How To: Make Your OWN Eyeshadow Polish!

Gebroken oogschaduws? Niet weggooien! Tegenwoordig kan je die weer makkelijk herstellen door alles weer samen te persen, maar er is nog een manier om de oogschaduw te hergebruiken, namelijk nagellak! Je kan de oogschaduw omtoveren tot een vloeibare substantie op je nagels, incredible. Vandaag laat ik in de How To zien hoe je een eyeshadow polish maakt!

Toen ik net Pinterest ontdekte kwamen de gekste ideeën voorbij, niet alleen op mijn beeldscherm, maar ook in mijn hoofd. Ineens maak ik meer DIY’s en breidt mijn nagellakstash zich aardig uit, nu ook weer. Ik heb ontdekt hoe je met een oogschaduw elke nagellak kleur kan namaken.

Jarenlang ben ik al op zoek naar de groene nagellak. Het kleurtje die ik in bezit wil hebben, maar elke keer was hij te licht, te donker, of zaten er teveel shimmers in, dan ga ik voor de makkelijke en voornamelijk goedkope weg, als je ook budgetoogschaduws gebruikt, helaas is dit niet het geval, maar wel de plek waar mijn zoektocht naar een groene lak wordt behaald! Ik houd je teveel in spanning, op naar de benodigdheden.

De benodigdheden voor het maken van je eigen nagellak:

 • Papier voor onderzetter, het wordt namelijk een mess
 • Topcoat, ik heb de MAX topcoat van de Action weer, hooguit €0,45
 • De oogschaduw in de kleur die jij wilt gaan gebruiken
 • Nog een extra papiertje waarmee je een soort trechter mee creëert

Omdat we iets bij de topcoat gaan doen, moet er ook een deel uit, niet teveel, anders heb je weer te weinig vloeistof. Pas ook op met de hoeveelheid, hoe meer topcoat, hoe meer oogschaduw je moet gebruiken om het in balans te krijgen.

Tijd om de oogschaduw erbij te pakken! Ik gebruik een oogschaduw van de Make Up Store, mijn favoriete kleur Hectic.

Helaas is het systeem van de oogschaduw niet echt geschikt hiervoor, maar gelukkig heb ik een werkveld gecreëerd waar ik gerust op kan morsen. Tik voorzichtig de oogschaduw bij de topcoat, een kleine hoeveelheid om mee te beginnen.

Zoals je ziet gebruik ik best veel oogschaduw, het hoopje ligt in het midden van het flesje.

Een aantal flinke tikken en de oogschaduw viel in de topcoat, waar het zich langzaam ging mengen.

Draai de dop er weer op en..

Schudden maar!

Hij is nog vrij licht, net zoals koks die proeven tijdens het maken van gerechten, ga ik niet aan het flesje nippen, maar maak ik er een swatch van op een nagelwiel.

Ik krijg al een beetje een halleluja-momentje, maar nog niet de kleur die ik wil. Hij moet even intens zijn als de oogschaduw zelf.

Het losse papiertje vouw je dubbel en weer open. In de vouw tik je nog wat oogschaduw, een goed bergje, zodat hij wat intenser wordt. Is jouw nagellak tint wel goed? Dan zou ik het daarbij laten. Ik heb ongeveer drie keer deze hoeveelheid aan het nagellakflesje toegevoegd, met deze erbij.

 Giet de rest erbij.

Het hoopje oogschaduw gaat weer drijven, een teken dat we weer moeten.. 

Schudden!

Dit is de uiteindelijke kleur geworden, gorgeous right?! Op naar de eindswatch.

De gouden oogschaduw heb ik trouwens niet gebruikt, de gouden shimmers bevat de oogschaduw namelijk zelf, dat is ook iets wat je elke keer ziet terugkomen als je hem mengt met de fixeerspray. Mag ik zeggen dat ik hem geweldig vind? Ik ben verliefd op de kleur, ik houd van groen, dat is één ding wat zeker is, maar dit.. WAUWIE! Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet had verwacht dat de tint zo intens zou worden, gek, want het zijn beide vloeibare stoffen, but I’m loving it!

Of ik dit vaker ga maken? For sure! Ik heb vaak een oogschaduwtint dat ik denk, mh, had ik die maar in een nagellak. Of hij zou mooier zijn in een nagellak variant. Je kan nu elke kleur namaken die je wilt, dat geldt ook voor de glitterlak. It’s amazing!

