Badskinsdays.. TERRIBLE!

Badskindays. In één woord: AFSCHUWELIJK! Een groot irritatiepunt is het zeker, wanneer mijn huid weer eens van slag is, kortom gewoon even de weg kwijt, van het padje, van de kaart? Eh? Je weet wat ik bedoel toch? Het grote rampenfestijn kan dan beginnen hoor, berg je dan maar, want zolang mijn huid niet meewerkt, am I mad .. MAD LIKE HELL!

Skincare, het is nou eenmaal belangrijk. Je moet je huid goed verzorgen, niet alleen met een crème waarmee je ook je voeten insmeert, maar een eigen dag + nachtcrème, of gewoon een goed smeersel wat jouw huid precies goed voedt, niet teveel of te weinig. Gebruik je geen gezichtscrème die bij jouw huidtype past, krijg je droge velletjes, schrale plekken of juist weer een overdosis aan vetten die jij juist niet moet hebben, hierdoor ontstaan weer puisten of andere ellendige ontstekingen + mee-eters, dit zijn geen mee-eters aan een ontbijttafel.

Reinigen is ook een must! Er gaat geen dag voorbij dat ik mijn reiniging vergeet, misschien doe ik het niet altijd met olie en lotion, maar mijn make-up gaat er elke dag, écht elke dag van af, nog nooit heb ik met make-up geslapen, nevuuuur. Misschien in mijn jongere jaren en dan heb ik het over mijn dertienjarige tijden, maar al snel had ik door dat je moet reinigen voor een goede huidconditie.

Maar dit heeft natuurlijk niet helemaal met het onderwerp van vandaag te maken, aangezien het over etterige etterkoppen gaan die uitpuilen zoals ogen uit je oogkassen van de prijs van die gave Loubie heels. Wat moet je in godsnaam doen als het zo ver is?! Je kan weinig doen, blijf ervan af! Ga niet pulken, plukken, knijpen of zelfs krabben, erger wil je het niet maken.

Mijn huid is extreem droog, het schuurpapier kijkt er soms jaloers naar en soms schaaf ik mijn bureau even bij met mijn hand als ik enkele splinters zie uitsteken. Een terrible tijd ga ik meestal rond de winter, zomer, lente en herfst tegemoet, altijd dus. Whut tu du.. Ontspannen!

Waarom ontspannen? Zodra ik een slechte huidconditie heb, is het een teken dat ik mijn rust moet gaan pakken, nachten doorhalen is ook niet voor mijn huid geschikt, tijdens je slaap herstel je huid zich namelijk, important! Vervolgens ga ik overvoeden, hoe meer, hoe beter! Niet van buiten, maar van binnen. Mijn fruitlimiet gaat nog een stand hoger, ik drink meer homemade smoothies en zorg ervoor dat ik zoveel mogelijk vitamines naar binnen krijg, nu even wachten totdat mijn lichaam het heeft opgenomen, ready to go.. joke.

Slaap + fruit en groente helpt al heel veel bij je huidconditie, maar een masker is ook nooit mis. Vandaar dat ik die ook altijd even meeneem, geen masker voor de vette huid, die ook ik soms gebruik, maar eentje die ook voedt, nadat ik hem volledig heb laten inwerken + eraf gewassen, zorg ik ervoor dat ik mijn huid weer voedt, aangezien mijn huid droog is en in terrible tijden juist last heb van schrale plekken in mijn gezicht.

Na een week mijn gezichtsverzorging te hebben opgekrikt, bouw ik het langzaam weer af. Mijn slaapritme schaaf ik weer wat bij, meestal neem ik dit niet zo serieus, maar soms moet ook ik eraan geloven, minder smeren, maar nog wel steeds twee keer per dag. Badskindays zijn toch wel haatdragend als je er last van hebt, maar gelukkig kunnen we het ook deels weer verhelpen, smiley face!

Heb jij wel eens last van een badskinday?


45 Comments

 • Liliane

  12/06/2012

  Ja vandaag dus ik ga maar gauw slapen ;)

  Reply
 • redhotjillypeppers

  12/06/2012

  Ik denk dat iedereen daar wel eens last van heeft. Stress, vermoeidheid en slecht eten zitten er bij mij meestal wel voor iets tussen.

  Reply
 • Lifesplash

  12/06/2012

  Oké, nu word het me heeeeel duidelijk. Vandaag ga ik ECHT vroeg naar bed! haha. Op zich heb ik niet zo’n last van een slechte huid, maar ik slaap wel slecht lol

  Reply
 • ValleyDoll

  12/06/2012

  Mijn huid ziet er vreselijk uit als ik eens een periode minder goed slaap of ik ben gestresseerd ( zoals nu eigenlijk :d ).

