TALK: Boeken? Meh, no thanks?

Weet je wel niet hoe vaak er een boek op mijn hoofd viel tijdens het lezen? Van dikke lippen tot aan  grote blauwe bloeduitstortingen onder het oog. Tegenwoordig heb ik dat met mijn iPhone die mij in mijn face hit. Massive books die neerkwamen als stenen, maar waarom las ik in godsnaam boeken?

boeken

Lezen is niet echt mijn ding, boeken dan. Blogs daarin tegen can’t get enough of it! Zelf las ik eindeloze pagina’s om mijn woordenschat te vergroten, nieuwe woorden te leren kennen en de Nederlandse taal meer te ondervinden. Ja, daarom ging ik lezen.

Van kleins af aan was ik al dol op van die gekke voorleesboeken, waar die poppetjes omhoog schoten, of van die rare rijmpjes. Hoe ouder ik werd, hoe saaier ik het begon te vinden. Helemaal die boringass boeken in de mediatheek, of een bibliotheek. Alle leuke waren uitgeleend, of de boeken die op de plank stonden in de klas.

boeken

Inmiddels ben ik al wat ouder en snap ik het nut van het lezen van boeken. Niet alleen om je te kijken of je nog een eigen fantasiewereld in elkaar kan zetten zonder enig levend wezen van buitenaf, maar ik wil gaan lezen puur om mijn woordenschat te vergroten + verbeteren. Stiekem ook nog voor de extra ontspanning!

Natuurlijk lees ik alleen leuke boeken, en als ze echt geweldig zijn, zal ik ze gaan reviewen. Het liefst duik ik onder in boeken die te maken hebben met CSI. Oh my, ik houd van de genre horror, thriller of gewoon Level26! Het boek is spannend, modern dankzij de video’s op het internet en zo catchy.

boeken

Daarnaast vallen beautyboeken ook altijd in de smaak, maar de Wreck This Journal books doen het ook goed. Op dit moment heb ik nog een aardige lijst te gaan, maar ik ben heel nieuwsgierig naar jullie tips! Heb jij nog een boek dat je aanraadt? Welk boek staat op nummer 1? Welke moet je echt hebben gelezen? Leave it down below!

Lees jij graag boeken? En heb jij nog een aanrader?


67 Comments

 • Lisa

  09/05/2012

  Ik lees erg graag boeken! Dat heeft natuurlijk ook deels met mijn opleiding te maken. Als leerkracht Nederlands in spé is het natuurlijk aangewezen dat je graag leest. Ik hou vooral van realistisch proza. Het boek dat ik onlangs gelezen heb, is ‘Norwegian woods’ van Haruki Murakami. Het boek heeft als thema’s liefde, vriendschap en dood. Ik heb erg ‘genoten’ van dit boek. Ik hou ervan als boeken me laten nadenken over uiteenlopende thema’s.Andere aanraders vind ik ‘De winterreis’ van Amélie Nothomb, ‘De helaasheid der dingen’ van Dimitri Verhulst, ‘Kartonnen dozen’ van Tom Lanoye of ‘Een schitterend gebrek’ van Arthur Japin.

  Reply
  • Beauty Koning

   10/05/2012

   Dank je wel Lisa! Ik schrijf ze allemaal bij de boekenlijst. ^^

   Reply
 • Christel

  09/05/2012

  ^ Een schitterend gebrek is inderdaad erg mooi!
  Maar zelf ben ik ook meer van de thrillers en de horrors.
  Ik vond Alarmfase rood van Tess Gerritsen ook erg goed. Dat is wel meer science fiction. Emma Watson gaat onderzoek doen naar levende wezens in de ruimte, waarna haar mede astronauten geïnfecteerd worden en zij hen tevergeefs probeerd te genezen maar de astronauten worden niet terug gehaald naar de aarde.
  Stephen King is ook altijd wel goed. Het boek van The Mist was ook heel interessant om te lezen, eigenlijk wel anders als de film. Maar ook Het meisje dat hield van Tom Gordon en Dolans Cadillac vond ik erg goed.
  Mijn favoriet onder de fantasy yound adult boeken is toch wel Need van Carrie Jones

