TALK: Photoshop jij? Of ik?

Photoshop, ik heb het wel eens eerder in een artikel laten vallen. Photoshoppen,je looks mooier laten poppen, wat ook gewoon met make-up kan, kleuren omhoog gooien, wat je met basissen ook lukt. Het contrast omhoog krikken omdat de look flets oogt, care door middel van je oogschaduw aanzetten kan je dit voorkomen, maar nu is de vraag: “Cynth?” “Nee.” Joke. “Photoshop jij?!”

Photoshop

De kwaliteit van mijn foto’s ging ineens omhoog, misschien niet bij allemaal, maar sommige kwamen er ineens heel goed uit. Misschien verdacht goed? Was dat de reden waarom men aan mij begon te twijfelen? Foto’s waarvan de kleuren beter oogde? Of was het omdat alles zo “smooth” eruit zag? Nou dollfaces..

Ooit wilde ik er een artikel aan wijden, maar de laatste tijd kreeg ik steeds vaker de vraag, waardoor er wat vaart achter het artikel moest. Photoshop jij? Nee, ik photoshop niet.Heel makkelijk om te doen.. ik snap het niet eens maar care, je foto’s worden inderdaad mooier, kijk maar naar de reclameboekjes waarin het model een flawless skin heeft, maar ik vind het oneerlijk om te photoshoppen.

Photoshop

Waarom? Uch.. ik weet het nog zo goed. Op een avondje uit, een surpriseparty, moest ik er goed uitzien, altijd een gelegenheid om met make-up uit te pakken, een donkerblauwe smokey eyes, met een overloop waar je u tegen zei. Misschien had ik niet dezelfde producten, maar god, wat was die look mooi. Meer dan twee uur gespendeerd achter mijn tafel te hebben gezeten leek het in de eerste instantie er zo niet op! Mas like Hell of course. Maar toen kwam ik er achter dat de foto iets bijgewerkt was, misschien teveel. HIJ WAS ZO MOOI! Daarom dus.

Vanaf het begin heb ik al Photoshop van mijn blog gekickt, ik ben ervoor hoor, doe gerust je ding, photoshop zoveel als je wil, maar voor mijzelf en mijn bezoekers wil ik het niet doen. Die teleurstelling zit mij nogal hoog, haha! Vandaar dat ik mijn foto’s niet bewerk met het contrast, of de lucht, dat is gewoon mijn camera op een macro stand, hierdoor komen de kleuren net zo intens over als in het echt en gewoon goed + vers daglicht!

Photoshop

Mijn FOTD + EOTD foto’s zijn allemaal echt. Geen photoshop die daar aan komt, maar dan ook echt geen bewerkingsprogramma, behalve de tandenblekerij, maar dat heb ik al eens eerder uitgelegd en zelfs die laat ik de laatste tijd steeds vaker liggen. Het gaat of course om de kleuren, daar rommel ik niet mee, ben ik heel eerlijk in. Nog voor de laatste keer, ik photoshop niet, met de kleuren doe ik ook niks en met het contrast al helemaal niet, smiley face!

Productfoto’s bewerk ik ook niet, bijsnijden, maar dat is vanwege de grootte van de picture, dat is niet photoshoppen voor een egale afbeelding. Ik ben voor photoshop, want het is niet echt iets waar ik tegen ben. Je moet gaan en staan waar je wilt! Maar voor mijzelf wil ik niet photoshoppen, dus dat is niet het teken dat ik mensen nu verafschuw omdat zij wel photoshoppen, als jij dat wilt, doe dat gewoon lekker, want dat is jouw keuze!

Wat is jouw mening over Photoshop?


48 Comments

 • Lisa

  19/06/2012

  Je maakt echt hele mooie foto’s! :)

  Reply
  • Beauty Koning

   21/06/2012

   Dank je wel Lis. ^^

   Reply
   • lissie

    08/01/2014

    is die laatste foto gemake-upt of ben je gevallen

    Reply
 • redhotjillypeppers

  19/06/2012

  Knap dat je geen Photoshop gebruikt want je foto’s zien er altijd even mooi uit ! Een goede camera en veel daglicht doen al veel hé ! :)

  Reply
 • Esmay

  19/06/2012

  Ik doe soms wel in photoshop, omdat het gewoon nét wat beter uit komt, of ik maak de foto kleiner / snij de foto bij. Maar echt dingen smoother maken enzo .. nee.

  Reply
 • Paola

  19/06/2012

  Ik snap best dat veel mensen twijfelen, want je foto’s zijn echt prachtig! Zelf doe ik behalve tekst en een balkje niks met mijn foto’s! Ik vind het persoonlijk ook not done om als beautyblogger je foto’s heel erg te photo shoppen.. Zo krijg je een vertekend beeld als kijker!