  Reply
 • Elise

  12/06/2012

  Pff, mijn huid wordt de laatste tijd ook veel slechter. Stress (lang leve de proefwerkweek!). Maar daarna, als ik vakantie heb, zal mijn huidje wel weer mooi worden.

  Reply
 • Louna Beauty

  12/06/2012

  Ja, heb er ook last van af en toe… ik slik in de avond altijd biergist tabletten. Ik merk altijd dat dit goed helpt :)

  Reply
  • Beauty Koning

   12/06/2012

   Biergist tabletten? Say whut? Nu ben ik geïnteresseerd Milou!

   Reply
   • Louna Beauty

    12/06/2012

    Oohhww,, schattie.. weet je dat niet? :)

    Dit zijn onschuldige tabletjes die ik altijd slik. Zijn bloedzuiverend en daarom goed voor de huid. Haalt alle vieze afvalstoffen eruit, waardoor je dus minder last krijgt. Ze zeggen dat de tabletjes eetlust bevorderen, (ik heb er noooooit iets van gemerkt en tot voor kort wist ik het niet eens) .

    Ik neem ze altijd ’s avonds in en merk altijd wel dat mijn huid verbeterd. Waarom slik ik niet elke dag die dingen? ben bang dat dan minder goed werkt .:) Slik ze trouwens van Kruidvat merk ;-)

    Reply
 • Amanda

  12/06/2012

  Ik heb er idd ook wel eens last van, komt vooral door veel stress. Hoop dat het snel overgaat hihi.

  Reply
 • Charlotte

  12/06/2012

  Ik heb op dit moment badskindays… Normaal heb ik een beetje vettige / gemengde huid, maar de lucht in het ziekenhuis was zo droog (en op de OK ook nog eens vreselijk koud!) dat ik nu serieus losse velletjes en een vrij ruwe huid heb! En ik wil zo ontzettend graag even mijn gezicht scrubben, maar mijn neusverband mag niet nat worden, dus zou ik die hele scrub niet van mijn gezicht kunnen spoelen… Ik kan pas de 21e weer compleet verzorgen, tot nu is het aanklooien met zachte doekjes en crème…

  Reply
  • Beauty Koning

   12/06/2012

   Ah, vervelend zeg. Misschien kan je het afnemen met sponsjes? Of een doek? Wij moesten ook op school maskers eraf halen met van die sponsen, werken superfijn trouwens. Hopelijk geneest alles snel en mag je binnenkort gewoon lekker je gezicht scrubben!

   Reply
 • N.

  12/06/2012

  Wat schrijf jij toch leuk!

  Reply
 • beautiesatwork

  12/06/2012

  ik heb momenteel een gebergte op m’n voorhoofd xD

  Reply
  • Beauty Koning

   12/06/2012

   Haha, het is heel erg dat je het hebt, maar hoe je het noemt! Ge-wel-dig!

   Reply
 • Samantha

  12/06/2012

  Nu je het over een badskinday hebt, ik heb er vandaag één! En gisteren eigenlijk ook al… Ik reinig gewoon goed, dus ik denk dat het stress is!

  Reply
 • liselotte

  12/06/2012

  echt verschrikkelijk is dat, ik heb een hele vete huid! heb er al zo veel aan gedaan… denk dat het ook stress ofzo is..

  Reply
  • Beauty Koning

   12/06/2012

   Vervelend Liselotte! Misschien je voeding? Of je reiniging? Stress kan het inderdaad zijn, maar misschien is het wel gewoon je huidtype? Of heb je ook last van onzuiverheden? Neem je verzorging nog eens door, misschien merk je daar nog iets aan op? En is je huid wel echt vet? Want je hebt ook nog een huidtype die heel vet oogt, maar eigenlijk heel droog is.. ingewikkeld like hell!

   Reply
 • Hanna

  12/06/2012

  haha je schrijft echt geweldig, ik typ dit dus echt met een big smile! tot voorkort was mijn huid een beetje mijn trots, want ik had echt nooit puistjes of wat dan ook. jammergenoeg zit er nu een bij mn bovenlip, gelukkig is hij al weg aan het gaan want het is nou niet echt de meest charmante plek. lang leve de concealer! (:
  liefs!

  Reply
  • Beauty Koning

   12/06/2012

   Ah, thank you Hanna! :D Haha, nu moet ik ook lachen. :’) Terrible, gelukkig gaat hij weg, puisten zijn stupid!

