Zonder make-up de deur uit.. daredevil!

Snel sprintend naar de auto, faster than light. Niemand die mij zag, hooguit een glimp als ik voorbij raasde. Net een tornado, maar dan zonder chaos. Een klein rookwolkje wat van mijn voeten afkwam en een witte waas wat mijn gezicht moest voorstellen, blonde lokken die door de lucht schoten. Ja, ik ging nooit zonder make-up de deur uit..

Hooikoorts deed mij de das om!

Op de opleiding schoonheidsspecialiste, waar ik al goed in de make-up zat, getekende wenkbrauwen, foundation en oogmake-up, moest ik model liggen tijdens de lessen. Een teken dat mijn make-up eraf moest, maar ik bracht het meteen na praktijk weer aan! Rennend door de gangen, nog steeds probeerde ik faster than fast te zijn en kreeg wat rare blikken toegeworpen als ik mijn stash uitstalde op de wasbakken. Het leuke was nog, dat ik niet eens alles bij mij had.

Sowieso nam ik één wasbak in bezet, bij de tweede maakte ik mij, op wisselde even als er iemand binnenkwam, alles lag netjes op papieren zakdoeken, omdat ik bang was dat die gore toiletten op het MBO mijn producten zouden besmetten.. Ah, goede ouwe tijd..

Toen er eenmaal een palette sneuvelde door het te vele meesjouwen besloot ik ermee te stoppen, ooit moest mijn huid de normale buitenlucht kunnen inademen. Na een examen, waar ik model had gelegen, teken dat er niemand in de buurt was, stapte ik zo met een naakt gezicht de buitenwereld in. Wat een hel! Het gevoel dat ik geen gezichtsuitdrukking had, laten we mijn spierwitte wenkbrauwen niet vergeten bij mijn geverfde haren, it’s was terrible!

De maanden die volgde maakte ik mij trouw weer op in de toiletten van het gebouw waar ik enkele lessen volgde, soms had ik te weinig tijd, dan maar te laat, mijn make-up moest erop zitten. Visagie, ik had er een hekel aan! Ook hier moest ik soms model zitten, ik werkte mijn wenkbrauwen wel bij, maar de rest liet ik leeg.

Toen stond de winter voor de deur, looks na schooltijd maken ging niet meer, meerdere dagen in de week maakte ik twee looks per dag, mijn tere huid had heel wat te voortduren. Het raakte geïrriteerd en het leek wel alsof er sprake was van overproductie, geen puisten, maar extreem droge plekjes. Ook dit was geen optie, ooit moest ik er aan gaan geloven..

Inmiddels wisselde ik van opleiding, van een grote school, naar een kleine gemeenschap, waar bijna niemand was, kortom lege gebouwen. Mijn huid trok het niet meer dat ik zoveel ervan vroeg, vandaar dat ik even de daredevil uithing en alleen foundation + wenkbrauwpoeder droeg, laten we de mascara niet vergeten. Niemand die het opmerkte, vervolgens liet ik de mascara weg en volgde de foundation al snel.

Na dat ik bijna alles thuis liet, ging ik in de toetsweken zonder make-up naar school. Waarom? In de middag kon ik heerlijk bloggen, lekker looks maken, filmpjes opnemen of de Meets Cynthia maken.  Kortom, ik ga nu ook gewoon zonder make-up naar school! Elke maandag draag ik geen make-up meer, hooguit mijn wenkbrauwen die ik bijwerk, maar ook dat laat ik wel eens liggen. Knap hé?

Tegenwoordig, mede dankzij mijn blog, heb ik geleerd dat je ook gewoon jezelf moet vertonen zonder make-up, heb je het liever niet? Doe het dan gewoon niet! Heb je geen optie? Er is niemand die het opmerkt, hooguit een handje vol mensen. Het is mogelijk, zelf had ik nooit verwacht dat ik zonder make-up naar het centrum zou gaan, laat staan naar school. Het is een mijlpaal, een kop voor in de krant, want ik breng ook dagen door dat ik helemaal geen make-up draag. Elke huid moet zijn rust pakken, ook die van mij!

