INGLOT Freedom System II.

Foto’s van kerstmis, ik heb er nog zoveel! De middag na het uitpakken van de cadeautjes, schoot ik meer dan tweehonderd foto’s van verschillende producten, moet je nagaan hoeveel ik nog moet reviewen. MAAR! De oogschaduws van de Inglot lagen al een tijdje op zich te wachten, de donkerblauwe tint riep mijn naam.. Cynth.. Cynthia.. Neem mij mee.. Nee, kan niet. Oh, what the hell. In tha basket!

De Inglot bezoek ik niet vaak, maar als ik er eenmaal ben, moet ik wat meenemen. Alle producten, oogschaduws, shimmers, highlighters, poeders, blushes en noem het maar op staan prachtig uitgestald door de winkel heen, om te kwijlen en mee te nemen of course!

Nadat ik mijn Freedom Palette had samengesteld, besloot ik te gaan afrekenen. Kerstinkopen doen, I love it! Stiekem verlang ik alweer naar de decembermaanden, hello football, christmas! Zelf vind ik de twee verpakte oogschaduws het fijnst werken, al hoewel ik de anderen nog niet heb geprobeerd, maar bij mij vallen ze vaak. Je kent het vast wel, glip glip, daar ging de eerste alweer. Inmiddels is er al eentje gebroken uit de andere palette, maar de tweede oogschaduw daarin doet het nog prima!

Het systeem is vrij eenvoudig, door middel van magneten worden de klep op zijn plaats gehouden en de magneet verliest niet zijn kracht. And believe me, je moet er aardig wat druk opzetten voordat je hem volledig kan openschuiven. Dit gaat echt niet makkelijk open in je tas, een dikke plus punt!

Zelf was ik al een tijdje op zoek naar een donkerblauwe tint, een kleur van de hemel midden in de nacht. Zodra je naar de lucht keek, zag je de sterren prachtig glinsteren, maar de achtergrond kleur interesseerde mij meer. Een nachtblauwe kleur it is! Heel toevallig kwam ik hem daar tegen, tijd om hem mee naar huis te nemen.

De foto’s variëren helaas nog wat in kleur, aangezien ze oud zijn, merk je ook dat ze zich niet aanpassen aan het scherm, ik had de macro stand ook nog niet helemaal onder controle, maar de allereerste foto, daar kan je vanuit gaan. Een felle tint om te zien, maar verstopt met wat nachtelijke praktijken.

Tijdens het swatchen kwam ik nog een prachtige kleur, zachtroze, perfect voor oudejaarsavond! Natuurlijk was ik aan het nadenken waar ik hem bij kon gebruiken, maar de glitters erin maakte de look in mijn hoofd compleet. De shimmers deden mij aan het vuurwerk denken! Ja, ook deze oogschaduw moest mee naar huis.

Je ziet de fijne shimmers al zitten, groot genoeg voor het blote oog, maar te fijn voor je oogschaduwkwast, ergens vind ik het jammer dat je ze niet echt ziet, maar dat maakt de oogschaduw niet minder mooi!

Misschien deed de kleurencombinatie mij de das om, geweldig om te zien hoe ze van elkaar af steken, maar ook prima samengaan. Ja, palettes kunnen mij al inspireren! De donkerblauwe tint, Eye Shadow Pearl 428, was een tijd mijn favoriete oogschaduw, het liefst droeg ik hem dag en nacht, helemaal in de nacht.

De zachtroze oogschaduw, Eye Shadow D.S. 467, hoort thuis onder mijn wenkbrauwen, de highlighter is niet te glitterachtig, perfect voor een subtiele glans, maar kan ook prima op het ooglid worden gebruikt. Als basis gebruik ik wel de Jumbo Pencils van NYX.

De oogschaduws bezit ik nu al een tijdje, ik moet eerlijk toegeven dat ik ze vaak al heb gebruikt! Beide tinten zien er al gebruikt uit, er missen enkele hapjes en de bovenste laag is al aardig aan het verdwijnen, jeeuj!

