Battle of the Beautybloggers: Haute Couture Fashion show Inspired Look!

Ben ik een naab als ik zeg dat ik niet weet wat Haute Couture is? Of telt het liedje van de Jeugd van Tegenwoordig? Shenkie in de koelkast. Thanks a lot Sereen! Je maakt het mij wel heel erg moeilijk, denkend en rottend op Pinterest kwam ik mijn look tegen. Misschien een oud bekende voor jullie, maar ik ging de uitdaging aan.. Let’s get this party started dollfaces!

John Galliano, wie kent de beruchte fashion designer niet? Een jaar geleden was hij in het nieuws vanwege een onprettig akkefietje, maar dat neemt niet weg dat de hufterige man geweldige ontwerpen kan creëren! De raarste jurken, designs en andere incredible stukken verschijnen op de catwalk, maar niet alleen de kledingstukken trekken de aandacht, de kettingen laten we ook even achterwege, maar de make-up van de modellen is toch wel mind-blowing!

Ondanks dat het model in sfeerlicht is gefotografeerd, waardoor de foto warmer lijkt, haar emotieloze uitstraling je bijna de das omdoet, is en blijft het een amazing picture. Een kleine zoektocht naar de inspirerende foto van de runway, stuitte ik op de afbeelding hierboven. Hij sprak mij meteen aan, ergens spookte hij achter in mijn hoofd rond, maar toen ik hem weer voor mij zag, wist ik dat dit hem werd!

Wow damn, highlighter all over the place. Geen hoge piekende wenkbrauwen dit keer, alleen mijn natuurlijke brows zijn zichtbaar, natuurlijk hield ik ze intoom met de Lash & Browgelmascara van Hiermee heb ik ze ook iets mee omhoog gekamd, zodat mijn wenkbrauwharen naar de zijkant uitstaken. Born to be wiiiiiihiild. Niet zingen, anders zit dat liedje weer in mijn hoofd.. Too late.

Meer dan drie uur rottend achter mijn make-up tafel, inclusief Shane Dawson op de achtergrond en wat goede muziek, begon ik aan de ooglook, maar natuurlijk bracht ik zoals altijd een oogschaduwbasis aan. Hiervoor heb ik de Too Faced Shadow Insurance gebruikt, maar omdat ik vrij ver ga blenden, zorg ik ervoor dat hij ook deels onder mijn oog wordt aangebracht.

Meestal begin ik met de kleur op het ooglid, vandaar stap ik even uit mijn comfort zone en ging ik druk aan de slag in mijn arcadeboog. Even de Matte 88 Palette erbij gepakt, stiekem lopen swatchen, herkenbaar? Geen normale bruintint, maar een taupekleurige oogschaduw, met een vrij groene ondertoon, waar ik voorheen mijn wenkbrauwen mee inkleurde en ook nog eens dik de pan had geraakt.

Jep, de roze pijl wijst naar de tint! Met een grote blending brush blendde ik hem mijn arcadeboog in, natuurlijk wel nadat ik de blendtrick, een crèmekleurige tint onder mijn wenkbrauw, had toegepast! Goed en ver blendde ik hem naar mijn neusbrug toe, probeerde de lijnen van mijn oogkas te volgen en zette hem weer aan. Blenden, aanzetten en weer blenden! Boven, naar beneden, binnen en naar buiten, smooth it is!

Voor de extra diepte, ging ik voor de rode pijl en een pencil brush. Mijn arcadeboog had ik nu gedaan, tijd voor de volgende stap. De ladingen oogschaduws overspoelden mijn oogleden, aangezien ik wel meer dan vier verschillende tinten moest combineren om de kleur op mijn ooglid te krijgen. Om te beginnen met Silver van Make Up Store, die ik deppend aanbracht, heel licht, alleen voor de shimmers, vervolgens een witte tint uit het 88 Warm Shimmer Palette, derde rij + tweede van onder. Daar overheen weer Meteor van Make Up Store en als een-na-laatste Mocha van NYX. De tint was nog niet bright and shiny genoeg, vandaar dat ik de Mixing Medium van TheBodyNeeds erbij pakte, Meteor daarmee mengde en die er weer deppend overheen aanbracht, POW!

