How To: Verkleurde Nagels.

Nadat plan A in de soep was gevallen, besloot ik over te stappen naar plan B! Gelukkig had ik hier en daar nog een back-up klaar staan, thank god. De zelfgemaakte nagellakken staan bij vele nog vers in het geheugen, misschien ook nog de verkleurde nagels, aangezien sommige terrible zijn verkleurd. Vandaag besloot ik eens de citroensap truc uit te testen, zou het echt werken?

Let’s be honest, ik gebruikte voorheen nooit een basecoat! Ja, heel soms, maar dat was bij een rode of een andere donkere nagellak. Verder liet ik hem altijd mooi wegrotten bij mijn nagelverzorging, sinds kort ben ik van de basecoat en ga ik eigenlijk niet meer zonder. Pas nadat ik mijn glitternagellak voor de eerste keer van mijn nagels verwijderden. Ik schrok mij een hoedje!

Dankzij de nagellakremover, het boenen en nog maar op, zijn mijn nagels wat uitgedroogd, geldt ook voor mijn nagelriemen en mijn vingers. Wat een agressief spul is het toch! Maar dit zijn mijn nagels voor de citroensapkuur, yellow spots!

De benodigdheden zijn vrij makkelijk, zorg ervoor dat je een fijne werkplek hebt, waar je gerust op kunt morsen, aangezien je met een bijtende stof bezig bent, geen zoutzuur, maar you never know. Daarnaast komt daar water bij en als dat omgaat, kan je maar beter goed voorbereid zijn.

Benodigdheden:

 • Citroensap
 • Bakje/kommetje
 • Handdoek
 • Nagelvijl
 • Papier → dient als werkplek

Vul het kommetje met een laagje citroensap, eigenlijk een klein bodempje.

Week je nagels er maximaal vijf minuten in. Bye bye verkleurde nails!

Ik was bang dat mijn nagels weg beten, vandaar dat ik het bakje bijvullen met water. Ook dit liet ik weer vijf minuten trekken.

Er komt wel een vies glibberig laagje op je nagels.

Mijn nagels na het bleken.

Is het verminderd? Ja, dat wel, maar of het nou echt heeft geholpen vraag ik mij nog steeds af. Inmiddels is dit alweer een tijdje geleden, zijn mijn nagels weer hun normale kleur, maar de citroenkuur was geen succes, misschien ging er iets mis, of zat de lak echt zo diep in mijn nagels, dat ik het er daarom nauwelijks uit kreeg.

Het is niet iets wat ik snel weer zou doen, puur omdat mijn huid er niet tegen kan. De zuren bijten goed in je wondjes, oetch! Maar het eindresultaat was geen daverend succes, volgende keer ga ik gewoon weer voor de basecoat laagjes, waarmee ik dit kan voorkomen!

Heb jij je nagels wel eens in citroensap geweekt? En hoe ging jij te werk?


42 Comments

 • beautiesatwork

  29/04/2012

  :o die waren echt wel erg verkleurd.

  Reply
 • sarahdiiamonds

  29/04/2012

  Het is toch een beetje verminderd, ik heb daar geen last van ik heb acrylnagels altijd.. maar toch verkleurde nagels is niet zo fijn kan ik me voorstellen :-)

  Reply
 • Teri

  29/04/2012

  Het lijkt me idd niet echt geweldig om elke keer te doen en het doet idd pijn op de wondjes! Ik gebruik ook nooit een basecoat (shame on me) en meestal gaat dat tot ik eens een keer 6 lakjes na elkaar moest swatchen, haha. De volgende keer dus ook aan de base coat!

  Reply
 • Paola

  29/04/2012

  Jammer dat het niet zoveel doet!

  Reply
 • Rachel Janssen

  29/04/2012

  Hmm jammer! Deze truc kende ik nog niet. Wat ik wel een keer gedaan gedaan heb is me nagels met tandpasta borstelen, in lauw water. Werkte bij mij wel!

  Reply
 • Jammer dat hij niet zo goed werkte!
  Ik heb het zelf nog nooit geprobeerd, dus geen idee of het bij mij wel zou werken..

  Reply
 • deijsprinses

  29/04/2012

  Ik denk dat een nail whitner de makkelijkste oplossing is voor dit soort zaken.