  Reply
  • Beauty Koning

   10/05/2012

   Oh, ik ben echt in love met horrors en thrillers. :D Bedankt voor de boeken, ik heb Need hoog opgeschreven, de naam trekt mij al! :D

   Reply
 • Lifesplash

  09/05/2012

  Het ene moment verslind ik alle boeken en neem ik een boek overal mee. En het andere moment lees ik echt niets. Maar momenenteel lees ik veel blogs, net als jou. Ben bang een beetje verslaafd te kunnen worden haha! Blogs zijn ook gewoon meer up to date dan boeken. xo

  Reply
 • Redhotjillypeppers

  09/05/2012

  Ik lees graag maar minder dan ik zou willen op dit moment. Eigenlijk enkel in mijn bed voor ik ga slapen :) Een echt favoriet boek heb ik niet echt.

  Reply
 • Paola

  09/05/2012

  Ik lees eigenlijk nooit boeken! Ik heb nog wel een hele grote stapel met boeken die ik nog moet lezen!

  Reply
 • joycelysanne

  09/05/2012

  Ik lees graag boeken, al merk ik dat het door school steeds minder leuk word. Dan moet je weet je wel?! Ik lees nu Kathy’s Dochter, literatuur =(

  Reply
 • MissEvie.nl

  09/05/2012

  Leuk! Ik lees niet zo heel vaak boeken eigenlijk, lees ook meer blogs. Vroeger vond ik die boekjes met die plaatjes die omhoog kwamen ook geweldig! Toen ik iets ouder was las ik graag stripboeken zoals Franka en op een gegeven moment ging ik die mooie dames in de strips natekenen (ik teken tegenwoordig ook nauwelijks nog, vroeger was het echt een grote hobby). Maar tips? Het boek wat mij nog steeds bijstaat is ‘dodelijk dun’. Gaat over een dame die in de UK woont en daar ooit in de big brother heeft gezeten. Zij heeft anorectia gehad en schrijft haar hele levensverhaal in dat (dikke) boek. Ik vond het een prachtig verhaal. Ik hou persoonlijk meer van informatieve boeken of waargebeurde verhalen. Ik ben zelf niet zo van de fictie.

  Reply
  • Beauty Koning

   10/05/2012

   Damn, bloggen is echt verslavend. xD Bedankt Evie, ik heb hem opgeschreven. Het boek lijkt mij interessant, ook omdat het waargebeurd is. :)

   Reply
 • deijsprinses

  09/05/2012

  Ik lees enorm graag boeken. Ik heb zonet The Tortilla Curtain uit n die is echt goed. Ook The curious Incident of the dog in the nighttime moet je gelezen hebben. Net zoals Fun Home (Bechdel), White Noise (Delilloà-), The Host (Meyer), What a Carve up (Coe), Mendel’s Dwarf (Mawer),… etc zijn goede (Engelse) boeken.

  Ik hou een boekenlijst bij op mijn blog, met sterretjes die de tonen hoe goed of slecht hij is. Heb je een Goodread account?

  Reply
  • Beauty Koning

   10/05/2012

   Thank you IJsprinses! No, helaas niet. Maar ik ga even op zoek naar je lijstje, thanks a lot. :)

   Reply
 • sinnerbeauty

  09/05/2012

  Ik heb eigenlijk ook een leesfobie… Maar heb wel horen zeggen dat het boek van The Hungre Games echt wel heel goed moet zijn :)

  Reply
  • Beauty Koning

   09/05/2012

   Inderdaad, daar heb ik ook veel over gehoord! Mensen die ze achter elkaar maar door bleven lezen.. wauwie!

   Reply
   • Christel

    09/05/2012

    Ja The Hunger Games moet je gewoon lezen! Ook als je niet van lezen houdt want je kan hem echtniet weg leggen!:)

    Reply
   • Beauty Koning

    10/05/2012

    Aho, een echte uitdaging dus! :D

    Reply
 • ValleyDoll

  09/05/2012

  Ik ben een groot boeken fan, al is dat soms met momenten. Het laatste goeie boek dat ik las is deel 2 van de Millenium trilogie, echt een aanrader !

