FOTD: Winter?Zomer?Blues!

Door de prachtige zomerse lucht raakte ik geïnspireerd door blauwe tinten. Just joking, het was hartstikke koud en de ijspegels hingen aan mijn giechel, daarom ging ik voor blauw! Wel mat blauw, beetje classy, misschien niet draagbaar voor iedereen, maar het heeft wel wat. Spot ik daar zojuist een kleine glans? True that, let’s be tha daredevil today!

De winterblues is nog niet bij iedereen vertrokken, aangezien we nog geen hittegolven hebben gehad, of komt die er zojuist aan? Vandaag is het een warme plakkerige dacht, althans dat hadden ze voorspelt, but I like it.. I guess.. het is nu.. middernacht.. maar in ieder geval, blauw voor de kou, of juist voor de hemelse lucht!

Meteen recht voor zijn raap, blauw.. is de jaap? Oh, rijmen is zo niet mijn ding.. vind het geweldig, maar kan het niet. Tijd om de primers er maar bij te pakken en like always begon ik weer met de Too Faced Shadow Insurance die bracht ik over mijn gehele ooglid aan tot onder mijn wenkbrauw, goed onder mijn oog en niet de binnenste ooghoeken te vergeten. Milk all over the eyelid, waar ik hem vervolgens met mijn vingers mijn arcadeboog inblendde. Ook deed ik dit in mijn binnenste ooghoeken, omdat ik daar een witte oogschaduw ging plaatsen, die ook moest poppen als een sneeuwvlok.

De incredible SleekpaletteCuraçao pakte ik erbij en bestudeerde de blauwe tinten in de palette. Eerst Nougat uit de Au Natural palette in mijn binnenste ooghoek en vervolgens Blue Hawaiian op het ooglid, deels mijn arcadeboog geblend en Nougat als highlighter en blendtrick under the brows.

Voor wat meer diepte in de look koos ik Blue Lagoon uit de Sleek paletteen bracht de blauwe tint alleen in mijn outer-v aan en blendde deze goed. Hiervoor popt hij net wat meer, zie je het 3D-effect ook?! Onder mijn oog ging ik weer voor Milk van NYX,een bekende Jumbo pencil. Dit blendde ik weer met mijn vingers en blendde de resten blauwe oogschaduw met de blending brush.

Voor mijn gevoel was de look perfect mat, maar omdat ik even daredevilig wilde doen, besloot ik de Eye Shadow AMC Shine 24 van Inglot, onder mijn wenkbrauw te blenden met een blending brush, zodat hij weer smooth overliep in de recht van de oogschaduws.

De winged eyeliner kon ik natuurlijk niet achterwege laten, niemand moet dood teruggevonden worden, vanwege een shocktoestand, omdat hij er weer niet in was. No worries dollfaces. Met de gelliner van Catrice Black Jack with Jack Black en met het behulp van de Inglot eyelinerpenseel 23T creëerde ik een wing aan mijn zwarte eyeliner. Krulde mijn wimpers en voorzag ze van een laag Essence Maximum Definition Volume Mascara.

Mijn ooglook heb ik daarna meteen gefotografeerd, maar mijn fullface foto’s zijn pas na een paar uur genomen. Het weer betrok zo erg, dat ze allemaal donker waren geworden, maar ineens in knapte het in de avond op! Thank god, door de zomer is het langer licht, waardoor ik nog de foto’s kon maken!

Mijn cupidoboog moest ik even bijtekenen, misschien had ik de lijn iets meer moeten vervagen, maar in het echt was hij niet zichtbaar. Daar overheen ging de blauwe lipgloss van MNY, die helaas niet meer te verkrijgen is. But I’m loving it!

De kleurencombinatie vind ik niet zo heel schreeuwerig, hij is niet voor overdag zoals naar het werk of een familiebezoekje, maar net wat jij vindt, maar hij is ergens weer heel draagbaar. Voor mij dan, aangezien ik al heel wat ben gewend, haha! Blauwe tinten blijf ik geweldig vinden, één van mijn favoriete kleuren om mee te experimenteren en looks te creëren!

Heb jij een favoriete oogschaduw tint waar je graag mee werkt?


46 Comments

 • Ruth

  28/06/2012

  Gorgeous! Matte kleuren vind ik sowieso erg mooi. Je full face foto’s zijn heel mooi geworden!

  Reply
 • sarahdiiamonds

  28/06/2012

  Gelukkig klaarde het op je foto’s zijn prachtig! Matt maar met een hint of shimmer. :D blauw is ookwel een van myn favoriete tinten, tegenwoordig ben ik into roze! Mss de neon trend die wat te hoog naar myn hoofd stijgt!? Maar ik vind het echt een leuke frisse kleur om te combineren.. Enzo krijgen we toch een beetje zongevoel :)

  Reply
  • Beauty Koning

   30/06/2012

   Ja, gelukkig wel! Oh, roze is ook inderdaag een prachtige tint. :) Inderdaad, zolang het niet zomer wordt, moeten we het zelf er maar van maken!

   Reply
 • Paola

  28/06/2012

  Laat mijn favoriete tint nou net blauw zijn! Ik vind de look erg mooi en voor mij zeker draagbaar voor elke dag!

  Reply
 • Esmay

  28/06/2012

  Oeh die highlighter trekt mijn aandacht <3

  Reply
 • Lifesplash

  28/06/2012

  Wauw, die is mooi gelukt! Haha, en natuurlijk kan de wing niet ontbreken. I mean, jij en de wing is net zoiets als Micky en Minnie Mouse. :’)

  Reply
  • Beauty Koning

   30/06/2012

   Ik moest hier echt om lachen! xD Wat een geweldige vergelijking. :”) Bedankt girl!

