Water, belangrijk? Een egalere huid? Soft skin?!

Moet je het benuttigen van een glas met water leren drinken? Of is het echt zo vies als ze beweren? Tijdens de cola-loze-dagen moest ik overgaan naar limonade, inmiddels ken ik alle smaken die er zijn, maar cassis is toch wel het lekkerst. Daarnaast dronk ik veel water en ineens merkte ik iets aan mijn huid. Gezichtsbedrog? Of zat het gewoon tussen mijn oren? Haha, zit het ook! If you know what I mean..

Hoeveel verhalen gaan wel niet in de rondte dat je goed moet blijven drinken, maar niet teveel, omdat ook dat weer schade kan veroorzaken. Whut?! Teveel water drinken maakt meer kapot dan je lief is? Ze zeggen dat je minimaal 1 tot 1,5 liter per dag moet drinken, om de vochtcirculatie goed door te laten vloeien. De circulatie zorgt er weer voor dat alle afvalstoffen worden afgevoerd, maar ook hartaanvallen kun je ermee verminderen, zelfs darmkanker en laten we de blaas niet vergeten!

Naast dat het een hulpmiddel is bij afvallen, gaat het soms ook hoofdpijn tegen, maar ook energie krijg je door het drinken van glazen water. Doordat je uitgedroogd bent, kost dit veel meer energie dan normaal, maar moet je lichaam twee keer zo hard werken om vloeiend te presteren. Beauty Cynth, beauty!

True that, maar dat was gewoon informatie wat ik moest meedelen! Doordat je regelmatig drinkt, voer je de afvalstoffen goed af, wat weer helpt bij de huid. Water zou de huid verstevigen, waardoor hij strakker oogt en jonger lijkt. Hierdoor lijkt hij egaler, maar uit een Brits onderzoek uit 2009 komt het weer op neer dat het gewoon tussen je oren zit.

Mijn huid zag er inderdaad beter uit, omdat ik ineens meer water dronk dan overheen. Zou het dan wel geholpen hebben? No! De gezonde glow die op mijn wangen verscheen, kwam voornamelijk omdat mijn lichaam goed zuiverde, dankzij de hoeveelheid liters water. Amazing! Inmiddels drink ik veel meer water dan voorheen, omdat het ineens best lekker is geworden.. oh my..

Niet iedereen houdt van water, maar dankzij de citroenschijfjes, of andere fruitsoorten kan het al een stuk lekkerder zijn! Of gewoon limonade? Of water met prik? Zonder prik? Much betta. Wist je dat zodra je ijsblokjes toevoegt aan je glas, het heel anders smaakt? Een stuk lekkerder, probeer maar eens! Kortom, water drinken is goed voor je organen, inside, your guts, maar niet teveel, want ook dat is niet goed!

Drink jij water? En combineer je het ook wel eens met iets?


34 Comments

 • Merve

  03/07/2012

  Eerst vond ik het ook niet lekker ik dronk liever iets anders dan water, maar ik heb mezelf gedwongen om toch voldoende te drinken en het bevalt me nu wel :)

  Reply
 • Lifesplash

  03/07/2012

  Jep, ik drink water! Sterker nog: er staat een glas vlakbij mij. :) Vaak kook ik het wel eerst en laat het afkoelen en drink het dan, dat vind ik lekker! Maar de citroenschijfjes tip is heel handig. :)

  Reply
 • joycelysanne

  03/07/2012

  jaa, ik drink heel veel water! Meestal wel gewoon ” waterwater” zonder iets erin, maar het is een goede tip – eens even kijken of we nog wat in huis hebben!

  Reply
 • Elise

  03/07/2012

  Yup, ik drink al bijna twee jaar water. Geen idee of het wat voor mijn huid doet, maar het is gewoon heel gezond.

  Reply
 • Yak Man

  03/07/2012

  Dat heb ik ook alrijd als ik wat meer water drink dan normaal dan ziet mijn huid er iets beter uit :’). Ik drink niet veel water want ik weet niet ik heb niet het gevoel van:” ik heb dorst” :/

  Reply
 • Deb

  03/07/2012

  Water met prik vind ik het lekkerste. Vooral na gekruid eten.. het liefste uit de fles ;-) Ik drink het ook wel met karvan cevitam.. altijd met bubbels

  Reply
 • Jorinde

  03/07/2012

  ik drink heel veel limonade :-)

  Reply
 • dppz

  03/07/2012

  Ik ben een mega slechte drinker, ondanks dat ik weet dat het drinken van water goed voor je is! Als ik drink, drink ik het puur of met mint en citroen.

  Reply
 • MissEvie.nl

  03/07/2012

  Ik drink eigenlijk nooit zo ‘puur’ water, vind het niet lekker. Maar drink wel regelmatig limonade :-) dat van het ijsklontje is het proberen waard!

  Reply
 • Amanda

  03/07/2012

  Ik drink het voornamelijk op school uit een flesje. Uit een glas vind ik het niet zo lekker (heb ik ook met bier haha). Vind het dan wel lekker, maar thuis drink ik liever thee/koffie/melk/limo,

  Reply
 • Renate

  03/07/2012

  Raar dat er uit onderzoek is gebleken dat het tussen je oren zit! Ik drink bijna altijd limonade, maar ik drink ook steeds vaker een flesje water ( dat vind ik lekkerder dan kraanwater! ) en ik dronk eerst veel thee ( maar dat vind ik niet lekker met dit warme weer haha )

  Liefs.