  Reply
 • elisehasablog

  09/05/2012

  Ik HOU van lezen! Lees (helaas) meer blogs dan bladzijden en dat vind ik wel weer jammer..

  Reply
 • Whit

  09/05/2012

  As you know, I love books!
  Ik lees zoveel boeken graag! Van boeken als Shopaholic & chickflicks over Harry potter tot aan de ‘zwaardere’ literatuur boeken ..
  Momenteel heb ik niet echt een lievelingsboek.
  Ik hou wel meer van fictie dan van non-fictie.

  Reply
 • Kayla

  09/05/2012

  Ik lees ook niet graag boeken. Ik ben nu wel bezig met een boek over psychologie en geneeskunde omdat ik dat interessant vind voor mijn opleiding. Maar verder heb ik niet echt favoriete boeken die ik je zou kunnen aanraden hihi!

  Reply
 • Inge

  09/05/2012

  Ik lees super graag, momenteel vooral fantasy, love it!
  Maar het volgende op de lijst is Autobiografie van een yogi.

  Reply
 • Ayla

  09/05/2012

  Ik lees juist veel. Heerlijk. Als ik in de trein zit naar school, stage, lekker een boekie erbij. Lievelingsboeken heb ik niet echt. De hongerspelen serie is inderdaad verslavend, net als Harry Potter natuurlijk. Verder vond ik de oesters van nam kee van Kees van Beijnum ook een heel goed boek. Als je Engelse boeken leuk vindt, kan je ook the history of love lezen van Nicole Krauss. Verder.. ik lees vaak de eerste pagina van een boek in de boekenwinkel. Spreekt die pagina me aan, neem ik ‘em mee. Spreekt die me niet aan, laat ik ‘em liggen. Mijn vriendinnen zeggen dat je beter een pagina in het midden kan lezen, maar daar zijn de meningen over verdeeld :P

  Reply
  • Beauty Koning

   10/05/2012

   Haha, inderdaad! Ze zeggen dat je het midden ergens een bladzijde moet pikken, maar als de eerste bladzijde je al boeit, dan is het vaak een goed boek. Of niet, maar neem aan van wel. :) Zelf lees ik alleen de achterkant, ik moet ook eerlijk toegeven dat ik bijna nooit boeken koop, even snel bladeren en dan beslis ik al vrij snel dat ik hem niet of wel mee naar huis neem. Bedankt voor je tips Ayla!

   Reply
 • Rachel Janssen

  09/05/2012

  Ik heb periodes dat ik 3 boeken achter elkaar uit lees, en dan weer maanden niet naar boeken om kijk. Woohoo je hebt een iPhone! Welcome to the club.

  Reply
 • Nicole

  09/05/2012

  Ik vind het lezen van boeken vreselijk! Ik kan me er niet op concentreren. Blogs daarentegen is een ander verhaal. Nee, boeken zijn niet aan mij besteed.

  Reply
 • Amanda

  09/05/2012

  Ik lees super graag boeken, alleen heb ik het vaak te druk om te lezen. De laatste tijd neem ik er echt mijn tijd voor, zo lekker ontspannend! Weet nu wel wat ik wel en niet moet lezen. Fantasy is helemaal mijn ding, ik voel me er thuis. Even ontsnappen aan de werkelijkheid en echt in een andere wereld zijn. Ben nu bezig met Twilight deel 4 en moet me echt inhouden om niet de hele nacht te blijven lezen, zo spannend (je moet ervan houden haha). Vind alle vier de delen echt een aanvulling op de film.

  Reply
  • Beauty Koning

   10/05/2012

   Oh, herkenbaar hoor! Ik moet er echt tijd voor gaan vrij maken, maar het is ook voor een goed doel. Ergens heb ik wel zin om heerlijk mijn rust te pakken met inderdaad Twilight! Oh, die serie wil ik ook nog graag een keer lezen. ^^

   Reply
 • beautybootable

  09/05/2012

  The hunger games zou ik ook nog graag willen lezen. En de Harry Potter boeken las ik echt elke dag toen ik 10-14 jaar was. Maar sinsdien lees ik niet meer. Geen behoefte aan :D