De gouden tint vond ik best spectaculair verwerkt in de ooglook, verstopt bij het binnenste ooghoek, maar ook ik wilde de kleur lekker laten spreken. Weer pakte ik de geweldige vloeibare magie erbij, beter bekend als de Medium en creëerde samen metYellow Gold van NYX een papje. Een kleine kwast om het papje aan te brengen in mijn binnenste ooghoek, even laten opdrogen, zodat je hem nog in een wat vochtige versie je arcadeboog kan inbrengen. Goed de lijn volgend van mijn oogkast en vervolgens over de top naar buiten toe, dus richting mijn neusbrug. Om de geweldige intensiteit van de kleur te behouden, bracht ik de oogschaduw nog een keer droog aan over de vloeibare versie.

Stiekem was ik bang dat ik de look zou gaan verpesten, zodra ik verder moest gaan onder het oog. Weer een grote blending brush in mijn hand, de Matte 88 Palette in de andere hand en ik zette licht mijn outer V aan. Veilig beginnen, waardoor ik langzaam naar beneden ging blenden, dichter naar mijn oog toe, en zorgde ervoor dat de gouden oogschaduw perfect overliep in de grauwe tint.

Geen eyeliner dit keer, alweer niet! No panic! Volgende keer zit hij weer oud en vertrouwd op zijn plek, maar het witte oogpotlood was wel weer van de partij. Ik krulde mijn wimpers, voorzag ze van een laagje mascara en pakte de zilveren oogschaduw van de Make Up Store er weer bij. Deppend met mijn kwast zigzagde ik de tint over mijn wimpers heen. Frozen lashes!

Zweet? Whut? Ik was gewoon gevallen! In de highlighter. Omdat. Hij. Zo. Mooi. Was! Back to the basics Cynth. Mijn foundation moest van porselein zijn, met een enorme glans. Het discobal effect was weer hot voor één dag. De Eyeko Cream depte ik over mijn neusbrug heen, op mijn kin + mijn voorhoofd. Vervolgens pakte ik de Too Faced Natural Eye Palette erbij en ging met mijn vinger over Silk Teddy heen, waarmee ik highlighter van Eyeko mee sette.

Daar bleef het niet bij! Mijn foundation, de Max Factor Smooth Effect Foundation mengde ik zoals gewoonlijk met de MAC Face and Body Foundation White en daarbij voegde ik het geweldige product, namelijk de High Tech Lighter in de kleur Platina van Make Up Store bij. Fixeerspray! De drang om alles te gaan setten met een poeder was groot, maar ik liet het niet gebeuren. Hier en daar depte ik mijn foundation mat en bracht een bronzer aan, om mijn jukbeenderen te accentueren.

Mijn nek heb ik expres niet meegenomen, heerlijk dat kleurverschil, kan er echt van genieten als ik een oranje masker op heb, EK! Just joking. Onder mijn ogen bracht ik over mijn foundation ook de Eyeko Cream aan en daar overheen weer Silk Teddy, maar om hem niet te roze te maken, combineerde ik hem met de Ultra Pearl Mania White van NYX. Om alles nog wat op te poetsen, bracht ik over elk stuk waar de cream zich bevond, nog een laagje van Silk Teddy aan. Wie had ooit gedacht dat ik de oogschaduw opnieuw zou uitvinden?!

Mijn lippen zijn van zichzelf al vrij gepigmenteerd, maar dat maakt niet uit, vandaar dat ik ze nog meer liet poppen, althans mijn cupidoboog en een deel van mijn onderlip, met de lipliner van MAC genaamd Redd. Hij dient prima als oogpotlood, kuch. Over de lipliner ging weer een lipgloss van Essence, de Jellybaby lipgloss in de kleur Yummy Gummy. Mijn buitenste mondhoeken vulde ik op met de bekende Juicy Tubes van Lancôme met een goddelijke appelgeur, misschien voel je hem al aankomen, de Apple Shibuya it is!

Maar we zijn er nog niet! Naast mijn creatie op het hoofd, inclusief het gouden takje wat er ook bijhoort, moest er ook nog een goudachtige rand om mijn lippen heen. Het magische vloeistof pakte ik er weer bij, de Mixing Medium, en mengde die met de oogschaduw van GOSH, you know.. Copper!

