Zomersproetjes, sproeten en freckles!

Niet iedereen vind ze mooi, de ene blijft het maar zeggen dat het zo schattig staat, totdat je er zelf “last” van hebt. Sproeten! Het blijft leuk staan, bij een klein poppetje wat rondhuppelt, how cute! Maar hoe ouder je wordt, hoe meer je ze gaat haten? Of omarm jij je vriendjes op je gezicht? Ik namelijk wel!

Het staat schattig, lief en het maakt iemand vaak onschuldig,gniffel. Ondeugende dingen kun je dan met een gerust uithalen, je sproeten helpen je uit de brand, of course. Maar zodra je in de puberteit komt krijg je ineens haat, je hebt de pik op ze. Misschien word je ermee gepest, of moffel je ze wel onder kilo’s foundation, maar waarom? Het is juist geweldig!

Zelf heb ik alleen sproeten in de zomer, ineens poppen ze uit het niets op, net zoals de zon op sommige dagen, op dit moment zie je er niks van, maar tijdens de zonnige dagen zie ik ook ineens de sproetjes gedag zeggen. Een teken dat ik niet mijn make-up aanpas, maar gewoon daar overheen bounce met mijn Beautyblender, geen reden om ze weg te werken, of mij aan te passen. Ze blijven zichtbaar en een dikke pap laag eroverheen is ook niet echt charmant.

Dit jaar hebben ze ook flink uitgepakt op mijn gezicht, ze hebben niet alleen mijn neus te grazen genomen, maar ook deels mijn wangen! Erger ik mij eraan? Ik had niet eens door dat ze op mijn huid waren gaan wonen, een tijdelijk kamertje op mijn gezicht, oh you’re welcome dollfaces. Take a seat. Bezoekers vielen het op, maar ook een handjevol mensen in mijn omgeving. “Cynth, sinds wanneer heb jij sproeten?” Huh? Inderdaad, ik heb ze ook!

Trots paradeer ik nu rond met sproetjes op mijn gezicht, het staat leuk en met de winter verdwijnen ze weer als sneeuw voor de zon, maar gelukkig kan ik ze nog dan bijtekenen met een oogpotlood, niemand die dat door heeft, tenzij ik met een donkerbruine, extreem donkerbruin aan de slag ga.. oetch. Ik omarm mijn zomersproeten, enkele blijven voor de rest van mijn leven zitten, maar vele verlaten mij in het koude winterweer. Nu ben ik nieuwsgierig naar jouw mening? Heb jij zelf sproeten? Verberg jij ze? Of ben je er stiekem ook heel trots op?

Wat is jouw mening over sproeten?


38 Comments

 • Liliane

  02/07/2012

  Ik vind sproeten superleuk! Geeft altijd zoiets eigens én ze staan jou pretty!
  Ik heb wel een paar moedervlekken netjes op een rijtje, telt dat ook? ;)

  Reply
  • Beauty Koning

   04/07/2012

   Oh, yes! Of course. ^^ Bedankt voor je compliment Lil. :)

   Reply
 • redhotjillypeppers

  02/07/2012

  Ik vind zomersproetjes wel leuk. Het zou zonde zijn ze te bedekken onder een laag makeup.

  Reply
 • Esmay

  02/07/2012

  I loooove sproetjes! Iedereen die sproetjes heeft vind ze lelijk, en wil ze niet. Ik heb ze niet en wil ze. Of nouja .. heb een klein beetje zomersproetjes maar meer niet :(

  Reply
 • Lifesplash

  02/07/2012

  Please, steek me aan met die ‘er-komen-opeens-sproetjes-virus’. I want! =(

  Reply
 • joycelysanne

  02/07/2012

  Ik vind het altijd heel lief staan, maar ik begrijp dat mensen die ze hebben ze wel eens extreem vervelend vinden!