Vertoon jij jezelf wel eens zonder make-up in de buitenwereld?


72 Comments

 • Teri

  16/04/2012

  Wat heb je dat leuk geschreven! Ik heb eigenlijk niet echt make-up gedragen toen ik naar school ging, ik had er geen tijd voor en ik vond het ook niet erg. Ik kan me wel indenken dat je u onzeker kan voelen in het begin, maar het is eigenlijk waar, niet zoveel mensen gaan het zien en bijna niemand kijkt ernaar om. En je ziet er trouwens au naturel echt heel mooi uit, en dat zeg ik niet om te slijmen!

  Reply
  • Beauty Koning

   18/04/2012

   Ah, wat lief! Bedankt Teri. :D Dat komt omdat je het gewend bent, dat is wel weer prettig. :) Niemand die het opmerkte als je niks op had. xD

   Reply
 • Ruth

  16/04/2012

  Hooikoorts, ugh :-( Gelukkig is er waterproof mascara! Ik ga soms wel de deur uit zonder make-up, niet heel vaak zonder mascara trouwens. Inderdaad als mijn huid rust nodig heeft of als ik haast heb of erge hooikoorts. Het valt mensen inderdaad niet zo erg op als je zelf denkt ;-) Je ziet er trouwens nog steeds prachtig uit, je blauwe ogen poppen er echt uit met of zonder make-up, echte eyecatchers :-)

  Reply
 • Redhotjillypeppers

  16/04/2012

  Leuk om te lezen :) Je ziet er ook heel mooi uit zonder makeup hoor ! Meestal merkt de helft van de mensen nog niet eens dat je niets op hebt :)

  Reply
  • Beauty Koning

   18/04/2012

   Bedankt voor de lieve reactie Jill! :D Inderdaad, dat is ook waar. Niet iedereen merkt het op. :’)

   Reply
 • Josephine

  16/04/2012

  Zo. wat een verhaal zeg, maar wel erg leuk geschreven. Ik heb de laatste paar weken helemaal geen make-up meer opgedaan, sowieso nooit gezichtsproducten, maar mijn oogmakeupremover was op, dus mijn ogen maakte ik ook niet meer op. Ik heb een bril, dus dat scheelde wel. Lipproducten blijf ik wel altijd opsmeren :)

  Reply
 • Frauke

  16/04/2012

  Zalig! Ik heb wel vaker geen make-up op, als mijn huid goed is zoals tie is (weinig puistjes etc.) waag ik me eraan. Mijn ogen skip ik supervaak, vandaag bvb. heb ik gewoon foundation, poeder en blush/highlighter op voor een stralend gezicht.

  Reply
 • nicole

  16/04/2012

  Vaak genoeg.. ik heb dat nooit zo gehad.. Wel doe ik het liefst altijd mascara op anders ben ik echt een wit spook.. Haha!

  Reply
 • Rachel Janssen

  16/04/2012

  Wat een leuk artikel! Super knap dat je gewoon zonder make-up ook naar school gaat. Ik doe het niet omdat ik dan echt een zombie lijk. Mijn wimpers zijn heel blond dus die zie je dan helemaal niet een geeft een raar effect vind ik. Ik ben wel eens zonder make-up naar school geweest toen ik oogontsteking van de hooikoorts had. Mensen keken me raar aan en vroegen ook nog of ik stoned was haha. Ben laatst wel zonder make-up met me moeder centrum ingeweest, het voelt toch raar zo naakt.

  Reply
 • Jorinde

  16/04/2012

  Ik ga ook wel eens zonder make-up de deur uit. Leuk geschreven!

  Reply
 • deijsprinses

  16/04/2012

  Dat vind ik uitzonderlijk knap, maar jij bent dan ook knap zonder make-up! Neem het maar van mij aan!

  Ik zou het niet durven hoor.

