FOTD: Draagbare glitters!

Glitters verwerken in een look is moeilijk, althans grove glitters. De sparkles moeten namelijk wel een beetje opvallen, maar niet het verblindende effect voor de ander tijdens een gesprek, you know what I mean. Subtiel glinsterende dingetjes aanbrengen was moeilijker dan ik dacht!

Suggesties en inspiratiefoto’s zijn altijd welkom, een tijdje geleden, net nadat mijn e-mailadres voor Beauty Koning online was gekomen, informeerde ik al naar nieuwe ideeën. Niet omdat ik door mijne heen was, dat is onmogelijk, maar om ook jullie verzoeken op te volgen, zodat jouw look of idee misschien wel voorbij komt! Peggy liet een moeilijke, maar zeer gewaardeerde reactie achter waarbij zij vroeg naar een look met glitters. Thanks a lot Peggy, want het is een spectaculair idee!

Een oude look in een nieuw glitterend jasje gestoken! Volgens mij heb ik er nog geen FOTD van gemaakt, althans in een foto tutorial, maar hij is wel bekend van mijn videos, die ook op mijn blog verschijnen, zoals Natural Blue. Alleen dan de bovenkant en het blauwe gedeelte even wegdenken.

Geen paint pot dit keer, wat miste ik hem trouwens! Gewoon een normale dag met de Too Faced Shadow Insurance, die ik vanaf mijn ooglid tot onder mijn wenkbrauw aanbracht. Dit zorgt ervoor dat de oogschaduw de hele dag netjes op zijn plaats blijft zitten en de kleuren worden intenser, huuraaaay.

De magische palette van Too Faced pakte ik erbij, beter bekend als de Natural Eye Palette. Met een platte oogschaduwkwast depte ik Velvet Revolver over mijn ooglid heen, ook deels in mijn binnenste ooghoek, no highlighter in the corner.

Tijd voor de kleur in mijn arcadeboog, de bruine verleidelijke tint, die ik steeds vaker gebruik, Sexpresso, blendde ik met een blending brush goed naar buiten en omhoog toe. Natuurlijk verliep dit een stuk makkelijker door de amazing blendtrick. Onder mijn oog bracht ik de donkerbruine tint ook aan en blendde hem netjes naar boven toe, een mooie overloop is ook important.

De oogschaduw was easy peasy, maar de winged eyeliner is nog steeds elke dag een uitdaging! Gevolgd door een wimperkrultang die mijn lashes uitstekend krulde en een gelliner op mijn waterlijn om vervolgens nog een laagje mascara. MAAR!

Voordat we beginnen met de winged eyeliner, bracht ik als een ware daredevil groene kerstachtige glitters aan op mijn ooglid. Over Velvet Revolver heen depte ik de glitters van NYX, Liquid Crystalliner in de kleur LCL110, gewaagd, maar zeer geslaagd! Geïnspireerd door een foto van het internet, wist ik hoe ik met de glitters moest omgaan, helaas kon ik de bron niet meer achterhalen, rottend op Weheartit.

De glitters zelf vind ik zeer geslaagd, dankzij Peggy heb ik weer een totaal nieuwe look te pakken, speels, maar still classy. Om alle aandacht naar de glitters te trekken, hield ik mijn lippen lekker nude met een favo lipliner van Miss Sporty, you know Toffee 010 en een lipstick van Catrice, Be Natural! En nog eens een lipgloss van NYX in de kleur Frosted Beige.

Het is geen look voor naar school, kan natuurlijk wel, maar het heeft een te feestelijk randje. Voor een uitgaansgelegenheid is hij echt uitstekend, die sparkles glinsteren mooi in de lampen van het café waar je bent, of de discotheek waar je die avond vertoefd. Gorgeous look voor kerstmis, oh my, praat ik daar nu al over? De zon schijnt net twee dagen voluit..

