FOTD: Hooikoorts, a la SnotNatural.

Snotterend achter mijn make-uptafel, meteen weet ik al dat het een lange dag wordt met de hooikoortskriebels in mijn giechel. Daar heb ik al in de ochtend al last van, dan is het een dag vol snot, traanogen en tissues! Maar wat voor make-up moet je dan aanbrengen? Het mag niet zijn eigen leven gaan leiden, nou..

Ik houd er vaak rekening mee dat ik niet voor een zware smokey eyes ga, als ik last heb van mijn hooikoorts. Soms komen de traanogen uit het niets opzetten en loopt de boel over, hooikoorts.. zucht! Maar wat doe ik dan wel? Geen make-up? Of toch een klein beetje, mij kennende.

Toch een fullface make-up, maar ik kan gerust even een potje gaan zitten janken door de zielige pollen die in de lucht zweven, ze hebben ook zo een zwaar leven! Beetje rond dwarrelen, mensen irriteren, holtes + andere organen en gewoon rotten op een bloemetje, hardlife.

Zie jij het? Ik weet het namelijk! Geen oogschaduw, wrong. Stiekem draag ik toch een vleugje van Heaven op mijn ooglid, tot onder mijn wenkbrauw, wat ik natuurlijk eerst “geprimed” had met de Too Faced Shadow Insurance. Gewoon een extra houvast voor mijn eyeliner, die waterige oogjes kunnen ineens toeslaan. They’re watching you..

Ondanks dat ik geen oogschaduw heb gebruikt, maakt het opmaakuurtje niet korter, de eyeliner vergt veel tijd! Binnenkort hier een video over, jeeeeej. Een laagje mascara om je ogen toch nog wat te openen, maar voor de frisse blik krul ik ook nog even mijn wimpers. Over naar een wit oogpotlood, wat binnen tien minuten weg is, gewoon voor het gevoel!

Het belangrijkste zijn toch wel mijn wenkbrauwen, die ik voordat ik met mijn oogmake-up bij heb getekend met een oogschaduw, wat ik in deze video heb uitgelegd. Tot in de puntjes, wenkbrauwpuntjes! Gebruik geen irriterende producten bij je oog, we willen de irritatie niet opkrikken. Soms gebruik ik wel eens die gave highlighter, maar die laat ik ook vandaag liggen.

Als laatst de foundation! Niet iedereen wilt voor foundation gaan, maar zelf gebruik ik ook gewoon mijn volledige dekking, foundation, bronzer, poeder en de geweldige fixeerspray die helaas op is, komt aan de pas! Gelukkig komt hij morgen weer binnen, begon mijn baby al te missen. Heb je last van rode plekjes? Bijvoorbeeld bij je neus, omdat het geïrriteerd is door het vele snuiten en moet je weg? Een groene concealer it is!

Verder draag ik nog een lipliner van Miss Sporty, de bekende kleur Toffee. Geen lipstick, wat je wel kan doen, maar is dat verstandig bij het snuiten van je neus? Natuurlijk kun je je make-up in de loop van de dag bijwerken, maar houd er wel rekening mee dat de irritatie dan nog hoger is opgelopen. Heb je last van traanogen, dan kan je beter oogschaduws vermijden, of zelfs de eyeliner, tenzij alles waterproof is of course!

Heb jij hooikoorts? En pas jij je make-up hierop aan?


56 Comments

 • sarahdiiamonds

  30/05/2012

  Ik heb gelukkig geen last van hooikoorts. Het lijkt me egt erg, zo hele dagen traanogen en lots of snot! ben erg benieuwd naar je eyeliner video. welke eyeliner draag je hier eigenlijk? staat er niet bij haha :D

  Reply
  • Beauty Koning

   30/05/2012

   Lucky you! Het is de gewone, ehm, vergeten erbij te zetten, omdat ik hem eigenlijk altijd gebruik. xD Het is de gelliner van Catrice, Black Jack with Jack Black. :D

   Reply
 • Christel

  30/05/2012

  Het ziet er fris uit! Ik weet niet of je op deze foto’s ook last hebt van de hooikoorts, maar het is in ieder geval niet te zien:)

  Reply
  • Beauty Koning

   30/05/2012

   Thank you Christel! Nouja, in de middag had ik het super erg, maar dit was al tegen de avond aan. :) Moest even wachten voordat ik mij kon opmaken. :’)

   Reply
   • Christel

    30/05/2012

    Ah, ok.;)
    Slik je ook antihistamine tabletjes, of is het niet zo erg?