  Reply
 • Amanda

  16/04/2012

  Ik draag meerdere malen geen make up per week. Heb geen zin om nog eerder op te staan, ik doe het alleen als ik er tijd voor heb :) Soms bewust niet want dan kan ik smiddags een look maken als het nog lekker licht is! Ik schaam me niet voor mezelf, zou niemand moeten doen:)

  Reply
 • ValleyDoll

  16/04/2012

  Haha zo leuk geschreven ! Hell no, ik ga echt zélden zonder make-up de deur uit !

  Reply
 • Oriental Styling

  16/04/2012

  ik doe het ook vaak hoor en you look lovely!

  Reply
 • Als het moet, ja, anders snel een eyeliner en een beetje mascara!

  Reply
 • MooiBlog

  16/04/2012

  Ik vind het niet zo erg om een dagje zonder make-up te lopen. Dan doe ik dan wel vooral op dagen dat ik niet zoveel mensen zie;)

  Reply
 • Laura

  16/04/2012

  Haha, leuk artikel! Je ziet er zonder make-up nog steeds prachtig uit hoor :)

  Reply
 • Malou

  16/04/2012

  Ik hou er echt niet van om zonder make-up de deur uit te gaan.. Een beetje mascara is voor mij wel echt een must.

  Reply
 • beautiesatwork

  16/04/2012

  je bent ook mooi zonder make up :) in de zomer draag ik geen make up want dan kan mijn gezicht goed bruinen

  Reply
  • Beauty Koning

   18/04/2012

   Thank you! Oh, dat is ook goed! Niet de zonnebrandcrème vergeten. ^^

   Reply
 • Darcy

  16/04/2012

  Super leuk geschreven! Ik draag heel vaak geen make up omdat me huid echt super onrustig is! Ik doe dan vaak allen mascara op en soms dat zelfs niet!

  Reply
 • Kayla

  16/04/2012

  ik draag heel vaak geen make up en ik heb er geen problemen mee om zo naar buiten te gaan. Je bent trouwens ook een mooi meid zonder make up!!

  Reply
  • Beauty Koning

   18/04/2012

   Bedankt Kayla! Oh, dat is ook fijn, kan je gewoon zonder worries naar buiten wandelen. ^^

   Reply
 • Juudith/Watevahdude

  16/04/2012

  Ahh tof geschreven zegg!! ik ga zo heel af en toe de deur uit zonder make up.. Maar niet vaak.. meer omdat iedereen dan aan me vraagt, voel je je wel lekker of ben je ziek? Maar het is niet zo dat ik niet durf zonder make up de straat op en me er niet lekker bij voel..

  Reply
  • Beauty Koning

   18/04/2012

   Haha, ja! Herkenbaar! Ben je ziek? Voel je je niet lekker? Is er iets anders aan je? Heb je je haar geknipt? Ja.. die vragen kennen wij allemaal. Gewoon keihard ontkennen. :’)

   Reply
 • Nicole

  16/04/2012

  Dit vertel je erg leuk, haha.
  Bij mij is het andersom. Ik “verwen” de buitenwereld weleens door eens make-up op te doen. Ik draag zelden make-up.. Arme buitenwereld. Vroeger droeg ik alleen maar make-up, en ging ik niet zonder make-up naar buiten toe. Het is veel verlossender om zonder make-up er ook te mogen zijn, haha.

  Reply
 • MissEvie.nl

  16/04/2012

  Leuk stukje om te lezen! Ik draag vrijwel altijd make-up in de buitenlucht, echt zelden zul je mij zonder make-up buiten zien lopen ;-)

  Reply
 • Pracht meid ben je, met of zonder! Hier 9 van de 10 keer zonder make-up. Soms alleen wat mascara en blush maar ligt eraan of ik er zin in heb of druk ben hihi.

