Project Makeup Sound: Safe and Sound.

Weer helemaal terug te zijn, qua make-up, besloot ik eens even één van mijn oude projecten op te pakken. Een project waar ik nog niet aan begonnen was, maar wel graag wil starten! Geïnspireerd worden door een muziek, ditmaal is het een cover van Victorvictorkim, Safe and Sound van Taylor Swift! De kleurencombinatie, daar zit nog een verhaal achter, ben je al nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

Dit is gewoon puur toeval geweest, maar de kleur komt op de foto iets roder over, waardoor hij perfect bij het thema past. Het liedje, afkomstig van de nieuwste hitfilm, the Hunger Games, heeft  ongeveer dezelfde tinten. Ik heb de film niet gezien, ook niet de trailer en zelfs niet de boeken gelezen, maar het is wel heel toevallig!

Het is een rustig nummer, een goede cover, alleen het einde is misschien iets te vrolijk voorbij het liedje, maar still amazing. Ondanks dat hij in zwart-wit is opgenomen, voel je de warmte van hun stemmen, een goede combinatie die twee!

Mag ik even trots meedelen dat de Too Faced palette niet aanwezig is vandaag? Natuurlijk wel de oogschaduwbasis,want daar begon ik vandaag weer mee. De Too Faced Shadow Insurance bracht ik aan op mijn oogleden en blendde dit met mijn vinger naar mijn wenkbrauwen toe, ook onder mijn oog + in mijn binnenste ooghoek. Op mijn ooglid bracht ik nog een basis aan, namelijk de Cream Eyeshader van Miss Helen in nummer 1.

Voor de ooglook heb ik de 88 palette gebruikt, maar dan de Warm Shimmer. Yessir, dit is de palette die ik van mijn lieftallige zuster kreeg, waar nog steeds een artikel over online moet komen, en jij je ook voor op kan geven. Cynth. Stop. Met. Hints. Geven. Binnenkort meer! Verder bracht ik uit mijn Au Natural palette van Sleek, de witte oogschaduw Nougat onder mijn wenkbrauw aan. Blendtrick, you know!

Oh, wauw. Scherpe picture Cynth, mijn excuses hiervoor.

Op mijn ooglid bracht ik de roze oogschaduw tint aan, doordat de foto aan de wazige kant is, zie je dat hij echt naar de roze kant neigt. Eigenlijk ging ik voor een go insane, go crazy look, maar toen kwam dat project ineens in mij op en besloot ik het alsnog te doen, maar wel aan de draagbare kant. De oogschaduw depte ik alleen op het middelste deel van mijn ooglid aan.

Vervolgens ging ik voor een lichtbruine tint met gouden shimmers in mijn arcadeboog. Ik wilde even de daredevil uithangen, om aparte kleuren met elkaar te gaan combineren. Met behulp van een pencil brush bracht ik de oogschaduw in mijn crease aan, maar hield mijn binnenste ooghoek vrij.

Diepte in een ooglook vind ik belangrijk, vandaar dat ik wat meer definition in mijn arcadeboog creëerde met een donkerbruine oogschaduw, weer met de pencil brush en alleen in mijn buitenste ooghoek, zodat je de andere tint blijft zien.

Mijn binnenste ooghoek had ik vrij gehouden voor de spectaculaire gouden tint van NYX. Yellow Gold mengde ik met de mixing medium van TheBodyNeeds, hierdoor werd de substantie vloeibaar en knalt de look nog meer. Voorzichtig vulde ik de lege plek aan de binnenkant op en bracht het gouden goedje ook onder mijn oog aan.

Op het moment dat hij bijna opgedroogd was, dipte ik mijn blending brush in de gouden tint Yellow Gold en blendde de randen tot een mooi geheel, waardoor het plakkaten-effect werd verminderd. Tijd om de winged eyeliner aan te brengen, een gelliner op mijn waterlijn, een oogpotlood tussen mijn wimpers, zodat alles goed zwart was, mijn wimpers werden gekruld en mijn lashes werden voorzien van een goede laag zwarte mascara.  De Catrice Black Jack with Jack Black gelliner + de Maximum Definition  Volume Mascaravan Esssence zijn een geweldige combo!

Bijna was ik gaan colorblocken, maar gelukkig hield mijn mind mij tegen! Roze met rood en goud + bruin, oh bad. Gelukkig ging ik voor de natuurlijke lippen met een lipliner Toffee van Miss Sporty kleurde ik mijn lippen in, kaapte hier en daar een stuk huid en verbloemde dat weer met de lipgloss van NYX, de Frosted Beige!

Het is een combinatie die spontaan in mij op kwam, de gouden oogschaduw voor hun stemmen, omdat die het lied nog warmer maken, waar weer de bruine oogschaduwtinten voor staan. Last but not least, de rood/roze oogschaduw uit het niets, maar ik vond het een passie kleur, hij moest er gewoon in!

Heb jij wel the Hunger Games gezien? Of ging je voor de boeken?


43 Comments

 • Elise

  20/06/2012

  Mooi! Het knalt erg goed :) En ik heb de boeken al jaren geleden gelezen (nog op de basisschool zelfs, haha) maar ik heb ook de film gezien.

