FOTD: Facechart II!

Facecharts, ik maak ze nog steeds! Mijn voornemen loopt ook nog steeds, laten we dat niet vergeten, maar inmiddels weet ik wat meer over hoe je te werk moet gaan. Wat ook niet echt makkelijk is, maar doe het nog steeds met plezier hoor! Vandaag besloot ik weer een look te maken, uit mijn facechart collectie!

Goud gecombineerd met een roestbruine oogschaduw, whut nog nooit gezien! True that dollfaces, in het artikel, wat binnenkort online komt, waar ook jij aan mee kan doen, zal ik het neerzetten. Oké, niemand die kan wachten.. wat jammer nou! De 88 Palette maar dan met de WarmShimmers kreeg ik even cadeau van mijn zus, aangezien zij hem niet meer gebruikte. Zij zei dat ik hem mocht hebben, omdat zij hem niet gebruikte en ook niet van plan was. Daarnaast wist ze dat ik hem ging gebruiken voor mijn blog, dus was dit haar geschenk, how sweet?! Thanks a lot Naab!

De combinatie samen vind ik echt helemaal te gek, het lijkt net alsof de kleuren elkaar versterken, waardoor je echt dat POW-effect krijgt.. I am blown away door de pigmentatie van de palette, maar ook hoe fijn hij eigenlijk is. Nooit verwacht, ook nooit in de stash van mijn zus zien liggen toen ik op een rooftocht was als ik een ingewikkelde look moest maken, maar de kleuren zelf niet in bezit had. Genoeg gepraat, over naar wat ik heb gedaan!

Ik begon zoals altijd weer met de basis, het is nou eenmaal belangrijk! Hiervoor heb ik de Too Faced Shadow Insurance gebruikt en die verdeeld over mijn ooglid + arcadeboog en onder mijn wenkbrauw, laten we ook niet de plek onder het oog vergeten!

Vervolgens heb ik de Mixing Medium van TheBodyNeeds erbij gepakt en de vloeistof gemengd met een oogschaduw van NYX namelijk Yellow Gold. Toen ik hem had gemengd, leek het net op bladgoud! De Mixing Medium in combinatie met de Yellow Gold bracht ik aan in mijn binnenste ooghoek en tot voorbij mijn iris.

Ook deed ik dit onder mijn oog, want daar moest ik ook some gold hebben! Omdat dit vloeibaar is, moest het even de tijd hebben om te drogen, waardoor ik verder kon gaan met swatchen van de look, altijd leuk om te kijken of je nog iets kunt combineren, ondanks dat ik mij aan de facechart moest houden, waar ik helaas geen foto van heb. Ik heb hem wel gemaakt hoor! Net op het randje van droog en nog nat zijn, blendde ik met mijn blending brush de oogschaduw mijn binnenste ooghoek in en naar de buitenkant toe.

In mijn arcadeboog + deels op mijn ooglid bracht ik de roestbruine tint aan, perfecte oogschaduwtint, echt een musthave in je stash. Hij is vrij goed gepigmenteerd, dus licht aanzetten was voldoende, dankzij de blendtrick die ik in elke look toepas, kon ik hem heel smooth naar binnen toe blenden en omhoog toe, richting mijn wenkbrauw, niet te hoog!

De roestbruine kleur neigt nogal naar de rode kant, dus ik besloot hem te neutraliseren met een lichtbruine oogschaduw, de middelste van de middelste rij, wat een zin weer Cynth.. I know. Die bracht ik overigens met een pencil brush aan, ook deed ik dit onder het oog!

Ik blendde nog een keer de gouden oogschaduw met de rest en zorgde ervoor dat mijn arcadeboog aansloot met de tint onder mijn oog. Vervolgens ging ik over naar de winged eyeliner, mijn wimpers die gekruld moesten worden, even tightliningen, een gelliner op mijn waterlijn en natuurlijk een laagje mascara voor de finishing touch!

Stiekem was ik een beetje nerveus, omdat hij wat op Copperdigger kon gaan lijken, maar door de rode ondertoon in de roestbruine oogschaduw, veranderde de look, thank god! Op mijn lippen heb ik een lipliner van Miss Sportygebruikt, like always, en in de kleur Toffee 010.Over de lipliner depte ik met mijn vinger de XXXL Lipgloss van Essence, genaamd BigNightOut!

