n viessmakende nagellak geprobeerd en nagelstickers. Na een tijdje ging het eigenlijk wel vanzelf over. Nu heb ik alleen nog af en toe dat ik aan een hoekje zit te bijten, Het scheelt ook wel dat ik m’n nagels altijd kort heb. Anders was de verleiding misschien wat groter geweest;)

  Reply
 • Nicole

  05/04/2012

  Velletjes van de vingers
  aftrekken: guilty! Nagelriemen eraf scheuren: guilty! Nagelsbijten: guilty! Nagelsbijten doe ik niet meer.. Gewoon gestopt. Maar een advies is: bytex! Als je dat op je nagels smeert en je raakt het aan met je tong: gatverdamme!

  Reply
 • Shirley

  05/04/2012

  Ik heb een nagelfobie dus bijten doe ik absoluut niet. Ik zit ook echt te gruwelen hier en kan niet tegen nagelbijters (mijn vader doet het ook) omdat ik dan aan mijn eigen nagels moet denken. Wat ik wel soms doe is velletjes naast de nagel eraf bijten of knippen, maar zelden met desastreuze gevolgen.

  Reply
 • Samantha

  05/04/2012

  Ik heb vanaf het mijn vierde tot zestiende nagels gebeten. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het pas nog gedaan had door stress. Ik had zo’n spijt. Mijn nagels waren weer helemaal kort. :( Nu laat ik ze weer groeien en wat bij mij werkt is denken aan welke nagellakjes ik wel niet allemaal op kan en hoe mooi het wel niet is als ik lange nagels heb. :)

  Reply
 • melissa

  05/04/2012

  Ik ben geen nagelbijter eigenlijk ook nooit geweest, als je een extreme nagelbijter bent kun je misschien ook gelnagels nemen?

  Reply
 • joycelysanne

  05/04/2012

  I admit, ik deed het ook. Ik had al van alles geprobeerd, bytex ( echt iew!) en nog veel meer vervelende dingen en het is heel vreemd, maar toen ik een beetje in de wereld van de beautyblogs kwam en zag bij iedereen van die prachtige nagelswatches dacht ik van; ‘ nu moet ik echt stoppen, mijn handen zien er echt niet uít’ In stresvolle periodes doe ik het onbewust heel af en toe nog wel, maar nu zien mijn nagels er al een stuk beter uit dan ze ooit geweest zijn!

  Reply
 • Ik heb erg lang op mijn nagels gebeten, tot ver na mijn 20ste… Een kleurtje op de nagels doen helpt me ervan af te blijven. Het enige waar ik veel last van heb zijn nagels die scheuren, ze zijn erg zwak. Ook velletjes aan de nagelriemen. En ik smeer, en smeer en smeer!

  Reply
 • Frauke

  05/04/2012

  Ik kan het niet eens. Nope, nooit nagelbijter geweest en ik zal het ook nooit worden.

  Reply
 • Rachel Janssen

  05/04/2012

  Ik ken het!! Ik deed vroeger echt aan extreme nagelbijten en scheuren. Ik ben er nog steeds niet helemaal vanaf. Het was bij mij wel zo wanneer ik een mooi kleurtje nagellak op had dan hield ik me in om me nagels niet te bijten of af te scheuren omdat ik dat zonde vond. Maar zodra ik geen nagellak op had.. huppa!

  Reply
 • DashicaShirley.

  05/04/2012

  Ik heb ook nog nooit nagels gebeten, wel als ik een velletje heb moet en zou ik door bijten tot hij weg is.
  Met inderdaad het resultaat dat ik een wondje heb veroorzaakt…
  Mijn moeder daarin tegen bijt wel nagels, maar tegenwoordig door wat topcoats en nagellak bijna niet meer :-)

  Reply
 • Juudith/Watevahdude

  05/04/2012

  Ik bijt geen nagels.. ik pluk er aan alleen aan.. waardoor ze breken, of barsten en ik ze alsnog kort kan wieken.. heeel irritant.. Vroeger beed ik ook geregeld nagels, maar meer uit verveling dan dat ik het niet kon stoppen..

  Reply
 • Liliane

  05/04/2012

  Ik ben zo ontzettend blij dat ik hier nooit last van heb gehad! Ken wel mensen die het doen en ook vaak als ik in de trein zit kom ik mensen tegen die het doen. Lijkt me echt vervelend!

  Reply
 • nailcrush

  05/04/2012

  Ik heb nog nooit nagels gebeten, ik ga binnenkort er een uitgebreid artikel over maken, want er zijn veel mogelijkheden om er vanaf te komen!