    Reply
    • Beauty Koning

     30/05/2012

     Ik gebruik geen medicijen ervoor. Het is echt bad, maar al die neussprays + oogdruppels en pillen werken niet. :’)

     Reply
     • Christel

      30/05/2012

      O dat is wel heel erg vervelend. Veel de buitenlucht mijden?:P

     • Beauty Koning

      30/05/2012

      Ah, nee joh! Dat zou echt bad zijn, probeer natuurlijk wel de bossen enzo te vermijden, of die bomen waar ik allergisch voor ben, gemaaid gras, maar je moet er mee leven. :D Inmiddels ben je al dat snot wel gewend. :’)

     • Christel

      30/05/2012

      Haha ja dat wel, zelf ben ik het hele jaar rond lichtelijk tot erg verkouden dus dat ken ik, haha!

 • redhotjillypeppers

  30/05/2012

  Hooikoorts is zo vervelend hé ! Als ik er last van heb, blijk ik oogmakeup gebruiken omdat ik anders de hele dag in mijn ogen loop te wrijven :)

  Reply
 • mysupersweetlife

  30/05/2012

  Wauw je ziet er geweldig uit! Lijkt me wel vervelend als je zo`n last van hooikoorts hebt!
  liefs

  Reply
  • Beauty Koning

   30/05/2012

   Ah, thank you girl! True, dat is het ook, maar je kunt er op zich wel mee leven. :’)

   Reply
 • Elise

  30/05/2012

  Mooie, simpele look! Ik draag vaak iets soortgelijks (geen eyeliner, dat vergt te veel tijd). En gelukkig heb ik niet heel erg veel last van hooikoorts (jeuk aan m’n neus en niezen). Beterschap (dat zeg je niet echt tegen iemand met hooikoorts, maarja)!

  Reply
 • Priscilla

  30/05/2012

  Ik heb er helaas ook last van maar ik neem altijd een pilletje ervoor en dat helpt redelijk gelukkig! Je eyeliner is echt amazing! Ben benieuwd naar het filmpje!

  Reply
  • Beauty Koning

   30/05/2012

   Oh my, amazing dat die wel voor jou helpen! Dat scheelt inderdaad al heel wat. :) Bedankt Priscilla!

   Reply
 • Lifesplash

  30/05/2012

  mooie natural look! :) ben benieuw naar het eyeliner filmpje.. en veel succes met je hooikoorts! xx

  Reply
 • joycelysanne

  30/05/2012

  mooi, lekker naturel!

  Reply
 • Jorinde

  30/05/2012

  Heb ik gelukkig geen last van. Ik ben benieuwd naar je eyeliner filmpje :-)

  Reply
 • Arletta

  30/05/2012

  Wauw mooie look, gelukkig heb ik zelf geen hooikoorts, mijn broer heeft het en die ziet er zomers zo zielig uit altijd met zijn traanoogjes. liefs, xx

  Reply
 • Hooikoorts, ik haat jou! Ik heb er ook enorme last van en krijg dan vooral last van tranende ogen. Om die reden heb ik altijd waterproof eyeliner en mascara, maar ja… die under eye concealer is helaas niet zo waterproof. Dan maar de concealer meenemen in mijn tas, want zonder zie ik er echt uit als een ontplofte panda.

  Reply
  • Beauty Koning

   30/05/2012

   Haha, ik moest hier echt om lachen! True that, die moeten ze eigenlijk nog wel gaan uitvinden, zou echt geniaal zijn. :D

   Reply
 • beautiesatwork

  30/05/2012

  ik heb er geen last van maar m’n ma wel :)

  Reply
 • ValleyDoll

  30/05/2012

  You pretty lady ! Ziet er heel mooi uit, simple yet elegant !

  Reply
 • Amanda

  30/05/2012

  Mooie look cyn :) Gelukkig heb ik geen last van hooikort, heb t wel eens bij iemand gezien. Om te zien is het al irritant, maar als je het zelf heb lijkt het me nog veel irritanter!