Heb jij wel eens een eyeshadow polish gemaakt?


53 Comments

 • Jorinde

  08/04/2012

  Ik heb nog nooit een eyeshadow polish gemaakt, maar wat is de kleur gaaf zeg!

  Reply
 • Rachel Janssen

  08/04/2012

  Wauw, zo heb ik er eigenlijk nooit over nagedacht dat het zo ook kan! Dat moet ik zeker ook een keer proberen. Enne, ‘net zoals koks proeven tijdens het maken aan hun gerechten, ga ik niet aan het flesje nippen’ geniaal hahahah!

  Reply
  • Beauty Koning

   09/04/2012

   Hahaha, dat doen ze toch? xD Ik moest daar ineens aan denken, soms moet je er een spontane opmerking in het artikel worden verwerkt. :’) Echt leuk dat hij je opvalt! ^^

   Reply
 • Nicole

  08/04/2012

  Echt geniaal gewoon!

  Reply
 • Marloes

  08/04/2012

  Waaaauw! Dat is zeker een hele mooie kleur! En wat een leuke DIY!

  Reply
 • beautiesatwork

  08/04/2012

  dat groen is prachtig :D

  Reply
 • deijsprinses

  08/04/2012

  WOW! Je bent crazy! Wat een schitterend idee!

  Reply
 • glasmetwater

  08/04/2012

  Heel erg leuk! Ga ik zeker een keertje proberen. Alleen jammer dat ik net mijn oude oogschaduws heb weggegooid ;s

  Reply
 • Redhotjillypeppers

  08/04/2012

  Wat een knappe kleur ! Doet me een beetje aan de Hulk denken maar dan op een goede manier :)

  Reply
  • Beauty Koning

   09/04/2012

   Dank je Jill! Haha, inderdaad. :’) Nu ik de kleur nog een keer bekijkt, heeft hij inderdaad iets weg van de Hulk.

   Reply
 • sweetcupcakebeauty

  08/04/2012

  Dit had ik ook ’s gezien bij een andere , en die deed gewoon een vaste oogschaduw, maar dit is veel handiger & fijner! Want pigmenten is al van dat dunne poeder, en zo krijg je ook niet zoveel bubbels! Cool :)

  Reply
 • elisehasablog

  08/04/2012

  Dat ging eigenlijk vrij makkelijk 0.0

  Reply
  • Beauty Koning

   09/04/2012

   Yea, super easy! Het is zo leuk om te doen, hierdoor kan je elke nagellak maken die je maar wilt. :)

   Reply
 • Nicole

  08/04/2012

  heel mooi!

  Reply
 • Darcy

  08/04/2012

  waauw super gave kleur ! Leuk om een keer te doen als je je verveelt !

  Reply
 • Josephine

  08/04/2012

  Wauw heel mooi, ik ga dit denk ik ook eens proberen!

  Reply
 • Shirley

  08/04/2012

  Wauw mooi kleurtje!

  Reply
 • Sarah

  08/04/2012

  Wat een prachtig groen!

  Reply
 • Lis

  08/04/2012

  Wat een goed idee! En OMG wat een mooie kleur is het geworden!

  Reply
 • Maaike

  08/04/2012

  wauw, echt wauw. dat dit kan, die kleur..
  Ik vind dit echt heel gaaf & zelf denk ik nooit zo na over producten.
  Ik ga dit zeker een keer doen ! :D

  Reply
 • MissEvie.nl

  08/04/2012

  Wauw wat fantastisch!! Het kleurtje is echt prachtig! Echt een hele leuke DIY :-)

  Reply
 • Maartje

  08/04/2012

  Ik heb het net ook gemaakt, wat een goed idee!
  Ik heb een soort van babyblauwe oogshaduw met shimmers omgetoverd in een nagellak!
  Dus bedankt voor het idee! Supermooie kleur heb je trouwens gemaakt!
  Xxx, Maartje

  Reply
  • Beauty Koning

   09/04/2012

   Oh my, wat gaaf zeg! Oh, dat is ook nog een gorgeous combinatie. :) Dank je wel Maartje!

   Reply
 • Teri

  08/04/2012

  Amazing resultaat, dat is gewoon echt perfect geworden! Ik heb het ook eens gedaan met gouden glitters en een zwarte basis. Heel leuk, maar wel een geknoei, haha :).