  Reply
 • beautiesatwork

  02/07/2012

  sproetjes zijn echt cute :)

  Reply
 • Elise

  02/07/2012

  Ik heb ook zomersproetjes, en ik vind het niet erg. Alleen zie ik er soms nóg jonger uit daardoor. Ik verberg ze ook niet, waarom zou ik?

  Reply
 • Amanda

  02/07/2012

  Ik heb ze niet, nog nooit gehad ook. Heb wel veel poedervlekken in mijn gezicht en die haat ik echt. Een paar zouden niet erg zijn, maar het worden er steeds meer… en je kunt ze ook niet bedekken ofzo dus ik heb me er maar bij neer gelegd ;)

  Reply
 • Irma

  02/07/2012

  ik vind sproeten heel schattig staan, maar ik heb ze niet :(

  Reply
 • BeautyGlitter

  02/07/2012

  Ik krijg ze ook altijd in de zomer en ik vind ze stom :(

  Reply
 • Samantha

  02/07/2012

  Ik heb al mijn hele leven sproetjes. Ze zitten altijd op mijn neus, maar in de zomer wordt het wel iets erger en gaan ze ook naar mijn wangen toe. Iedereen vindt het schattig, maar ik lijk al zo jong, omdat ik erg klein ben en daardoor lijk ik nog jonger. :’) Nu is dat niet leuk, als ik rond de 30 ben weer wel, haha!

  Reply
 • Josephine

  02/07/2012

  You’re so right! Echt tof dat jij er wel vrolijk mee rondhulpt en dat je blij met jezelf bent. Ik zag ze eerlijk gezeg nog niet haha, maar nu zie ik ze wel!

  Reply
 • ValleyDoll

  02/07/2012

  Ik vind ze niet zo leuk mijn sproetjes. Iedereen vindt het altijd zo schattig, ik vind het eerder vervelend.

  Reply
 • Yak Man

  02/07/2012

  ik heb ze niet, maar ik vind het wel schattig staan haha :). Maar voor mensen die het hebben, snap ik ook wel dat het vervelend is.

  Reply
 • deijsprinses

  02/07/2012

  Ik sta vol met sproeten. Zowel in de zomer als in de winter ben ik “gesproet” maar in de zomer veel feller. Mijn neus, kaken, voorhoofd, oren, overal sproetjes en ik vind dat helemaaaal niet erg :)

  Reply
 • Zelf heb ik geen sproeten, maar ik vind ze altijd erg leuk staan bij anderen :)

  Reply
 • jlovesbeauty

  02/07/2012

  Leuk geschreven!! Sinds een paar jaar krijg ik tijdens de zomer sproetjes op mijn neus, al lijken er elk jaar meer en meer bij te komen. Niet erg want ik vind het best schattig staan :)

  Reply
 • Dieuwertje

  02/07/2012

  Ik heb heel veel sproeten, het hele jaar door. Soms ben ik er erg blij mee dat ik ze heb, maar er zijn ook tijdens dat ik me mateloos irriteer…

  xx

  Reply
 • MissEvie.nl

  02/07/2012

  Ik vind ze echt schattig staan! Ik heb nu ook een paar sproetjes op m’n neus na de vakantie haha! De zon heeft ze tevoorschijn getoverd ;-)

  Reply
 • Jasmine

  02/07/2012

  Sproeten vind ik altijd hartstikke leuk staan. Al zijn ze Pippi Langkous stijl duidelijk of subtiel als die van Lucy Liu, ze geven je toch iets karakteristiek! Ze staan je ook goed die sproeten =]

  Reply
 • Kimberley

  02/07/2012

  Sproetjes staan hardstikke leuk!

  Reply
 • Renate

  02/07/2012

  Ik heb zelf geen sproetjes, maar het kan bij bepaalde personen wel mooi staan, behalve als mensen van top tot teen onder de sproeten zitten, dan is het niet mooi meer!