   Reply
 • joycelysanne

  28/06/2012

  stunning!

  Reply
 • jlovesbeauty

  28/06/2012

  Wauw wat een prachtige tint blauw! Love it!

  Reply
 • Hannelore

  28/06/2012

  Echt een mooie ooglook! Je foto’s zijn ook prachtig gelukt

  Reply
 • dppz

  28/06/2012

  Very Very Nice Cyn. Wat heb je toch een talent. Prachtige look. Ik draag zelf eigenlijk weinig blauw… moet ik toch maar een doen, wat blauw is prachtig

  Reply
  • Beauty Koning

   30/06/2012

   Wat een mind-blowing compliment weer, wat lief! Bedankt Debby. :)

   Reply
 • Jorinde

  28/06/2012

  Dat blauw staat je prachtig en inderdaad draagbaar. Ik had laatst ook een blauwe ooglook gemaakt, maar het was veel te donker om goede foto’s te kunnen maken.

  Reply
 • Amanda

  28/06/2012

  Erg mooi Cyn en zeker draagbaar! Haha ben gisteren met rood, oranje en geel de straat op gegaan. Had geen zin om het er af te halen. De oranje was neon dus had nogal het idee dat ik bekeken werd haha.

  Reply
 • Wow! Echt knallen dit! Ik vind je close-ups altijd zo mooi trouwens. Ik ben into purple, paars, lila en mauve :)

  Reply
  • Beauty Koning

   30/06/2012

   Wat een lief compliment, bedankt Peggy. :) Purple, amaaaaaaaazing!

   Reply
 • Heel mooie look en wat een mooie highlighter!

  Reply
 • Joyce

  28/06/2012

  Saat je echt geweldig deze kleur! Zelf heb ik een turquoise kleur in m’n Inglot palette zitten, dat is echt mijn favoriete kleur om mee te werken. Een heel mooi kleuraccent en gewoon een prachtige kleur! :)

  Reply
 • Nicole

  28/06/2012

  Prachtig!

  Reply
 • beautiesatwork

  28/06/2012

  heel mooi :D lijkt me ideaal voor de ijsprinses ;)

  Reply
 • Allissa

  28/06/2012

  I, hoekanhetookanders, loooooooove it. Blauw blijft een geweldige kleur en de shimmers maken het af (; nais.

  Reply
 • Sherr

  28/06/2012

  Supermooie look chick!! Wauw!!

  Reply
 • Irma

  28/06/2012

  brr… wat een koele look. krijg er bijna kippenvel van!

  Reply
  • Beauty Koning

   30/06/2012

   Haha, oh yeaaa! Op zo een warme dag was dat wel nodig. xD

   Reply
 • Erg mooie ooglook!

  Reply
 • zoequick1

  28/06/2012

  Mooi! Ik vind jouw FOTD’s altijd zo mooi! :)

  Reply
 • Sophie

  28/06/2012

  Wauw! Echt een prachtige ooglook (zoals altijd!)

  Reply
 • Yak Man

  28/06/2012

  dat ziet er mooi uit bij jou! Ik ging laatst toevallig ook werken met blauwe oogschaduw. De kleuren waren mooi, maar het stond mij gewoon niet mooi >.<.

  Reply
  • Beauty Koning

   30/06/2012

   Ah, damn girl. Misschien had je de verkeerde tint? Dat kan ook nog! Bedankt voor je compliment Yak Man. :D

   Reply
 • Samantha

  28/06/2012

  Echt prachtig! Het staat je ook zo goed. Hoe fel een kleur ook is, het misstaat je gewoon niet! :D

  Reply
 • Arletta

  28/06/2012

  Wauw het is echt een prachtige look!
  liefs.x

  Reply
 • deijsprinses

  28/06/2012

  Ik hou er van! Heel verfrissend!

  Reply
 • LottedeJ

  28/06/2012

  Supermooie look dit! Je bent echt de queen of blending jij, je hebt skills om jaloers op te zijn! Ik vind blauw altijd een enge kleur om als oogschaduw te gebruiken, maar eigenlijk zou ik het gewoon eens moeten proberen. Je hebt me geïnspireerd!

  Reply
  • Beauty Koning

   30/06/2012

   Haha, thanks a lot! :D Bedankt voor je lieve complimentjes altijd Lot. :) Dat klinkt echt amazing, wauw. Gooood luck babe!

   Reply
 • Wat een mooie knallende look!

  Reply
 • Germa

  29/06/2012

  Heel mooi gemaakt! Een blauwe ooglook kan in mijn ogen altijd, mits het goed aangebracht is. Geen ’70’s blauwe ogen! haha

  Reply
 • sheela

  29/06/2012

  Prachtige look weer Cynthia :)

  Reply
 • Gerrianne

  30/06/2012

  Blue, oh Cynthia. Deze look maakt me echt blij! Ik vindt het altijd geweldig om een blauwe look te zien of om zelf blauw te dragen, haha! Prachtige look, maar het weer mag eerst wel eens komen inderdaad. Haha :D

  Reply
 • Deb

  03/07/2012

  heeel mooi!!! Zelf gebruik ik veel turquoise de laatste tijd. Het wordt een beetje een “tic”van mij ;-)

  Reply

Geef een reactie