  Reply
  • Beauty Koning

   18/04/2012

   Thank you Kelly! Ah, ik geef je groot gelijk, ook jij bent een natural beauty om te zien. ^^

   Reply
 • Kaylani

  16/04/2012

  Heel erg leuk om te lezen :)
  Ik ga ook wel eens zonder make-up de deur uit, alleen valt het bij mij helemaal niet op. Het enige wat ik eigenlijk draag is mascara, en soms wat oogschaduw, dus niemand die het mist :)

  Reply
 • Bee

  16/04/2012

  Je bent nochtans nog steeds knap als je de make up eraf haalt ! ik moet nu momenteel de deur uit zonder make up, heb last van een eczeem aanval op m’n wang, en een oneffen huid met opgemaakte ogen of omgerkeerd….dan liever zonder, alleen een beetje poeder op de niet-getroffen gebieden om er niet als een glansbal bij te lopen, thats it…maar moet er toch serieus aan wennen

  Reply
  • Beauty Koning

   18/04/2012

   Awh, thanks a lot Bee! Wat vervelend dat je een eczeem aanval op je wang hebt, ik weet hoe vervelend zoiets kan zijn. Het belemmert je zo, hopelijk gaat het snel over!

   Reply
 • Leuk geschreven!
  Ik ga soms zonder make-up de deur uit, maar meestal doe ik toch nog even snel mascara op :)

  Reply
 • Lili

  16/04/2012

  You so beautiful!

  Reply
 • Whit

  16/04/2012

  Oh, ik ga wel vaker zonder make-up de buitenwereld in, of hoogstens met enkel een laagje mascara en meer niet. Maar ik heb ook dagen dat ik zonder make-up de deur niet uit wil of net andersom dat ik me zo debiel voel met make-up op dat ik hem er allemaal weer af doe :)

  anyhow, weer erg leuk geschreven!!

  Reply
 • Lisa

  16/04/2012

  wat leuk geschreven! (:
  ik ga eigenlijk nooit zonder makeup de deur uit alleen op zondag als ik even een rust dagje heb hihi ;$ of als ik effe snel naar het winkelcentrum gaan maar meestal is het dan toch nog even een lijntje boven mijn ogen zetten.. (:

  Reply
 • Melissa

  16/04/2012

  Liever niet haha of met een inieminie beetje concealer dan ga ik wel. Maar je ziet er zonder make-up nog prachtig uit hoor!

  Reply
  • Beauty Koning

   18/04/2012

   Bedankt Melissa! Oh, concealer is inderdaad ook nog een goede, zelf gebruik ik het niet, maar ook een eye opener!

   Reply
 • Marloes

  16/04/2012

  Haha ik moet wel lachen om je verhaal. Zie ook helemaal voor me hoe je alles op de damestoiletten hebt uitgestald ;). Ik heb heel lang mijn krullenmousse mee naar school genomen als ik die ochtend mijn haren nat had van het douchen en dan op school kwam met een verwaaid hoofd, dan wilde ik graag gelijk mijn haar weer in model brengen als ik op school kwam. Na een tijdje ben ik daar ook mee gestopt en nu föhn ik mijn krullen gewoon droog. Ik ga wel eens zonder make up de deur uit, maar ik gebruik meestal alleen concealer, mascara en wenkbrauw potlood dus het valt niet zo erg op :P

  Reply
 • sweetcupcakebeauty

  16/04/2012

  Leuk geschreven! Hihi. Wat ben je toch ook een fast – ass! En zonder make-up zie jij er nog prima uit hoor ;)

  Reply
 • joycelysanne

  16/04/2012

  Wat een ontzettend leuk stukje! Ik heb altijd het gevoel dat ik er zo ‘naakt’ uitzie als ik geen make-up draag, dus een likje mascara doe ik altijd wel =) Jij hoeft je nergens druk over te maken, je hebt een prachtige huid en zelfs zonder make-up zie je er nog fresh & shiny uit!

