Je eigen huiskamerconcert?! WHUT?!

Vrijdagavond, correctie, vrijdagnacht, was ik weer eens druk bezig met het artikel voor de volgende dag! Tijdens het schrijven van mijn artikelen, moet ik gewoon muziek hebben, het schrijft een stuk lekkerder, vaak bij een lekker dubstep nummer, gaat mijn schrijftempo ook nog eens omhoog. Whut? Het is echt waar, maar rottend op YouTube kwam er iets boven in te staan.. “Nu Live: Lenny Kravitz en Maroon 5 op Rock in Rio vanuit Lissabon.” WAIT WHUT?!

We hebben net Pinkpop achter de rug, maar dat is niet een teken dat we geen muziek meer luisteren!  Gewoon een heerlijk concert van een band/zanger(es) opzetten kan echt geweldig zijn, waar je of heel vrolijk van wordt, het zomergevoel krijgt, of die positieve energie en geïnspireerd raakt tot de amazing dingen!

De gezelligheid van een concert kan je ook gewoon in je woonkamer voelen, die heerlijke sfeer dat je daar ook aanwezig wilt zijn, per ongeluk je buurman/vrouw omver duwt tijdens het schudden van je billen. Het maakt niet uit dat je diegene per ongeluk even lanceert, even een klein excuus en je kunt je dansmoves gewoon weer voortzetten.

Maroon 5, ik moet eerlijk toegeven dat ik niet echt een fan ben, wel fan was! Tellen twee nummers ook? Ze braken in Nederland toen net door, maar wat kunnen zij een goed optreden geven. Het nieuwe nummer Payphone is net uitgekomen, inclusief clip, misschien was dat wel de doorbraak dat ik even een kijkje ging nemen bij het concert.

Zijn stem is gewoon uniek, daar kunnen we nou eenmaal niet omheen, maar de bruisende energie die hij erin stopt is gewoon incredible. Ineens vind ik ze weer leuk, heb ik mijn jeugdliefde weer voor de band gevonden en luister ik weer oud en vertrouwd naar de nummers, ook die van vroeger!

Helaas had ik het nogal laat door dat zij aan het optreden waren, anders had ik het hele concert bekeken, midden in de nacht, aangezien het geen Nederlandse tijd was, dit deed mij denken aan het footballseizoen! Vervolgens kwam ik zondagavond weer op YouTube, ik hang daar echt vaak rond en verscheen er weer een blauw balkje boven in met Joss Stone! Again, WAIT WHUT?!

Het beeld laadde, ineens net gelakte blote voeten in beeld met een lange jurk, van wie is dat ook alweer?! Natuurlijk Miss Stone was ook weer van de partij! Zenuwachtig stond zij te wachten totdat ze op mocht in haar maxi dress rent ze graag op blote voeten rondjes op het podium, geweldig!

Op dit moment zijn de gekleurde lokken van de dame gewoon weer blond, geen paarse lokken, bruin of iets anders, donkerblond it is! Je hebt niet alleen een blik op het podium, maar ook achter de schermen, waar zij ook worden bijgewerkt voor hun make-up, voordat ze op moeten, natuurlijk niet alles, maar hier en daar een touch up.Altijd leuk om te zien!

Killer opkomst!

Je hebt verschillende camera’s, waardoor jij de stand van je view kunt bepalen, door middel van de de main stage en een camera die ronddraait, en haar echt volgt, moeilijk uit te leggen, maar main stage is het beste, goed beeld, uitstekende kwaliteit en je zit front row, aangezien je thuis heerlijk je concertje bekijkt met de beste spot in het hele optreden hebt!

Helaas weet ik niet waar je kunt zien wanneer er mensen optreden, behalve de dag waarop zij spelen, dat is wel minder. Maar als je het boven ziet staan, moet je zeker de tijd in de gaten houden, het is de moeite waard om het mee te maken. Het publiek is geweldig en er zijn ontiegelijk veel mensen aanwezig!

Verder kun je ook gewoon op YouTube op zoek gaan naar concerten van jouw band, als je gewoon zin hebt in een huiskamerconcert voor jezelf, open je laptop, zoek een concert op, pak wat te drinken en iets te nommen, volume voluit en je hebt je eigen huiskamerconcert!

Bekijk jij wel eens een concert op YouTube?


24 Comments

 • sarahdiiamonds

  05/06/2012

  Dubstep staat ook meestal op als ik schrijf dan gaat het indd iets sneller terwijl je automatisch van voor naar achter beweegt, die concerten moet ik eens in het oog houden lijkt me wel leuk. Ik ga niet echt veel naar concerten, maar bij concert moet ik altijd aan mijn jeugd denken wanneer mijn moeder de dvd’s van de concerten van anouk en marco borsato boven haalde en ze dan met een toen nog mini sarah stond te dansen en te zingen, ja daar heb ik wel een emotionele band mee. :)

  Reply
 • Lifesplash

  05/06/2012

  Muziek vind ik heerlijk! Stilte is opzich ook wel fijn. Maar concerten vind ik geweldig, het heeft daar een bepaalde sfeer. Allemaal fans in een zaal, kijkend naar hun idool en genieten. Concerten zijn geweldig :)

  Reply
 • beautiesatwork

  05/06/2012

  ik heb nooit concerten bekeken op youtube :)

  Reply
 • ValleyDoll

  05/06/2012

  Leuk ! Ben ook helemaal in de ban van het nieuwe liedje van Maroon 5, love it ! Hoop dat ze binnenkort nog es naar België komen, dan ga ik zeker kijken.

