Max Factor Smooth Effect Foundation.

Foundations, volgens mij heeft iedereen ze wel eens gebruikt! Tegenwoordig heb je ze in allerlei vormen, maten, kleuren, tinten, ondertonen, shimmers, mat en voor een sunkissed skin. Vaak houd ik mij oud en vertrouwd vast aan een foundation, maar een aantal maanden geleden voerde ik een nieuwe regel in, zodra de oude op is, moest ik overgaan naar een nieuw merk, dus ook een nieuwe foundation. Vandaag is de Max Factor Smooth Effect Foundation aan de beurt!

De verpakking van de foundation, dit keer weer een tube, vind ik amazing! Zelf ben ik gewoon te onhandig om met glazen flacons aan de slag te gaan, vandaar dat de Photo Finish van Catrice regelmatig uit mijn handen viel. Strak, mat, zwart en gewoon Max Factor om te zien.

Het is een olievrije foundation die je poriën niet laat verstoppen, true that! Zodra ik hem op mijn huid aanbracht, leek het net alsof er een luchtige deken overheen kwam te liggen. Geen dikke plamuurlaag, het voelde aan als een moisturizer! Daarnaast heeft hij geen vervelende geur, nog een pluspuntje.

Door een bepaalde structuur van een foundation, kan hij al mijn favoriet worden. Zelf gaat mijn voorkeur uit naar wat dikkere foundations, puur omdat ik dan weet dat hij extreem goed dekt! Ondanks dat deze foundation de Max Factor Smooth Effect Foundation geweldig goed aanvoelt op mijn huid, is hij aan de volle kant, huraay!

No makeup on.

Het is een foundation speciaal voor de gevoelige huid,dat even als geroepen! Afgelopen week had ik extreem last van een badskinweek zoals jullie wisten, maar ik besloot juist om de foto’s te maken, zodat ik kan aantonen hoe amazing hij is.

Op de foto hierboven heb ik alleen de foundation aan de linkerkant van mijn gezicht aangebracht, links van de foto. Met behulp van de Beautyblender bouncde ik hem er licht op, geen groene concealer voor enkele roodheden, puur alleen de foundation. Helaas is Natural 50 wat te donker voor mij, welke foundation is dat niet, tot nu toe heb ik dat met bijna alle foundations gehad. Maaaaaar! Daarvoor heb ik een geweldige oplossing namelijk..

Mijn gezicht aan de linkerkant is een stuk egaler en rustiger om te zien.

De witte foundation van MAC! Ik heb hem licht gemengd met de foundation van Max Factor, waardoor hij perfect bij mijn huid paste. De ondertoon is precies goed, niet te geel of te roze, de dekking is uitstekend en dat zonder groene concealer. De concealer heb ik op dit moment even weggemoffeld achterin mijn stash, want op dit moment gebruik ik de foundation als concealer voor onder mijn ogen + wenkbrauwen. AMAZING.

Afgepoederd en wel! Inmiddels ben ik met de foundation gaan joggen, waarna hij nog eigenlijk redelijk op zijn plek zat, bad I know. Zijn houdbaarheid is ook perfecto! Een incredible dekking dat zeker, dik van structuur, maar makkelijk te blenden, geen vreemde geur wat je de das om kan doen en een schappelijke advies prijs van €9,99! Zou dit een re-buy kunnen zijn? HELL YEA!

Kon jij de foundation al? En welke heb jij op dit moment in bezit?


55 Comments

 • Redhotjillypeppers

  15/05/2012

  Klinkt goed ! Ik heb hem zelf nog niet geprobeerd. En joggen is inderdaad de ultieme foundationtest :)

  Reply
 • miss073

  15/05/2012

  klinkt goed!! Ik ben verslaafd aan de infinite matte foundation van catrice ^^

  Reply
 • Bianca

  15/05/2012

  Ziet er goed uit, hij dekt erg mooi!

  Reply
 • Jorinde

  15/05/2012

  Dat klinkt fijn. De infinite matte founation van Catrice is nu mijn favoriet!

  Reply
 • Paola

  15/05/2012

  Ziet er erg goed uit! Ik ben fan van beide catrice foundations!

  Reply
 • joycelysanne

  15/05/2012

  wauw, ziet er goed uit! & btw echt jáloers op jouw egale huidje!

