Een break..

Ziek zijn en sporten, een combinatie? Ik doe het meestal wel, of niet, maar dan ben ik echt heel erg ziek, vallen de ziekteverwekkers mijn systeem met hele troepen aan. Oververmoeid, het snot wat uit je neus drupt en de holtes die verstopt zitten met andere snotproppen, juch. Je longen vol met slijm, waardoor je niet kunt lachen, anders kom je om wegens zuurstofgebrek en noem maar op. Sporten en rot zijn, gaat niet samen.

break in joggen

Ik moet mij schamen! Trots vertelde ik dat ik mijn doel had behaald, jeej, rondjes rondgerend met mijn ubersexy sportschoenen die zo stylish waren, waardoor menig man vroeg waar ik die had gekocht. Of de sexy tissues die ik meedroeg tijdens het joggen, geweldig. Helaas ben ik er drie weken tussenuit geweest, en moet ik mij weer aanzetten om te gaan lopen.

De eerste week werd ik neergehaald door een terrible verkoudheid, maar vervolgens loop ik meteen een voorhoofdsholteontsteking op en enorme keelpijn, great.. Maar ik besloot gewoon te gaan joggen, die dag my friend, was het de laatste keer dat ik liep. Vervolgens werd ik niet in het weekend beter, maar moest ik mij voorbereiden op mijn blog. Ik moest vooruit werken, omdat mijn verstandskiezen werden getrokken.

break in joggen

Vanwege de bloedingen mocht ik niet gaan sporten, omdat ik anders er teveel druk op zou zetten, waardoor ik tijdens het lopen een brandende vulkaan zou lijken, door het bloed wat uit mijn mond liep. Er is nog meer, vanwege mijn blog, liet ik alles meteen trekken, een tweede keer daar zat ik niet bepaald op te wachten, dus wop, alles eruit, bye! Hierdoor moest ik langer rust nemen, de ene kant herstelde sneller dan de ander en ben ik inmiddels in mijn derde week aangekomen van niet joggen en oh my god.. I AM DYING INSIDE!

Ik wil zo graag weer hardlopen, maar ergens heb ik er ook geen zin in. Weer helemaal opnieuw opstarten en het is gewoon echt crap. Weer opbouwen, weer grenzen verleggen en alweer je ritme vinden. Vele van ons hebben er last van, ineens wil je niet meer, ga je weken niet en dan begint het weer te kriebelen. What to do?!

break in joggen

Gewoon gaan. Geen smoesjes of andere slechte excuses dat je bijvoorbeeld je lama in bad moet doen, onzin! Een lama zet je onder de douche, niet in een bad. Nee, je moet gewoon even de knop omzetten en je sportkleding aandoen, snel doorlopen, zodat je niet terug kan en gaan stretchen.

De eerste minuut gaat of heel goed, of is een disaster. Na tien minuten hardlopen, merk je dat het eigenlijk best lekker is, dan voel je weer even het niveau zakken, maar je moet opbouwen, dus langzaam aan weer beginnen. Ren niet meteen weer die tien kilometer, want dan krijg je alleen maar blessures, motiveer jezelf om weer die tien kilometer te gaan rennen, want je weet dat je het kunt, alleen nu moet je jezelf er nog naar toe zetten.

break in joggen

Zoek weer een sportmaatje op, zodat je samen met iemand bent, waardoor je elkaar lekker kunt motiveren. Niet door eten, helaas gebeurd dat altijd tijdens het sporten, maar ook door bijvoorbeeld daarna lekker een drankje op het terras te gaan doen, of die film waar je echt al weken naar uitkijkt. Of doe eens gek en ga lekker een avond lang alleen maar bloggen!

Stel weer een doel in, je wilt hem halen, niet falen toch? Je weet dat je het kunt, dus moet je even goed graven naar je motivatie, of stel een product apart wat je na het behalen van je doel mag kopen. Deed ik ook!

Sporten is leuk, het moet niet belastend zijn, of nouja, wat je uit vrije wil wilt doen natuurlijk. Je moet er van kunnen genieten, want daardoor maak je het exercisen nog mooier. Binnenkort ren je gewoon weer je oud en vertrouwde ronde! Gotta go, cuz I need to run like I stole something!

Ben jij wel eens er tussenuit geweest met sporten? En hoe heb je het weer opgepakt?

Edit: Inmiddels ben ik alweer wezen joggen, dying inside, maar een nieuw record + een nieuw doel! KEEP UP THE GOOD WORK DOLLFACES!