  Reply
 • Ik lees best graag boeken, maar heb er jammer genoeg niet heel vaak tijd voor door school en andere dingen.
  Vooral in de vakantie lees ik veel, dan heb ik er ook meer tijd voor :)

  Reply
 • Emma

  09/05/2012

  go boeken, go boeken!! Ik verslond echt boeken als klein meisje, harry potter las ik bijvoorbeeld al op mijn 9e, haha. Sindsdien lees ik heel veel fantasy, maar ook chicklits. Nederlandse literatuur vind ik wel verschrikkelijk, voor nederlands moesten we 9 of 10 boeken lezen en er was er maar 1 die ik heb kunnen lezen zonder erbij in slaap te vallen (een hart van steen – renate dorrenstein), voor de rest hou ik het bij engelse literatuur.
  Ook heb ik van mijn moeder meegekregen dat ik toch echt de oorspronkelijke taal moet lezen, dus ik weet niet beter of vanaf mijn vijftiende las ik alleen nog maar Engelstalige boeken (en van Nederlandse schrijvers)
  Naast mijn hunger games obsessie ben ik op het moment helemaal fan van alle boeken van nicholas sparks. Het meest recente boek dat ik heb gelezen is me before you van jojo moyes, heel aangrijpend en supermooi om te lezen!
  Het komt er dus eigenlijk op neer dat alles met letters door mij gelezen wordt, behalve in het geval van Nederlandse literatuur (a)

  Reply
  • Beauty Koning

   10/05/2012

   Haha, Engelse boeken zijn vaak ook leuker om te lezen. :) Zodra ze worden vertaald is het ook een totaal ander boek vind ik zelf. In het Engels beleef je het toch heel anders dan in het Nederland. Bedankt voor je tips!

   Reply
 • beautiesatwork

  09/05/2012

  vroeger las ik echt superveel :) in de vakantie soms drie boeken per week. Door school heb ik er helaas geen tijd meer voor :( ik ben heel slecht in dingen uit het hoofd opsommen dus ik zal je later wel eens een mailtje sturen

  Reply
 • Mariska

  09/05/2012

  I ♥ Books! Ik kan me echt helemaal inleven in van die CSI verhalen. Zelf vind ik Nachtschade van Karin Slaughter echt een aanrader als je van moordverhalen houd!

  Reply
  • Beauty Koning

   10/05/2012

   Jap, ik houd van dikke moordverhalen waar het bloed tegen de muren opspuit. xD Bedankt Mariska!

   Reply
 • BeautyGlitter

  09/05/2012

  Ik ben zelf heel benieuwd naar the Hunger Games, helaas heb ik het te druk met school waardoor ik weinig tijd heb om gewoon voor de fun te lezen!

  Reply
 • Jorinde

  09/05/2012

  Sorry, heb geen tips voor je. Ik hou niet van boeken lezen. Ik lees alleen blogs en tijdschriften haha!

  Reply
 • acrazylady

  09/05/2012

  als je van thrillers houdt probeer dan de boeken van Karin Slaughter en James Patterson. zijn heel erg spannend en erg goed.

  Reply
 • Dieuwertje

  09/05/2012

  Lezen is één van mijn hobby’s! Ik kan echt genieten van boeken! :D
  xx

  Reply
 • Deb

  09/05/2012

  Jammer genoeg heb ik zo weinig tijd om te lezen.. maar op vakantie lees ik me helemaal suf en lees ik voor een jaar ;-) Wat ik leuke boeken vindt: luchtige chicklit van Sophie Kinsella, Nicci French voor de spanning en Isabel Allende voor de mooie romans.

  Reply
  • Deb

   09/05/2012

   ps… helemaal vergeten te zeggen.. you’re tagged girl!

   Reply
  • Beauty Koning

   10/05/2012

   Haha, geweldig. :’) Bedankt voor de tips Deb, ik schrijf ze bij de andere boeken!

   Reply
 • Als ik er echt de tijd voor neem, ja zeker!

