Snotattacks, traanogen en tissues. + tips!

Als je last hebt van hooikoorts, weet je hoe vervelend het kan zijn tijdens enkele activiteiten, voordat je het weet hangt de eerste snottebel alweer aan je neus. Je zonnebril houd je vierentwintig uur zeven op, menig man vraagt aan je of er iets ernstig is gebeurd. Hooikoorts is nogal hinderlijk, zacht uitgedrukt.. heel zacht.. daarom deel ik vandaag mijn hooikoortssnottips met jullie!

De bergen zakdoeken zijn niet meer af te voeren, maar dat is wel de ideale oplossing als je weg moet, maar je hebt een slechte hooikoortsdag. Neem gewoon voor de zekerheid extra tissues mee, desnoods hele boxen, maar niet alleen in je tas, zorg dat je ze overal neerlegt, zowel in de auto, als je jaszakken en/of je broekzakken.

Weet je dat je de buitenwereld in moet? Je moet even iets in de stad halen, kortom gewoon de openbare ruimte in, meh. Snotlappen mee! Zorg ook hier weer voor de overdosis aan tissues, maling eraan hebben, zij weten niet hoe erg het is om met een giechel vol snot te lopen, die ineens een tsunami voor je lip kan zorgen.

Op de raarste momenten kun je ineens een enorme niesbui krijgen, of een lading aan snot vandaar dat ik altijd gewapend ben met een pak tissues. Zelfs tijdens het joggen heb ik er een paar in mijn short zitten, die worden vergeten en in de wasmachine weer gewassen, is dat niet een prachtige manier van recyclen? Gewoon hergebruiken die handel, just kidding!

Een zonnebril helpt op een of andere manier ook! Het klinkt heel raar, omdat je nog steeds in de buitenlicht bent, via je neus de pollen opneemt, maar zodra ik de zwarte glazen heb opgezet, merk ik een wereld van verschil!Tijdens een fietstochtje kun je ten eerste loeren onder je zonnebril vandaan, maar ook minder traanogen of last van pollen in the eyes. Neem ook zakdoekjes mee, je krijgt last van snot. Dit werkt trouwens echt alleen bij je ogen, aangezien je wel door je neus inademt en ze zo alsnog naar binnendringen.

Vanwege het vele snuiten en het vegen met een zakdoekje wordt de huid rondom je neus enorm droog en schraal. Hierdoor ontstaan weer velletjes en dat zie je weer terug in je foundation. Dit kun je deels voorkomen door na het snuiten je neus in te smeren, veel werk, maar wil je geen velletjes, dan is dat wel de beste oplossing. Vergeet soms ook niet de binnenkrant van je neus, ook dit gaat pp den duur irriteren.

Heb je door je hooikoorts last van traanogen, maar wil je wel make-up op? Ga dan voor de mildere variant, geen heftige smokey eyes, maar een vrije waterlijn en vermijdt oogschaduws in je binnenste ooghoeken. Neem een setje mee, zodat je het kunt bij werken, zodra dat nodig is.

Wil je weg, maar ben je bang dat je hooikoorts roet in het eten gaat gooien? Dan kan je altijd nog op het internet of op teletekst kijken wat voor weer het is voor de hooikoorts-patiënten onder ons. Amazing right?!

Heb je geen zin om zoveel moeite ervoor te doen? Dan bestaan er nog ook verschillende medicatie voor hooikoorts. Van oogdruppels tot aan pillen waarmee je de boel kunt onderdrukken, zelf heb ik daar geen baat bij, aangezien ik anti-hooikoortsmedi ben, op één of andere manier werkt geen enkel soort, maar misschien wel bij jou! Er valt best mee te leven, dus een lading tissues en een hoop snot, daar kom ik mijn zomer wel mee door!

Heb jij hooikoorts? En doe je er daar ook iets tegen?


