Gechipte nagels not done?

Gelakte nagels, is het echt nodig? Wil je er altijd netjes uitzien? Ze zeggen dat niet alleen je tanden een visitekaartje zijn, maar ook je handen. Zodra je naar iemand lacht, vriendelijk de hand schudt, daar is hij al, zet je een beeld neer van jezelf. Maar schud jij iemand de waar het mos onder hun nagels groeit? Nagellak die gechipt is, of omdat men gewoon niet zo fris ruikt?

Cynth, kom je weer met zo een onzin artikel? Mos onder nagels? Ya joking right.. Oké, de groene plakkaten even onder de nagels weggedacht, ondertussen maak ik mijzelf misselijk, maar het staat gewoon minder netjes, geldt dat ook voor gechipte nagels?

Een chip in je nagels is toch wel één van de frustrerende ongelukjes die je kan overkomen, net nadat je je nagels hebt gelakt, of een dag later. Werk jij hem bij? Of laat je hem zitten? Ligt dat aan de oppervlakte? De grootte? Zelf irriteer ik mij mateloos aan een kleine mini chip op één van mijn nagels, frustrerend zei ik toch!

 

Flabbergasting nails, perfect en strak gelakt, mooi in vorm gevijld en oh wau.. juch what happened?! Een verzorgde hand met een afgebladderde nagellak, tot hoe ver laat jij hem afbladderen totdat je hem verwijderd? Of lak je er over heen? Ja, dat doe ik ook. Eerlijk hé? Soms als ik even geen tijd hem om heen mijn nagels opnieuw te gaan lakken, want dan moeten ze ineens allemaal, lak ik er stiekem over heen, niemand die dat ziet. Bijstippen doe ik ook wel eens, net als bij een beeldje dat is beschadigd.

Als ik op vier nagels nog een kleurlak heb zitten, moesten ze er allemaal af! Ik haat, nee, ik gruwel van afgebladderde nagellak. Het staat niet netjes, is onverzorgd en ook niet hygiënisch. Tijdens mijn kooklessen op school mocht ik alleen nette gelakte nagels of geen nagellak.

Een kleine chip daar kan ik nog mee leven, maar ook ik loop soms rond met gehandhaafde nagels. Op dit moment ben ik weer in to the nailpolish en probeer braaf na een afgebrokkelde nagellak met alles weer te vernieuwen! De nagellaksmaak heb ik weer te pakken!

Hoe ga jij om met afgebladderde nagellak?


35 Comments

 • miss073

  01/05/2012

  Zodra er een chip in mijn nagellak zit ga ik peuteren xD zet ik een andere nagel onder de nagellak en dan chip ik verder ^^, maar zodra ik thuis ben ga ik dan weer lekker aan de slag met remover en lak ^^. Ik lak mijn nagels een keer in de 2 a 3 dagen dus ben regelmatig met remover aan de gang..

  Reply
 • Bianca

  01/05/2012

  Zodra er een chip in mijn nagellak zit moet het er echt af. Of ik werk het bij of het gaat er allemaal af en ik lak ze opnieuw :) Kan daar echt niet tegen.

  Reply
 • Paola

  01/05/2012

  Zodra het chipt gaat het er s’avonds af!

  Reply
 • Jorinde

  01/05/2012

  Tja, ik loop vaak met gechipte nagellak. Dat gebeurd bij mij al na 1 dag :-(

  Reply
 • Redhotjillypeppers

  01/05/2012

  Gechipte nagellak kan ik ook absoluut niet verdragen. Ik lak mijn nagels elke 2 à 3 dagen !

  Reply
 • beautiesatwork

  01/05/2012

  als het een kleine chip is op 1 of 2 nagels werk ik hem bij maar als het veel nagels zijn dan doe ik hem af :)

  Reply
 • Elise

  01/05/2012

  Als ik een chip zie moet de nagellak eraf. Nogal vervelend dat ik “flexibele” nagels heb. Weer eens met de nagelverharder aan de slag…

  Reply
 • ValleyDoll

  01/05/2012

  Ik heb meestal na vier uur de lak op, al chips ! Zo vervelend ! En dan ben ik te lui om bij te lakken dus ik loop soms wel es rond met gechipte nagels. Dan noem ik het gewoon een nieuwe trend !