Een nieuwe favoriet? Dat zeker! Hij is wat aan de zware kant, that’s true, maar de look heeft ook een chic iets. Zou dat komen door de gouden oogschaduw? Maybe. Hij is draagbaar, maar dan met echte nudenude lips en niet nog de lipliner. Misschien was dat beter geweest. Ik vind het zo gaaf om te zien, dat je door middel van facecharts aparte combinaties maakt, die je eigenlijk nooit samen zou voegen. I like it!

Draag jij wel eens een gouden oogschaduw? En hoe combineer jij hem?


53 Comments

 • sarahdiiamonds

  06/06/2012

  Het is inderdaad een onverwachte combinatie, maar het is echt wel mooi zoals je zegt echt een pow effect! En wat lief dat je dat palette van je zus kreeg! :D

  Reply
 • Lifesplash

  06/06/2012

  Wauw een prachtige combinatie! Ik vind hem wel bijzonder. De kleuren versterken elkaar inderdaad en dat pow-effect dat ontstaat is dan geweldig. Een echte bam look is het. :)

  Reply
 • redhotjillypeppers

  06/06/2012

  Wat een mooie combinatie ! De kleuren vloeien echt mooi in elkaar over.

  Reply
 • Elise

  06/06/2012

  Waaaauuuw, hij is echt heeeel mooi! Je ogen knallen er echt uit! Jij bent daar zo goed in: kleuren uitzoeken die elkaar versterken en je ogen hebben dan een POW-effect!

  Reply
 • Steffie

  06/06/2012

  super mooi!

  Reply
 • Arletta

  06/06/2012

  Wauw, ik heb gouden en oranje/bronze pigmenten en daar maak ik altijd zoiets mee als koninginnedag/voetballooki. Maar joues is weereens zóveel mooier!
  liefs,x

  Reply
 • Jorinde

  06/06/2012

  Lief dat je het palet hebt gekregen van je zus. De kleuren zijn prachtig en zijn mooi geblend!

  Reply
 • Monique

  06/06/2012

  Prachtige look weer!
  Ik draag goud met van alles als ik dat zou willen, vooral met groen, of heel standaard bruin.

  Reply
 • bysoelila

  06/06/2012

  Het is heel mooi, echt zo bam in your face-look

  Reply
 • Delphine De Wulf

  06/06/2012

  Whooo Supermooi!

  Reply
 • beautiesatwork

  06/06/2012

  gorgeous :D zeker in combinatie met je groene t-shirt!

  Reply
 • Amanda

  06/06/2012

  Weer een erg mooie look, hij knalt echt! De kleuren doen mij een beetje denken aan mijn Sleek Sunset palette :)

  Reply
 • Louna Beauty

  06/06/2012

  Prachtig.. heel mooi opgemaakt. Het is niet iets wat ik zou dragen, maar ik vind het heerlijk om te zien. :) haha x

  Reply
 • LottedeJ

  06/06/2012

  Gorgeous! Jij bent trouwens echt een blend-genie. Mij lukt ’t nooit zo goed om het echt zó netjes te blenden, en tegelijkertijd toch strak te houden.

  Reply
  • Beauty Koning

   07/06/2012

   Haha, thank you Lot! Ik doe er wel heel lang over, gewoon goed en rustig blenden, alle tijd er voor nemen. :D

   Reply
 • Ayla

  06/06/2012

  Heeeel mooi! Deze look wil ik ook wel eens proberen (groene ogen blijken goed samen te gaan met rood tinten)!

  Maar een gelliner op je waterlijn? Dat is toch niet goed voor je ogen?

  Reply
  • Beauty Koning

   07/06/2012

   Dank je wel! True that girl, succes! Eh, geen idee? Dacht dat het daar voor was :D

   Reply
 • Esmay

  06/06/2012

  Mooie combinatie van goud en koper!

  Reply
 • Esmay

  06/06/2012

  Gaaf! Die combinatie ook van goud en koper!

  Reply
 • Darcy

  06/06/2012

  Super mooi! Zou het zelf alleen niet zo gauw dragen!