  Reply
 • Silke

  30/05/2012

  Je ziet er echt prachtig uit! Hele mooie en frisse look. Je kan het goed hebben. Ik krijg ‘gelukkig’ heel erge uitslag door de pollen en heb geen last van snotneusen en traanogen.

  Reply
 • amyandnickyblog

  30/05/2012

  Je staat echt heel goed met naturelle make-up! En zelf heb ik dit jaar ook weer énorm last van hooikoorts, de hele dag loop ik te niezen en te snotteren haha. Bij dit warme weer draag ik trouwens ook alleen maar een beetje tinted moisturizer en lipbalsem dus dat is dan ook weer goed voor mijn hooikoorts :P

  Reply
 • deijsprinses

  30/05/2012

  Troost je ik heb er ook last van :/ En in ander nieuws: ik droomde deze nacht over jou in hoeverre dat mogelijk is uiteraard ;)
  Je had wel een roze pruik op en je was à la Barbie geschminkt. Don’t ask.

  Reply
  • Beauty Koning

   30/05/2012

   Ah, echt vervelend! Wow, damn. Is het eng dat ik nu zeg, dat ik Barbie van Oh Oh Cherso op mijn computer heb staan? Serieus, ik heb haar look nagemaakt! XD Alleen gewoon met blond haar, dit is een beetje verdacht hoor IJsprinses. :’)

   Reply
 • Ik heb al meer dan 15 jaar last van hooikoorts en me opmaken zoals jij hier op de foto lukt op ‘slechte’ dagen niet. Ik neem iedere dag 1 tabletje Cetrizine, maar als het seizoen in volle gang is traan en jeuk ik me te pletter. Mascara aanbrengen kan ik dan vergeten, ik traan het eraf terwijl ik het aanbreng. Op zo’n dagen wil ik gewoon aan zee wonen…

  Reply
  • Beauty Koning

   30/05/2012

   Ah, bah! True that, slechte dagen draag ik ook helemaal geen make-up hoor. :) Anders is het een ware hel, gaat alles er vandoor. :’) Ah Peggy, doet dit mij niet aan, haha. Zee, geweldig.

   Reply
 • inikkens

  30/05/2012

  Wat vervelend zeg. Ik heb licht last van hooikoorts, maar dat slaat mij vaak op de longen en niet op mijn ogen. Ik heb het dan benauwd en ik heb een kriebelneus, haha. Maar aan de buitenkant zie je niets. Ik ervaar meer last van binnen dus.

  Reply
 • Emma

  30/05/2012

  Hooikoorts lijkt me echt vre-se-lijk! Ik heb er zelf gelukkig geen last van, maar ben wel heel snel verkouden (ook in de lente/zomer) en als ik een beetje pech heb, loop ik het hele jaar door rond met een rode, geïrriteerde snotneus :(
  De make-up is trouwens weer gorgeous!

  Reply
 • Desiree

  30/05/2012

  Mooi neutraal :-) Die eyeliner heb je netjes gezet.

  Reply
 • Irma

  30/05/2012

  ik heb ook hooikoorts! af en toe best vervelend.
  ik heb niet zo’n last van traanogen, maar ze jeuken echt als een gek! dat is best stom als je net een hele ooglook hebt gemaakt ._.
  maar er valt mee te leven (:

  Reply
 • MissEvie.nl

  30/05/2012

  Ondanks de hooikoorts (lijkt me vreselijk trouwens!) zit je make-up weer perfect! :-) Gelukkig heb je niet zoveel last van rode ogen, of had je er toevallig op de foto net niet zoveel last van? ;-)

  Reply
 • Joyce

  30/05/2012

  Ik heb zelf geen kooikoorts. Ik heb wel heel erg last van traanogen als ik verkouden ben. Dan loop ik echt 4 dagen lang met tranen uit m’n ogen echt heeeel vervelend. De eyeliner ziet er heel erg mooi uit. Als ik zo aan ’t tranen ben, kan ik echt geen eyeliner opdoen. Dan zit het binnen no time onder m’n wenkbrauwen haha. Ik krul wel altijd m’n wimpers en gebruik dan waterproof mascara :)

  Reply
 • Ik heb gelukkig geen last van hooikoorts, lijkt me erg vervelend!
  Wel een mooie look, staat je weer erg mooi :)

  Reply
 • Myla

  30/05/2012

  Nee, hooikoorts heb ik gelukkig niet,
  Ik vind het echt een super mooie look !!