  Reply
 • Amanda

  01/05/2012

  Ik HAAT afgechipte nagellak haha, ik irriteer me er mateloos aan als ik daar zelf last van heb en lak als het even kan diezelfde dag nog mijn nagels. Ben een beetje een perfectionist. Dat is soms ook vervelend haha.

  Reply
 • MissEvie.nl

  01/05/2012

  Ik heb niet heel snel chips, ligt ook aan de nagellak en topcoat denk ik. Maar als ik nagellak een paar dagen draag zie je zeker wel een paar chips ontstaan en dan haal ik het er meestal weer af. Tenzij ik er ff geen tijd voor heb dan wil ik het ook nog wel eens bijtippen of ik laat het gewoon zitten als ik niets bijzonders heb die dag (als ik alleen maar hoef te werken bijvoorbeeld).

  Reply
 • Janniek

  01/05/2012

  super vervelend inderdaad. Als het kan doe ik meteen nieuwe nagellak op!

  Reply
 • Rachel Janssen

  01/05/2012

  Afgebladderde nagellak = not done. Dat haal ik er altijd zo snel mogelijk af! Beter niks op me nagels dan dat halve gedoe. Nee niks voor mij, net zoals afgeklauwde nagels. Ziet er ook zo onverzorgd uit!

  Reply
 • Nicole

  01/05/2012

  Haha, wat leuk. Ik switch sowieso in twee dagen m’n nagellak. Maar soms ben ik gewoon lui, en doe ik er meer dagen over. En ja, dat betekend ook weleens belabberde nagels. Als dat af en toe eens gebeurd. In fact, op dit moment heb ik echt belabberde nagels.

  Reply
 • Deb

  01/05/2012

  ALLES ERAF bij gechipte nagellak. Ik vind het afschuwelijk staan. En ik ben ook bang dat het in mijn eten terecht komt als ik eten kook.. bah!

  Reply
 • joycelysanne

  01/05/2012

  De nagel die gechipt is remove ik alle nagellak, en dan lak ik ‘m opnieuw, uik ben serieus te lui om álles er af te halen!

  Reply
 • Esmay

  01/05/2012

  Oh nee! Ik kan er ábsoluut niet tegen als mijn nagels gechipt zijn. überhaupt als er iets verkeerds zit wil ik ’t er allemaal weer af. Liever blote nagels dan gechipte nagels!

  Reply
 • teddlicious

  01/05/2012

  Als er één nagel begint te chippen, wil ik alles eraf!

  Reply
 • Marloes

  01/05/2012

  Meestal haal ik het er na 2 a drie dagen wel af als het chipt. Maar het komt bij mij vaak genoeg voor dat ik niet het geduld heb om te wachten tot de nagellak droog is en dan zitten er wat beschadigingen of vingerafdrukken op mijn nagels. Ik ga het dan niet meer bijwerken haha.

  Reply
 • happyannanas

  01/05/2012

  Ik verwijder meestal de nagellak van alleen die hand, niet alles opnieuw, wat een gedoe! Gechipte nagellak vind ik opzich niet vies, maar het ziet er niet echt verzorgd uit, nee! Als ik een afgebladderd stukje ontdek, ga ik meestal aan dat stukje nagellak pulken om maar geen remover te hoeven gebruiken. Vreemde reden ja! Wel slecht voor mijn nagels want op die momenten breek ik altijd een nagel!

  Reply
 • LottedeJ

  01/05/2012

  Oh nee, ik vind ’t zelf echt niet kunnen, die gechipte nagels. Ik werk ’t dan meteen bij of haal het er gewoon helemaal af. Als het midden op de dag gebeurt kan je er natuurlijk niets aan doen, maar als ik dan thuis kom zorg ik ervoor dat ’t meteen weer netjes en presentable is!

  Reply
 • Ik gruwel er ook van en het moet eraf van zodra ik de eerste chip heb…en geen remover bij de hand? Dan pulk ik het eraf…I know ’t is slecht….

