HOW TO: EOTD fotograferen.

Foto’s maken is ingewikkeld, maar zolang je er de tijd voor neemt, moet het al aardig lukken. Daarnaast heb je uitstekend daglicht nodig, waardoor je camera makkelijk scherpt stelt, althans die van mij werkt het beste in het felle licht. In het vorige artikel legde ik uit hoe je het beste fullface foto’s kon maken, een klein stukje over het oog, maar vandaag ga ik daar meer op in!

Naast een goede foto van je gezicht, wil je natuurlijk ook close-uppen, een foto die scherp genoeg is om te zien waar de lijnen in jouw make-up looks zitten. Een Eye Of The Day maken is moeilijker dan je denkt. Ga je hem van onder nemen? Van bovenaf? Schuin? Welk oog neem je? En hoe kun je  nou het beste de foto nemen? Ook met een spiegel? Of juist zonder?

Dat zijn allemaal jouw keuzes, maar vandaag vertel ik hoe ik mijn EOTD foto’s maak en hopelijk heb je er wat aan! Ik zeg niet dat je het zo moet doen, maar misschien helpt het jou bij het maken van jouw foto’s.

Om te beginnen met de look, zorg ervoor dat je wel ongeveer weet wat je wilt maken, het idee moet in je hoofd zitten, hierdoor weet je wat je wilt en begin je niet in de rondte te smeren, wat nogal verwarrend kan zijn. Begin met een oogschaduwbasis die ervoor zorgt dat de tinten nog feller overkomen, zowel als een transparante primer als een witte basis, hiervoor kan je de Jumbo Pencil van NXY gebruikt.

In je make-up look waar je voor oogschaduw gaat, is de pigmentatie natuurlijk het belangrijkste. Zorg ervoor dat je de oogschaduwtint ziet zitten, zet hem net zolang aan, totdat jij tevreden bent, opbouwen in lagen is niet verkeerd! Neem hier de tijd voor, dat geldt ook voor het blenden. Sommige oogschaduws blend je weg als boter, maar je hebt ook hardnekkige varianten waarmee je meer dan dertig minuten mee kan blenden. Overdreven? Ik denk dat ik per look wel minimaal tien minuten aan het smooth blenden ben, in zijn geheel dan.

Waar je bij oogschaduw moet oppassen, zodra je weet dat je voor de camera verschijnt, houd de shimmers wat rustiger. Een felle highlighter onder je brows is natuurlijk prachtig om te zien, maar het pakt niet altijd zo mooi uit met en/of zonder flits. Hierdoor kunnen tinten wegvallen of je weerkaatst een heel gek effect, waardoor je ogen nogal eng over kunnen komen, maar ook één groter kan lijken dan de ander. Pas op met highlighters onder je wenkbrauwen.

Weet je zeker dat je oogschaduw goed zit? Ga dan over naar de eyeliner die je eventueel wilt toevoegen, krul bijvoorbeeld je wimpers als je dat doet, tightlining kan ook nog tussendoor, breng een gelliner of een oogpotlood aan en dan pas je mascara.

Nu je oogmake-up erop zit, is het tijd om te fotograferen. Welk oog ga je fotograferen? Ik ben rechtshandig, waardoor ik sneller de rechterkant fotografeer dan links. En nu denk je dat links dus mijn “mislukte” kant is, maar dat is het dus niet. Links gaat er heel gemakkelijk op, maar met rechts heb ik altijd ruzie!

Zoals altijd pak ik mijn spiegel erbij, uit een palette, en hiermee zorg ik ervoor dat mijn oog in beeld is. Voorheen fotografeerde ik van voor, maar hierdoor valt de zijkant weg, tegenwoordig fotografeer ik nog steeds van de voorkant, maar deels naar rechts toe, zodat mijn hele oog erop staat. Daarnaast schiet ik meer dan tien foto’s van mijn oog waar ik naar voren kijk en dan kantel ik de camera en maak ik een paar shots van onderen.

Het is belangrijk om in te stellen dat je camera van dichtbij scherp stelt, zelf is dat bij mij de macro stand. Verder heb je goed daglicht nodig en een stille hand, steun desnoods op je been, als je die even over elkaar doet, waardoor je hoger zit of gebruik een tafel. Even niet knipperen en maak de foto!