  Reply
 • Juudith/Watevahdude

  08/04/2012

  Oee naise zegg!! Echt een tof kleurtje!! ik had het een keer geprobeerd met oogschaduw maar mislukte haha! Misschien nog een keer proberen waard

  Reply
 • Sheela

  08/04/2012

  OMG!! Geweldig!! Ik heb alleen oogschaduw in palletjes, geen losse. Als ik het had zou ik het zeker ook hebben gemaakt :) x

  Reply
 • Accessory

  08/04/2012

  Tof misschien ga ik dit ook eens een keer maken! Ik heb nog genoeg minerale oogschaduw.

  Reply
 • maximesieta

  08/04/2012

  Leuk idee! Heb ik ook al een keer geprobeerd.
  Liefs,
  Maxime Sieta.

  Reply
 • Gerrianne

  08/04/2012

  Een te donkere groene nagellak, haha, zo herkenbaar! En dit als oplossing; te gek! Ik heb het één keer gedaan, maar nooit weer door het gesmeer! Nu krijg ik echt de zin weer, om van alles te gaan doen & de creativiteit te laten gaan! Je kleur is trouwens, echt perfect!

  Reply
 • Roberta Brouwer

  08/04/2012

  Hey met toeval zag ik net jou artikeltje en ik ben super enthousiast. Er zitten een hoop uren in de website, of niet? Geweldig, ga zo door!.

  Reply
  • Beauty Koning

   08/04/2012

   Dank je wel Roberta! Haha ja, dat zeker. Er gaat een hoop tijd in zitten, maar het is het allemaal waard. :) Bedankt, dat zal ik doen!

   Reply
 • Bianca

  09/04/2012

  Wauw wat een mooie kleur!! Dit ga ik ook eens proberen. Leuke DIY :)

  Reply
 • Lotte

  09/04/2012

  Wauw, prachtig!

  Reply
 • Dionne

  09/04/2012

  Superleuk en wauw wat een mooie kleur! Dit ga ik zeker weten ook een keer doen :D

  Reply
 • Frauke

  09/04/2012

  Leuk! Heb het zelf ook al gedaan en het geeft inderdaad een mooi effect :)

  Reply
 • melissa

  09/04/2012

  Ziet er goed uit, heb het zelf nog nooit geprobeerd.

  Reply
 • Kiki

  09/04/2012

  Whahaha . Hoe stoeeer , en het ziet er ook nog heel vet uit !

  Reply
 • happyannanas

  10/04/2012

  Dat samenpersen van gebroken oogschaduws klinkt zoo herkenbaar!

  Reply
 • Modeste

  10/04/2012

  Ik heb er net 6 gemaakt en ze zijn super goed gelukt, wel een hoop rotzooi ahaha =D

  Reply
 • Mariel

  10/04/2012

  Ziet er super uit!

  Reply
 • Valeria

  10/04/2012

  Heel leuk idee! Ik ga zo een donkerpaarse kleur maken :)

  Reply
 • Merel

  10/04/2012

  Nice! Zo kan je het ook nog eens aan iemand cadeau doen :)

  Reply
  • Beauty Koning

   10/04/2012

   Dank je wel Merel! Inderdaad, dat zou gaaf zijn. Ineens een hele rij nagellakken. :’)

   Reply
 • Deb

  13/04/2012

  Wow wat een fantastische ‘couleur’ heb je daar gemaakt! You Rock! Straks word je nog ontdekt bij OPI ;-) Ik had alleen wel verwacht dat je het een
  crazy and awesome naam zou geven in de Cynthia-style ;-)

  Reply
  • Beauty Koning

   14/04/2012

   Haha, bedankt Deb! Ah, daar heb ik niet eens over nagedacht, wat stom. Volgende keer geef ik hem een naam!

   Reply
 • Oriental Styling

  16/04/2012

  Ik ga dit ook proberen, echt een gave kleur inderdaad!

  Reply
 • Eefie

  22/08/2012

  Omgoodnes, dit is echt gaaf! :D Dankjewel Cynthiaaa! :D

  Reply
 • Sanne

  18/01/2015

  Oh wauw thanks ik heb nog oude oogschaduw die vind ik niet zo mooi voor mijn ogen maar ik denk perfect voor dit

  Reply

Geef een reactie