La budget? Of Viva La High End?

Een vraag die veel in mijn omgeving wordt gesteld, hoe moet je beginnen met een make-up stash? Niet echt een stash, maar wat is de basis? Wat houdt het precies in? En zijn er dingen waarvoor je moet oppassen? Zitten er nog regels aan? Of kun je gewoon lukraak van alles gaan inslaan in de hoop dat het de juiste producten zijn? Nee! Ook achter het kopen van twintig oogschaduws in één keer zit een strategie.

Victoria Koblenko make-up inspired

Voorheen dacht ik altijd dat mijn make-up wel goed zat, lala een kloddertje hier, een kloddertje daar! Toen ik een ooglook had gemaakt, mijn foto’s had geschoten, bekeek ik ze terug op de computer. WOW. Die heb ik nooit gepubliceerd, gelukkig crashte mijn laptop, maar het staat nog steeds op mijn netvlies gebrand. Overigens heb ik die look daarna nauwelijks gedragen, in ieder geval zonder eyeliner. Woeh.

Max Factor Lipfinity Long Lasting Lipstick

Het was ook trouwens mijn eerste look, maar ik vond het zo raar. Zelf gebruikte ik namelijk wel een oogschaduw van €16,50! Een dure oogschaduw van de Make Up Store, je weet wel, die zilveren, ook wel Silver genoemd. Nog steeds mijn favoriet, maar als hij zo goed was, waarom lukte het mij niet? “Ik heb een foundation van Dior, maar het lukt mij echt niet om hem er goed op te krijgen.” “De mascara van Chanel was hartstikke duur, maar de spinnen kijken weer jaloers.” Het gaat er niet om hoe duur een product is, zolang je niet weet hoe je er mee moet omgaan, dan lukt het je niet om er goed profijt van te krijgen.

Daphne Deckers make-up

De oogschaduw van meer dan twintig euro hoeft niet altijd beter te zijn dan die van drie euro, een budgetmascara van vier euro is soms echt niet beter dan die van een high end merk. De kwaliteit van Essence is soms beter dan die van een duurder merk, maar dat geldt ook weer voor Make Up Store. Een duur merk, maar ze leveren echt wel kwaliteitsproducten!

Blabla, waar het op neerkomt, is dat een product niet altijd duur hoeft zijn voor echte kwaliteit, dat zegt niet dat alle goedkope oogschaduws goed zijn, maar dat geldt weer voor de high end merken. Gewoon goed swatchen in de winkel, is hij goed voor jou, weet je niet waarvoor het dient? Vraag het gewoon, durf je het niet? YouTube! Doe je research anders en het is gewoon een kwestie van oefenen!

Ga jij liever voor budgetproducten? Of spaar je tot een high end product?


40 Comments

 • sarahdiiamonds

  29/05/2012

  Ik heb zowel budget als high-end in mijn stash, maar ook budget kan top kwaliteit zijn, kijk naar de welbekende masacara’s van maybeline deze gebruik ik nog altijd liever dan de diorshow mascara, weetje bij budget kan je echt gaan experimenteren als je een product dan niet goed vind so what. Je kan er verder meegaan, met een high-end product ga je zowiezo research doen! In ieder geval ik toch :)

  Reply
 • beautiesatwork

  29/05/2012

  doe mij maar budget :) werkt even goed soms. en als het product toch tegenvalt ben je er geen fortuin aan kwijt. ik koop met 50 euro liever 10 budgetproducten dan 1 high end product :D

  Reply
 • redhotjillypeppers

  29/05/2012

  Het hangt een beetje van het product af. Duur is niet altijd beter en goede producten vind je in alle prijscategorieën wel terug.

  Reply
 • Elise

  29/05/2012

  Ik heb vooral budgetproducten. Ik heb gewoon als 14-jarige nog niet zoveel geld, en zoals je al zegt: met research zijn er ook goede budgetproducten te vinden. Ik doe bijna geen impulsaankopen meer, ik zoek eerst wat recensies ervan op over het internet. En als het mij dan toch niet bevalt is het niet al te veel geld dat nu in de kast ligt te stoffen.

  Reply
 • joycelysanne

  29/05/2012

  Ik heb eigenlijk alleen maar budget in mijn stash, ik ben niet zo rijk en ik heb niet het idee dat ik iets ‘mis’ door alleen maar goedkope producten te kopen. Ik wil misschien nog een mooi too faced palette, maar ik heb een mooi catrice palette. Jaa, ik ben een bufgettype!

  Reply
 • Tarlan Z.

  29/05/2012

  Wat een leuk artikel! Ik heb eigenlijk herl weinig budget. Voorheen kocht ik altijd echt hele dure make-up zoals chanel, ysl etc, maar nu combineer ik dat met iets goedkoper. Dan bedoel ik MAC. Je moet kijken wat t beste bij jou past. Bij je huid etc. En inderdaad niemand heeft evenveel te besteden dus het is altijd verschillend. Soms haal ik voor 3 weekjes even een budget mascara bij de Hema tot ik weer geld heb voor een duurdere en dan doe ik daar ook wat langer mee.