  Reply
 • MooiBlog

  15/05/2012

  Ik zit ook altijd met het probleem dat zelfs de lichtste tint te donker is. Alleen TBS en GOSH zijn licht genoeg. Nu ben ik echt verslaafd aan een BB cream van Skin79:)

  Reply
 • MissEvie.nl

  15/05/2012

  Hij dekt echt heel mooi! je mag toch niet sporten met make-up op? ;-) Ik heb er twee van MAC, ik vind ze wel fijn maar qua matching kleur zou het beter kunnen. Ze zitten nog erg vol dus voorlopig koop ik nog geen nieuwe!

  Reply
  • Beauty Koning

   16/05/2012

   Haha, true that girl! Iemand die hem door had. :p MAC heeft trouwens ook een witte foundation, misschien kan je ze daarmee mengen?

   Reply
 • happyannanas

  15/05/2012

  Ik kende hem nog niet want ik draag helemaal geen foundation! *schaam
  het ziet er wel mooi uit en je ziet het niet dat je hem op hebt zegmaar.M<ooi!

  Reply
 • beautiesatwork

  15/05/2012

  ik ben ook fan van de infinite matt van catrice :D vele vrouwen hier blijkbaar

  Reply
 • Christel

  15/05/2012

  Ik vind hem er best wel mooi uit zien, maar voelt hij niet erg uitdrogend aan? Zo’n gevoel krijg ik altijd met matte foundations.
  En ik dacht altijd dat de witte foundation van MAC alleen in de prostore verkocht werd? (daar heb je toch een pasje voor nodig? Of zeg ik nu iets heel raars:p )

  Reply
  • Beauty Koning

   16/05/2012

   Nee, juist niet! Het voelt heel voedend aan, wat hij overigens niet doet hoor, maar de substantie droogt niet uit op mijn huid. :) Whut? Volgens mij niet hoor. :D Zelf kocht ik hem ook gewoon, kreeg toen wel de vraag of ik een pas wilde voor visagisten.. maar dan moet je betaald werk doen, heel ingewikkeld. :’) Volgens mij kan je hem gewoon bij de MAC Store halen, wel de Store en niet de counter.

   Reply
   • Christel

    16/05/2012

    Ok. dan ga ik vanaf nu maar even geld sparen voor een shopping spree door amsterdam! Dan kan ik ook gelijk door naar Inglot :D

    En van de structuur van de foundation… Ik denk dat dat gewoon tussen mijn oren zit. Ik heb zelf ooit een keer een matte foundation gekocht en wanneer die opdroogde trok die heel erg in mijn huid, terwijl ik best wel een vette huid heb.

    Reply
 • Amanda

  15/05/2012

  Wat een mooie foundation, geeft ook een goede dekking! Gebruik zelf de infine matt & soms de photo finish van Catrice (soms door elkaar heen hihi)

  Reply
 • Ziet er erg goed uit!

  Reply
 • beautybootable

  15/05/2012

  Ziet er goed uit. heb ook een Maxfactor, maar dan met een sponsje. Ik wil ook graag terug een lopende fondation en zal deze toch eens overwegen ;)

  Reply
 • Marjorie

  15/05/2012

  Dit lijkt mij echt een zeer goede en fijne foundation!

  Reply
 • Silke

  15/05/2012

  Het lijkt me een heel fijne foundation! Hij geeft in ieder geval een hele mooie dekking (:

  Reply
 • Esmay

  15/05/2012

  Klinkt goed! Hij lijkt me iig ook wat te donker, maar dat heb je goed opgelost met witte foundation! En die prijs, nog best goedkoop voor Max factor haha. Bijna al die foundations kosten 17 euro ofzo :P

  Reply
 • Malou

  15/05/2012

  Klinkt erg goed!

  Reply
 • Evelien

  15/05/2012

  Dekt heel erg mooi! Zelf gebruik ik geen foundation maar hij ziet er mooi uit ;-).

  Reply
 • Vivian

  15/05/2012

  Lijkt me erg fijn :) Zelf heb ik hem nog niet in de winkel gezien. En momenteel gebruik ik er eentje van Catrice Natural Matte.
  x

  Reply
 • ValleyDoll

  15/05/2012

  Ziet er goed uit ! Al is hij voor mij denk ik niet dekkend genoeg.

  Reply
 • WeLoveImperfection

  15/05/2012

  Ziet er erg mooi uit!
  xoxo

  Reply
 • Liselotte

  15/05/2012

  klinkt echt goed. en ziet er ook echt heel mooi uit. ik had deze foundation zien staan en ik dacht zal ik hem meenemen of niet… ik heb het toch niet gedaan omdat ik heel graag een foundation wil van MAC.