  Reply
 • Lifesplash

  19/06/2012

  Je moet de vraag maar als een compliment zien! Ik photoshop zelf wel is, de camera die ik heb is nou niet bepaald ‘yay’. En ik wil toch wel graag goede foto’s. :)

  Reply
 • joycelysanne

  19/06/2012

  bijna een compliment als mensen dat aan je vragen! ik photoshop niet, maar vooral omdat ik géén idee heb hoe dat werkt!

  Reply
 • Adinda

  19/06/2012

  Ben het met je eens, klinkt raar uit mijn mond omdat ik als beroep een “digital designer” ben en dagelijks foto’s bewerkt. Als ik in bladen kijk waar al die afbeeldingen zo bewerkt zijn dat het niet meer menselijk is, vraag ik mij af waarom de meeste dat toch aanspreekt. Ik snap heel goed nu waarom jonge meisjes niet meer eten, op jonge leeftijd hun gezicht en lijf willen verbouwen…… De schuld van media die Photoshop niet gebruikt voor leuke reclames, nee om ons een slecht gevoel te geven over onszelf en producten zien als “redmiddel”. Blijf het jammer vinden maar ja, it’s my job (gelukkig niet voor make-up advertenties haha)

  Reply
 • Marjorie

  19/06/2012

  Ik snap wel waarom mensen denken dat je Photoshopt Cynthia. Je foto’s zijn ook altijd zo duidelijk en de kleuren in je make-up looks zijn zo fel en mooi. Je moet het haast als een compliment zien! :D

  Reply
  • Beauty Koning

   21/06/2012

   Thank you Marjorie! Wat een lieve complimentjes girl. :D True, dat zie ik ook hoor! Maar moest even alle roddels en verhalen de wereld uithelpen. xD

   Reply
 • Ik vind het wel goed dat je geen Photoshop gebruikt, net zoals je zegt is het nogal ontgoochelend als je dan een look namaakt met bijvoorbeeld dezelfde producten maar die dan niet zo fel overkomt bij jezelf

  Reply
 • beautiesatwork

  19/06/2012

  ik bewerk mijn foto’s ook niet :)

  Reply
 • deijsprinses

  19/06/2012

  Ik vind dat het kan maar wel tot op een bepaalde hoogte. Het mag niets afdoen aan kleuren of het product of het mag het model in kwestie niet tot onbekende hoogten veranderen. Het kan maar met moet heel duidelijk zijn wat er is veranderd!

  Daarbij, chique van jou dat je het niet doet!

  Reply
 • Die laatste foto vind ik creapy!! Haha. Ik had ook niet gedacht dat jij zou photoshoppen. Ik denk dat je dat wel echt ziet als dat zo was ;)

  Reply
 • Amanda

  19/06/2012

  Ik gebruik het ook niet. Wil dat iets op de foto overkomt zoals het echt is en met photoshop lukt dat niet. Ik snijd mijn fotos idd ook wel eens bij vanwege de grootte. Wat ik wel soms doe bijv. bij mijn neon sleek palette verander ik de instelling op mijn camera zodat de neon kleuren overkomen zoals ze in het echt zijn, anders krijg ik op mijn fotos een verkeerd beeld. Maar dat is dus alleen maar goed en eerlijk tegenover mijn bezoekers!

  Reply
 • Germa

  19/06/2012

  Ik photoshop ook niets. Ik heb niet eens een photoshop programma en weet ook niet hoe het werkt. Ik vind dat je het gewoon moet laten zien hoe het werkelijk is. De ene keer komt een look beter op de foto dan een andere keer. So be it. Ik vind het goed dat je het niet gebruikt. Zo geef je toch een realistischer beeld weer van wat je werkelijk met make-up kan. ;-)

  Reply
  • Beauty Koning

   21/06/2012

   Haha, same here girl! Bedankt voor je lieve complimentjes, en true that!

   Reply
 • mynameisblonde

  19/06/2012

  Je hebt inderdaad altijd prachtige foto’s, om jaloers op te zijn!

  Zelf ben ik wel een fotoshopper, niet zozeer om er perfect uit te zien, wel om de foto’s een leuk effectje te geven! :-)

  Reply
 • jlovesbeauty

  19/06/2012

  Ik ben zelf niet zo’n fotoshopper (behalve bijsnijden en tekst erop zetten), vroeger vond ik het nochtans super om mijn foto’s te photoshoppen maar nu ik terug kijk kwamen ze heel onnatuurlijk over.

  Reply
 • Savannah

  19/06/2012

  Ik vind Photoshop lastig. Zal het daarom ook nooit gebruiken. Maar je hebt wel hele mooie foto’s!

  Reply
  • Beauty Koning

   21/06/2012

   True, ik snap er ook niks van hoor. Al die YouTube filmpjes staan er vol mee, maar geen duidelijkheid. Bedankt voor het compliment Savannah! :D

   Reply
 • Nicole

  19/06/2012

  Photoshoppen omdat de foto bijv net iets onderbelicht is vind ik niet zo’n probleem, ook een paar kleine oneffenheden weghalen vind ik prima kunnen. Echt een look aanpasen niet.

  zelf photoshop ik soms, het gaat dan om bijv de belichting iets aanpassen. ook kom ik er soms na het maken van de foto’s (notd’s)achter dat er bijv een hondenhaar op mijn hand zit, die photoshop ik wel weg. maar daar blijft het dan ook bij. als ik een keer een minder netjes heb gelakt dan laat ik dat gewoon zitten. dat was hoe mijn nagels er uit zagen dus dat is ook wat je op mijn blog terug zult zien.