  Reply
 • Esmay

  20/06/2012

  Wauw, heel erg gaaf gedaan Cynthia! :D

  Reply
 • Marijke

  20/06/2012

  Supe rmooie look!
  Heerlijk heftig :-)

  Reply
 • Jorinde

  20/06/2012

  Prachtig. Ik heb de film/boeken niet gezien en gelezen!

  Reply
 • redhotjillypeppers

  20/06/2012

  Mooie look ! Ik heb nog niets gelezen of gezien van The Hunger Games.

  Reply
 • Lifesplash

  20/06/2012

  Wauuuuw! Die combinatie vind ik echt zogaaf hè. Love it. Ik heb nog niets van The Hunger games, geen film of boek gekeken of aangeraakt. Toch wil ik het wel proberen.

  Reply
 • beautiesatwork

  20/06/2012

  speciale kleurencombinatie :)

  Reply
 • Supermooie look!

  Reply
 • Hanna

  20/06/2012

  wat een mooie look!
  oh wauw, die cover,fantastisch. ik heb de hunger games-trilogy helemaal afgerond en door dat liedje komt alle fantastischheid weer helemaal boven. oh man, ik kijk zo uit naar de volgende films.
  liefs!

  Reply
 • jlovesbeauty

  20/06/2012

  Wat een geweldige look! Ben net de boeken van ‘The Hunger games’ aan het verslinden dus zit helemaal in de sfeer

  Reply
 • ValleyDoll

  20/06/2012

  Pretty ! I love the Hunger Games ! Heb de film gezien en twee boeken gelezen, de derde hou ik voor op vakantie.

  Reply
 • Germa

  20/06/2012

  Je look knalt van het scherm af! POW! haha Love safe and sound van TS!

  Reply
 • Amanda

  20/06/2012

  Geweldige combinatie, love it!

  Reply
 • LottedeJ

  20/06/2012

  Wat een geweldige look! En een hele mooie cover inderdaad. Dit is sowieso het enige liedje van Taylor Swift dat ik leuk vind, maar dat komt misschien ook door The Hunger Games (great movie, omg).

  Reply
  • Beauty Koning

   21/06/2012

   Haha, oh my! Die van mij ook, ze heeft wel nog een paar nummers, maar ik heb alleen de covers geluisterd. :’) Bedankt Lot!

   Reply
 • Maya

  20/06/2012

  Heel mooi! Echt knap dat jij zoveel looks achter elkaar kan maken, leuk :D

  Reply
 • Irma

  20/06/2012

  wooh, en geen NYX milk en geen too faced palette o.O
  gelukkig zit de winged eyeliner nog in je look (;

  Reply
  • Beauty Koning

   21/06/2012

   Haha, living on the edge! xD Yea, gelukkig wel. Ik moet niet teveel veranderen, zometeen herken je mij niet meer terug. :o

   Reply
   • Irma

    21/06/2012

    hahahaha

    Reply
 • Nicole

  20/06/2012

  hele mooie look!
  met the hunger games heb ik eigenlijk niets. film niet gezien, boeken niet gelezen, alleen twee lakjes uit de china glaze collectie gekocht :P

  Reply
 • Joyce

  20/06/2012

  Ik heb de Hunger Games gezien! Echt een hele goede film. Knap dat je zo’n ooglook kan maken aan de hand hiervan, ook nog een hele mooie ooglook ook! :)

  Reply
 • Mariel

  20/06/2012

  Wauw, het knalt echt!

  Reply
 • Wat een leuk project!
  De ooglook is erg mooi geworden :)

  Reply
 • Yak Man

  20/06/2012

  Ik wist niet dat Victor Kim kan zingen ;o. Ken hem namelijk alleen van de wong fu production haha. Super mooie look zeg! n_n

  Reply
  • Beauty Koning

   20/06/2012

   Bedankt Yak Man! Yes, en heel goed ook. Vind hem echt geweldig!

   Reply
 • Anne vdh

  20/06/2012

  Echt.. Jouw looks zijn altijd zo kleurrijk! Het staat je ook AL-TIJD! Leuk:D

  Reply
 • Sarah

  20/06/2012

  Aparte combinatie, maar toch prachtig, en jou staat ook echt alles :)

  Reply
 • Prachtig! Jou staat ook echt alles ^^

  Reply
 • Josephine

  20/06/2012

  WAUW, ik moest hierbij niet aan Safe & sound denken, maar het is een hele mooie look!

  Reply
 • Ruth

  20/06/2012

  Echt heel mooi gedaan! Alles staat jou ook gewoon :-) Ik heb The Hunger Games nog niet gelezen of gezien, maar de boeken lijken me wel leuk.

  Reply
 • Lisa

  21/06/2012

  Whoaaa, echt zo mooi! :)

  Reply
 • Deb

  21/06/2012

  Wat een gave look weer! KLeuren staan je echt amazing!! Ik heb de hunger games niet gelezen/ gezien maar ben wel benieuwd!

  Reply
 • Gerrianne

  21/06/2012

  Dit knalt er echt uit! Geweldige kleuren!

  Reply
 • Evelien

  21/06/2012

  Prachtige ooglook, heel mooi gedaan! De kleuren knallen echt <3

  Reply
 • Kimberley

  22/06/2012

  Prachtige look. Zo straks en netjes! Good work!

  Reply
 • Juliette

  22/06/2012

  Echt een hele mooie look! Lekker zomers!x

  Reply

Geef een reactie