  Liefs

  Reply
 • Sarah

  02/07/2012

  Ik heb al m’n hele leven sproetjes, het hele jaar door. Zelf een paar onder m’n wenkbrauwen en boven m’n ooghoek haha. Maar ik stoor me er niet aan.

  Reply
 • capsidegirl

  02/07/2012

  Ik heb zelf geen sproeten. Dus kan er eigenlijk niet echt over mee praten of mezelf zou storen of niet. Bij andere stoort het me in elk geval niet.

  Reply
 • Nicole

  02/07/2012

  Ik heb ze, en ik heb er een haat/liefdes verhouding mee..

  Reply
 • sarahdiiamonds

  02/07/2012

  Ik heb nooit sproeten gehad, vind het wel lief staan :)

  Reply
 • Ruth

  03/07/2012

  Ik vind sproetjes zo leuk staan! Ik heb ze zelf ook (rood haar) maar als kind vond ik ze niet zo bij mezelf. In mijn gezicht zijn ze niet super-opvallend, wel jammer, want donkere sproetjes vind ik echt gorgeous! Even wachten op wat zon dus, hoewel ik meer in de schaduw vertoef met factor 50 ;-) Jouw sproetjes staan heel cute, vrolijk groepje bij elkaar :-)

  Reply
 • Inge

  03/07/2012

  Ik heb ze het hele jaar door :D alleen in de winter zijn ze wat minder duidelijk, maar ze zijn er hoor.
  Verbergen doe ik nooit! Laat ze maar komen…

  Reply
 • fashionyourlove

  03/07/2012

  Ik ben echt jaloers op hoe jij je ogen kan opmaken :o
  En ik vind sproetjes schattig c:

  Reply
 • LottedeJ

  03/07/2012

  Ik word ook echt blij van de zomersproetjes die ineens op komen dagen op mijn neus en wangen wanneer het eindelijk lekker weer is. Ze staan inderdaad superschattig en lieflijk! Ik heb het altijd leuk gevonden, eigenlijk.

  Reply
 • Deb

  03/07/2012

  Mijn sproetjes zijn er altijd.. zomer en winter. In de zomer zijn ze met iets meer en net wat donkerder dan in de winter. Ik ben blij met ze want in je 30’s geven ze je een jeugdige en tikkeltje ondeugende uitstraling ;-) Toen ik een jaar of 17 was en net ging stappen was ik altijd bang dat ik de disco niet in kwam met die sproetjes dus heb ik ze wel eens weggeplamuurd. Dat zal er vast niet uitgezien hebben *gniffel* maar ik kwam dus wel in die discotheek ;-) m.a.w. het doel heiligt de middelen.. in die tijd dan.

  Reply
 • Gerrianne

  03/07/2012

  Sproeten is niet erg, ze zijn soms juist leuk! Zelf heb ik wat sproetjes op mijn neus in de zomer, hihi! Verder nergens wat, gelukkig. Ene kant vindt ik het in de zomer leuk, maar in de winter mogen ze van mij wel weg! :-)

  Reply
 • arletta

  04/07/2012

  Ik vind sproetjes leuk, maar eigenlijk alleen als ze beschaafd zijn qua hoeveelheid, een heel gezicht onder de sproeten? Nee dank je! Maar een aantal schatige sproetjes op je neus en wangen? Hebben! Ik vind het zo cute en ben dan ook blij dat ze nu ook eindelijk op mijn neus zijn neergeland, het zijn er nog niet veel maar yay! Sproeten! Hihi, liefs.x

  Reply
 • noshit

  08/04/2015

  Als ik heel eerlijk ben je bent echt ontzettend lelijk,.

  Reply
  • CynthiaKoning

   08/04/2015

   Ik ben blij dat het volgens jou om mijn uiterlijk gaat, want jouw innerlijk is lelijk. Anders post je dit soort comments niet. Helaas is dit moeilijk te veranderen, dus wie is de lelijkerd nou, Phoebe?

   Reply

Geef een reactie