   Reply
 • happyannanas

  12/06/2012

  Ik heb altijd een badskinday :-D
  Ik heb ook een hele droge huid en merk dat mijn huis er echt slechter van wordt als ik mijn make-up niet afhaal voordat ik ga slapen. Dat moet ik dus elke dag gaan doen, ookal heb ik er niet altijd zin in :-D

  Reply
 • Nicole

  12/06/2012

  Ik ga vrijdag trouwen.. Wat denk je zelf? Hahaha, stress!

  Reply
 • Marjorie

  12/06/2012

  Ik heb nooit last van een badskin dat maar wel van een badskin week! Deze week is er zo eentje. Ik heb ineens heel veel puistjes en onzuiverheden. Vreselijk vind ik dat!

  Reply
  • Marjorie

   12/06/2012

   badskin day*

   Reply
  • Beauty Koning

   12/06/2012

   Herkenbaar hoor Marjorie! Vervelend dat je er nu last van hebt, misschien ook door het weer? Ineens warm en dan weer bad weather.. :/

   Reply
 • beautybootable

  12/06/2012

  Superhatelijk! Maar ik heb er soms ook last van. Zeker op mijn sollicitatie. Het regende dus mijn haar stond alle kanten op en ik had een kajoekel van een pukkel op mijn kin… Oh yay.

  Reply
 • jlovesbeauty

  12/06/2012

  Haha leuk geschreven! Wanneer ik gestrest of moe ben heb ik heel snel een badskin day, inclusief rode huid en heel veel puistjes..

  Reply
  • Beauty Koning

   12/06/2012

   Thank you girl! Vervelend, vooral de hoeveelheid puistjes, roodheden kan je nog werken. :)

   Reply
 • joyce

  12/06/2012

  voor mij is een eerder een bad skin life, echt áltijd heb ik last van dingen waar je geen last van wilt hebben =(

  Reply
  • Beauty Koning

   12/06/2012

   Ah, dat is helemaal terrible! Misschien ligt het aan je verzorging?

   Reply
 • Irma

  12/06/2012

  Ik snap je! Ik heb over het algemeen best een goede huid, maar altijd twee dagen voordat ik ongesteld wordt krijg ik een pukkelattack!
  Zooo annoying, maar ik weet dan dus wel altijd precies wanneer ik ongesteld wordt (;

  Reply
 • Arletta

  12/06/2012

  Ik heb hier vaak last van rond de tijd van mijn maandelijkse feestje, en als ik slecht eet!
  liefs.x

  Reply
 • mynameisblonde

  12/06/2012

  Badskindays zijn vreselijk! Ik heb er niet zo vaak last van, maar als ik ze heb, zou ik het liefst van al een zak over mijn hoofd trekken en zeker niet onder de mensen komen! :-)

  Reply
 • Lesjolieschoses

  12/06/2012

  Inderdaad, stress en ik sta vol onzuiverheden. Argh wat haar ik het, maar achja jezelf goed verzorgen en dan gaat het normaal gezien van zelf wel weer weg…

  Liefs,
  J.

  Reply
 • Esmay

  12/06/2012

  Ik heb nu een bad skin day. Bah, vieze pukkel op m’n kin :((((((

  Reply
 • Juudith/Watevahdude

  12/06/2012

  jaaa ik heb er ook last van.. m’n voorhoofd is net een grindtegel.. Zo niet tof.. Ik heb al verschillende dingen geprobeerd, maar t helpt allemaal nog niet echt.. Denk ook wel dat het door de stress komt.. maar achh.. gaat vanzelf weer over, en een pony doet wonderen.. ghehe of bij mij dann

  Reply
  • Beauty Koning

   12/06/2012

   Het kan trouwens ook door je pony komen, omdat hij er de hele dag voor hangt, waardoor je huid nauwelijks zuurstof krijgt. Of omdat de vetten van je haar op je voorhoofd komen.

   Reply
 • Anne vdh

  13/06/2012

  Pfoe ja heb het ook wel eens ja, vooral die je het dan langs mn neus, velletjes:( geen enkele foundation wil er dan mooi op grr!

  Reply
 • Jiildou

  13/06/2012

  Ik heb in de winter allemaal velletjes bij mijn neus die maar niet willen verdwijnen. Ze zijn heel erg hardnekkig en ik erger me dood. Ik kan de foundation wel aan de kant gooien want dat gaat niet werken zo :P

  Reply

Geef een reactie