Dit is de draagbare versie om met glitters in het openbaar te verschijnen, maar natuurlijk, mij kennende, moet er ook een make-up look verschijnen die way over de top is, maar dat is juist amazing right?! Dankzij Peggy ben ik weer een amazing look rijker, thanks a lot Peggy!

Gebruik jij wel eens glitters in een look? En hoe ga jij te werk?


48 Comments

 • sarahdiiamonds

  24/05/2012

  Girl! Je hebt je weer eens overtroffen en heel draagbaar. En daar is het TF palette weer xD ghaha het is geweldig! Ben ook weer benieuwd naar een gewaagde combo met glitter! En wat ben jij een late vogel seg :D maar ik moet niet veel zeggen.. Het is half 4 snachts nu way to laat!

  Reply
  • Beauty Koning

   24/05/2012

   Haha, true that! Ja, mijn slaapritme is niet echt goed. :’) Jouwe ook niet girl! :O De palette is nou eenmaal geweldig, cant help it. ;’) Workin on that!

   Reply
   • Liliane

    26/05/2012

    Hehe, ik zie jou vaak ’s nachts ook nog ronddwalen on teh interwebs :P zelf ben ik ook een nachtbrakertje ;)
    Stiekem zag ik deze post nog later dan sarah hierboven maar ik durfde niet te reageren, want het was ZO laat haha!
    Love glitters en deze look btw!

    Reply
 • Christel

  24/05/2012

  I gotta have me some glitter!
  Ik denk dat ik maar eens ga kijken voor nieuwe glitterliners want ik zag laatst een look bij Lisanne (van LisanneBlogt) en die zat ook al onder de gorgeous glitter en dat wil ik ook!:P
  (Ik voel me af en toe net een klein kind, stampend op de grond, haha!)

  Reply
  • Beauty Koning

   24/05/2012

   Oh, really?! Wat gaaf! Glitter is hothothot. Haha, I know what you mean. :’)

   Reply
 • redhotjillypeppers

  24/05/2012

  Wat een mooie look weer ! Ik ben zelf niet zo’n fan van glitteroogschaduw maar dit is erg mooi en subtiel.

  Reply
 • Bianca

  24/05/2012

  Mooie ooglook, heel draagbaar! Erg leuk met die glitters :)

  Reply
 • Teri

  24/05/2012

  Die glitters zijn zo leuk gedaan, juist omdat ze geen neutrale kleur hebben, maakt het de look zo bijzonder! Het staat je echt mooi, net dat beetje extra!

  Reply
 • Lifesplash

  24/05/2012

  Wauw, het staat prachtig! Niet té glitter en glamour maar gewoon een beetje als detail, lovely! x

  Reply
 • Malou

  24/05/2012

  Wauw, heel erg mooi!

  Reply
 • Esmay

  24/05/2012

  Wauw, heel mooi met die turqoise glitter!

  Reply
 • Ayla

  24/05/2012

  Heel mooi! Ik ben gek op glitters, dus dit is zeker wat voor mij :)

  Reply
 • mynameisblonde

  24/05/2012

  Heel mooi! Natural, maar toch iets extra!
  Ik vind eyeliner in’t algemeen altijd een uitdaging. Voor een of andere reden verander ik in een kluns als ik dat eyeliner penseel vast heb!

  Reply
 • Nicole

  24/05/2012

  Prachtig, prachtig en nog eens prachtig!

  Reply
 • jessy125

  24/05/2012

  wauw echt zo mooi! alleen ik kan nooit zo goed met glitter overweg ;$

  Reply
  • Beauty Koning

   24/05/2012

   Same here hoor Jessy! Vandaar dat ik een glitterliner heb gebruikt, hierdoor blijft het nog een beetje plakken. :’) Bedankt voor je lieve compliment!

   Reply
 • Whit

  24/05/2012

  I love it!
  Dit zou ik ook nog durven dragen! Zo subtiel maar toch zo mooi!
  WAw!

  Reply
 • jlovesbeauty

  24/05/2012

  Die subtiele glitter staat echt heel erg leuk!