  Reply
  • Beauty Koning

   16/05/2012

   Oh, de foundations van MAC zijn ook geweldig! Zelf wil ik ook nog graag aan de MAC gaan. :D

   Reply
 • Myrthe

  15/05/2012

  Oe, dat klinkt goed! Lijkt me echt een erg fijne foundation, ik heb er al meerdere reviews over gelezen en eigenlijk is iedereen er wel positief over :)

  Reply
 • Elana

  15/05/2012

  Ah, ziet er fijn uit!
  Liefs,
  xx

  Reply
 • Liliane

  15/05/2012

  Hij geeft je een lichte glow! :D Mooi!

  Reply
 • Nicole

  15/05/2012

  ziet er goed uit!

  Reply
 • Mariel

  15/05/2012

  Ziet er mooi en natuurlijk uit :)

  Reply
 • BeautyGlitter

  15/05/2012

  Wauw meid, je hebt toch helemaal geen foundation nodig ?! Je huid ziet er echt super uit. De foundation lijkt me ook trouwens heel fijn en handig omdat hij inderdaad in een tube zit!

  Reply
  • Beauty Koning

   16/05/2012

   Ah, dank je wel. :D Ja, dat vond ik ook echt een voordeel.

   Reply
 • Ayla

  15/05/2012

  Mooie foundation, maar ik vind niet dat je het echt nodig hebt :) Ik gebruik zelf ook niet echt foundation, ben altijd bang dat ik daarvan juist een slechtere huid krijg!

  Reply
  • Beauty Koning

   16/05/2012

   Thank you Ayla! Dat ligt eraan, ga je hygiënisch te werk? Welke huidtype heb je? Sluit je foundation daarop aan? Of laat het gewoon achterwege. ^^

   Reply
 • Josephine

  15/05/2012

  Oh, de prijs vind ik meevallen! Hij ziet er goed uit op je huid ^^

  Reply
 • Lifesplash

  15/05/2012

  Wauw, dat vind ik echt een hele mooie foundation! Je hebt trouwens een hele mooie huid. Zonder ziet hij er al prachtig uit! xoxo

  Reply
 • Lisa

  15/05/2012

  goede foundation, terwijl je al een super mooie huid hebt zonder ;)

  Reply
 • Mooi! Ik heb die van Essence maar zoek iets meer dekkends toch hihi bedankt voor de review!

  Reply
 • Rachel Janssen

  16/05/2012

  Wauwie, dat is volgensmij echt een fijne foundation!

  Reply
 • LottedeJ

  16/05/2012

  Wat een positieve review! Hij móet dan eigenlijk wel heel erg fijn zijn, haha. Hij staat je ook erg mooi, al moet ik zeggen dat je van jezelf ook al een prachtige huid hebt!

  Reply
  • Beauty Koning

   17/05/2012

   Ah, thank you Lotte! ^^ Hij is ook echt goed, dekt perfect, blijft vrij goed zitten, is mat, maar hij voelt niet droog aan.

   Reply
 • Emma

  16/05/2012

  oeh dat klinkt echt als een topfoundation! Ook ik behoor tot de catriceloving foundation groep :) Maareh, als jouw huid er zo goed uitzien, waarom draag je dan nog foundation tijdens het sporten?!? You’re just as pretty without!

  Reply
  • Beauty Koning

   17/05/2012

   Ah thanks a lot Emma! :D Haha ja, het is heel slecht, I know. Ik moest haasten, dus geen tijd om het eraf te halen. :’)

   Reply
 • Deb

  16/05/2012

  Ziet er smooth uit!! Zelf gebruik ik geen foundation (vanwege de massa sproeten) maar een tinted moisturizer (af en toe) en concealer.

  Reply
 • 18andprettyplus

  17/05/2012

  Ik heb echt een trauma overgehouden aan foundations van maxfactor. Ik heb twee foundations van ze geprobeerd en mijn huid reageerde op beide echt verschrikkelijk. En by the way, jij hebt echt geen hele dekkende foundation nodig, je huid is mooi!

  Reply
 • Helena

  27/02/2013

  woow jij bent echt ongelofelijk knap.

  Reply
 • Hoi

  06/11/2014

  Haha nu kan je hem voor 1,80 bij de Action halen

  Reply

Geef een reactie