Je leven begint buiten je comfort zone!

“Cynth, rot toch eens op met je comfort zone talk.” HAHA! Ja, waarom ben ik de laatste tijd helemaal in to the comfort zone? Het is fijn als je een stekkie hebt waar je lekker tot rust kan komen, niemand die je lastig valt, gewoon op je eigen gemak, maar na verloop van tijd gaat ook dat vervelen. Bij mij is dat altijd binnen één uur, dan heb ik er wel weer genoeg van, maar door de afbeelding die ik een long time ago op Tumblr vond, is dat rotten op de gave website nog ergens goed voor, raakte ik echt geïnspireerd!

comfort zone

Op safe spelen kennen wij allemaal! Het is makkelijk, comfortabel, niemand die je op de hielen zit en jij doet je eigen ding, maar als je dat niet doet? Je gooit alles ineens om, een totaal ander schema, niet zo gecontroleerd als een Sheldon, you know what I am sayin? No controlfreak today. Je maakt namelijk een tripje buiten je comfort zone, ya like it?

Als er iemand is die niet van de dagelijkse dingen houdt, ben ik het wel. Ik heb er een hekel aan om elke dag hetzelfde te doen, een uitdaging is voor mij weggelegd, helemaal als er een beetje een daredevil randje aanzit ingepakt in een deadline die killing is.

comfort zone

Het is niet meteen de bedoeling dat je gaat emigreren of uit een vliegtuig springt zonder een parachute op je rug. Nee, het kunnen juist de kleine dingen zijn die je kunt veranderen. Doe eens gek met je make-up, ga niet voor zwart, maar blauw! Nee, rood! Of staat groen? Roze? Of geel jou wel beter? No worries, er bestaat altijd make-upremover. Ga voor een gekke kleur op je nagels, eet niet met mes en vork, maar met een lepel. Ok, eet maar gewoon normaal.

comfort zone

Een dagelijkse sleur verbreken is makkelijker dan je denkt, eet iets wat je nooit zou eten! Sushi. Altijd een gewaagd gerecht, goddelijk trouwens, ga naar de stad of een hele andere city en koop dat shirt wat je al de hele tijd wilt hebben. Of die hele felle broek, jij vindt hem mooi, so why not! Een rode lipstick in plaats van nude lips, probeer een dagje niet gecontroleerd te leven, gewoon lekker alles zijn gang laten gaan, maar wel op de manier dat je nog georganiseerd bent en alles op tijd af hebt! Niet gaan klaplopen, dat is niet uit je comfort zone stappen, eigenlijk wel, maar met slechte bedoelingen. Zometeen krijg ik de schuld dat je ontslagen bent van je werk of van school bent gestuurd, jieks!

comfort zone

Ook ik stap de laatste tijd vaker uit mijn comfort zone, gewoon wat meer durven, daar is niks mis mee. Ik probeer niet alles zo te controleren, ondanks dat ik geen controlfreak ben, of wel? Maar wat losser om te gaan met bepaalde zaken die stress opleveren. SCHOOL. Just joking. Nee, ik houd alles netjes op orde, maar met minder stress, dankzij mijn leven uit mijn comfort zone, because your life begins outside your comfort zone.

Doe jij wel eens iets wat je nooit zomaar zou doen?


40 Comments

 • ValleyDoll

  14/05/2012

  Die quote bevat zoveel waarheid ! Ik doe het niet vaak genoeg maar als het gebeurt, tja, dan ben ik altijd zoveel gelukkiger !

  Reply
 • Redhotjillypeppers

  14/05/2012

  Een waarheid als een koe :)

  Reply
 • louiseenelise

  14/05/2012

  Wat een fijn artikel, juist op het goede moment!

  Gisteren ben ik overgehaald door eh… Internetvriendinnen om een winged eyeliner vandaag naar school te dragen. Ik vond dat heel moeilijk omdat ik een nerd-imago heb: geeft niet veel om kleding, hoge cijfers, verlegen/stil, werkt hard etc. Nu ga ik ook uit m’n comfort zone stappen en eens gek doen!

  Reply
  • Beauty Koning

   16/05/2012

   Oh wauw, daredevil! Wat goed zeg. :D Echt leuk dat je het ook gewoon hebt gedaan. :)

   Reply
 • MooiBlog

  14/05/2012

  Leuk geschreven, dit artikel! Inderdaad goed om af en toe uit je comfortzone te stappen. Al heb ik dat een tijdje heel veel gedaan en toen had ik het er wel een beetje mee gehad;)

  Reply
 • beautiesatwork

  14/05/2012

  sheldon :D i <3 the big bang theory

  Reply
 • Esmay

  14/05/2012

  Goed geschreven, helemaal waar ;) Soms speel ik ook lekker op safe hoor, gewoon omdat het veiliger voelt natuurlijk. Maar soms ook lekker niet. En dan geeft het geweldige resultaten. Of juist niet .. maar daar leer je dan maar van!

