FOTD: Koninginnedag!

Vele zijn op dit moment niet thuis, vanwege de oranjekleurige dag, namelijk Koninginnedag! Ook ik spendeer mijn dag niet in mijn woonplaats, maar bij Bea. Ja, je leest het goed, even een bakkie koffie doen bij onze Koningin is wat een Koning doet.

Vorig jaar was ik niet geweest, kreeg al een boze reactie, omdat ik het jaar daarvoor ook al het bezoekje had overgeslagen. Daarom pakte ik vandaag speciaal voor Queen B groot uit! Nederland, oh Nederland, Ajax wordt kampioen! .. Whut, waar kwam dat nou weer vandaan? Wel true story.

Waarom Koninginnedag zo een geweldige dag is? Heel Nederland kleurt oranje, maar dan ook echt iedereen die de straat opgaat is beplakt met sierlijke oranje slingers, zelfs het bier wordt verpakt met iets Hollands. Dat is waarom ik ervan hou, en hey, let’s be honest, waarom niet meteen groot uitpakken met make-up? TRUE THAT!

Geïnspireerd door Nederland, een oranje ooglook is heel leuk, maar ik wil niet in de herhaling vallen deze week. Whut? Las jij dat ook? Een sneak peek voor deze week, in ieder geval besloot ik voor de Nederlandse vlag te gaan!

Ik stond gereed met enkele palettes van Sleek, because I love them. Vandaar dat ik ook weer de Au Natural alvast klaar legde met daarbij de Caribbean Curaçao palette. Op naar de basissen, want ook vandaar waren die weer hard nodig! Tijdens het dansen kan je behoorlijk gaan zweten, voor de zestien- en achttienplussers onder ons, de drank kan je ook de das om doen! Mijn Too Faced Shadow Insurance bracht ik over mijn gehele ooglid aan, tot onder mijn wenkbrauw. Het NYX Jumbo Pencil in de kleur Milk, ging royaal over mijn ooglid, zodat ik deze ook nog eens in mijn arcadeboog kon blenden.

De Au Natural palette was al eerste aan de beurt, hieruit pakte ik de witte tint, ook wel Nougat genoemd. Deppend bracht ik die over de witte basis van NYX aan, hierdoor pakte de matwitte oogschaduw goed op mijn ooglid. Het moest namelijk wel flink knallen, het is immers Koninginnedag! Een dag waarop je voor gek mag lopen met je oranje versiersels, geweldig.

Blendtrick! Dankzij de witte basis, creëerde de BloodyMary oogschaduw een enorme rode invasie in mijn arcadeboog, waar ik hem voorzichtig had opgebouwd met een pencil brush en geblend met de blending brush.

Tequila till we meet again. Wat houd ik toch van deze drank, eh kleur!It’s bright like hell, gorgeous on the eyez en waarom spreek ik Engels. De kleur bracht ik onder mijn oog aan, oranje hoort misschien niet bij de vlag, maar je hebt speciaal van die wimpels die je aan de vlag kan hangen, daarnaast is het toch wel de kleur van Nederland toch!

Het laatste kleurtje van de vlag was alweer aangebroken, blauw! Hiervoor mengde ik een oogschaduw van NYX, Space, met de mixing medium van TheBodyNeeds. Helaas moest ik hier nog meer mee oefenen, aangezien hij bij mijn oog is uitgelopen, too bad.

Op mijn waterlijn ging ik voor een gekleurd oogpotlood, oranje it is! Als ik die had, had ik hem namelijk gebruikt, maar ook in mijn stash vond ik geen heldere oranje tint, zelf maken was de enige optie. Met de Cream Eyeshader 01 van Miss Helen bracht ik een lijntje aan, maar sette hem vervolgens met de Tequila Sunrise uit de Caribbean Curaçao palette. Nieuwe truc! Het geweldige aan de trick was dat het even lang op zijn plek bleef zitten als een normaal oogpotlood.

Mijn lashes krulde ik met een wimperkruller om meer volume te creëren en bracht daar overheen nog een laagje mascara aan, ook deed ik dit bij mijn onderste wimpers. Omdat de witte wat was vervaagd, depte ik hem opnieuw aan in mijn binnenste ooghoek.

De nude versie, was easy, een lipliner van Miss Sporty, Toffee 010, waar ik ongelooflijk veel van hou, in combinatie met één van mijn favoriete lipglosses van NYX, Frosted Beige. Ze lichten elkaar op, waardoor mijn lippen nog groter lijken.