  Reply
 • ValleyDoll

  29/05/2012

  Ik heb evenveel budget als high end liggen. Voor een poeder of blush durf ik wel es wat meer uit te geven. Mascara vb hoeft dan weer niet zoveel te kosten. En dan heb ik heel wat producten liggen die qua prijs tussen budget en high end zijn te vinden, best of both worlds ;-)

  Reply
 • Joyce

  29/05/2012

  Ik ga liever voor budgetproducten, want dan kan ik meer spulletjes kopen. Alleen voor mascara betaal ik wel wat meer. Want me favoriete mascara van Max Factor is 13 euro. Maar die haal ik dan gewoon tijdens de 1+1 acties! Ik heb wel wat duurdere make-up in mijn stash, maar om eerlijk te zijn, ik merk het verschil niet heel erg..

  Reply
 • Amanda

  29/05/2012

  Helemaal mee eens Cynt! Ik ben persoonlijk meer van de budget producten, omdat ze hetzelfde effect geven en vaak vele malen goedkoper zijn. Soms blenden ze ook veel makkelijker.

  Reply
 • Lifesplash

  29/05/2012

  Ben het met je eens! Ik pak zelf altijd liever budget, omdat ik sowieso nog geen heldin ben at betreft make-up. En waarom zou ik dan heel veel uitgeven? Af en toe mag ik mezelf ook best verwennen met wat duurs hoor (dat koop ik trouwens wel liever in de aanbiedingen haha!)

  Reply
 • Marge

  29/05/2012

  Ik heb high end dagen en budget dagen. De ene dag grijp ik naar m’n budget toppers en de andere dag omring ik me het liefst met alleen maar high end producten. Ik vind high end producten prachtig en geven me een luxegevoel. Het is net hoe m’n pet staat :)

  Reply
 • Malou

  29/05/2012

  Wat een leuk artikel, ik koop beide eigenlijk wel, maar vooral budget producten.

  Reply
 • Esmay

  29/05/2012

  High – end. I love the feeling of it. <3 Maar budget is ook zeker niet verkeerd hoor, vooral als je iets ontdekt wat nóg beter werkt dan een duurder product. Ik koop beide, maar toch vaker iets duurs. Wat mijn ouders niet snappen, en mijn vriendinnen ook niet maar ach. Ik ga elke ochtend om 5 uur eruit om kranten te bezorgen dus ik vind dat ik het mag. haha!

  Reply
 • Nicole

  29/05/2012

  Voornamelijk budget ja!!!!

  Reply
 • Silke

  29/05/2012

  Ik heb meer budget producten als high end in mijn stash. Ik wil heel graag nog eens langs Inglot en de MAC pro store, maar ik vind budget producten vaak ook van goede kwaliteit.

  Reply
 • MissEvie.nl

  29/05/2012

  Wat oogschaduw betreft heb ik alleen high-end zoals mijn Naked 2 palette en een palette vol met MAC oogschaduw. Ik heb echter ook de 88-palette met wat minder goede kwaliteit (naja ze zijn nogal korrelig as you may know) maar die gebruik ik niet zo heel vaak en alleen voor de leuke felle looks. mijn dagelijkse (werk)looks zijn meestal nude :-)

  Reply
 • Erg goed geschreven!
  Mijn stash bestaat bijna helemaal uit budgetproducten, high end producten staan vooral op mijn wishlist :)

  Reply
 • happyannanas

  29/05/2012

  Ik ga zeker weten voor budgetproducten want ik heb echt nooit geld! Het kleine beetje zakgeld dat ik krijg verdwijnt in de snoepautomaat of die ene nagellak, Ja, dan blijft er niet veel meer over.
  Ik wil wel graag dure producten kopen maar wat je zegt, duur is niet altijd beter.

  Reply
 • Monique

  29/05/2012

  Leuk artikel zeg! ik ben echt een budget type, vooral omdat ik liever 3 dan 1 product koop..

  Reply
 • Esther

  29/05/2012

  Het licht er een beetje aan welk bedrag er op mijn pinpas staat haha

  Reply
 • Juudith/Watevahdude

  29/05/2012

  Ik heb tot nu toe eigenlijk alleen maar budget producten.. k vind het een beetje zonde om vet veel voor 1 oogschaduw te betalen.. Maar opzicht zie je bij sommige producten ook wel weer dat het duurder is en dus ook mooier/beter is.. ik vindd het lastig.. dustjaa… doe mij maar budget.. al wil ik nog wel een inglot palette of 2.. of 3.. haha

  Reply
 • deijsprinses

  29/05/2012

  Ik probeer de twee met elkaar af te wisselen afhankelijk van mijn budget dat voor handen is ;)
  In de zomer, na mijn vakantiejob, durf ik me al sneller eens laten gaan :)

  Reply
 • Myla

  29/05/2012

  Ik heb vooral budget maar high end kan ook zo heerlijk luxe aanvoelen. Daarom vind ik het fijn om vooral budget te hebben en dan zo af en toe high end er tussen :)

  Reply
 • Arletta

  29/05/2012

  Ik heb vooral budget producten of wat ertusseninzit. Voor verzorging van mijn nagels heb ik wel weer high end producten. Maar verder heb ik meestal budget, ik gebruik namelijk niet enorm veel make-up en ik heb liever een kwast die ik goed kan gebruiken dan een hele dure oogschaduw. ;)liefs.x

  Reply
 • Jorinde

  29/05/2012

  Het ligt aan het product, maar ik heb zowel budget als duurdere merken.