42 Comments

 • Christel

  22/06/2012

  Erg vervelend ook! Ik heb zelf ook wel hooikoorts maar niet zo heel zwaar. Ik krijg wel jeukende ogen en ben altijd verkouden, maar loopneuzen en tranende ogen nooit en niezen verschilt per hoeveelheid pollen in de lucht:)
  Je leert er wel mee leven altijd verkouden te zijn, aangezien bij mij ook niets hielpXD

  Reply
 • sarahdiiamonds

  22/06/2012

  Als ik het zo hoor lijkt hooikoorts echt wel een ramp, ik zelf heb het niet en ik ken er niet veel in myn omgeving die er last van hebben, maarja je kan je niet gaan opsluiten met gesloten ramen en rolluiken in een donkerhuis, dus je tips zullen vele van pas komen. Ik heb wel een stofallergie en dat gaat ook gepaard met lots of tissues! Weetje je zou zweren dat je een belg bent! Je gebruikt egt veel woorden die hier dialect zijn! :D oo en im sorry voor het ajuin woord dat moest ui zijn! Zooo verwarrend soms!

  Reply
  • Lisa

   22/06/2012

   Ze typt gewoon Nederlands hoor. Ik heb het verhaaltje nog een keer gelezen en er is niks vreemds aan;p
   Ik ben nu wel benieuwd wat voor woorden van haar jij dialect vindt;p

   Reply
  • Beauty Koning

   23/06/2012

   Haha, really?! Oh my, dus ik kan zo bij mijn zuiderburen op vakantie gaan zonder dat men door heeft dat ik Nederlands ben? :D Oh, crap. Ik dacht: Saar heeft een nieuw ingrediënt die erop moest, beetje de boel lopen foppen. Just joking. :’) Vervelend dat je stofallergie helpt, dat is ook echt hinderlijk. ;/

   Reply
 • Lifesplash

  22/06/2012

  Als ik dit lees ben ik echt blij dat ik geen hooikoorts heb, damn wat lijkt mij dat afschuuuwelijk! Vooral met al dat snuiten en tranen met je make-up. Maar je kunt mama natuur niet aanpassen en dat is het vervelende. :(

  Reply
 • Jorinde

  22/06/2012

  Zelf heb ik er geen last van, maar mijn man wel. Bij hem hielp er ook geen medicatie. Nu naar jaren is hij weer een medicatie aan het proberen!

  Reply
  • Beauty Koning

   23/06/2012

   Vervelend, wel goed dat hij weer is gaan proberen! Hopelijk vindt hij de juiste medicatie. :)

   Reply
 • Amanda

  22/06/2012

  Ik heb er gelukkig geen last van! Lijkt me verschrikkelijk..

  Reply
 • Nicole

  22/06/2012

  Lijkt me echt vreselijk

  Reply
 • allbeautyforyou

  22/06/2012

  goede tips thanks! (:
  ik heb heel veel last van boom pollen ;(

  Reply
 • Irma

  22/06/2012

  ik heb zelf ook hooikoorts, maar ik heb vooral heel veel last van jeukogen.
  toch weet ik me te beheersen, omdat anders mijn hele ooglook verpest is.
  dat werkt best goed (:

  Reply
 • Maya

  22/06/2012

  Hooikoorts is verschrikkelijk. Ik heb er zelf gelukkig niet heel veel last van, maar toch :(

  Reply
 • Louna Beauty

  22/06/2012

  Jaaa bahhh.. ik gebruik pilletjes van Kruidvat! X

  Reply
 • Kayla

  22/06/2012

  Ik heb gelukkig geen hooikoorts want het lijkt me zo vervelend. Goede tips!

  Reply
 • Lijkt me erg vervelend!
  Ik heb er gelukkig zelf geen last van, maar ik ken wel een aantal mensen met hooikoorts…

  Reply
 • Savannah

  22/06/2012

  Heb er helaas ook last van.. gelukkig niet zo extreem, en heb pilletjes die al heel wat helpen! :)

  Reply
 • Deb

  22/06/2012

  Vervelend dat je hooikoorts altijd kado krijgt bij mooi weer :-( Ik heb er ook van tijd tot tijd erg last van. Bij mij werken medicijnen wel goed. Misschien scheelt het dat ik een keer door een allergoloog heb laten testen waar ik echt allergisch voor ben (berk, els en hazelaar zijn voor mij boosdoeners) op die manier kan ik gerichte medicijnen krijgen en ook de pollen berichten beter volgen en specifiek voor de bomen waar ik allergisch voor ben.