  Reply
 • Liliane

  06/06/2012

  Wat lief van je zus!
  En het wordt een beetje saai, maar ik vind deze look ook weer erg gaaf haha!
  Zelf combineer ik goud vaak met brons en bruine kleuren :)
  Bedankt voor je lieve berichtjes op mijn blog trouwens, always makes me smile! :D Als ik op jouw blog kijk krijg ik altijd bergen inspiratie en heb ik zin om naar de kwasten te grijpen! ^_^

  Reply
  • Beauty Koning

   07/06/2012

   Ah, how sweet girl! Thank you, haha. :D Same here, maar ik vind je blog gewoon a-mazing. :)

   Reply
 • Diana (@DianaAPBL)

  06/06/2012

  Ugh, je bent zooo mooi en je hebt geweldige looks. Ik wou dat ik dat ook allemaal kon :)

  Reply
 • Nicole

  06/06/2012

  Ik zeg: prachtig! Hele mooie combinatie.

  Reply
 • Jolien

  06/06/2012

  Whoaw, wat een opvallende look!
  Leuk gedaan en mooie combinaties, Cythia!

  Ik ga je trouwens zeker en vast volgen.

  Liefs,
  Jolien

  Reply
 • dppz

  06/06/2012

  Meid wat heb jij toch een talent! Stiekem ben ik jaloers op je :). Wat heb je weer een prachtige prachtige prachtige look gemaakt.

  Reply
 • Hanna

  06/06/2012

  wat een prachtige, catchy look! echt super! liefs.

  Reply
 • Irma

  06/06/2012

  wat lief dat je dat palette van je zus hebt gekregen!
  en de look ziet er prettyprettypretty uit (:

  Reply
 • Kayla

  06/06/2012

  Wat een prachtige combinatie!

  Reply
 • Ziet er prachtig uit!

  Reply
 • Emma

  06/06/2012

  I’m a lion in the morning sun, tadadadada, daar doet het me echt aan denken. Ik stamel een stel klinkers en medeklinkers in mijn hoofd, omdat ik blown away ben door deze geweldige look. Echt prachtig, alle woorden die ik er neer kan zetten doen deze look geen eer aan, oh my!

  Reply
 • Anne vdh

  06/06/2012

  Niice, mooie look! Ik vind het mooi dat hij niet zo is uitgeblend naar boven, je hebt best wel een cut crease gehouden, leuk :D
  Goud vind ik echt een geweldige kleur, heb het toevallig vandaag op mijn gehele ooglid. Vaak draag ik goud onder mijn oog, en dan hoe shimmeriger hoe beter!

  Reply
 • beautybootable

  06/06/2012

  Verbazingwekkend hoe jij die kleuren zo fel krijgt. Echt wauw!

  Reply
  • Beauty Koning

   07/06/2012

   Goed aanblijven zetten, net zolang totdat je tevreden bent met de kleur. :D

   Reply
 • Bianca

  06/06/2012

  Wauw wat een supermooie look! Echt een mooie combinatie!

  Reply
 • allbeautyforyou

  06/06/2012

  wauw ziet erg weer prachtig uit! (: zoals everr ^^

  Reply
 • Marjorie

  06/06/2012

  Wauw! Weer zo prachtig gedaan.

  Reply
 • deijsprinses

  06/06/2012

  Zoals we gewoon zijn, ronduit prachtig. Jij staat toch met alles, of je hebt gevonden hoe je met alles moet staan ;)

  Reply
 • Elvie

  07/06/2012

  Wowww supermooie look meid !

  Reply
 • MIRTE

  07/06/2012

  Super mooie look!

  Reply
 • Tessa

  07/06/2012

  Heavy! Maar wat doe je dat mooi!

  Reply
 • happyannanas

  07/06/2012

  Mooi!! Echt supermooi.. En ja, je prachtige blauwe kijkers knallen zo weer uit de foto. #stilljealous.. :D

  Reply
 • Josephine

  08/06/2012

  WAUW, deze is echt awesome! Je ogen komen hier heel mooi uit en de ooglook knalt van mijn beeldscherm af :D

  Reply
 • Whit

  08/06/2012

  Super mooi! Ik ben zoals steeds jaloers op je skills!
  :o
  Zo’n mooie, leuke & zomerse kleuren ook!

  Reply
 • missjustpretty

  08/06/2012

  Wat een mooie look! Bij mij worden de kleuren altijd veel minder fel.

  Reply
 • Savannah

  08/06/2012

  Wauw wat een mooie look heb je gemaakt, echt super!

  Liefs

  Reply
 • Shirley

  10/06/2012

  Your eyes are on fiiiiiireeee. The Hunger Games vibe kreeg ik erbij. xD

  Reply

Geef een reactie