  Reply
 • Gerrianne

  09/05/2012

  Tips, ik heb ze eigenlijk niet meer $ Soms schiet mijn lijst vol of ben ik heel erg veel aan het lezen, maar soms is het ook – bam – gewoon – weg! De motivatie en zin.. Ik moet het lezen zelf ook weer op gaan pakken, puur voor de ontspanning, maar net wat je zegt. Je woordenschat wordt er ook groter & beter door! :-)

  Reply
 • beautytipscelebs

  09/05/2012

  Ik lees heeel graag boeken! Aanraders? Heartland, Hunger Games, The Secret, Elixer (dat is het boek van Hilary Duff), .. Verder zijn de boeken van Virginia Andrews ook top!

  Reply
  • Beauty Koning

   10/05/2012

   Bedankt girl! Ik heb de film van The Secret gekeken, hij pakte mij alleen niet echt, geloofde er wel in, totdat ik keihard zakte voor een examen. xD Misschien even het boek lezen, kijken of ik het meer kan begrijpen. Elixer lijkt mij ook wel leuk, bedankt voor je tips!

   Reply
 • capsidegirl

  09/05/2012

  Ik lees zelf regelmatig boeken… vooral waargebeurde verhalen en fantasie verhalen (A).

  Reply
 • Hanna

  09/05/2012

  ik vind lezen echt geweldig, maar ik kan het eigenlijk nooit meer doordat ik het zo druk met school heb. gelukkig is het bijna zomervakantie en dan staat de hele harry potter serie (voor de tiende keer, ik ga het denk ik vieren :D), een detective van agatha christie, vlammen en spotgaai (vervolgen op de hongerspelen, wat trouwens echt een geweeeeeeeldig boek is!), en haar naam is sarah voor de derde keer ofzo. sommige boeken blijven gewoon zo mooi, ik kan ze blijven lezen.
  liefs! ♥

  Reply
  • Hanna

   09/05/2012

   al die boeken staan op mijn ikwilditlezenlijst, maar dat was ik er in mijn enthousiasme vergeten bij te zetten haha! liefs!

   Reply
  • Beauty Koning

   10/05/2012

   Wauw, a lot! Thank you Hanna! Ik ga ze even op het lijstje zetten. ^^

   Reply
 • Lisa

  09/05/2012

  vroeger las ik echt heel veel! maar tegenwoordig niet meer zo veel behalve als het dan voor school moet, maar nu begin ik weer steeds meer te lezen… beautyboeken ofcourse (:

  Reply
 • LottedeJ

  09/05/2012

  Ik lees momenteel ook weer wat meer boeken. Vooral om eens wat vaker niet achter de computer te zitten, maar ook om mijn woordenschat uit te breiden zoals jij.

  Reply
 • Josephine

  09/05/2012

  Aaah, vroeger (eerste/tweede klas) hield ik van boeken lezen, ik verslond ze, loved it! Ik heb er nu door school heel weinig tijd voor en als ik vrije tijd heb ben ik met bloggen bezig, dat vind ik dus ontzettend jammer. Ik vind het nu hartstikke moeilijk om te gaan zitten voor een boek. :(

  Reply
 • Arletta

  09/05/2012

  Ik lees echt supergraag! Wel vaak van die easy to read chicklits. ik ben helemaal verslaafd aan de engelstalige topsecret serie van Kate Brian echt zo’n easy to read meidenboek.
  Verder moet ik nog veel literatuur voor school lezenb (meh, boring) en dat vind ik dan wel weer minder want ik heb een hekel aan overmatig gebruik van beeldspraak.

  Reply
  • Beauty Koning

   10/05/2012

   Oh, altijd minder.. voor school lezen, verplicht, is echt boring ja. xD Bedankt voor je tip, ik vind dat soort boeken ook altijd amazing! Helemaal in de zomer. ^^ Thank you Arletta!

   Reply
 • Ik lees heel erg graag…van make-up boeken tot biografieën. En romans. En magazines. Alles passeert hier!

  Reply
 • Sandra

  10/05/2012

  Beauty is mijn hobby (ook al ben ik sinds een aantal maanden superallergisch voor alles *grrr*) maar lezen, dat is een nog veel grotere hobby van mij. Vanaf het moment dat ik kon lezen verslind ik minimaal een boek of 2 per week, heerlijk! Zeker nu ik een baan heb waar ik bijna een uur voor in de trein zit: H.E.E.R.L.I.J.K.