  Reply
  • Beauty Koning

   18/04/2012

   Thank you Joyce! Haha, dat naakte gevoel is heel herkenbaar, zodra ik geen make-up op heb, heb ik dat ook hoor! Bedankt voor je lieve complimentjes. :)

   Reply
 • lindemarrit

  16/04/2012

  Je schrijft echt heel leuk :) Maar ik ga bijna nooit zonder make up de deur uit, zelfs als ik de hond ga uitlaten plamuur ik mijn gezicht liever vol. maar als ik echt geen tijd heb om me op te maken, doe ik wel altijd wat mascara op, dat knapt je gezicht meteen wat op.

  Reply
  • Beauty Koning

   18/04/2012

   Dank je wel Lindemarrit! Altijd fijn om te horen over mijn schrijfstijl, aangezien je veel moet lezen, helemaal dit soort artikelen, haha. True, mascara doet echt wonderen, maar dat plamuren, heerlijk!

   Reply
 • Emma

  16/04/2012

  ten eerste: wat leuk geschreven & je ziet er ook heel goed uit zonder make-up (wat ik dan weer baseer op deze foto’s) Zelf droeg ik altijd heel veel make-up, maar ik ben zo verschrikkelijk sloom dat ik lessen miste om helemaal ‘bedekt’ te zijn. Nu draag ik amper make-up, alleen als ik tijd heb om lekker te tutten. Anders ga ik voor een likje mascara met wat eyeliner en soms een snelle lippenstift :)

  Reply
  • Beauty Koning

   18/04/2012

   Ah, thanks a lot Emma! Hahaha, geweldig, make-up gaat soms nou eenmaal boven de lessen, maar soms is een touch-up belangrijk!

   Reply
 • Anne vdh

  16/04/2012

  haha wat een leuk artikel:D
  ik draag naar mijn werk eigenlijk altijd wel make-up, ik kan het gewoon niet laten om elke ochtend met makeupjes te spelen :p Maar als ik op een ochtend echt niet zo kunnen zou ik het ook niet erg vinden. Ik heb echt net een foto van mezelf zonder makeup online gezet, daar moest ik mezelf toch wel ff voor overhalen haha;) maar in the end: wat maakt het ook uit. In het weekend draag ik bijna nooit make-up! En, mensen vinden je uiteindelijk toch leuk om hoe je er van binnen uit ziet^_^
  Je ziet er trouwens goed uit zonder make-up, ja met ook hoor! Maar je huid ziet er mooi egaal uit!

  Reply
  • Beauty Koning

   18/04/2012

   Ah, bedankt Anne! Ik zag het op je blog ja, prachtige picture, ook jij kan het prima hebben hoor! :D

   Reply
 • Louna Beauty

  16/04/2012

  Ik vind het niet zo fijn zonder make-up. Het gekke is dat ik op vakantie niets draag.. dus ja.. zit denk tussen mijn oren. :) Enne….. je bent ook prachtig zonder hoor,, relax. hahaa.. ;-)

  Reply
  • Beauty Koning

   18/04/2012

   Haha, bedankt Milou! Geweldig compliment, ik geloof dat ook jij zonder make-up er amazing uitziet. ^^

   Reply
 • rosemarijn

  16/04/2012

  je hebt helemaal gelijk, maar ik wil ook zeggen dat ik je echt een schoonheid vind.

  Reply
  • Beauty Koning

   18/04/2012

   Ah, dank je wel Rosemarijn! Wat een lief compliment, you made my day. :)

   Reply
 • Vivian

  16/04/2012

  Leuk artikel!
  Ik hou er echt niet van om zonder make up naar buiten te gaan. Ik zie er dan zo ziek uit lijkt het wel. x

  Reply
 • Sanne

  16/04/2012

  Heel leuk geschreven, ik ga ook wel eens zonder make-up de deur uit, vooral als ik vroeg in de ochtend mijn hond moet uitlaten of als ik ga sporten. Vaak ben ik er gewoon te lui voor. :p

  Reply
 • Gerrianne

  16/04/2012

  Goed geschreven! Dat je het zo mee maakte, dat je moest van jezelf & dan alles snel & goed doen, hihi! Ik zie het even helemaal voor me.. Ik had eerder de ziekte van pfeiffer, dus ik ging wel vaker de deur uit zonder make-up. Het voelde niet fijn, maar je leert het vanzelf om zonder make-up de deur uit te gaan. Één keer ben ik zonder make-up naar school gegaan, omdat mijn vriendin haar moeder op sterven lag en het echt niet goed ging. Make-up was niet te verdragen, maar ik kreeg alleen maar reactie’s ; of ik ziek was. Nee, dat was ik niet. Maar zonder make-up naar school gaan, dat doe ik liever niet meer. Heel tof geschreven! ^_ ^

  Reply
  • Beauty Koning

   18/04/2012

   Bedankt Gerrianne! Ah, vervelend dat je de ziekte van Pfeiffer had, dan leer je inderdaad zonder make-up leven. Haha, zolang je het kan aanbrengen + de tijd ervoor hebt moet je het doen. Zelf heb ik dat ook hoor! :D

   Reply
 • Tuurlijk moet dat kunnen! En je hebt niets om je voor te schamen hoor!

  Reply
 • Annemarie

  17/04/2012

  Wat kun jij leuk schrijven! Ik ga zeker vaker langskomen op deze blog haha :) Ik heb niet altijd even veel make-up op. Mijn huid is ook niet verschrikkelijk slecht ofzo, hier en daar af en toe een puistje of droog plekje maar verder valt ’t heel erg mee, dus met een dagcrème en wat concealer ziet mijn huid er prima uit. Ik draag wel bijna altijd mascara, mijn wimpers zijn echt heel kort ;x

  X Annemarie

  Reply
 • Inge

  17/04/2012

  Ik ga eigenlijk meestal make up loos door het leven, enkel in het weekend ga ik er voor! Want dan heb ik ook zo veel meer tijd…
  Het wordt wel weer tijd voor zomer, want ik ben oh zo bleekjes

  Reply
 • Sheela

  17/04/2012

  Je hebt dit echt super leuk geschreven :) Ik ga ook vaak zonder make up naar school, eigenlijk maak ik me alleen op als ik er zin in heb en genoeg tijd heb x

  Reply
 • Deb

  17/04/2012

  Ja kan het hebben… Cynthia is ’n natural beauty ;-) Je hebt gelukkig best donkere wimpers en goeie brows dat zorgt voor aardig wat expressie (ik heb dat echt niet zonder wat make-up) wat mezelf betreft.. mijn gezicht kan 8 uurtjes ademen (terwijl ik slaap hihi). Ik draag niet altijd veel make-up (ook geen foundation oid), maar wel altijd mascara.. en heel soms wanneer ik de deur niet uitga op zondag doe ik helemaal niks op!

  Reply
  • Beauty Koning

   18/04/2012

   Thank you Deb! Wat een geweldig compliment, you made my day! ^^ Als je een goed nachtritme hebt, kan je huid inderdaad een mooie volle acht uur rusten, ikzelf daarin tegen, nouja, dat werd al duidelijk in het interview! Goed dat je toch soms nog een volledige rustdag hebt, is heel important!

   Reply
 • Selma

  18/04/2012

  Ik vind het niet erg om af en toe zonder make-up de straat op te gaan. Als ik dan een bekende tegenkom krijg ik wel eens de vraag of ik moe ben, maar ach… zo verschrikkelijk vind ik dat nu ook weer niet.

  Reply
 • LottedeJ

  19/04/2012

  Heel herkenbaar en erg leuk geschreven (dus ook leuk om te lezen)! Ik ga liever niet zonder make-up de deur uit, maar ik heb er niet echt een probleem mee. Ik zie er mooier uit mét make-up (al zegt mijn vriend dat hij me liever zonder make-up ziet, haha) dus waarom zou ik zonder make-up gaan? Maarrrr, ik doe het soms wel. Even naar de supermarkt of als ik me echt totaal niet lekker voel maar wel naar school moet voor een hele belangrijke les.

  Reply

Geef een reactie