  Reply
 • Ik heb eigenlijk bijna nooit last van gechipte nagels omdat ik bijna elke dag mijn nagels opnieuw lak haha :)
  Maar als ik een kleine chip heb ga ik vanzelf de rest er ook afpeuteren omdat ik het niet mooi vind staan, niet heel slim maar ik doe het bijna vanzelf…

  Reply
 • BeautyGlitter

  01/05/2012

  Ohh bij mij gebeurt dat echt heel vaak omdat ik geen geduld heb als ik mijn nagels lak! Meestal lak ik er s’avonds een laagje overheen , of ik haal alles weg :)

  Reply
 • Nicole

  01/05/2012

  als ik me ergens aan kan ergeren is het wel als mijn nagellak chipt :P
  heel soms werk ik het bij, mar meestal haal ik het er maar af..

  Reply
 • Kayla

  01/05/2012

  Ik hou niet van gechipte nagellak, meestal haal ik het er meteen af!

  Reply
 • Sheela

  01/05/2012

  Leuk artikel :)
  Zelf ben ik ook dol op nagellak maar ik lak ze elke week, meestal zondag. En de rest van de dagen laat ik het gewoon. Het blijft er dus een week op en soms heb ik bijna geen enkele chip, soms mega fel afgebladderd, maar zo veel kan het me niet schelen. Het ziet er idd niet mooi uit maar ja..
  xx

  Reply
 • Menina's beauty

  02/05/2012

  Ik heb ook zo’n hekel aan gechipte nagels, ik haal de lak er altijd direct af als het niet meer mooi is… Soms gaat dat niet omdat ik bijvoorbeeld aan het werk ben, dan heb ik zo de neiging om mijn handen de hele dag te verstoppen!

  Reply
 • Valeria

  02/05/2012

  Gelukkig krijg ik niet zo snel een chip, en als het dan gebeurt is het meestal al toch tijd om mijn nagels weer overnieuw te lakken :) Ik kan er echt niet tegen als mensen meer dan 2 weken met half afgebladerde nagels rond lopen, dan krijg ik neigingen om hun voor te stellen aan nagellak remover haha

  Reply
 • xliefsmariska

  02/05/2012

  Ik kan echt niet tegen gechipte nagels. Ik haal het er dan gelijk weer af…

  Reply
 • Lifesplash

  02/05/2012

  Ik vind het vaak niet mooi, nee. Maar als het na 1 dag is gechipt vind ik het ook weer zo zonde om alles eraf te halen. En het ziet er ook niet mooi uit om met afgebladerde nagels te lopen. Ik kijk meestal hoe erg de chip is, voordat ik het eraf haal. Als je het niet echt ziet van een afstand dan laat ik het zitten.

  Reply
 • Mariel

  02/05/2012

  Ik vind het zelf niet zo mooi en haal m’n nagellak er dan liever helemaal af..

  Reply
 • Hanna

  02/05/2012

  ik kan er ook niet tegen maar ik haal het er toch niet af… zo lui ben ik (:
  liefs!

  Reply
 • deijsprinses

  02/05/2012

  Afgebladderde nagellak moet er af, sowieso. Een kap erin dan moet alles bijgevijld worden, het leven als bezitster van lange nagels is lastig. Soms heb ik gewoon geen tijd om mijn nagels te herlakken en dan schaam ik me dood!

  Reply
 • Marjorie

  02/05/2012

  Als er een chip in mijn nagel zit dan begin ik er meestal aan te plukken enzo. Soms zelf aan de nagel zelf. Als mijn nagellak er af gebladderd is haal ik het er soms niet eens meteen af omdat ik er meestal gewoon te lui voor ben, haha. Slechte gewoonte dus.

  Reply
 • Emma

  10/05/2012

  ladiedadieda -loopthieralbijnatweewekenrondmetgechiptenagellak- nou, ik heb dus fases. De ene fase is dat ik bij elk minichipje net zo lang aan mijn nagels blijf pielen tot alle nagellak eraf valt (ideaal onder saaie lessen) en dan gaat er zo weer een ander lankje op. En dan heb je mijn huidige fase. Nu heb ik nagellak op mijn nagels, maar ben simpelweg te lui om het er netjes af te halen. Dus loop ik al twee weken met een soort rode vlekken op mijn nagels. Rood valt nog wel mee, maar in mijn ‘gothic’periode liep ik dus rond met zwarte vlekken op mijn nagels, very charming (not)
  Ik geloof dat ik nu de nagellakremover er maar weer eens bij pak ;)

  Reply

Geef een reactie