  Aanraders: Judith Visser (af en toe beetje morbide, maar steengoed), Yolande Schijns (haar debuut is smashing), Simone vd Vlugt, Donna Tart (moet je gelezen hebben), schrijver weet ik niet: Haar naam was Sarah (1 van de weinige boeken die mij aan het snuffen heeft gekregen) en daarnaast vind ik Sue Grafton leuk, lekkere tussendoor boeken (A is van Alibi, B is van …..).

  Reply
  • Beauty Koning

   10/05/2012

   Oh my, terrible dat je overal allergisch voor bent! Gelukkig is lezen een nog grotere hobby. ^^ Judith Visser, oh my, zij is goooooooed! Maar ook echt heel goed, ik denk wel één van mijn favoriete schrijfsters. Ze heeft een catchy schrijstijl. Aho.. nu wil ik dat boek ook lezen! Mijn lijst wordt echt incredible lang. xD Bedankt voor de tips Sandra. :)

   Reply
 • happyannanas

  10/05/2012

  Grappig, ik lees juist onwijs veel boeken. Ik ga elke week naar de bieb om een dikke lading verse boeken te halen en als ik daar de dingen wel heb gelezen ga ik naar de schoolmediatheek. Oooo wat klink ik saai! maar ik hou juist wél van boeken, ik lees ze zelfs nog meer dan tijdschriften! Ik hoor je denken: wat moet dat worden met die Anna?
  Ik las eerst altijd van die meidenboeken, waarin de hoofdrolspeelster verliefd is op dé hunk maar dan krijgt ze een probleem krijgt en dan is er een misverstand vindt hij haar niet meer leuk en dan gaat alles mis totdat ze een grote beslissing neemt en dan komt hij ineens weer onverwacht naar haar toe en dan verwacht ze dat niet en dan struikelt ze en dan valt ze in zijn armen en dan zoenen ze en dan zijn de happy. Nu lees ik meer boeken die wat ‘dieper gaan’ dan dat. Okee dat klonk echt eng serieus. Klinkt niet goed. Laatmaar. Vergeet wat ik zojuist gezegd heb :-D

  Reply
  • Beauty Koning

   10/05/2012

   Haha, toooo late! Ik weet wel wat je bedoeld, dat soort boeken, er zijn heel veel van dat soort boeken. Goed dat je nu boeken leest die dieper gaan, love that! :D

   Reply
 • ilse

  11/05/2012

  EEn goede aanrader vind ik boeken van Virginia Andrews boeken. Zij heeft superveel boeken geschreven, ze is nu wel dood, maar ze heeft allemaal series enzo. Echt super leuke boeken, ook diepgaand haha, bijvoorbeeld verhalen over moord ensow. Willow zou ik je aanrader. Virginia andrews en dan Willow ;D

  Reply
  • Beauty Koning

   12/05/2012

   Dank je Ilse! Ik kreeg Virginia Andrews al aangeraden en die heb ik ook opgeschreven! :D Oh, jammer dat ze dood is, kan ze geen goede boeken meer schrijven. Bedankt Ilse, ik schrijf Willow er ook bij. :)

   Reply
 • Manon

  12/05/2012

  Ik hou zelf echt super van lezen maar kom er de laatste tijd gewoon echt niet aan toe. Dankzij jou artikel heb ik er toch maar weer een boek bij gepakt.
  The Secret vond ik ook echt een heel erg mooi boek.

  Reply
  • Beauty Koning

   12/05/2012

   Hahaa, yeaaa! :D Echt? Oké, dan geef ik hem echt weer een kans. Thank you girl. :)

   Reply
 • me and the city

  29/05/2012

  He, beetje laat antwoord haha. Maar ik lees ook horrorboeken, vooral Stephen King. Je moet eens ‘Desperation’ lezen van King, echt een goed boek en lekker spannend. De eerste bladzijde begint al geniaal! Ik heb zelf net alle 3 de boeken uit van The Hunger Games, geleend van een vriendin die zei dat ik ze moest lezen. Binnen 2 weken waren ze alle 3 uit, nog nooit gehad dat ik zo snel las omdat ik het einde wilde weten.

  Reply

Geef een reactie