Mijn musthaves bij het fotograferen van mijn oog is de basis, een goede oogschaduwbasis, maakt niet uit van welk merk, waar jij graag mee werkt, de felheid van mijn oogschaduw, no messy endings gewoon een smooth oog om te zien en goed daglicht. En laten we de strakke eyeliner niet vergeten, ik irriteer mij mateloos als hij niet klopt of gebocheld is. Good luck met fotograferen van ya prettay eyez!

Heb jij nog enkele secrets als jij je oog fotografeert?


51 Comments

 • Samantha

  17/06/2012

  Echt een geweldige uitleg! Ik maakte voorheen foto’s met mijn compact camera, maar die werkte gewoon niet zo goed. Sindsdien heb ik geen looks meer gemaakt. Nu ik een tijdje mijn spiegelreflex heb, wil ik dat wel weer gaan doen! :D

  Reply
 • Liliane

  17/06/2012

  Girl, you can read my mind! Ik zat gisteren nog te denken dat ik me weer even wilde verdiepen in het fotograferen van eyelooks. Ik vond het binnenkort wel weer tijd voor een nieuwe look op mijn blog.
  Thanks voor de tips!

  Reply
 • redhotjillypeppers

  17/06/2012

  Ik vind het juist laten overkomen van de kleuren erg moeilijk. Met flits vallen ze vaak weg en zonder lijken ze weer donker. Altijd een gedoe :)

  Reply
  • Beauty Koning

   17/06/2012

   True, ze vallen soms helemaal weg, wat juist weer niet zo is, misschien in het daglicht fotograferen? Of in het daglicht opmaken? Zodat je kunt zien of je hem te zwaar aanzet?

   Reply
 • Jorinde

  17/06/2012

  Goede tips!

  Reply
 • Tarlan Z.

  17/06/2012

  Goeie tips! Je hebt ook altijd hele mooie ooglooks! Xoxo

  Reply
 • Laralaurentia

  17/06/2012

  Erg leuk om te zien hoe jij het fotograferen van een oogschaduw ervaart.

  Reply
 • joycelysanne

  17/06/2012

  Oeh, goede tips! Het is toch wel een beetje mijn doel om ooit net zulke goede EOTD’s te maken als jij ;)

  Reply
 • beautiesatwork

  17/06/2012

  mooie looks :)

  Reply
 • Amanda

  17/06/2012

  Ik gebruik inderdaad ook een spiegel om mijn oog te fotograferen. Zo weet ik precies of hij er helemaal op staat haha

  Reply
 • Esmay

  17/06/2012

  Een goede camera is inderdaad ook aan te raden!
  Zelf vind ik EOTD’s fotograferen echt een stuk lastiger, met een digitaal ding kan het prima, maar met mijn lompe spiegelreflex, POEH. Da’s een hele opgave :P

  Reply
 • mysupersweetlife

  17/06/2012

  Wat een handig artikel!
  Liefs

  Reply
 • Irma

  17/06/2012

  Lijkt me best wel lastig, dat fotograferen!
  Maar ik heb geen blog en maak geen foto’s van mijn looks (:

  Reply
  • Beauty Koning

   17/06/2012

   Oh true, is het ook! Ook niet soms als je een incredible look hebt gecreëerd? :O

   Reply
 • Joyce

  17/06/2012

  Handig! Ik ga altijd maar gewoon een beetje staan, in het goede licht en hoop dat de foto’s er dan mooi uitkomen, haha. Ik blijf altijd maar gewoon klikken en dan zitten er meestal wel een paar goede tussen. Dit zijn wel fijne tips! :)

  Reply
 • Dionne

  17/06/2012

  Handige tips! :)

  Reply
 • snakesinthebasket

  17/06/2012

  handige tips! heb er zelf nog altijd moeite mee :P

  Reply
 • jlovesbeauty

  17/06/2012

  Wat een handig artikel!

  Reply
 • Darcy

  17/06/2012

  Super handig artiketlje!:)

  Reply
 • Handige tips!
  Erg leuk ook om je verschillende ooglooks erbij te zien :)

  Reply
 • Weeral erg handige tips! Ik vind je EOTD foto’s altijd erg duidelijk en scherp.

  Reply
 • Anne vdh

  17/06/2012

  Ooh ik vind eotd’s fotograferen echt hel haha! Ik denk dat ik serieus wel 200 foto’s maak en dan nog bij maar 3 denk, nwa dit kan er nog net mee door:P
  Jouw foto’s zien er altijd prachtig uit! Handige tips dit ook, ik ga vaker oefenen!