  Reply
 • Gerrianne

  19/06/2012

  Af en toe haal ik photoshop erbij, maar dan meer om een gaaf effect te krijgen bijvoorbeeld met producten. De nail-art potjes bijvoorbeeld. Dan is het veel leuker! Alleen een look & photoshop? Ik ben er ook niet zo van. No photoshopping, alleen als het moet. Verder snij ik natuurlijk wel altijd bij! Ehé, ik heb je tips trouwens opgevolgd van fotograferen & het is half gelukt! :D

  Reply
  • Beauty Koning

   21/06/2012

   Oh, yeaaaa! Good job Gerrianne. :D Keep up the good work girl.

   Reply
 • Irma

  19/06/2012

  Ik vind het supergoed van je dat je het zonder photoshop doet!
  Je hebt het ook helemaal niet nodig (:

  Reply
  • Beauty Koning

   21/06/2012

   Ah, dank je wel Irma! Dat is echt heel lief, bedankt. :) Haha, ja! Ik wil niemand zo teleurstellen, ben er nog steeds gepikeerd over. xD

   Reply
 • Josephine

  19/06/2012

  Ik heb never nooit gedacht dat jij ooit wel eens misschien kon photoshoppen, jouw looks en foto’s komen op mij erg puur over en zoals in real life denk ik. Ik photoshop soms, maar dan niet bij looks maar bij overige artikels die niets met make-up te maken hebben. Soms een titel erbij of een leuk hartje. Daarnaast doe ik wat met het contrast, maar soms heb ik een kleur die op de foto helemaal anders is dan in real life, dan probeer ik het in dezelfde kleur te maken.

  Reply
 • Jorinde

  19/06/2012

  Ik heb nooit gedacht dat jij aan photoshoppen deed. Jou foto’s zien er heel echt uit. Je zal het vast al eens hebben verteld, maar wat voor fototoestel gebruik je?

  Reply
  • Beauty Koning

   21/06/2012

   Dat is fijn om te horen! Ik gebruik de Canon Digital IXUS 980 IS. :)

   Reply
 • bianca

  19/06/2012

  Zelf heb ik ook niet gedacht dat je aan photoshoppen deed maar wauw je foto`s zien er wel super uit vooral die met die wonden het lijkt net echt ! wat maak jij altijd prachtige looks.
  liefs.

  Reply
 • Juudith/Watevahdude

  19/06/2012

  Je foto’s zien er echt naise uit zegg zonder photoshop! Ik gebruik wel photoshop, maar meer voor het bijsnijden enzo.. heel af en toe om de kleur wat meer te maken hoe het in werkelijkheid is, maar met looks nooit.. Die komen vaak toch wel intense genoeg over!

  Reply
 • Shirley

  19/06/2012

  Ik photoshop zelden en zo wel, dan staat het er soms ook bij. Om eerlijk te blijven. Soms bewerk de kleuren omdat de camera de echte kleur niet goed op pikte, maar liever doe ik het niet.

  Goed van je dat je niet photoshopt. Je foto’s en gezicht zijn inderdaad heel mooi. Goede fotografie en genen ^.^

  Reply
  • Beauty Koning

   20/06/2012

   Wat lief, bedankt Shirley! Ik moest echt lachen om de goede genen. :’) Thanks a lot girl!

   Reply
 • LottedeJ

  20/06/2012

  Goed stuk! Ik had verwacht dat jij het contrast + de kleurintensiteit af en toe omhoog krikt, omdat je foto’s altijd zó mooi zijn en de kleuren zo sterk. Dat je het niet doet, maakt het extra knap dat je zulke mooie foto’s hebt. Zelf gebruik ik ook geen photoshop, het enige wat ik doe is inderdaad bijsnijden, heel soms een puistje iets minder rood maken (omdat het dan stoort op de foto) en verder doe ik niks.

  Reply
 • Charlotte

  20/06/2012

  Ik gebruik geen fotoshop, ik bewerk mijn foto’s in iPhoto. Dit gaat echter niet verder dan roteren, bijsnijden en eventueel de belichting wat helderder maken als de foto’s wat donker zijn (ik heb 1 raam op het noorden, dus geen direct zonlicht. Doe bijna alles met flits).
  En heel soms een dikke pukkel wegwerken of die moedervlek onder mijn onderlip die er soms uitziet als een etensrest of bij close-ups van mijn lippen soms wat poriën onder mijn neus weggummen. Maar dat is echt heel soms.

  Reply
 • lissie

  08/01/2014

  is die laatste foto gemake-upt of ben je gevallen

  Reply

Geef een reactie