Maar natuurlijk, mij kennende, moest ik even inspired by Jessie J uitpakken met de Nederlandse vlag op mijn lippen. Een MAC lipliner in de kleur Redd, een wit oogpotlood van de Etos en het beruchte Kajal Pencil van Essence kwamen eraan te pas om de vlag te maken.

De lipliners moesten een houvast hebben, vandaar dat ik op het witte gedeelte een witte shiny highlighter gebruikte, de NYX Ultra Pearl Mania in de kleur White. Vervolgens de rode oogschaduw uit de Curaçao palette, bang dat het anders op het witte oogpotlood kwam, ellende! De blauwe tint ging van mijn ogen, even naar Space, weer terug op mijn onderlip.

Geslaagd is hij zeker voor Koninginnedag! Doe eens gek en draag hem naar school.Wauw, dan ga je wel even heel erg go crazy, haha. Hij is perfect voor een dag zoals vandaag, misschien ook wel met het WK of EK, het is en blijft een Nederlandse look!

Even een kleine update: Bea vond de Nederlandse vlaggenlook erg geslaagd! Volgend jaar ben ik haar visagiste en zal zij er net zo bij lopen. Thanks a lot Queen B!

Ik wens jullie allemaal een geweldige Koninginnedag toe, geniet ervan! En de groeten van Bea. Hoe ziet jouw Koninginnedag look eruit?


44 Comments

 • Ruth

  30/04/2012

  Hele toffe Koninginnedag-look! Leuk met het oranje detail en de vlag-lippen. Fijne dag toegewenst :-)

  Reply
 • Paola

  30/04/2012

  Wat een gave look! Zowel je ogen als je lippen vind ik super mooi!

  Reply
 • deijsprinses

  30/04/2012

  Gekke look!

  Reply
 • Bianca

  30/04/2012

  Wat een ontzettend gave look! Ook een leuk stukje erbij geschreven! Fijne dag vandaag.

  Reply
 • Rachel Janssen

  30/04/2012

  Die look vind ik echt gaaf, en die lippen!!! haha. Super leuk gedaan weer && ook weer fantastisch geschreven. Ik ga vandaag lekker het centrum in & vanavond de stad in met een oranje shirtje en oranje nagellak haha. Have fun girl!

  Reply
 • Jennifer

  30/04/2012

  Haha, wat gaaf gedaan!

  Reply
 • beautiesatwork

  30/04/2012

  10/10 :D

  Reply
 • Myla

  30/04/2012

  wauw ik vind hem echt mooi !

  Reply
 • Esmay

  30/04/2012

  Hey zoiets had ik ook gemaakt! Alleen die heavy lips niet haha, die ogen wel zo :)

  Reply
 • Gerrianne

  30/04/2012

  Oh wat moet ik lachen, nu! Het is een geweldige look en dan je lippen, geweldig! haha! xD

  Reply
 • Redhotjillypeppers

  30/04/2012

  Leuke look ! :) En een fijne koninginnedag !

  Reply
 • joycelysanne

  30/04/2012

  Wauw, geweldig geslaagd weer!

  Reply
 • glamblogmadeli

  30/04/2012

  Heftig die lippen, hahaha, geniaal!

  Reply
 • Malou

  30/04/2012

  Haha, geweldig!

  Reply
 • Wow wat een geweldige lippen!
  En zoals normaal, weer een erg gave look geworden :)

  Reply
 • Sheela

  30/04/2012

  Cool! Je ooglook is echt prachtig en die lippen wow! x

  Reply
 • Wauw heel gaaf!

  Reply
 • Nicole

  30/04/2012

  Wauw, echt tof!

  Reply
 • Lifesplash

  30/04/2012

  Wow, haha heel origineel. Die lippen zijn echt heftig ja, wel heel leuk gedaan. Ook het idee met de witte tanden erbij is supervet. x

  Reply
 • Yasmina

  30/04/2012

  Huh ben je echt naar de koningin gegaan?

  X

  Reply
  • Beauty Koning

   05/05/2012

   Ja, ze had mij uitgenodigd! Ik ben beste vriendjes met Queen B.

