Whut tu du? Oh, zonde! USE IT!

Tijdens het opmaken gebruik je snel al de rug van je hand als swatchspot right? Althans, ik gebruik de rug van mijn hand steeds vaker, voorheen was dat nog heel hygiënisch een spiegeltje, wat even later kapot viel, in stukken brak en vervolgens moest weggooien. Maar waarom niet je handen gebruiken? Het is niet zo dat je ze kunt vergeten en het ligt zo voor de hand.. haha, woordengrapje!

NYX Professional Makeup Pigments

Oogschaduws, oogpotloden, gelliners, blushes don’t ask en dan vooral foundations heb ik al heel wat keren op mijn rug getest, van mijn hand of course. Mensen zullen vast raar opkijken als ik ineens mijn shirt omhoog trek en een foundation ga testen. Nee, daar hebben wij handen voor! Maar voornamelijk tijdens het opmaken gebruik ik de achterkant om te testen en te mengen.

Beetje foundation met een normale kleur, wit erbij en natuurlijk een druppeltje van de goddelijke fixeerspray, mengen lalala, kliederboel en bouncen maar! Thank you Beautyblender, mijn foundation zit er weer als gegoten op! Maar wat moet ik nu met de restanten op mijn hand? Een klein beetje maar… Net teveel voor op mijn gezicht, maar ook weer teveel om weg te gooien? Wat doe jij?

Patty Brard

Vaak neem ik mijn hals nog een keer mee, vind het toch zonde om het weg te gooien. Mijn gezicht laat ik verder met rust, anders gaat de boel weer creasen door de hoeveelheid foundation, wat ook weer niet goed is, dus dan heb ik al helemaal geen andere keuze. De laatste tijd veeg ik toch mijn handen af aan het welbekende babydoekje, zodat alle overtollige foundation gone with tha wind is.

Heb ik mijzelf er overheen gezet, dat het niet erg is om soms wat weg te gooien? Mijn lipgloss stash mocht ik ook weer gaan opruimen, alles over de datum, waarom?! WAAAROM?! Meh. Dat komt omdat ik er gewoon teveel heb, mij vasthoud aan een bepaald product, waardoor er tientallen vergeten worden en uiteindelijk zo de prullenbak in ga. Daarom ga ik vanaf nu af aan, alles gebruiken wat ik maar kan gebruiken, foute zin Cynth, ssshtt… I know.

NYX Professional Makeup Liquid Suede Metallic Matte

Producten koop je nou eenmaal om te gebruiken, want overal zit een houdbaarheidsdatum aan, aan alles wat wij hebben, het gaat kapot, of wordt weggegooid, maar gelukkig kunnen we vele producten zo weer vervangen door middel van andere producten. Het is belangrijk om het gewoon te gaan gebruiken, misschien moest dat mijn voornemen worden.. in ieder geval. Gebruiken die producten!

Gebruik jij al je producten in je stash? Of ben je net zoals mij iemand die het zonde vind om ze te gebruiken?


27 Comments

 • redhotjillypeppers

  08/06/2012

  Ik gebruik lang niet alles in mijn stash hoor. Soms vergeet ik gewoon dat ik het heb :)

  Reply
  • Oriental Styling

   08/06/2012

   Same here, en dan zie ik het weer gebruik ik het een week en dan wordt het weer vergeten.

   Reply
 • Lifesplash

  08/06/2012

  Haha, ik zie het al voor mij… in de winkel trekt iedereen z’n shirt omhoog om te testen! Ik gebruik trouwens ook niet alles, moet ik eigenlijk misschien wel doen, nogal zonde ja.. shame on me.

  Reply
 • Paola

  08/06/2012

  Mijn stash is te groot om alles te gebruiken! Eigenlijk zou ik minder moeten kopen, maar het is een soort verslaving!

  Reply
 • Amanda

  08/06/2012

  Ik gebruik niet al mijn producten in mijn stash. De meeste wel, maar niet alle oogschaduw. Ik heb er gewoon zoveel! Ik maak wel eens iets op, maar niet zo vaak. Probeer me nu vooral te focussen op mn body stash zoals bodylotion, douchegels, zepen etc.