Veel producten? Hell yea! Ondanks dat het een moeilijke thema is, vond ik het echt amazing om hem te maken. Ondertussen heb ik weer nieuwe oogschaduws uitgevonden, een nieuwe highlighter. O ja, nog bedankt voor het lenen Naab! Mijn nieuwsgierigheid groeit echt met de minuut, ik ben zo benieuwd wat de anderen voor gave look hebben gecreëerd, can’t wait!

Ben jij ook benieuwd naar de looks van de anderen? Neem dan een kijkje op hun blog!

Linda – Whatabeauty.nl

Sanaz – Ashotofbeauty.com

Serena – Beautylab.nl


98 Comments

 • sarahdiiamonds

  01/06/2012

  Whopaa al 1 stem voor jou! Echt super goed gedaan, you’re looking very haute couture! :D en ahh wat is die foto toch hé!
  Zie ik daar nu een christmas printje op dat doekje? Haha xD de look en heel het gebeuren is echt goed nagemaakt. Ben benieuwd naar de andere!

  Reply
  • Beauty Koning

   04/06/2012

   Nee hooor! Snel de boel verstoppen. :’) Haha ja, het was inderdaad een kerstprintje! Dank je wel Sarah. :D

   Reply
 • Lisa

  01/06/2012

  Wat mooi en goed gedaan! :-)

  Reply
 • Christel

  01/06/2012

  Wie gaat er winnen: Jij natuurlijk!;)

  Reply
 • Steffie

  01/06/2012

  SUper mooi!! De rest staat nog niet online ^^ Ben heel erg benieuwd!

  Reply
 • Elise

  01/06/2012

  Wauw, wat kan je dit goed! Alles klopt aan de look, jij gaat zeker winnen!

  Reply
 • mysupersweetlife

  01/06/2012

  De andere looks staan nog niet online, maar ik weet bijna wel zeker dat mijn stem naar jou gaat! Heel erg mooi gedaan!
  Liefs

  Reply
 • Paola

  01/06/2012

  wauw echt super mooi gedaan! Zodra ik ze allemaal heb gezien ga ik stemmen!

  Reply
 • Bianca

  01/06/2012

  Wauw, dat heb je echt supermooi gedaan!

  Reply
 • Emma

  01/06/2012

  amazing!!!! Echt haute couture, de look is perfect, love de overdaad aan highlighter (iedereen wil wel een discobal voor een dag zijn.. right!) Je hoofdtooi is ook da bomb (en nee, geen grap over Joan Franka, dat is zo 2011…)

  Reply
 • Lifesplash

  01/06/2012

  Aaah, damn. Echt prachtig. Veel succes meid! Ik ga even de andere looks bekijken, ben benieuwd.. :o

  Reply
 • joycelysanne

  01/06/2012

  wauw, dat heb je goed gedaan!

  Reply
 • MissEvie.nl

  01/06/2012

  Wat heb je dit fantastisch gedaan!! Je bent echt goed in make-up :-) enneehhhh natuurlijk heb ik op jou gestemd!

  Reply
 • Delphine De Wulf

  01/06/2012

  Heel mooi gedaan, echt een leuke look

  Reply
 • dppz

  01/06/2012

  Wauw!!!!! Op deze post zat ik echt te wachten en het wachten was de moeite zeker waard. Wat heb je er een prachtige look van weten te maken. Ik vind hem erg mooi en erg feeeriek. You rock girl

  Reply
 • Jorinde

  01/06/2012

  Jeetje, wat een werk zit erin. Prachtig gedaan hoor :-) Ik zal ook even bij de anderen gaan kijken.

  Reply
 • deijsprinses

  01/06/2012

  Hoewel ik het niet echt mooi vind, heeft het wel iets heel speciaals. Je hebt hem zeker precies nagemaakt! Je bent gewoon gek ;)

  Reply
 • Arletta

  01/06/2012

  Wauw, dit is zó anders dat je normale .looks maar ik vind het echt een supermooi resultaat weer.
  Mijn stem heb je ;)

  Reply
 • LottedeJ

  01/06/2012

  Wooow, dat heb je mooi nagemaakt! Ik vind de look die je hebt gekozen inderdaad heel haute couture. Je hebt de look echt perfect gemaakt, het lijkt heel erg op de originele foto. You go girl! Ik ben benieuwd naar de looks van de andere meiden!

  Reply
 • Rebecca

  01/06/2012

  De rest heeft nog geen look gepost! :( Jij hebt het wel al heel mooi gedaan!