  Reply
 • Deb

  17/06/2012

  Handige tips! Bij jou ziet het er gewoon altijd goed uit omdat jouw looks gewoon perfect zijn. Met al die megapixels is de camera onverbiddelijk en
  veel van mijn looks komen niet door de ballotage commissie ;-) Mijn tip..
  een flawless look dat zowieso, soms op de macro stand en met de portret stand van de canon kun je kiezen voor allerlei standen.. zoals “soft” en “warm”,
  “levendig” etc. Vooral soft en warm kunnen de kleuren van je look versterken of opwarmen. Ik speel daar soms wel eens mee.

  Reply
  • Beauty Koning

   17/06/2012

   Thanks a lot Deb! Dat is ook wel een goede tip, ik weet niet of ik die heb, maar ga zeker even een kijkje nemen. :D

   Reply
 • Gerrianne

  17/06/2012

  Perfect uitgelegd. Ik zit ondertussen ook nog steeds te oefenen.. Vandaag heb ik weer een look gemaakt.. Zit perfect, maar dan maak je een foto & ben je teleurgesteld.. Soms lukt het me, maar soms ook niet! Vandaag dus niet, waar ik ontzettend van baal! Misschien straks nog even wat fixen! :)

  Reply
  • Beauty Koning

   17/06/2012

   Dank je wel Gerrianne! Het is ook heel moeilijk om de foto’s te maken, maar inderdaad, oefening baart kunst. Gewoon proberen joh!

   Reply
 • Hanna

  17/06/2012

  wat lief dat je het even uitlegd! nou maak ik natuurlijk nooit dit soort foto’s maar mocht ik een keer een look hebben gemaakt waarbij het niet lijkt alsof ik een blauw oog heb, dan zal ik deze tips zeker gebruiken! haha ik faal echt met oogschaduw :D
  liefs!

  Reply
 • Savannah

  17/06/2012

  Handige tips! Die laatste look vind ik btw echt super mooi.

  Reply
 • Christel

  18/06/2012

  Ja super handig dit, heb al een paar keer geprobeerd foto’s te maken maar met mijn spiegelreflex is dit af en toe bar lastig! Zeker aangezien ik er dan geen spiegel meer achter kan vasthouden, en voor het best licht kan ik mijn camera niet altijd neerzetten:p
  Tja t blijft oefenen!

  Reply
 • Sinnerbeauty

  18/06/2012

  Mij lukt het nog steeds niet goed… Mijn kleuren zijn op de foto’s altijd foetsjie :(
  En wauw, die roze look !!

  Reply
 • Blush and Stuff

  18/06/2012

  Hele leuke tips !

  Reply
 • Lisa

  19/06/2012

  Handige tips! :-) Thanks :-)

  Reply
 • Jasmine

  19/06/2012

  Je post heeft mij vandaag echt een heleboel geholpen! In plaats van een kwartier gesukkel, had ik de perfecte foto al na een minuut =], super!

  Reply
  • Beauty Koning

   21/06/2012

   Oh my, wat leuk om te horen Jasmine! :D Bedankt voor het melden, doet mij echt goed. Keep up the good work!

   Reply
 • LottedeJ

  20/06/2012

  Wat een supergoede tips geef je! Ik vind jouw ooglooks altijd heel mooi gefotografeerd, en ik weet zeker dat andere meiden dat ook vinden. Heel handig, dit artikel!

  Reply
 • Juudith/Watevahdude

  24/06/2012

  Goed artikel dit!! Ik maak altijd piccs in de badkamer.. Met de lamp aan.. dan krijg ik de look het best op de foto en komen de kleuren het best uit! handige tips!!

  Reply
 • Chantall

  04/08/2012

  Jeeeej *cheerleader* nu kan ik ook ooglooks gaan maken (poging tot) thanks!

  Reply
 • fleursbeautytips

  25/09/2012

  Toppie =) goede tips!

  Reply
 • Aniah Van Dromme

  25/01/2013

  super hoe jij je hierin verdiept en het toch zo simpel kan uitleggen !
  & niet alsof het iets onmogelijk porfessioneel is.ik ben nog maar een paar maanden aan het bloggen en met jou tips ben ik zeker wat ! :)

  Reply
 • anja

  06/02/2014

  wauw,zelf in de onderste foto zie je de weerspiegeling van het geopende raam in je oog :p

  Reply

Geef een reactie