  Reply
 • beautiesatwork

  08/06/2012

  ik denk dat weinig mensen alles gebruiken, tenzij je echt een mini-stash hebt van 10 producten ofzo :) en al die lipgloss weggooien :o mijn hart breekt als ik het lees! stuur ze dan maar naar mij in plaats van naar de vuilbak xD

  Reply
 • dppz

  08/06/2012

  Ik gebruik ook zeker niet alles in mijn stash! ik heb laatst weer een zooi uitgezocht en weggegooid of in een tasje voor vriendinnetjes gedaan. Verder doe ik de dingen die nog goed zijn in een speciale doos en hieruit maak ik dan weer vaak mensen op. Best erg eigenlijk he? hihi

  Reply
 • mynameisblonde

  08/06/2012

  Vroeger had ik ook een hele lading producten die ik niet gebruikte. Vorige zomer heb ik mijn stash grondig opgeruimd. Ik heb om te beginnen van alles nog een stuk (geen vijf zwarte mascara’s in reserve bijvoorbeeld). Verder heb ik een tiental lipsticks, een tiental lipglosses, enkele grote paletten oogschaduw, een tiental oogschaduwpotloden, blauwe, bruine, zwarte en paarse mascara (en eyeliner en oogpotlood of course) en dan nog een beetje fond de teints, poeders, concealers en BB-crèmes.
  In het begin vond ik dat ik het vreselijk, dacht ik altijd dingen nodig te hebben die ik had weggeooid, maar eerlijk, ik heb er nog niets van gemist. :-)
  Dus opruimen is nog zo erg niet! ;-)

  Reply
 • femketje

  08/06/2012

  ik probeer wel echt alles meerdere keren te gebruiken maar kan echt niet alles elke dag, elke week of elke maand gebruiken XD daar heb ik gewoon teveel voor.. sommige producten, vooral van LE’s daar ben ik wel zuiniger op :)

  Reply
 • jlovesbeauty

  08/06/2012

  Ik probeer zoveel mogelijk van mijn producten te gebruiken. Maar dat is jammergenoeg bijna onmogelijk omdat ik er teveel heb. Wel koop ik de laatste tijd enkel make-up waarvan ik weet dat ik hem ga gebruiken.

  Reply
 • MissEvie.nl

  08/06/2012

  Leuk om te lezen! Ik meng ook mijn foundation met mijn spf creme en soms wat strobe cream op de rug van mijn hand, zo handig! de restjes doe ik ook in mijn hals en soms nog wat extra onder mij ogen zodat ik niet nog extra concealer hoef te gebruiken (oke soms wel hihi) en soms nog een beetje op mijn wangen omdat die snel rood kleuren. Als ik dan nog over heb haal ik het toch echt weg met een tissue. Ik gebruik ook niet alles in mijn stash. Gelukkig is deze niet super groot dus ik hoef ook niets over het hoofd te zien maar echt alles gebruiken lukt gewoon niet altijd ;-)

  Reply
 • Esmay

  08/06/2012

  Ik meng ook heel wat dingen op mijn hand, foundation met dagcreme, concealer met highlighter en ga zo maar door!
  En ik vind het ook zonde om dingen te laten liggen in mijn stash, daarom gebruik ik ALLES. Niet tegelijk offcourse ( hellllo, I’m misses Pancake ! ) . :)

  Reply
 • deijsprinses

  08/06/2012

  Ik vergeet vaak wat ik allemaal zitten heb ;)

  Reply
 • Leuk artikel!
  Eigenlijk gebruik ik meestal een paar vast producten uit mijn stash, maar soms pak ik ook opeens producten die ik alweer een beetje vergeten was :)

  Reply
 • beautybootable

  08/06/2012

  Leuke make-upjes heb jij!
  Ik heb een super mooi lichtgrijze-metallic kleur van Dior. En dat is echt zonde dat ik deze gebruik.. maar hij is zo mooi… ooh.