  Reply
 • beautiesatwork

  01/06/2012

  go cynthia :D

  Reply
 • Joyce

  01/06/2012

  Hele mooie look, echt origineel! Ik ben benieuwd naar de andere looks, maar ik denk dat mij stem naar jou gaat! :)

  Reply
 • Esmay

  01/06/2012

  Ik vind ‘m heel erg gaaf! Ik ben nu benieuwd naar de andere looks!

  Reply
 • Ayla

  01/06/2012

  Mooi uitgevoerd! Helaas heeft de rest nog niks. Als het zonnetje had geschenen toen je de foto’s maakte (warme gloed) dat had het wel net ff extra afgemaakt :)

  Reply
  • Beauty Koning

   04/06/2012

   Oh my, ik moet jou naast mijn zij hebben! Inderdaad, crap. Geniale actie was dat geweest! Oh my, dit moet ik onthouden. Dank je wel Ayla! :D

   Reply
 • Maya

  01/06/2012

  Mooi gedaan :D

  Reply
 • snakesinthebasket

  01/06/2012

  wauw, heel mooi gedaan!

  Reply
 • Nicole

  01/06/2012

  Wauw, wat prachtig!

  Reply
 • Phuong

  01/06/2012

  echt heel erg mooi

  Reply
 • bysoelila

  01/06/2012

  Super vette look en die van Serena ook, moeilijk te kiezen! :P

  Reply
 • Jennifer

  01/06/2012

  Bijzondere look!

  Reply
 • Supergave look!
  Je hebt hem echt heel goed nagemaakt! :)

  Reply
 • Chahrazad

  01/06/2012

  Ziet er super leuk uit! Alleen jammer dat je geen emotieloze foto hebt geplaatst.

  x

  Reply
  • Beauty Koning

   04/06/2012

   Dank je wel! Ik had er heel veel genomen hoor, maar ze waren nogal dead inside, dus besloot ze niet te publiceren. :’)

   Reply
 • Je hebt mijn stem :-) Ik vind de jouwe het mooist uitgewerkt qua details :-)

  Reply
 • allsweetbeauty

  01/06/2012

  Al weer zo’n mooie look. Wordt wel lastig met stemmen zo:)

  Reply
 • Rebecca

  01/06/2012

  Voor mij staat Serena op de eerste plaats en jij op de tweede! Denk wel dat het meer haute couture zou zijn als je niet zo schattig lachte op de foto’s, haha!

  Reply
 • Amanda

  01/06/2012

  Wat een speciale look! Mooi gemaakt

  Reply
 • BeautyGlitter

  01/06/2012

  Wowie, wat een aparte, maar toch prachtige look zeg! Ik zag je al op de site van Serena, echt super leuk :)

  Reply
 • Silke

  01/06/2012

  Wat ontzettend gaaf gedaan!
  Ik heb de andere looks ook even bekeken, maar ik kan echt niet kiezen. Ze zijn allemaal zo mooi.

  Reply
 • Marjorie

  01/06/2012

  Wat een gave look zeg! Zeker Haute Couture. Ohja: Pan Porn!

  Reply
 • Dieuwertje

  01/06/2012

  Supermooi gedaan! Maar sorry, mijn stem gaat al uit naar Serena, gewoon omdat ik de veertjes zo geweldig vind!
  xx

  Reply
 • Lynn Van Houcke

  01/06/2012

  Heel mooi! Je bent echt supergoed met make up, hoe je die look zo precies hebt nagemaakt is echt wauw! :) Volgens mij mocht het nog iets dramatischer en de foto’s iets serieuzer. Hoe je de foto’s nu hebt gemaakt is perfect om de look te tonen, maar het past niet echt bij het thema, vind ik persoonlijk. Maar dat is detail natuurlijk :p

  Reply
  • Beauty Koning

   04/06/2012

   Haha, dank je wel Lynn! Ik had een rij serieuze pictures, maar die waren helaas niet zo geslaagd. ^^

   Reply
 • Kayla

  01/06/2012

  Wat een prachtige look heb je gemaakt voor deze battle. Ik heb uiteraard op jouw gestemd! Ik hoop dat je wint :)

  Reply
 • Josephine

  01/06/2012

  OMG DEZE IS ECHT ZO TOF! Lijkt echt heel goed op de look van de runway. Pfft, wat een moeilijke keuze, ik houd nog even geheim wie ik heb gekozen :)

  Reply
 • ValleyDoll

  01/06/2012

  oh my, fantastisch gedaan ! Hoe doe jij dat toch elke keer he ! Soo talented !