  Reply
  • Beauty Koning

   23/06/2012

   Haha, true that, stom cadeau! Fijn dat ze wel voor jou werken Deb! :D Ik heb ooit zo een test gedaan, op mijn huid met druppeltjes en krasjes, maar de neussprays die ik meekreeg, als het goed is waren het neussprays.. Het is een lange tijd geleden in ieder geval, maar die hielpen toen niet. Misschien moet ik dan toch maar weer eens op zoek gaan. Dat is wel een goede, bedankt! :D

   Reply
 • beautiesatwork

  22/06/2012

  ik heb er geen last van :) prachtige foto’s

  Reply
 • indiequeen84

  22/06/2012

  Ik loop bij een allergoloog om er vanaf te komen. Wat ook helpt is douchen voor je naar bed gaat, elke dag schone kleren aan doen, je kleding binnen drogen, ramen en deuren zoveel mogelijk dicht houden en genoeg drinken. En ermee leven kun je zolang het met drugstore middeltjes te behelpen is en je nog wat kan. Ik heb ook 2 maanden met een bijholte en voorhoofdsholte ontsteking rondgelopen vanwege mijn hooikoorts en hou er ook nog eens asthma aan over en dan heb ik nog niet over de hoeveelheid longinfecties die ik heb gehad. Hooikoorts heb je ook in verschillende soorten en maten.

  Reply
  • Beauty Koning

   23/06/2012

   De douchetip, damn, die ben ik vergeten! Sowieso droog ik mijn kleding binnen, ben bang dat er bugs in komen en trek wel elke dag schone kleding aan. :D Goede tips, eigenlijk best logisch! True, iemand anders loopt alleen met een snottebel rond, terwijl de andere juist ziek word, maar dat is met alles. Bedankt voor je tips!

   Reply
 • peggy timmermans

  22/06/2012

  Iedere dag een pilletje, al 17 jaar ondertussen :( En het helpt soms nog niet. Als er veel wind is heb ik ook veel meer last. Jij ook?

  Reply
  • Beauty Koning

   23/06/2012

   Vervelend dat het niet altijd helpt, maar gelukkig wel soms! Daar heb ik eigenlijk niet echt opgelet, wel meer op de warme dagen, of juist als het een lange tijd niet geregend heeft. Ik ga er eens op letten, bedankt Peggy! :D

   Reply
 • allissaa

  22/06/2012

  Tissues tissues tissues! Ben heel blij dat ik er zelf geen last van heb , lijkt me vreselijk.

  Reply
 • Esmay

  22/06/2012

  Ah hooikoorts , lijkt me niks :(! Traanogen heb ik sowieso al vaak last van, maar dan door de wind en dat vind ik al zó vervelend, en om al die andere dingen er bij te hebben. Nee , niet tof :(

  Reply
 • Juudith/Watevahdude

  22/06/2012

  Leuk geschrevenn!! Ik heb der ook zo af en toe last van.. vooral wanneer er net gegrasmaaid is.. verschikkelijk!!! zoooo irritant.. lang leve de zonnebril en de snotdoekennn =P haha!!

  Reply
  • Beauty Koning

   23/06/2012

   Dank je wel Judith! True, lang leve de zonnebrillen en snotdoeken. xD

   Reply
 • Sandra

  22/06/2012

  Yep same here :( Ik draag gelukkig een bril, dat scheelt en ik smeer soms een piepklein beetje vaseline aan de binnenkant van mijn neus, dat houdt het een beetje tegen. Voor de rest wat jij al zegt, veel tissues in de tas en “oost indisch doof” spelen als iemand weer vraagt: joh, ben je zo verkouden?!

  Reply
 • Ailine

  22/06/2012

  Ik heb hooikoortspillen via de huisarts en een tijd geleden heb ik ook neusspray gekregen. Nu heb ik bijna geen last meer, behalve jeukende ogen af en toe. Erg fijn dat deze medicijnen combinatie goed werkt voor mij, want nu heb ik veel meer energie tijdens het hooikoortsseizoen. :)

  Reply
  • Beauty Koning

   23/06/2012

   Wauw, geweldig! Helemaal doordat je nu meer energie hebt, that’s amazing girl!