  Reply
 • Dutch Blossom

  29/05/2012

  Super leuk om te lezen!

  Liefs

  Reply
 • Budgetmerken koop ik sneller dan een duur merk, als ik iets duurs koop denk ik er ook erg goed over na. Ook swatchen op bloggen afgaan kan mijn keuze SOMS helpen beïnvloeden :) x

  Reply
 • Sandra

  29/05/2012

  Tsja voor mij is het tegenwoordig makkelijk, ik zit tussen HE en budget in, ik kan alleen Clinique verdragen ;-)

  Reply
 • Flo

  29/05/2012

  Ik ga voor de wat duurdere producten! Maar kan me ook prima vermaken met wat goedkopere make-up. Vind toch dat betere merken wat lekkerder zitten. x

  Reply
 • snakesinthebasket

  29/05/2012

  ik heb vooral budget producten, maar ik merk dat ik de laatste tijd toch ook wat meer duurdere producten koop. het gaat me idd vooral om de kwaliteit of de kleur. ik wil daar best iets meer voor betalen, toch blijft het leuk om een budget product van goede kwaliteit te vinden :)
  (met iets duurder bedoel ik bijvoordbeeld mac, maar ook essie als het om nagellak gaat. chanel ofzo koop ik echt bij hoge uitzondering.)

  Reply
 • Kayla

  29/05/2012

  Ik koop eigenlijk beide. Soms dan heb ik zin om iets heel moois te kopen en dan ga ik sneller naar de luxe parfumerie om een mooi duur item te kopen. Maar wanneer ik lekker ga beautyshoppen kan ik ook heel blij zijn met een heel goedkoop product..

  Reply
 • Valeria

  29/05/2012

  Ik heb zowel budget als high end in mijn stash, maar ik moet wel zeggen dat ik sommige producten van bijvoorbeeld catrice veel fijner vind dan MAC. Ik vind het niet erg om meer te betalen voor high end maar dan moet het wel echt de prijs waard zijn

  Reply
 • Marloes

  29/05/2012

  Ik gebruik niet super veel make up, maar ik probeer qua mascara wel altijd heel veel verschillende uit. Budgetmascara van Essence en Catrice doen het prima, maar soms vind ik een duurder merk weer fijner.

  Reply
 • Lisa

  29/05/2012

  ik heb voornamelijk butget of iets duurder wel maar af en toe mag ik van mezelf wel iets duurders kopen (:

  Reply
 • Marjorie

  29/05/2012

  Ik gebruik over het algemeen alleen maar budget producten. Soms een uitzondering voor Mac. Voor palettes en kwasten betaal ik het liefst maximaal 30 euro. Parfum is een ander verhaal natuurlijk. Daar kan ik zo gemakkelijk 80 euro aan uitgeven.

  Reply
 • Ik heb veel budgetproducten, maar voor sommige producten gebruik ik alleen maar high-end. Zo probeer ik regelmatig goedkope mascara’s, maar ik kom toch elke keer weer uit bij mijn favoriete van YSL.

  Reply
 • Emma

  30/05/2012

  thanks to de kruidvat op 5 min fietsafstand koop ik vooral budget. Ik vind het vaak ook moeilijker om een hoog bedrag af te rekenen voor make-up etc. Toch vind ik het wel de moeite waard, ik heb sinds gisteren mijn eerste mac product en ben er toch wel erg blij mee! Ik vermoed wel dat ik mijn stash vooral blijf uitbreiden met budgettoppers :)

  Reply
 • Mariel

  31/05/2012

  Ik heb vooral budget omdat sommige nou eenmaal fijn zijn! M’n duurste mascara is €15,- denk ik.. Aan 1 nagellakje geef ik niet zomaar 20 euro uit.. Ik koop er daarvoor liever 7 van Catrice :)

  Reply
 • LottedeJ

  31/05/2012

  Ik ben het met je eens! Make-up hoeft echt niet altijd duur te zijn om kwalitatief gezien goed te zijn. Ik heb zelf echt een perfecte mix tussen budget en luxe in m’n stash. Ik heb veel Essence en Catrice, maar ook een aantal producten van MAC, Too Faced en Urban Decay.

  Reply
 • Manon

  01/06/2012

  Ja, make-up hoeft echt niet duur te zijn.
  En het is ook niet zo dat als het duur is dat het van goede kwaliteit is.
  Hou zelf meer van Catrice, gewoon goede kwaliteit voor een klein prijsje.
  Zo kan ik ook meer kopen…

  Reply

Geef een reactie