  Reply
 • SpringVibes

  05/04/2012

  Gelukkig heb ik nooit nagel gebeten, Ella wel.. Maar die heeft nu hele mooie nagels !
  Ik heb wel velletjes gebeten, en héél soms die ik het weer =$
  x Sofie

  Reply
 • Handige tips!
  Ik heb zelf nooit nagels gebeten, maar erg goed van je dat je gestopt bent :)

  Reply
 • marleen

  05/04/2012

  superleuk! Ik vind de eerste foto zo gaaf! xliefss

  Reply
 • Jorinde

  05/04/2012

  Ik bijt geen nagels. Heb wel hele slappe nagels die snel scheuren of breken. Ik ga er dan wel eens aan trekken, omdat ik geen schaartje in de buurt heb en trek dan te ver door wat soms behoorlijk zeer kan doen.

  Reply
 • Malou

  05/04/2012

  Wauw, heel mooi!
  Ik volg je :)

  Reply
 • Amanda

  05/04/2012

  Ik heb ook jarenlang mijn nagels gebeten. Het waren korte stompjes, tot dat ik op een dag dacht dit wil ik niet meer. Ik wil mooie en lange nagels! Er ging een knop bij me om en sindsdien bijt ik gewoon niet meer terwijl ik echt jarenlang heb nagel gebeten. Als ik nu complimentjes over mn lange nagels krijg wordt ik daar zo blij van, omdat ik weet hoe het is om korte nagels te hebben!

  Reply
 • Hanna

  05/04/2012

  ik heb het ook gedaan, maar toen ik 8 was vertelde mijn vader een keer een rijmpje over een jongetje dat zijn nagels opat, niet meer kon stoppen en zichzelf opat. het was heel erg grappig geschreven ook al klinkt het nu een beetje creepy haha. maar het was echt grappig en ik heb dan ook hard moeten lachen! maar vanaf toen heb ik het nooit meer gedaan.
  liefs!

  Reply
  • Beauty Koning

   05/04/2012

   Haha, geweldig! Het komt mij bekend voor hoor, ergens leek het verhaaltje van mijn moeder er ook op. :’) Ze bedoelen het goed! Amazing job dat je er ook vanaf bent gekomen. :)

   Reply
 • Accessory

  05/04/2012

  Ik bijt geen nagels maar ze breken vaak af op het werk (Schoenenwerk)

  Reply
 • SpringVibes

  05/04/2012

  Ik beet echt sinds ik 3 was ofzo nagels tot ongeveer 1 jaar geleden. En inderdaad ook door nagellak. Als je nagellak op je nagels doet is het te mooi om af te bijten, en gewoon gross, dat wil je toch niet in je mond hebben ? Ik heb vroeger heel veel cadeautjes gekregen voor dat nagelbijten, dan beet ik 2 maanden niet en dan kreeg ik een barbie ofzo, en toen ik die in de pocket had ging ik gewoon weer door (erg hè ;p). Maar ik ben er gelukkig vanaf :)
  x Ella

  Reply
 • Teri

  06/04/2012

  Haha, wat een bijzonder methode, maar zeker niet slecht gezien eigenlijk :). Ik heb het nooit begrepen dat mensen op hun nagels bijten, ik heb er echt helemaal niks mee. Maar iedereen heeft zo zijn tic, ik begin mijn huid open te krabben van stress, ook niet echt bepaald charmant ogend, haha!

  Reply
 • Deb

  06/04/2012

  Ik heb ook jaren nagels gebeten en vooral de velletjes en zijkantjes, echt een rare gewoonte. Ik blijf er inderdaad ook vanaf wanneer ze netjes gelakt zijn. Ik ging zelfs na de nagelstudio en na een flink bedrag zagen ze er weer tip top uit.. zonde van de nagels en het geld om ze weer aan gort te bijten! Ik heb nu al een paar weken (muv mijn duim :-( ) niet op mijn velletjes gebeten en je
  ziet ze echt genezen en opknappen. In plaats van mijn nagels/velletjes te martelen ben ik ze verschrikkelijk aan het ‘pamperen’ met allerlei olie en crèmes. Hopelijk neemt die gewoonte het over van de bad habit van bijten.

  Reply
 • Sheela

  06/04/2012

  Die foto’s zijn zo chick! Ik heb gelukkig nooit nagelgebeten x

  Reply
 • Gerrianne

  08/04/2012

  Het lijkt me zo vervelend! Ik heb volgens mij nog nooit nagels gebeten, alleen ik wil er nog al snel aan punniken als er stress aanwezig is. Haha, ook slecht ! ;-)

  Reply
 • Beauty Treasures

  10/04/2012

  ik heb ook jaren gebeten, en ineens was ik er vanaf. heel gek. maar die bovenste nail art vind ik wel heel erg mooi!

  Reply

Geef een reactie