  Reply
 • Sarah

  08/06/2012

  Ik gebruik ook niet alles, soms vergeet ik gewoon dat ik het heb, en dat is wel zonde want zo is er al veel in mijn vuilbak gekieperd! maarja voor alles wat we weggooien kopen we weer iets nieuw en na een klein maandje ligt dat ook weer te rotte in onze stash haha! :D

  Reply
 • Arletta

  08/06/2012

  Ik gebruik op dit moment alles, maar dat komt omdat ik laatst alles weg heb gegooid, ik heb dus nog maar heel weinig over!
  liefs.x

  Reply
 • Anne

  08/06/2012

  Ik gebruik ook alles, ik heb niet zon grote stash, maar wel voldoende om me er mee te redden. Vind het zonde om het niet te gebruiken.
  Eerst had ik wel producten die ik amper gebruikte, ondertussen weggegooid, maar dat vind ik super zonde.

  Reply
 • Jorinde

  08/06/2012

  Nee, ik gebruik niet alles uit mijn stash.

  Reply
 • LottedeJ

  08/06/2012

  Ik swatch altijd aan de binnenkant van mijn arm, haha! En ja, producten weg moeten gooien is inderdaad zó zonde! Je herinnert me eraan dat ik ook maar weer eens m’n lipgloss uit moet zoeken… *zucht*

  Reply
 • Gerrianne

  08/06/2012

  Producten weg moeten gooien? Ik moet er binnenkort aan geloven met de mascara’s… Wat een ramp vindt ik dat, maar het moet… Sommige zijn gewoon niet goed meer, maar het staat zo leuk – al die verschillende mascara’s bij elkaar. Okay…… Whaaaa! Ik vindt het vaak ook gewoon zonde om een product te gebruiken.. Weet je die nagel steentjes nog? Ik heb ze nog steeds niet gebruikt! Oh my, wat erg! Alleen ze zijn zo schattig.. Hmwauah! Not good.. Ik wordt vrolijk van dit artikel & zit nu meteen te bedenken wat ik eerst op zou moeten gaan maken de komende tijd. xD

  Reply
 • Ja haha herkenbaar.. ik probeer alles in mijn stash te gebruiken, en elke 3 maanden wissel ik mijn ‘dagelijkse’ make-up ook om en kijk ik of alles nog goed/houdbaar is etc.

  In het verleden met LE producten van MAC bijvoorbeeld durfde ik ze amper te gebruiken, wat als het opgaat, dan kan ik het nooit meer kopen! Maar toen bekend werd dat MAC niet meer proefdiervrij was heb ik zo ongeveer alles in 1 keer weggegooid, bye LE fafi, Heatherette en andere kleuren die te mooi waren om te gebruiken :’)

  Reply
 • Manon

  08/06/2012

  Ik probeer ook alles te gebruiken maar meestal grijp je toch terug naar je standaard make-up. Haha, zou grappig zijn als iedereen op z’n buik foundation ging testen. Meestal als ik uit ’t Kruidvat kom, loop ik echt met allemaal swatches op mijn arm en mensen kijken mij dan ook raar aan.

  Reply
 • Elvie

  08/06/2012

  Ik probeer alles te gebruiken, maar het lukt niet… daarom heb ik besloten om niet alles wat ik mooi vind te kopen maar het is echt moeilijk :(

  Reply
 • Sheela

  09/06/2012

  Leuk artikel.
  Ik gebruik de helft niet maar ik kan het gewoon niet weggooien. Ik ga wel proberen om alles te gebruiken maar ik weet toch dat er een aantal zijn die ik gewon nooit pak. x

  Reply
 • Shirley

  10/06/2012

  Ik moet ook meer producten gaan gebruiken en geen nieuwe kopen totdat de ene op is. …. Eigenlijk…

  Reply
 • Sinnerbeauty

  10/06/2012

  Al mijn producten in mijn stash gebruiken is onmogelijk :)))
  Maar ik vind het wel oh zo leuk als je lang niet naar een bepaalde schuif hebt gekeken, dat je daar opeens allemaal dingen tegenkomt die je nog had, dat je je niet meer kon herinneren ! Even leuk als shoppen !

  Reply

Geef een reactie