  Reply
 • Amanda

  05/06/2012

  Ik kijk nooit concerten op Youtube. Ben nog nooit bij een concert geweest, dus weet ook niet wat ik mis haha.

  Reply
 • Kayla

  05/06/2012

  Ik heb nog nooit een concert bekeken op Youtube, lijkt me wel erg leuk!

  Reply
 • Marjorie

  05/06/2012

  Leuk artikel! Ik heb een keertje een concert op youtube bekeken en die was van Avril Lavigne. Na ongeveer 20 minuten werd ik er al moe van dus heb ik het afgezet. Er zelf naar toe gaan is natuurlijk vele malen leuker maar het is in ieder geval beter dan niets. :D

  Reply
 • Rachel

  05/06/2012

  Zo leuk! Moet ik ook maar eens gaan kijken, aangezien ik toch een nachtmens ben haha! Ik struin dagelijks op Youtube, zo leuk.

  Reply
 • Ja! Leuk is dat! Meestal hebben we wel bootlegs van onze favoriete bands en die branden we dan op DVD…dat is nog leuker!

  Reply
 • Jolien

  05/06/2012

  Whoaw leuk leuk leuk!!

  Reply
 • Erg leuk, ik wist helemaal niet dat dat kon! :)

  Reply
 • MissEvie.nl

  05/06/2012

  Wat super leuk, ik wist helemaal niet dat dit kon via YouTube! En helemaal geweldig dat je mee mag kijken achter de schermen, vooral het stukje als de make-up wordt bijgewerkt ;-)

  Reply
 • mynameisblonde

  05/06/2012

  Concerten bekijken of beluisteren maakt me altijd stikjaloers op degenen die wel aanwezig zijn. Festivals, concerten, optredens van superbekenden, of minder bekenden of zelfs nieuwe ontdekkingen. Ik vind het fantastisch. Vooral ook voor de uniek sfeer die daar altijd hangt!

  Reply
 • Malou

  05/06/2012

  Wat leuk zeg!

  Reply
 • Arletta

  05/06/2012

  Ik kijk eerlijk gezegd nooit concerten op youtube, ik wist niet eens dat dit mogelijk was!
  liefs.x

  Reply
 • daydreamers

  05/06/2012

  Ik vind concerten echt super leuk, vooral als je er echt bent natuurlijk. Maat concerten kijken via een dvd of op youtube doe ik ook heel vaak. Maar het live volgen in je huiskamer heeft ook wel wat speciaals!
  Liefs,

  Reply
 • Elise

  05/06/2012

  Yep, ik kijk zeker vaak concerten! Ze zijn zo leuk om te zien! En muziek staat bij mij ook altijd op, vaak (Japanse) rock.

  Reply
 • Zina

  05/06/2012

  Laatst had je ook zo’n stream via Rock am Ring. Dit ging dus niet via Youtube. I loved it! :D Dit mag van mijn part wel vaker gebeuren, maar helaas zal dat rondom metalfestivals niet zo supersnel gebeuren. Al kan ik wel enorm genieten als Pinkpop en Lowlands op tv zijn.

  Reply
 • happyannanas

  05/06/2012

  Cool! Ik kijk heel vaak online concerten. Meestal van Beyonce :-D

  Reply
 • Gerrianne

  05/06/2012

  Helemaal leuk! Ik ben nog nooit echt naar een concert geweest, maar concerten op tv of youtube? Die kan ik niet missen! Het is af en toe gewoon heerlijk om die flow van een concert even te voelen achter je laptop. Gewoon hoe jij het beschrijft… Amazing! Ik had het concert van Glennis Grace met oud en nieuw helemaal afgekeken & 2012 was voor mij toen ook een nieuwe start.. Bam, wat was dat een mooie avond met Glenniss en ik had stiekem wel een paar traantjes gelaten. Hihi! Dat is altijd weer leuk met een live of concert dat je op tv of youtube ziet! <3

  Reply
 • Liliane

  05/06/2012

  Haha superleuk! Kan je er toch nog een beetje bij zijn, vooral met die verschillende camera standen. Stiekem doe ik dansjes als ik een concert kijk. Gisteren trouwens het Jubilee concert ter ere van Queen Elizabeth gekeken. Dat was dan wel op tv maar zeker een aanrader en vast terug te zien op Youtube!

  Reply
 • Emma

  06/06/2012

  I like!!! Ik volgde altijd alle festivals via 3fm, ik heb nooit iemand die ik mee kan sleuren, dus dan blijf ik wel een heel weekend aan de buis/radio/website gekluisterd om optredens te horen. Vooral vanaf het moment dat ik er achter kwam dat de video’s van de site van 3 voor 12 heel makkelijk te downloaden zijn, ging het erg snel. Inmiddels zet ik ook ‘even een concertje op’ als ik mijn kamer moet opruimen, dat gaat dan toch een stuk sneller :)

  Reply
 • capsidegirl

  06/06/2012

  wat leuk dit…. ken het verder niet ofzo… Pinkpop heb voor de tv ook voor groot deel gevolgd dus vind dit soort dingen altijd wel leuk

  Reply
  • Beauty Koning

   07/06/2012

   True, heerlijk om naar te kijken! :D Van Pinkpop heb ik ook echt genoten.

   Reply

Geef een reactie