  Reply
 • EmmaWessels

  30/05/2012

  Komt me helemaal bekend voor…dat vervelende gekriebel, vooral ook nog eens in mn ogen. Ga dan toch het liefst zonder oogschaduw en mascara de deur uit, zodat ik stiekem toch in mn ogen kan wrijven. Foundation draag ik wel altijd.

  Reply
 • Ayla

  30/05/2012

  Je ziet er nog goed uit ondanks de hooikoorts! Mooie naturel look :)

  Reply
 • Lisa

  30/05/2012

  wat een super handig artikel! (:
  ik heb helaas ook last van hooikoorst, dit jaar is het veel minder door de accepungtuur die ik heb gedaan (aanrader/tip!) Maar als ik last heb van traan ogen doe ik bijv. geen oogpotlood onder mijn ogen .

  Reply
 • happyannanas

  30/05/2012

  Jij ziet er anders helemaal niet hooikoortserig uit, in tegenstelling tot mijn suffe rode kop. Omaigodd wat word ik gek van al die pollen die door de lucht vliegen! Okee zij hebben nu ook de tijd van hun leven (vliegt er zo’n pol door de lucht:
  i.. have.. the time of my life.) ;P maar ik word er echt gestoord van. Alles jeukt en kriebelt en daarom draag ik nauwelijks make-up. Ik doe sowieso niet echt aan foundation en dingetjes, maar nu laat ik ook mijn oogschaduws en poedertjes lekker liggen. Geen kip die er op let want op mijn school zijn er maar enkele mensen die echt naar uiterlijk kijken en niet naar hun boeken. Oja. En ook niet naar hun hooikoortshoofden. Ja. Zwaar leven.

  Reply
  • Beauty Koning

   30/05/2012

   In de middag had ik een enorme hooikoortsbui gehad, dit was al rond een uur of negen, maar toen was het iets minder. :D Make-up doet echt wonderen soms. Wel true story hoor! Je hebt goede en hele slechte dagen, snot uit je neus, tranen like hel, uitslag, droge huid. mehmehmeh! Hahaha, geweldig dat einde! xD

   Reply
 • Hanna

  30/05/2012

  ziet er supermooi uit! mijn moeder heeft ook hooikoorts en dan loopt de boel inderdaad soms over, zoals jij het zo mooi zei (:
  liefs!

  Reply
 • Wauw staat je goed!

  Reply
 • Marjorie

  30/05/2012

  Vreselijk is dat he! Ik heb zelf ook last van hooikoorts maar het is gelukkig maar lichtelijk. Ik krijg alleen een lopende neus en af en toe geïrriteerde ogen. Hier pas ik mijn make-up niet op aan.

  Reply
 • Juudith/Watevahdude

  30/05/2012

  Handige tips! ik heb zelf ook geregeld er last van.. maar wel met vlagen! Zoo irritant!

  Reply
 • Liliane

  30/05/2012

  Heerlijk dit soort artikels. Je blog blijft maar leuker worden!
  Ik heb gelukkig geen extreme hooikoorts waardoor ik alleen hoef bij te werken als ik er wel last van heb.

  Reply
 • Marloes

  31/05/2012

  Oh ik ken het gevoel zo goed! Ik heb ook last van hooikoorts, maar gelukkig wel medicijnen ervoor die heel goed werken. Verder draag ik niet zoveel make-up, maar moet wel rekening ermee houden dat ik niet in mijn ogen wrijf!

  Reply
 • LottedeJ

  31/05/2012

  Hooikoorts lijkt me zo rot! Echt hoor, wie heeft dat verzonnen?! Anyway, je ziet er gorgeous uit, zelfs met hooikoorts. En ik moest lachen om je stukje over het witte oogpotlood. Ik doe het ook elke ochtend op, maar wanneer ik heb gefietst is het nergens meer te bekennen, haha.

  Reply
 • Hoi-Yi Ho

  01/06/2012

  WOW, wat ben je mooi! Prachtige ogen , lippen én wenkbrauwen ^^ Mijn hooikoorts dit jaar is een hel!

  Reply
  • Beauty Koning

   04/06/2012

   Ah, wauw. Dank je wel girl, how sweet! :D Het is echt weer een baggerjaar met die pollen en snotpieriken.. meh!

   Reply

Geef een reactie