  Reply
 • redhotjillypeppers

  01/06/2012

  Echt knap nagemaakt ! Mijn stem heb je alvast ! :)

  Reply
 • Brechtje

  01/06/2012

  Aaaah, wauw die van jouw is ook echt super super mooi! Ik denk dat ik toch stem voor Serena, die veren vond ik echt heel vet. :D

  Reply
 • Oriental Styling

  01/06/2012

  NICE!!!

  Reply
 • Liliane

  01/06/2012

  One word: WHOAAAAHHHHHHH!!!!!!!!

  Reply
 • nathalie

  01/06/2012

  Wow! Zou het je zelf zeker niet nadoen :D
  Nathalie

  Reply
 • Lisa

  01/06/2012

  waaa! omgg wat vett! mijn hoofd toen ik de foto zag :O
  haha, super mooi gedaan cynthia! (:

  Reply
 • Panajotta

  01/06/2012

  Echt super super vet is ie geworden! Ik denk dat je een hele grote kans maakt om te winnen haha!!

  Reply
 • Irma

  02/06/2012

  haha, ik schrok me echt helemaal rot toen ik naar dit artikel scrolde.
  ineens BOEM een gouden poppengezicht in beeld! (:

  Maar ik heb voor je gestemd, ik hoop dat je deze ronde wint! X

  Reply
 • Sanne

  02/06/2012

  Oke, Cynthia heeft gewoon een look nagemaakt, Linda ook. Serena heeft heel goed gekeken wat zo’n look nou precies inhoud. Bleke huid en iets met de wenkbrouwen. Ze heeft die look helemaal zelf bedacht en niet nage-aapt. Sanaz ook niet. Die vond ik super mooi. Ik heb voor Serena gestemd, omdat zij goed gekeken heeft naar anderen en haar eigen look gecreeerd heeft. Niet nage-aapt van anderen.

  Reply
  • Irma

   03/06/2012

   ik heb eigenlijk juist niet op Serena gestemd, omdat ik haar look niet een beetje schminkachtig vind en ze heeft helemaal niet uitgelegd welke producten ze heeft gebruikt enzo. Sanne, dit is geen kritiek op jouw keuze, maar gewoon mijn mening (:

   Reply
 • Sanne

  02/06/2012

  Oke, Cynthia heeft gewoon een look nagemaakt, Linda ook. Serena heeft heel goed gekeken wat zo’n look nou precies inhoud. Bleke huid en iets met de wenkbrouwen. Ze heeft die look helemaal zelf bedacht en niet nage-aapt. Sanaz ook niet. Die vond ik super mooi. Ik heb voor Serena gestemd, omdat zij goed gekeken heeft naar anderen en haar eigen look gecreeerd heeft. Niet nage-aapt van anderen.

  Reply
  • Beauty Koning

   04/06/2012

   Haha, was dat niet de bedoeling dan? Bedankt voor je complimentje. ^^

   Reply
 • Whit

  02/06/2012

  Goed gedaan meid!

  Reply
 • Gerrianne

  02/06/2012

  Spannnnend! Jullie hebben er allemaal een prachtige creatie van gemaakt, maar wat moet ik kiezen? Ik wordt er nu al wanhopig van, wat doen jullie ons aan? Haha! De look die jij hebt gemaakt is ook weer zo te gek! :-)

  Reply
 • Ashley

  02/06/2012

  Omg! Je doet me denken aan Johnny Depp als Madhead in Alice in Wonderland hahaha!

  Reply
 • Juudith/Watevahdude

  02/06/2012

  Okaaay waaaauwhh!! Echt naise alle 4!! Jullie hebben echt jullie best gedaan!! Ben nu al benieuwd naar de volgende =D

  Reply
 • mynameisblonde

  04/06/2012

  Ik ben weer maar een keer onder de indruk. Prachtige look en de overdaad glitters vind ik super. :-)

  Reply
 • Ik stem gewoon voor jou. Alleen al om je nooit aflatende enthousiasme! Punt.

  Reply

Geef een reactie