  Reply
  • Beauty Koning

   16/05/2012

   Haha, of juist niet, so true! Bedankt voor je complimentje Esmay. ^^

   Reply
 • MissEvie.nl

  14/05/2012

  Wat een leuk oppeppend artikel weer! I Love It! Ik zit eigenlijk altijd wel in mijn comfort zone, ik hou er niet zo van om er uit te stappen, dan word ik zenuwachtig haha! Ik ben een enorme control freak, en als een dag ineens anders loopt dan ik had verwacht word ik chagrijnig haha, erg he ;-)

  Reply
  • Beauty Koning

   16/05/2012

   Aho, dat is wel herkenbaar hoor! Zelf heb ik er niet zo erg last van, maar het is wel herkenbaar. xD Bedankt voor je lieve complimentjes Evie. :D Oh, blijf anders maar in de zone, misschien kan je iets een keertje veranderen. :) You never know!

   Reply
 • Ayla

  14/05/2012

  Ik probeer het wel eens, maar zo makkelijk vind ik het nog niet! Kleine dingetjes wel, maar grotere dingen.. Ik vind het toch lastig. Maar het is een goed uitgangspunt :)

  Reply
 • Amanda

  14/05/2012

  Klopt helemaal. Ik draag steeds fellere make up, puur omdat ik het mooi vind. Geen neutrale make up omdat het veilig is. Doe gewoon eens gek!

  Reply
 • Liesbeth

  14/05/2012

  Met bloggen stap(te) ik eigenlijk volledig uit mijn comfort zone. Ik vond het zo eng dat de mensen die ik ken zouden zien dat ik wat over makeup en mezelf brabbel op het internet, schrik dat ze het zielig gingen vinden enzo… Maar ik heb het gewoon gedaan, en nog geen seconde spijt van gehad!

  Reply
  • Beauty Koning

   16/05/2012

   True that, bloggen is in het begin heel “eng”, gewoon meer onzeker. Je weet namelijk niet hoe mensen op je reageren en jij weer op hen. Het was even wennen, maar tegenwoordig post ik van alles. Een mooie stap uit je comfort zone was dat Liesbeth. :)

   Reply
 • deijsprinses

  14/05/2012

  Nog niet zo lang geleden heb ik echt iets stouts gedaan met een vriendin en ik was er achteraf eigenlijk niet zo goed van maar als ik er nu op terug kijk was het echt supergrappig :p

  Reply
 • LottedeJ

  14/05/2012

  Ik vind het soms moeilijk om uit mijn comfort zone te stappen. Ik doe vaak wel ondeugende kattenkwaad dingen (wat dat betreft ben ik echt nog een kind), maar qua kleding en make up hou ik het meestal wel veilig.

  Reply
 • Marloes

  14/05/2012

  Ik zou dat soms wel wat vaker moeten doen. Ik heb ook een hekel aan iedere dag dezelfde dingen te doen. Ik ben daarom ook blij dat ik weer een nieuwe uitdaging heb vanaf volgende week maandag, werk! Verder probeer ik weer eens wat minder te snoepen en dat ook vol te houden!

  Reply
 • Marjorie

  14/05/2012

  Ik ben ten opzichte van vorig jaar heel erg veranderd. Ik voel me meer op m’n gemak en doe dingen die ik eerder nooit had durven doen.

  Reply
 • Mariska

  14/05/2012

  Eigenlijk leef ik best wel zo. Het word een beetje normaal. Laatst heb ik in een tussenuur 70 euro uitgegeven aan kleding. WHOOPS

  Reply
 • joycelysanne

  14/05/2012

  Fijn artikel, staat als een deur!

  Reply
 • Kayla

  14/05/2012

  Ik stap niet graag uit mijn comfort zone, daar voel ik me toch niet zo prettig bij. Maar soms heb ik wel eens van die dagen dat ik het wel durf haha!

  Reply
 • Liselotte

  14/05/2012

  leuk geschreven, ik zit ook altijd in mijn comfort zone ik ga er graag niet uit..

  Reply
 • Elana

  14/05/2012

  Leuk geschreven! Soms moet dat inderdaad even, om inderdaad even je dagelijkse sleur te onderbreken. Op theater doen we wel eens ‘verborgen theater op straat’ en dan moeten we midden op straat ineens een enorme ruzie beginnen, een aanzoek doen of heel hard gaan huilen. Eng, maar ook heel erg leuk!
  Liefs,
  xx

  Reply
  • Beauty Koning

   16/05/2012

   Echt waar? Wauw, dat lijkt mij wel heel scary, wel vet. Vooral die reacties van anderen. xD

   Reply
 • Desiree

  14/05/2012

  Leuk artikel. Ik stap regelmatig uit mijn comfort zone. Geeft altijd een sterk gevoel!