  Reply
 • beautiesatwork

  03/07/2012

  de ideale dorstlesser want van frisdrank krijg je nog meer dorst :)

  Reply
 • happyannanas

  03/07/2012

  Ik dronk nooit zoveel water, maar nu mijn migraineklachten weer terugkomen houd ik me heel netjes aan de anderhalve liter per dag :-D

  Reply
 • iliveformydreams

  03/07/2012

  Ik drink altijd water :) Heerlijk!

  Reply
 • ValleyDoll

  03/07/2012

  Ik drink onvoldoende water en dat is er soms aan te zien. Sinds ik ga sporten drink ik wel véél meer water en ziet mijn huid er beter uit maar op de dagen waarop ik dat niet doe merk ik dat mijn huid echt wel vochtarm is.

  Reply
 • Ik drink eerlijk gezegd niet superveel water, maar wel vaak limonade dus op die manier krijg ik ook wel genoeg water binnen :)

  Reply
 • MooiBlog

  03/07/2012

  Ik drink eigenlijk alleen water en kruidenthee. Al die frisdrank kan niet goed zijn… ’s Ochtends drink ik warm water met een schijfje citroen. Smaakt lekker en ik voel me er fitter door. Maar misschien dat het tussen m’n oren zit;)

  Reply
 • Esmay

  03/07/2012

  Water is key! Ik drink eigenlijk alleen maar water en groene thee!

  Reply
 • fashionyourlove

  03/07/2012

  Ik drink eigenlijk maar 2/3 glazen op een dag, en dat is vaak niet eens water. Ik moet meer gaan drinken ja.

  Reply
 • Irma

  03/07/2012

  Ik drink meestal kraanwater, omdat ik ook geen bubbels lust. Ik vind het gewoon vies prikken. Dan blijft er niet zo veel te drinken over en ik ga dus meestal maar voor water. In restaurants drink ik (als ze het hebbent) Chaudfontaine.

  Reply
 • Femke

  03/07/2012

  Jep, ik drink water. Vroeger vond ik het nooit zo lekker, maar nu is het wel wat beter.:-) maar, ik drink niet zoveel water op één dag. Misschien 1 glas, of soms géén… Moet toch maar eens verandering in komen,haha!

  Reply
 • marchingonthebeat

  03/07/2012

  Ik heb op het moment een glas water voor me staan. Maar tijdens het lezen van dit stuk helemaal opgedronken =p

  Reply
 • LottedeJ

  03/07/2012

  Ik ben ook echt gek op water. Ik heb het altijd al de beste dorstlesser gevonden en ik kan er met mijn hoofd niet bij dat er mensen zijn die dingen zeggen als: ‘Ik lust geen water!11!!’ Sure, haha. En dat het je lichaam zuivert en dus ook van binnenuit je huid toch ook beter maakt is natuurlijk mooi meegenomen!

  Reply
 • Malou

  03/07/2012

  Ja, ik drink best veel water. En thee, heel veel groene thee.

  Reply
 • Anne vdh

  03/07/2012

  Oke, vanaf NU ga ik echt 1.5liter water per dag drinken!!
  Ik zeg dat echt elke maand maar het lukt me nooit, ik kan gewoon niet veel drinken ofzo! Kom op sommige dagen niet eens op een liter, zo slecht!
  Maar nu ga ik het ECHT doen!!

  Reply
 • redhotjillypeppers

  03/07/2012

  Ik drink elke dag zeker 2 liter water. Maar ik heb dan ook altijd dorst :)

  Reply
 • Hanna

  03/07/2012

  ik drink altijd veel te weinig, ik moet er echt op gaan letten! liefs.

  Reply
 • Jasmine

  03/07/2012

  Al een aantal jaar, sinds ik ontdekte hoe slecht frisdrank was, probeer ik zeker 5 glazen water per dag te drinken. Soms is dat toch met moeite, maar zeker tijdens deze warme dagen gaat het er makkelijk binnen.

  Reply
 • Ik drink alleen water, spuitwater wel. Ik lust geen frisdranken dus heb het niet moeilijk ermee. Alleen vergeet ik wel te drinken en merk ik pas dat ik nog niet gedronken heb die dag als ik ’s avonds hoofdpijn krijg.

  Reply
 • Liliane

  03/07/2012

  Mijn water zit er nooit zo uit zoals op die tweede foto. Wat doe ik fout?

  Reply
  • Beauty Koning

   04/07/2012

   HUH?! Niet?! Dan is er iets niet goed met je kraanwater hoor Lil?! :O

   Reply
 • Wat een toeval! Vandaag ging er een 2 liter fles water mee naar de opdracht! Ik heb besloten nu iedere dag minstens een fles leeg te drinken, ’t zal een opgave zijn maar ik ga ervoor!

  Reply
 • arletta

  04/07/2012

  Ik drink water, veel water rrouwens maar uk ben zon Miep die water in een glas niet lekker vind, dus ik zit buiten in de zon met zo’n 0,5l flesje water omdat ik het anders gewoon niet drink ;p

  Reply

Geef een reactie