  Reply
 • MissEvie.nl

  29/04/2012

  Zo wat zijn jouw nagels verkleur, vervelend! In de toekomst toch maar die basecoat gebruiken, al werkt dat bij hele donkere kleuren ook niet 100% maar het is iig wel beter. Je nagelriemen zijn ook een beetje droog zie ik, een nagelolie kan uitkomst hiervoor bieden en daar worden ze ook nog eens sterker van ;-)

  Reply
  • Beauty Koning

   29/04/2012

   Ja klopt, dat kwam door de nagellakremover, staat ook in het artikel, vanwege de glitterlak kon ik aardig gaan lopen boenen, stiekem doorgelinkt naar mijn filmpje. :’) Tegenwoordig gebruik ik trouw een basecoat hoor! Hierdoor lijkt de glitternagellak er ook makkelijker af te gaan.

   Reply
 • Redhotjillypeppers

  29/04/2012

  Heb je al eens een buffervijl & nail whitener geprobeerd ?

  Reply
  • Beauty Koning

   29/04/2012

   De buffervijl heb ik al eens geprobeerd, het maakt niet echt uit. Maar een nail whitener? Wel van die tabletten, maar het had niet veel effect. Speciaal ook voor rokersnagels. :’)

   Reply
 • Jorinde

  29/04/2012

  Ik heb mijn nagels nooit in citroensap geweekt, maar gebruik wel altijd een basecoat.

  Reply
 • xliefsmariska

  29/04/2012

  Ik heb het al wel eens geprobeerd, maar het hiel echt niks! Ik lak er gewoon weer over heen$

  Reply
  • Beauty Koning

   29/04/2012

   Hahaha, dat doe ik ook! xD Oh, wat zijn we toch slecht. :’)

   Reply
 • glamblogmadeli

  29/04/2012

  Ik heb nog nooit verkleurde nagels gehad, alleen een heel klein beetje op m’n teennagels omdat die nagellak nauwelijks slijt. Maar het ziet er uit alsof het citroensap niet echt heeft gewerkt, jammer! Hoop dat je een oplossing vindt!

  Reply
 • Amanda

  29/04/2012

  Ik heb dit nog nooit geprobeerd, alleen mijn witte tip?rand verkleurd haha de rest van mijn nagel eigenlijk niet. Beetje raar haha

  Reply
  • Beauty Koning

   29/04/2012

   Oh, dat heb ik ook wel eens gehad ja! Misschien omdat dat gedeelte wit is? :’)

   Reply
 • Juudith/Watevahdude

  29/04/2012

  Ajj je nagels waren echt wel verkleurd!! jammer dat het niet werkte!

  Reply
 • LottedeJ

  29/04/2012

  Huh, wat vreemd dat het niet werkt! Misschien inderdaad omdat je nagels heel ‘diep’ waren verkleurd. Wel jammer, ik had gehoopt dat dit dé oplossing zou zijn tegen verkleurde nagels.

  Reply
  • Beauty Koning

   29/04/2012

   Ja, ik had namelijk precies hetzelfde! Zelf durfte ik het niet aan om uren te gaan weken, bang dat mijn nagels zouden oplossen. :’) Helaas werkte het niet, maar misschien omdat ze echt heel diep waren verkleurd.

   Reply
 • Nicole

  29/04/2012

  Hmm, nog nooit geprobeerd, en ik sta er ook niet om te springen om het te doen, haha.

  Reply
 • Dionne

  29/04/2012

  Ik had het laats ook uitgeprobeerd, maar bij mij hielp het idd ook niet echt, erg jammer :(

  Reply
 • Bianca

  29/04/2012

  Ik had laatst ook last van gekleurde nagels aangezien ik ook niet altijd een basecoat gebruik (heel slecht haha). Toen heb ik citroensap op een wattenschijfje gedaan en die over mijn nagels heen gehaald.. en het hielp ook niet. Volgens mij is het dus gewoon een fabeltje dat citroensap werkt tegen verkleurde nagels.
  Wat ik nu meestal doe is mijn nagels vijlen met zo’n buffervijl, daarmee kun je vaak net dat gekleurde laagje wegvijlen. Niet te vaak doen natuurlijk.

  Reply
  • Beauty Koning

   29/04/2012

   Oh, damn! Ja, de buffervijl gebruik ik ook, eerst wekelijks. :’) Nu ook niet meer, eens in de maand pak ik hem erbij.

   Reply
 • Nadia

  29/04/2012

  volgensmij moet je er tandpasta bij doen! heb ik een keer gelezen, en dan even schrobben met een nagelborsteltje! misschien helpt dat..