De swatches konden natuurlijk niet ontbreken, vandaar dat we beginnen met de nachtelijke blauwe tint, de Eye Shadow Pearl 428! Pigmentatie? Waar? Yes, die valt namelijk niet te missen. De kleur knalt niet alleen uit de palette, maar ook nog eens van mijn hand. Wat je goed bij de swatch ziet is dat de nachtelijke praktijken boven komen. Je ziet een zwarte waas, wat helaas ook gebeurd bij het blenden. Zodra je de oogschaduw te lang blend, verdwijnt de blauwe gloed en komt er zwart daarvoor in de plaats, maar dat is makkelijk te voorkomen door de oogschaduw weer opnieuw aan te zetten.

Ondanks mijn bleke huid is de oogschaduw toch nog zichtbaar! De kleine shimmers komen ook naar voren, incredible. Een zalmkleurige tint, hij veranderd toch weer wat, nadat hij in aanraking kwam met mijn huid, nog mooier!

Hij is licht op mijn huid, maar de pigmentatie is ook hier weer aanwezig. Sowieso bevatten de oogschaduws van Inglot ontiegelijk veel pigmentatie, maar dan ook echt op een mind-blowing gehalte. Beide tinten maken mij gelukkig, I love them!

Ben je nog nooit in de Inglot geweest? Dan zou ik nu alvast een ritje daar naar toe plannen, want het is er geweldig. Je kijkt je ogen uit naar de tinten die zij verkopen, de pigmentatie en de keuze die je er heb! Zeker de moeite waard om een kijkje te gaan nemen. Dit is inmiddels al mijn tweede Freedom System en nog steeds ben ik verliefd op alle vier de oogschaduws! Het Freedom System met de oogschaduws Eye Shadow D.S. 467 en Eye Shadow Pearl 428 zijn verkrijgbaar voor €14,00 bij de Inglot in de buurt van de  P.C. Hooftstraat.

Ben jij al in het bezit van enkele Freedom Systems?


39 Comments

 • Redhotjillypeppers

  19/04/2012

  Mooie kleuren, vooral de blauwe ! Ik heb al 2 10-pan palettes en ga er in juli in Londen nog een 3de halen. Beste oogschaduw ooit wat mij betreft :)

  Reply
 • Jorinde

  19/04/2012

  Mooi palletje. Ik heb zelf ook een duo met twee roze kleurtjes erin :-)

  Reply
 • Frauke

  19/04/2012

  Damn, wat een mooie gepigmenteerde kleuren!!

  Reply
 • Paola

  19/04/2012

  Wauw die blauwe is echt geweldig! Wil je een keer een look maken met deze twee kleuren?

  Reply
 • Rachel Janssen

  19/04/2012

  Oh wauw, vooral die zalmkleurige vind ik prachtig. Ik heb zelf nog niks van Inglot en ben nog nooit in de winkel geweest, maar er worden wel heel positief over reviewd!

  Reply
 • ValleyDoll

  19/04/2012

  De 2 kleuren gaan mooi samen ! Ik vind het zo jammer dat België nog geen Inglot heeft en dat ze ook nog niet versturen naar België met hun webshop.

  Reply
 • dppz

  19/04/2012

  wauw wat een mooie kleuren. Ik heb dezelfde in mijn bezit en ze zijn echt prachtig.ik kijk uit naar je look met deze kleurtjes

  Reply
 • lindemarrit

  19/04/2012

  Inglot is echt super! Ik liep langs door de V&D hier in de stad en opeens zag ik daar een inglot counter. Ik werd echt helemaal happy! En ze hadden ook nog een een actie dat het tweede product met 50% korting was. Dus ik heb maar 2x een palletje met kleuren gekocht, een poeder en een lipstick. En ik ben er echt nog steeds superblij mee. Goed, dat was even een levenservaring van mezelf, maar ik vind die blauwe kleur echt heel erg mooi!

  Reply
 • sweetcupcakebeauty

  19/04/2012

  Mooie kleuren heb je gekozen! Die donkerblauwe is echt pérfect voor ’n blauwe smokey eye!

  Reply
 • Esmay

  19/04/2012

  Die donkerblauwe is pérfect voor ’n blauwe smokey eye! Ik hou van Inglot!

  Reply
 • Melissa

  19/04/2012

  Mooi systeem, ik heb zelf niets van Inglot.

  Reply
 • Anne vdh

  19/04/2012

  I love Inglot! Heb ondertussen al 4 freedom pallettes ;) 3 van 3 kleurtjes en dan nog 1 van 2 kleurtjes. En I want MOOOOOORE:D
  Mooie kleuren heb je trouwens zeg, vooral die lichte kleur vind ik prachtig!

  Reply
 • joycelysanne

  19/04/2012

  wauw, die blauwe is wel erg mooi!

  Reply
 • Elana

  19/04/2012

  Wauw, supermooie kleurtjes! Ik wil ook nog zo’n palette maken :)
  Liefs,
  xx

  Reply
 • Lisa

  19/04/2012

  wauw, heel mooi en ook goede pigmentatie (:

  Reply
 • Bee

  19/04/2012

  ik wil zo graag een paar Inglot spullen maar in belgie zijn ze niet tevekrijgen, zelfs niet via online shop, echt balen!

  Reply
 • WeLoveImperfection

  19/04/2012

  Wauw, ziet er mooi uit1
  xoxo

  Reply
 • Kayla

  19/04/2012

  Ik ben al een hele tijd benieuwd naar de producten van Inglot, het ziet er zo goed uit!

  Reply
 • Amanda

  19/04/2012

  Die blauwe kleur, wat is ie mooi!

  Reply
 • Mariel

  19/04/2012

  Die blauwe kleur is heel mooi!

  Reply
 • jlovesbeauty

  19/04/2012

  Wat een prachtige kleuren!!

  Reply
 • Die blauwe kleur is echt prachtig! zeker een must have :p

  Reply
 • Sanne

  19/04/2012

  wauw, wat heeft inglot toch altijd weer prachtige kleuren! :)

  Reply
 • Hanna

  19/04/2012

  wauw, wat een mooie kleurtjes en wat een pigment! super! liefs.

  Reply
 • Nicole

  19/04/2012

  hele mooie kleurtjes!

  Reply
 • MissEvie.nl

  19/04/2012

  Wauw prachtig! mooie verpakking ook zeg :-)

  Reply
 • Deb

  19/04/2012

  Prachtige kleuren, vooral die donkerblauwe is gorgeous! Ik heb nog geen Inglot oogschaduw.. en dus ook geen palettes. Zo te zien mis ik echt wat!

  Reply
 • LottedeJ

  19/04/2012

  Die blauwe kleur, lieeeefde! Echt een geweldige oogschaduw, met die mooie glans en die superintense kleur. Ja, ik moet echt een keer naar Inglot!

  Reply
 • Laralaurentia

  19/04/2012

  Ja zekers! Ik bezit momenteel een twintig palette en een van 10 :D

  Reply
 • bellachique

  20/04/2012

  Oh zalige oogschaduws hebben ze! Ik vind ze eigenlijk zelfs beter dan Mac! Prachtige kleuren, vooral de blause kleur steekt er zo mooi uit!

  Reply
 • Josephine

  20/04/2012

  Wauwwauwwauw, de nachtelijke blauwe kleur is belachelijk mooi!

  Reply
 • Heerlijk merk en vooral super pigmentatie! Gelijk heb je!

  Reply
 • Emma

  22/04/2012

  whoa wat een mooie pigmentatie!!! Die kleur blauw was voor mij gisteren perfect geweest (toen had ik precies die kleur nodig om te matchen bij onze outfits voor dansen, haha)

  Reply
 • deijsprinses

  22/04/2012

  OMG! Die blauwe is zo mooi!

  Reply
 • Shirley

  23/04/2012

  Kwijl… Inglot… Die blauwe is te mooi!

  Reply
 • Juudith/Watevahdude

  24/04/2012

  Die blauwe kleur is echt naise!

  Reply

Geef een reactie