  Reply
 • Laura

  24/05/2012

  Super mooi gedaan!

  Reply
 • Amanda

  24/05/2012

  Erg mooi en draagbaar (ik vind dat t overdag wel kan :D, haha)

  Reply
 • Erg mooie look, hij is inderdaad ook goed draagbaar! :)

  Reply
 • Emma

  24/05/2012

  Glitterglamourrrrrrrr, echt wat tof! Ik zou dit nu wel willen dragen op mijn ogen, I loooooove it! Het staat je echt geweldig :D

  Reply
 • LottedeJ

  24/05/2012

  Heel tof! En inderdaad een draagbare manier voor glitters in je look. Leuk!

  Reply
 • Jorinde

  24/05/2012

  Wat een mooie draagbare manier zo met die glittertjes!

  Reply
 • Lisa

  24/05/2012

  ziet er heel leuk, ook leuk voor every day (:

  Reply
 • Paola

  24/05/2012

  Heel mooi en zeker draagbaar! :)

  Reply
 • bysoelila

  24/05/2012

  Super mooie look weer! De kleuren die je hebt gekozen er voor passen goed bij elkaar :)

  Reply
 • Nicole

  24/05/2012

  hele mooie look!

  Reply
 • Allissa

  24/05/2012

  Wauw. Dit staat echt zo leuk!

  Reply
 • MissEvie.nl

  24/05/2012

  Oh wauw, gorgeous!! Staat heel mooi bij je ogen :-)

  Reply
 • Ik vind het echt een supermooie look :) Echt iets voor naar een feest of een fuif of zelfs een gala te doen :p x

  Reply
 • happyannanas

  24/05/2012

  Echt mooi en zeker niet over the top! En wauwwww wat zijn je ogen weer blauw.. Echt supermooi!

  Reply
 • annevandenhoogen

  24/05/2012

  Leuk joh die glitters erbij! Ik vind het erg leuk om te zien dat de look basic is, maar dat je op het bruine/beige groene glitters hebt gedaan, erg leuke combi die je look weer lekker apart maakt. Nice:D

  Reply
 • Germa

  24/05/2012

  Heel erg mooi gedaan. Lekker subtiel. Heel goed te dragen overdag. :-D

  Reply
 • Marjorie

  24/05/2012

  Wauw! Wat mooi weer!

  Reply
 • Shirley

  24/05/2012

  I love glitters. Tof hoe je de glitters subtiel doch glamorous hebt kunnen aanbrengen. Erg mooi.

  Reply
 • Nina

  25/05/2012

  Mooi gedaan. Misschien een domme vraag maar waarvoor staat FOTD?

  Reply
  • Beauty Koning

   25/05/2012

   Dank je Nina! Oh, nee hoor. Er bestaan geen domme vragen. :) FOTD staat voor Face Of The Day. Je hebt ook EOTD, dat staat weer voor Eye Of The Day. :)

   Reply
 • amyandnickyblog

  25/05/2012

  Ahhh die glitters maken het echt helemaal af! Nu krijg ik ook zin om mijn dagdagelijkse look een beetje te pimpen met wat glitter :D

  Reply
 • Arletta

  25/05/2012

  Wauw mooie ooglook weer, met die subtiele glitter ^^

  Reply
 • Elize

  25/05/2012

  Wauw! Jij hebt echt de perfecte wenkbrauwen!!
  x ELize

  Reply
 • Charlotte

  26/05/2012

  ziet er superleuk uit! ♥

  Reply
 • Deb

  26/05/2012

  AAARGHH KILLAHH BROWS!! Sorry soms moet ik dit gewoon ff kwijt. Ik vind ze echt super mooi. Maar nu weer on topic back to the glitters. Ik vind ze zeker
  heel draagbaar, subtiel maar geven toch dat beetje extra.. love it!

  Reply
 • Loes

  27/05/2012

  Alweer; wat supermooi! Prachtige ooglook!! ook je eyeliner! Ik ga je blog volgen xx

  Reply

Geef een reactie