For real this time.. de Battle: Day and Night!

Day and night, een moeilijk thema, maar dat was juist de uitdaging. Hoe moeilijker, hoe beter. Zo kun je kijken hoe creatief je bent en of je je grenzen gaat verleggen met make-up. Natuurlijk had ik al een idee in mijn hoofd over hoe en wat, maar dan is de vraag, pakt het wel zo goed uit als in mijn hoofd? Of was mijn nachtelijke hersenhelft weer op hol geslagen, omdat ik te lange nachten maakte? Of was het nou rechts? Links? Overdag? Avond? Beide? TRUE STORY!

Mijn nachten worden met de dag langer en mijn dagen worden met de minuut korter, kan dat? Vanwege mijn nachtbrakende tijden liet ik het nachtelijke gedeelte meer overlopen. Ik zie meer nullen voor een cijfer dan tientallen in de ochtend? Wat een onzin kraam ik weer uit. In ieder geval ben ik tot laat op, werd goed geïnspireerd door de onderstaande foto en wilde graag even go crazy aan met het thema!

Helaas kon ik niks over mijn look los laten, want dan verraadde ik de boel! Dag en nacht? Alleen ging zij meer met het nachtelijke gedeelte voor het universum en ik voor de maan met zijn wonderschone sterren!

Weer trok ik er een hele middag vooruit om de look te creëren, omdat het lang ging duren, moest ik natuurlijk mijn gezicht primen, dat deed ik met de Prep + Prime van MAC! Vervolgens pakte ik de Waterproof Eyeshader van Miss Helen erbij in 04, een donkergrijze tint, blendde hem over mijn voorhoofd, daar begon ik met de creatie.

Een vrij olieachtige substantie, heel vettig, waardoor ik hem snel moest “setten” met een oogschaduw, de classy donkerblauwe oogschaduw van de Inglot, Eye Shadow Pearl 428. Het linkerstuk van mijn voorhoofd zat al goed in een middernacht kleur. Het moest nog donkerder worden, tijd voor wat zwarte pigment van Wet n Wild, Blue Had Me At Hello, en dan de linker crease oogschaduw. Hiermee ging ik goed mijn haargrens in, blendde de oogschaduw om te zorgen dat het geen masker werd.

Dit deed ik ook bij de rest van mijn gezicht, de donkergrijze basis aanbrengen, blenden, setten en hield het stuk bij mijn oog vrij. Daar moest namelijk de maan komen! Met behulp van Meteor een oogschaduw van de Make Up Store en een mixing medium van TheBodyNeeds bracht ik nat een rondje om mijn linkeroog heen. + ik nam ook mijn wimpers mee! Ondertussen vulde ik mijn oog in en net op het moment dat hij bijna droog was, maar net nat genoeg om hem nog smooth te blenden. Hierdoor loopt hij egaal over in de donkerblauwe oogschaduw, omdat ik hem daar overheen heb geblend en verdwenen de harde lijnen.

Mijn nek was een ander verhaal, hier bracht ik ook eerst de basis aan, blendde deze met mijn vingers, maar het oppervlak was te groot. Ik wilde in mijn battle looks geen schmink gebruiken, gaat er immers om dat je iets met make-up creëert, maar de zwarte basis had ik nou eenmaal nodig. Een zwarte schmink, inclusief een vochtig sponsje maakte ik mijn oor zwart en deels mijn hals + decolleté. Hier ging ook weer de donkerblauwe oogschaduw van Inglot overheen en hier en daar wat zwart om meer schaduw te creëren.

Ondertussen was ik druk bezig om mijn jukbeen te shapen met een zwarte oogschaduw, ook uit de WetnWild palette, maar ook met een pigment van Scaredy Cat, genaamd Muertos! