FOTD: Sportmake-up.

Buiten in de zon joggen, een klein briesje die ervoor zorgt dat je geen meltdown krijgt, precies genoeg dat je spieren niet te snel afkoelen en uiterste prettig als je even je klotsoksels wilt droog blazen. Een tripje door het bos, zelfs in de eerste weken van mijn jogsessie droeg ik mijn volledige make-up, totdat ik iets hoorde..

Tijdens het sporten houden we rekening met de kleding, geen haar in het gezicht, anders heb je vervolgens heerlijke vette lokken, waar je goed in kan frituren, menig man zonder frituurpan kijkt jaloers naar jouw haar. Schoenen waar je prima in veert voor het rennen en bescherming als dat nodig is. Maar bij de vrouwen komt daar nog iets bij kijken, namelijk make-up!

Zodra je gaat sporten, je bent actief bezig met je oefeningen, beweegt intensief ga je zweten. Ja, maar dan ziet iedereen dat ik zweet! Stel je voor tijdens het sporten ga je zweten.. Deppend met mijn poederspons rende ik over de paadjes heen, niet helemaal, dat was wat ik de volgende keer van plan was.

Tijdens het sporten scheidt je lichaam afvalstoffen en vocht uit, vandaar dat je gaat zweten. Dat gebeurd via de zweetklieren, dus ook deels in je gezicht. Doordat je gaat zweten, verplaatst je make-up zich, maar wat er nou precies gebeurd na het sporten is dat je huid je foundation als het ware opzuigt. Hij slurpt je foundation, poeder, bronzer, blush en wat je nog meer gebruikt op, kortom, je poriën kunnen hierdoor verstoppen, en zodra ze verstoppen.. Jep, well hello big pimple.

Natuurlijk verschijnt er niet altijd meteen een grote puist, maar je huid kan gaan irriteren, waardoor je uitslag kan krijgen of alle andere infecties kan oplopen. Kortom, het beste is om zonder foundation te gaan sporten, natuurlijk kan je wel mascara op doen, maar het beste is om je gezichtsbasis aan de kant te leggen. Wat je natuurlijk niet moet vergeten is dat als je in de buitenlucht sport, om zonnebrandcrème op te doen!

Genoeg gesproken over make-up tijdens het sporten, op naar de FOTD! Voor heen sportte ik ook met alles der op en er aan, maar toen er drie pijnlijke pukkels verschenen op mijn kin, jukbeen en op mijn voorhoofd besloot ik eens op onderzoek uit te gaan.

Ik begin met mijn dagcrème, die ik lekker goed laat intrekken en vervolgens een zonnebrandcrème, omdat mijn huid al bij de eerste zonnestralen rood kleurt, moet ik dat zien te voorkomen. Oké, ik doe het ook voor de rimpels, maar ook voor het kreefteneffect hoor!

Geen foundation, bronzer, poeder of de fixeerspray, maar alleen een gezichtsuitdrukking, wenkbrauwen it is! Ik teken mijn wenkbrauwen licht bij en krul mijn lashes, zodat ik toch nog een wakkere verfrissende blik heb. Natuurlijk breng ik een laagje mascara aan en dat is het!

Tijdens het sporten merk ik gewoon dat mijn huid heerlijk kan ademen, na het sporten neem ik een douche, breng mijn verzorgende producten weer aan en als het nodig is, maak ik mij weer opnieuw op, maar dan full face. Tegenwoordig ga ik weer puistloos door het leven.. even afkloppen!

Draag jij make-up tijdens het sporten?

 Bron foto 1: Pinterest.com

43 Comments

 • Ruth

  18/04/2012

  Leuke post! Je ziet er heel fris sporty uit :-) Ik draag mascara tijdens het sporten en soms wat dag- of zonnecrème gemengd met foundation, ligt ook aan het sporten. Ik fitness nu, maar (nog) niet heel zwaar, met joggen zou ik het bij mascara houden.

  Reply
 • Lisa

  18/04/2012

  Wat een mooie sport look! Ik zelf doe zo min mogelijk makeup als ik sport en als ik het wel doe dan is het mascara :)

  Reply
 • beautiesatwork

  18/04/2012

  leuke shirt heb je aan :)

  Reply
  • Beauty Koning

   18/04/2012

   Dank je wel! Het is een footballshirt van een Engels team, ooit geruild na een wedstrijd die werd gespeeld. :)

   Reply
 • Ik probeer het ook tot een minimum te beperken. Foundation smelt toch gewoon van je hoofd af :)

  Reply
 • Deb

  18/04/2012

  Je ziet er zeker fresh and fruity uit! Sporty chick! Ik draag gewoon de make-up die ik overdag heb gedragen, die blijft prima zitten met een goeie primer (can’t live without it!) en op zondag doe ik vaak alleen wat mascara en een bescheiden eyeliner, blush moet ik maar niet meer doen want dat smeer ik af op mijn witte handdoek :-( en ziet er niet uit..

  Reply
 • Rachel Janssen

  18/04/2012

  Ik sport elke maandag avond en zaterdagmiddag, dus ik draag al heel lang geen foundation meer alleen beetje mascara. Me wenkbrauwen doe ik ook niet altijd meer. Had ik jou mooie wenkbrauwen maar..

  Reply
  • Beauty Koning

   18/04/2012

   Goed zo, is veel beter voor je huid! Haha, dank je wel Rachel. Het is een kwestie van oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Zelf volg ik dan wel de vorm van mijn wenkbrauwen, maar hier en daar pik ik een stukje!

   Reply
   • Rachel Janssen

    18/04/2012

    Haha aah kijk eens aan! Îk moet ook maar eens goed gaan oefenen! Trouwens je hebt het weer super geschreven! Is het de grap ‘geen gezicht in het haar’ of niet hihi?

    Reply
 • Jorinde

  18/04/2012

  Wat een leuke sportieve foto van je. Ik sport momenteel niet..slecht he?

  Reply
  • Beauty Koning

   18/04/2012

   Dank je Jorinde! Haha, nee hoor. Als je het niet wilt, geen tijd hebt of een andere reden, waarom zou je dan gaan sporten. ^^

   Reply
 • Emma

  18/04/2012

  je ziet er echt sportief uit! Ik dans 1 keer in de week bij een dansschool (al die keren dat ik door het huis stuiter tel ik nu maar even niet mee, haha) en dan draag ik gewoon de make-up van die dag, dus vaak mascara/eyeliner/lippenstift. Maar met optredens moet je juist een enorme laag make-up op om er niet doods uit te zien met alle felle lampen..

  Reply
 • Josephine

  18/04/2012

  Dat is inderdaad een prima oplossing! Ik sport zonder make-up op, ik vind het altijd fijn. Als ik met make-up op sport, dan ben ik een panda, doordat de mascara toch afgeeft en ik heb het helemaal niet nodig, dus dan hoeft het ook niet. :)

  Reply
 • Amanda

  18/04/2012

  Ik sport nooit haha, maar ik droeg altijd wel volledige make up! Leuk artikel btw :D

  Reply
 • MissEvie.nl

  18/04/2012

  Goeie tips! Ik denk dat ik daarom laatst wat last had van rode bultjes en uitslag op mijn wangen hmmmmm!

  Reply
 • jlovesbeauty

  18/04/2012

  Leuk artikel! Tijdens het sporten draag ik enkel een laagje mascara, verder niets..

  Reply
 • projectnaturalbeauty

  18/04/2012

  Ik sport meestal zpdra ik uit mijn werk kom, dus dan ga ik met de make-up die ik toevallig op mijn gezicht heb zitten die dag. Misschien zou het beter zijn als ik eerst mijn gezicht reinig, maarja..aan het eind van de dag is de meeste foundation toch wel van mijn snoet verdwenen ;-)

  Reply
 • deijsprinses

  18/04/2012

  Dat is ook mijn sportlook ;)

  Reply
 • Liesbeth

  18/04/2012

  Ooh je ziet er zoals altijd SUPER uit, ook zonder make-up! Ik durf echt bijna nooit de deur uit zonder foundation, zelfs niet tijdens het sporten. Ik moet me er maar eens overheen gaan zetten… :)

  Reply
  • Beauty Koning

   18/04/2012

   Ah, dank je wel Liesbeth! ^^ Er is vast iemand die het zal doorhebben, je kan het ook rustig afbouwen, door bijvoorbeeld eerst je blush weg te laten, dan je foundation en vervolgens weer iets. You can do this!

   Reply
 • happyannanas

  18/04/2012

  Menig man zonder frituurpan is jaloers op je vette lokken.. Lekker! Ik draag tot mijn grote schaamte, geen foundation of iets anders. Laat ik het zo zeggen: geen gezichtsbasis. Echt niet. Waarom niet? Er is bijna geen betaalbare kleur te vinden in precies mijn kleur. Grr. Dus tijdens het hardlopen ’s ochtends (of in de sportschool, foei!) draag ik alleen wat mascara..
  Echt wel een mooie look, ‘naturel’, maar wel wat ‘gemake-upt’ :-D Love it.

  Reply
  • Beauty Koning

   18/04/2012

   Juist tijdens het sporten moet je geen foundation dragen hoor! Ooit moest ik voor een modeshow een donker model opmaken, I know what you mean girl! Het is een hel om voor een getinte/donkere huid een matchende foundation te scoren, maar bij de Etos vond ik een redelijke foundation. Hij had wel een paarse of blauwe ondertoon, moet je maar even kijken, misschien is dat een optie!

   Reply
 • Nicole

  18/04/2012

  Geen make-up tijdens het sporten hier.

  Reply
 • Sophie

  18/04/2012

  Ik doe hetzelfde als jij :D Wenkbrauwen bijtekenen, beetje mascara en that’s it. Ik zie regelmatig in de sportschool meiden met full face make-up.. why?? Je huid moet ademen tijdens het sporten, en die make-up blijft toch ook niet mooi zitten :P

  Reply
 • EmmaWessels

  18/04/2012

  Leuk artikel! En je huid ziet er echt super mooi uit!

  Op zich merk ik zelf nooit problemen bij het dragen van foundation, terwijl je zweet. Ik draag namelijk zelf heel vaak ook foundation in de sauna, maar nog niet echt huidproblemen gehad daarna.

  Reply
 • Goed artikel!
  Met het sporten let ik er nooit heel erg op, maar foundation draag ik eigenlijk toch nooit :)

  Reply
 • joycelysanne

  18/04/2012

  Bij mij gaat na school sowieso mijn make-up er resoluut vanaf, geen uitzondering! Ik vind het zo vervelend thuis te zitten met make-up op, vreemde gewoont=) Dus ook tijdens sporten draag ik niks..

  Reply
 • Als ik sport (en dat is echt wel als :)) draag ik zeker geen foundation, dat vind ik gewoon heel vervelend. Een beetje mascara tot daartoe maar verder eigenlijk niets.

  Reply
 • Esmay

  18/04/2012

  Leuk! Mijn sportmake-up: geen gezichtsmake-up, wel oogmake-up. Meestal wat ik die dag op gesmeerd heb. Moet ik echt afleren, want zonder is veel fijner!

  Reply
 • Jildou

  18/04/2012

  Ik ben eigenlijk altijd ‘naakt’ tijdens het sporten. Ik heb niet zoveel zin om me druk te maken over makeup of uitgelopen mascara, dus we gaan gewoon au naturel :)

  Reply
 • Anne vdh

  18/04/2012

  Sporten doe ik heel eerlijk gezegd niet zo (shame on me.. maar hey, ik fiets elke dag naar mn werk hihi) maar als ik het doe doe ik het make-up loos, ik wil me niet druk hoeven maken om uitlopende make-up ofzo. En nu ik lees dat je huid het achterwege opzuigt wil ik het al helemaal niet meer op, brr het idee alleen al.
  En wat heb je een leuk shirt aan ;)

  Reply
 • Louna Beauty

  18/04/2012

  Ik wil eigenlijk helemaal gaan stoppen met foundation.. ik merk dat ik vaak meer pukkeltjes krijg,, terwijl ik dat daarvoor niet had.. ;-) Maar ja… ik ga denk binnen wanneer het zonnetje echt gaat schijnen. haha

  Reply
 • Lisa

  18/04/2012

  wat leuk, handig inderdaad voor het sporten want dan kan je echt niet met zo’n plamuur laag oplopen haha

  wauw i love you’re wimpers ;o

  Reply
 • Hanna

  18/04/2012

  leuke post! ga ik zeker gebruiken, maar dan moet ik eerst weer eens gaan sporten haha.
  liefs!

  Reply
 • Vivian

  18/04/2012

  Leuk artikel! x

  Reply
 • ValleyDoll

  18/04/2012

  Ik ga meestal in de late namiddag sporten dus dan heb ik vaak al make up op. Die doe ik er niet speciaal af om te sporten. Maar als ik vertrek en en ik heb al een lange dag gehad waarbij mijn make up niet meer super zit, doe ik enkel wat mascara op.

  Reply
 • Marijke

  18/04/2012

  Lookin’ gooood! :)

  Reply
 • Melissa

  19/04/2012

  Ik draag ook make-up tijdens het sporten gewoon een beetje geen overdone gezicht kan best. ;-)

  Reply
 • Marloes

  19/04/2012

  Ik draag niet zo veel make up dus dat scheelt wel haha! Maar ik heb inderdaad wel gewoon mascara op en teken mijn wenkbrauwen bij.

  Reply
 • LottedeJ

  19/04/2012

  Je ziet er prachtig uit zo, met alleen mascara op! Heel fris en je hebt een mooie huid. Ik draag tijdens het sporten ook alleen mascara en als ik ga zwemmen natuurlijk helemaal niets.

  Reply
 • Juudith/Watevahdude

  20/04/2012

  Jaa ik ga wel sporten met make up! Natuurlijk niet full face maar een likje mascara en een oogpotloodje gaan wel met mij mee! anders lijk ik net een zombi en vraagt iedereen zich af waarom ik aan het sporten ben en ik niet in bed lig.. haha! gelukkig sport ik ook heeeel vaak, NOT haha maar dat was niet de vraag haha

  Reply
 • lauwchen

  09/05/2012

  Meestal ga ik ’s avonds fitnessen na school. Natuurlijk zit mn make up er dan nog op. Grappig is dat wanneer ik mn zweet wegveeg met mn handdoek, er een hele veeg foundation in zit hahaha =$
  Misschien toch even de foundation verwijderen voordat ik ga..

  Reply

Geef een reactie