21 Comments

 • Sinnerbeauty

  29/06/2012

  Ik heb in november mijn meniscus in mijn knie gescheurd en moest geopereerd worden en blabla… Lang verhaal kort is dat ik 3 maanden niet kon sporten. En na die 3 maanden, mijn eerste loopsessie… Dat was PURE HEL !!
  Ondertussen begint het al terug stilaan los te lopen :)

  Reply
  • beautybootable

   29/06/2012

   Ik ben ook geopereerd aan een meniscus barst! En dit is nu al 4 maanden geleden en ik mag niet altijd niet lopen, maar wel zwemmen. Dus wel super dat het stilaan begint te beteren!

   Reply
  • Beauty Koning

   30/06/2012

   Oh my, dat klinkt echt heel afschuwelijk! Terrible, gelukkig gaat het steeds beter. :)

   Reply
 • mysupersweetlife

  29/06/2012

  Ik schrok zo toen ik de titel las, ik dacht : e gaat toch niet stoppen met blogger. Poeh gelukkig maar hihi!
  Liefs

  Reply
  • Amanda

   29/06/2012

   Dacht ik ook! Dat mag niet gebeuren! Gelukkig viel het in dat opzicht mee, maar dat ziek zijn bah zeg :(

   Reply
 • joycelysanne

  29/06/2012

  ik zit op ’t moment geloof ik even in een break, al twee weken minimaal mijn hardloopschoenen niet aangeraakt maar dat komt meer doordat ik er simpelweg geen tijd voor vind om te gaan doen. Zondag ga ik weer beginnen – promis!

  Reply
 • Allissa

  29/06/2012

  Herkenbaar! Afgelopen week toetsweek gehad, en het was een paar dagen rotweer met als gevolg dat ik ook al bijna een hele week niets meer heb gedaan qua hardlopen. Wel fietsen, maar he dat is niet hetzelfde.

  Reply
 • Nicole

  29/06/2012

  Een break? Ja, met de bruiloft en huwelijksreis. Een week niks gedaan! Daarna meteen de sportschool weer ingedoken, en met moeite mijn afstand weer gehaald.
  Nu probeer ik mezelf weer te overtreffen!

  Reply
 • yourdailyintake

  29/06/2012

  Volgens mij vind jij het leuk om mensen te laten schrikken :P Ook ik dacht even dat je een break van het bloggen ging houden toen ik de titel las haha
  Ook ik heb wel eens een tijdje niet kunnen sporten en het is inderdaad moeilijk om dan weer te beginnen maar op een gegeven moment heb ik dan zoiets van ‘just do it!’ en dan komt het goed.. soms.. :P

  Reply
  • Beauty Koning

   30/06/2012

   Gniffel.. sorry! Ik wist niet zeker of ik hem moest nemen, maar mischien was dat wel een eyecatcher of een titel. xD

   Reply
 • Irma

  29/06/2012

  wiehoooee!
  you go, girl!

  Reply
 • Arletta

  29/06/2012

  Ik ben er nu ook tussenuit met sporten, dit door school, maar vanaf maandag ga ik er 3x zo hard tegenaan!
  liefs,x

  Reply
 • beautybootable

  29/06/2012

  Ik ben al zovaak gestopt, maar nu ga ik vooral zo’n 2-3 keer per week gaan zwemmen. Ik fitneste ook, maar dat ben ik gestopt.. Ik heb meer resultaat voor mijn knie als ik zwem.. :D

  Reply
 • Jasmine

  29/06/2012

  Geweldig dat je zo’n doorzetter bent! Het beginnen vind ik altijd het probleem, daarna kan ik wel even doorgaan. Ik heb ook altijd van die slappe excuses (het weer is te warm/koud) en na elke dag geen sporten voel ik me weer ietsje schuldiger.

  Reply
  • Beauty Koning

   30/06/2012

   Ah, thank you Jasmine! Ja, het begin is rot, maar even later gaat het wel goed. :D Oh.. true that, heel herkenbaar!

   Reply
 • Gerrianne

  30/06/2012

  Je gaat altijd maar door, Cynth! Heb je ooit rust gehad? Dit begin ik me eens af te vragen! xD Ik hoop dat je de zin snel weer meer krijgt & lekker gaat lopen. Het is héérlijk, zo eventjes voor je uit en joggggen maar! Ik ben er zovaak tussen uit geweest *long story* , alleen ging altijd weer door. Nu heb ik eigenlijk erg weinig zin in sporten, omdat ik het niet volledig mag doen. Bleh, ik hou niet van opbouwen! :P

  Reply
  • Beauty Koning

   30/06/2012

   Haha, true that! Nope, zelfs niet toen ik onder de medicatie zat toen ze werden getrokken. :’) Inmiddels ben ik alweer gaan rennen hoor, zwaar, maar het was ergens weer heel lekker om te lopen. :) Ah, true.. opbouwen is rot. xD

   Reply

Geef een reactie