   Reply
 • Gerrianne

  22/06/2012

  Zo vervelend is het, als mensen hooikoorts hebben.. Ik heb het nog nooit gehad, tot laatst.. Mijn mooi make-upje zat erop ( lang aan gewerkt op de zaterdagmiddag), zit op de fiets & beginnen mijn ogen te tranen door de buiten lucht. Ik dacht; whutttt? Dit heb ik nog nooit gehad.. Blijkbaar had ik dus ook last van hooikoorts! En daarna kreeg ik flinke niesbuien. Not pretty! Nu gelukkig niet meer, maar ik slik nog wel hooikoorts medicatie, vanwege de zonne-allergie. Verder, handige tips & tricks Cynthia! :D

  Reply
  • Beauty Koning

   23/06/2012

   Ah noesh, wat vervelend! Helemaal als je make-up er gorgeous op zit, irritatiepunt! Oh, fietsen en tranen als de neten, om vervolgens nog eens dikke klodders te niezen.. walgelijk! Herkenbaar trouwens. :’) Heb het ook altijd als ik naar school ga. Wel geweldig dat je er nu vanaf bent, dankzij de medicatie, jaaaaaj! Thanks a lot Gerrianne. ^^

   Reply
 • capsidegirl

  22/06/2012

  Ik had eerst nooit last van hooikoorst maar ik heb het idee dat ik de laatste maanden er toch echt last van begin te krijgen :S Hele tijd last van mijn ogen die tranen en een loop neus zo irritant.

  Reply
  • Beauty Koning

   23/06/2012

   Oh my, terrible! Misschien bloeit er iets waar je last van hebt! Mijn zus had het ook ineens spontaan, na al die jaren dat ik het had, had zij er mega last van. Dat jaar had ik er geen last van, maar liep zij plotseling met een tissuebox onder haar arm. Het zou zo maar kunnen!

   Reply
 • Jasmine

  22/06/2012

  Ik heb zelf niet zo erg last van hooikoorts, maar mijn vriendin heel erg. Rode ogen, lopende neus en schraalheid. Volgens mij kan ze tussen het snuiten door niet eens zalf aanbrengen omdat je toch snel dat gevoel dat je moet snuiten weer krijgt. De brillentip is wel handig, zal ik haar eens vertellen!

  Reply
  • Beauty Koning

   23/06/2012

   Oh, true that! Zelf laat ik het ook wel eens hoor, omdat je anders blijft smeren. Vervelend dat ze er zo een last van heeft!

   Reply
 • Ruth

  23/06/2012

  Ugh, hooikoorts! Ik heb er ook last van en zie soms best wel op tegen de lente. Sinds ik vaker een bril draag, heb ik inderdaad minder last van tranende ogen, maar ik blijf voor de zekerheid toch waterproof mascara dragen. Ik heb wel het idee dat het dit jaar erger is? Ik gebruik nu oa een hele fijne neusspray van de KNO-arts, omdat ik ook vaak last krijg van holte-ontstekingen, dat is nu gelukkig nog niet gebeurd, het was wel even zoeken naar een goede combi, dus ik snap je frustratie met meds wel, iedereen reageert ook anders natuurlijk. Goede tips trouwens! Enneh succes, het is alweer bijna herfst/winter….;-)

  Reply
  • Beauty Koning

   23/06/2012

   Arch, echt vervelend! Een bril dragen helpt inderdaad, heel raar. Ik geef je groot gelijk hoor, helemaal als je er heel erg last van hebt, zou ik dat vooral doen Ruth. :) Klopt, voor mij gevoel ook. Ik heb ook jaren gehad dat ik er nauwelijk last van had, maar op dit moment zijn er weer van die pieken. Oh my, wat amazing dat het werkt zeg! Bedankt Ruth, true that! Helaas wel, ergens is de zomer rot voor mensen met hooikoorts, maar ik houd er stiekem toch wel van. :’)

   Reply
   • Ruth

    24/06/2012

    Haha, ik ook wel hoor! Geen 30 graden-liefde, maar gewoon lekker ;-)

    Reply
 • Jill

  24/06/2012

  Vroeger werd ik er echt ziek van. Dokter zei dat het mogelijk was dat ik er overheen zou groeien. Dit gebeurde ook. Maar helaas deze lente/zomer toch weer last gekregen. Niet zo heftig als toen maar toch, naar…! Ken je dit ook? Altijd als er een hooikoorts alarm is heb ik nooit last. Maar is er geen alarm dan heb ik wel last van hooikoorts, rararaaar..

  Reply
  • Beauty Koning

   24/06/2012

   Ah, wat vervelend dat je er niet over heen bent gegroeid! Haha, ja! Zodra de alarmen afgaan, neem ik nog meer zakdoeken mee, bang dat ik tekort kom, maar juist op de dagen dat er nauwelijks wat is, of gewoon veel zon, is het een stuk erger. Heel raar. :’)

   Reply

Geef een reactie