  Reply
  • Beauty Koning

   29/04/2012

   Ja, klopt! Daar heb ik ook wel eens van gehoord, toevallig ook toegepast, het hielp alleen niet. :’) Maar dat komt ook, omdat de kleur heel diep in mijn nagels zat.

   Reply
 • glasmetwater

  29/04/2012

  Deze tip vind ik wel handig haha :) De laatste tijd gebruik ik veel lichte nagellak, dus dan heb je natuurlijk niet zo snel verkleuring, maar soms draag ik ook felle kleuren, en dan moetje natuurlijk oppassen :)

  Reply
 • Esmay

  29/04/2012

  Truucje kende ik ook, maar nee. Geen tip, want je krijgt er ook nog ’s mega droge nagels van! Dan maar verkleurde hoor (a)

  Reply
 • joycelysanne

  29/04/2012

  heel braaf gebruik ik altijd een basecoat =) je ziet wel enigszins verschil, maar niet echt flabbergasting!

  Reply
 • Louna Beauty

  29/04/2012

  Ik meen het als ik zeg dat ik hier nog nooit van heb gehoord hoor. haha. Echt geholpen heeft het dus niet… jammer. Het zou echt een top oplossing zijn geweest :)

  Reply
 • natlietjah

  29/04/2012

  Ai dat is wel vervelend ja! Ik gebruik eigenlijk vrijwel altijd basecoat maar één keertje had ik toch een hele blauwe schijn op mijn nagels na een weekje blauwe nagelak :s
  Nu gebruik ik Orly Bonder als basecoat en omdat die zo goed werk (bijna een volle week perfecte nagels zonder chippen, whoehoe) vergeet ik die dan ook niet op te doen ;)

  Reply
  • Beauty Koning

   29/04/2012

   Haha, die blauwe schijn ken ik ook ja! :’) Bedankt voor de basecoat tip, zelf heb ik nu een ridgefiller, maar ik schrijf hem op mijn wishlist!

   Reply
 • Gerrianne

  29/04/2012

  Nog nooit heb ik dit geprobeerd.. Als het werkte, was ik het absoluut gaan gebruiken! Maar helaas, zeg.. Jammer dat het niet bepaald werkt! Het beste is nog steeds om een base coat van te voren op te doen ! :-)

  Reply
 • Yaralovesbeauty

  29/04/2012

  Jammer!Ik gebruik bijna altijd een basecoat.(:
  x

  Reply
 • Malou

  29/04/2012

  Ik heb het nog nooit gedaan.. Laatst waren m’n nagels ook verkleurd door nagellak, sindsdien gebruik ik altijd een basecoat.

  Reply
 • Sheela

  29/04/2012

  Ik gebruik altijd bascoat :) maar soms laat ik de topcoat liggen x

  Reply
 • happyannanas

  29/04/2012

  Het leek nog zo’n goed plan..
  Ik heb dat een week geleden nog gedaan, ik had wat groene verkleuring
  (ieelll! klinkt als een vieze schimmel ofzo) :-( van mijn blauwe nagellak die ik er echt al heel lang op had zitten. Ik had ook zo’n citroenvormig citroentje (ugh.) en ik heb mijn handen er een tijdje in laten badderen met een muziekje in mijn oren. Mijn vingers verrimpelden alsof ik drie jaar in het zwembad had gelegen en de citroen beet enorm in mijn wondjes. Maar ik dacht ”Wie mooi wil zijn moet pijn lijden”, alleen ben ik er niet echt mooier van geworden: gerimpeld met groene vlekken. :-D

  Reply
 • Mariel

  29/04/2012

  Verse citroensap schijnt nog beter te helpen, misschien een uitprobeersel voor de volgende keer?!

  Reply
  • Beauty Koning

   29/04/2012

   Ik gebruikte gewoon de citroensap uit een flesje, misschien wel ja! Maar ik laat het wel bij de eerste keer, vond het echt een ramp. :’)

   Reply
 • miss073

  29/04/2012

  jammer dat het niet hielp….

  Reply
 • Rachel Janssen

  29/04/2012

  Er schiet me weer iets te binnen. Ik heb ook ooit verkleurde nagels gehad, ze waren geel door de nagellak.. Toen heb ik een paar keer me nagels geboend met tandpasta in een bakje met lauw water en beetje citroen sap en daarna gelijk nails whitener opgedaan. Nergens meer last van!!

  Reply

Geef een reactie