   Reply
 • Astrid

  30/04/2012

  Wat een leuke look, helaas moet ik vandaag de ochtend en avond werken anders had ik vast ook zo’n look verzonnen.. erg tof! fijne koningginnendag :) lief van de 2de blogger van MIss073, Astrid

  Reply
 • Wat een geweldige look voor deze speciale ‘Hollanders’ dag! Jij bent nu wss aan het feesten, geniet ervan!

  Reply
 • Vera

  30/04/2012

  Super gave look! Jou staat ook gewoon echt alles *jaloers* ;)

  Reply
 • Nicole

  30/04/2012

  heel leuk!
  moest zelf werken, maar had mijn nagels wel oranje gelakt :)

  Reply
 • jlovesbeauty

  30/04/2012

  Wauw! Die is leuk geworden!!

  Reply
 • Amanda

  30/04/2012

  Heel erg gaaf Cyn, super stoer!

  Reply
 • Mariel

  30/04/2012

  Je ogen vindt ik enorm gaaf!

  Reply
 • Lisa

  30/04/2012

  hahah wauw , hoe leuk! (:

  Reply
 • LottedeJ

  30/04/2012

  Haha wat een supertoffe look! Ik vind de ooglook nog wel draagbaar en heel erg mooi, de lippen zijn me net iets te gewaagd, haha. Wel heel gaaf hoor, zeker mooi geworden en het schreeuwt echt Koninginnedag!

  Reply
 • Hanna

  30/04/2012

  dit is echt geweldig, wauw! haha, volgens mij is de koningin echt trots op je haha!

  Reply
 • deborah

  30/04/2012

  Erg leuk gedaan!

  Reply
 • sarahdiiamonds

  30/04/2012

  Egt super leuk gedaan!

  Reply
 • Whit

  30/04/2012

  Ik vind je ogen prachtig gedaan! De lippen ben ik iets minder fan van maar WAW DIE OGEN!
  x

  Reply
 • miss073

  01/05/2012

  Geweldige look! Maar ik schrok wel even van die lippen hahahahahah xD maar het is ook vroeg ^^ Ik hoop dat je een leuke dag hebt gehad!

  Reply
 • Deb

  01/05/2012

  Haha dat wil ik meemaken.. onze Bea met deze look.. woohoo! Ik vind je look helemaal geweldig, über Hollands, lekker nationalistisch moet kunnen met Q-Day. Zelf had ik geen echte Q-Day look, misschien moet ik jou daarvoor
  volgend jaar inhuren. Kun je na Bea gelijk doorrijden naar mijn huis ;-)

  Reply
  • Beauty Koning

   05/05/2012

   Haha, geweldig! xD Bedankt Deb, ik zal het onthouden, als Queen B mij laat gaan natuurlijk, misschien moet ik ineens nog meer mensen opmaken, want ja.. Zij heeft het voor het zeggen die dag!

   Reply
 • makeupaholoque

  01/05/2012

  Haha die is écht geslaagd :D Wel mooi gedaan rond je ogen hoor!

  Reply
 • happyannanas

  01/05/2012

  Mooi rood-wit-blauw-oranje-look! Mijn look was ’s ochtends prachtig, want ik stond al om half zes op onze plek met veeeeel spullies en ik wilde er leuk uitzien voor de ‘klanten’ maar rond half 9 werd het steeds warmer en om half 11 was het echt om te stikken: 22 graden! Toen hield ook mijn make-up het niet meer uit, dus fietste ik snel naar huis (onze plek was midden in de stad, dichtbij waar wij wonen), ik nam een snelle douche, verwisselde mijn dikke broek en dikke trui voor een rokje+ hemdje. Make-up? Alleen wat oogschaduw en mascara.. Zonde van die drie kwartier die ik om half vijf verspild heb aan mijn make-up..

  Reply
 • dieuwzz

  01/05/2012

  Oehhh je lippen :) Mooi! xx

  Reply
 • Divaofgeneva

  01/05/2012

  Wat een toffe originele look, prachtig gedaan Cynthia!

  Reply
 • xliefsmariska

  02/05/2012

  Een mooie look, maar zelf vind ik de lippen iets té ;)

  Reply
 • Maya

  02/05/2012

  Gewldige look! Past helemaal bij koningendag :D

  Reply
 • Josephine

  04/05/2012

  Haha Inspired by Jessie J, geniaal! Ik vind je ooglook vooral GORGEOUS, echt love it!

  Reply

Geef een reactie