  Reply
 • Arletta

  14/05/2012

  Ik heb een beetje een routine leventje, maar soms doe ik welleens iets aparts, jij zegt eet eens met een lepel ipv mes en vork, probeer maar eens een hele week zonder te eten.
  Ik vind het wel leuk, laatst had ik oranje lippenstift op. Maar ergens voel ik me dan ook ongemakkelijk to be honest.

  Reply
  • Beauty Koning

   16/05/2012

   Haha, ik word al insane als ik zonder eet, laat staan een hele week. :’) Wauw, oranje lipstick?! Gorgeous! Misschien moet je er nog even aan wennen, maar wel een goede dare. :D

   Reply
 • janexxzijlstra

  14/05/2012

  Leuk geschreven!

  Reply
 • Hanna

  14/05/2012

  wat leuk geschreven! ik probeer dit ook zoveel mogelijk te doen, anders is mijn schoolleventje maar saai he! (:
  liefs!

  Reply
 • begirlish

  14/05/2012

  Zo waar! Natuurlijk doe ik dat wel eens, dat is wat het leven leuk maakt toch (:

  Reply
 • Lisa

  14/05/2012

  Leuk stukje! :) And so true :)

  Reply
 • liveloverecycle

  15/05/2012

  Leuk geschreven! En inderdaad zo waar als wat…

  Reply
 • Christel

  15/05/2012

  Bazinga! :D

  Ik ben een heleboel jaar geleden uit mijn comfort zone gestapt door over te gaan van natuurlijk blond naar het felste rood dat je je maar kunt voorstellen. Geen moment spijt van gehad en sindsdien heb ik vrijwel altijd onnatuurlijke kleuren in mijn haar. Zoals ik nu bijvoorbeeld paars heb =)

  Reply
  • Beauty Koning

   17/05/2012

   BAZINGA! xD Oh, wauw! Dat is wel heel gaaf zeg, oh my. PICTURE!

   Reply
 • Ben zelf grote voorstander van af en toe eens uit je comfort zonde te stappen, ’t leven heeft zoveel te bieden dat je gewoon niet weet… Zo woonde ik meer dan 7 jaren op de Canarische Eilanden, ben ik aan ’t freelancen, en dat is echt niet makkelijk maar ik probeer het wel, heb ik besloten zoveel mogelijk dingen te doen die ik graag doe en me veel minder aan te trekken wat anderen ervan denken. Ik ben wie ik ben. Vind je dat niet leuk? Tja…da’s dan aan jou! Zo denk ik de laatste tijd wel vaker! Doe af en toe eens iets wat je stress bezorgt, in eerste instantie ongemakkelijk doet voelen en wie weet, misschien is het gewoon top!

  Reply
 • Emma

  16/05/2012

  yay voor buiten de comfort zone leven! Ik durf en doe het niet vaak genoeg, maar qua kleding en make-up kan het me niet gek genoeg. Ik loop zo een dag lang compleet in zwart wit, met fluwelen handschoenen en baret, terwijl ik de dag erna weer in mijn standaard grijs met een kleurtje look loop. Zwarte lippen? No problemo, roze oogschaduw? I like. Ook ander eten probeer ik graag, al is het lang niet altijd even succesvol (never try hoofdkaas, dat is een soort leverpastei maar dan van de gemalen kop van een varken. Ik hoorde dat pas toen ik het al aan het eten was & de smaak was al niet je-van-dattum, maar na die info liet ik de rest van mijn brood staan…)
  Nu alleen nog de grotere dingen buiten mijn comfortzone doen, want anders zit ik de rest van m’n leven op mijn kamer en kom ik alleen naar buiten om kranten te bezorgen, te eten en pakketjes bij de deur op te halen…) Gelukkig heb ik me ingeschreven voor een studie, nu alleen nog toegelaten worden, so fingers crossed!

  Reply
  • Beauty Koning

   17/05/2012

   Oh, gatverdamme. Dat is wel heel vies, gelukkig heb je het laten staan. :’) Ik zal het onthouden, zelf eet ik ook nauwelijks dat soort dingen, you never know wat erin zit! Oh, ik hoop dat je wordt aangenomen, dat zou echt ideaal zijn!

   Reply
  • Christel

   18/05/2012

   Iehh… Hoofdkaas!
   Ik werkte in een supermarkt op de brood/vlees/kaas afdeling en daar kregen we dat soort dingen altijd vers binnen… Dan is het erg moeilijk om normaal je werk te doen, kan ik je vertellen!
   Succes met je studie/toelating:D

   Reply

Geef een reactie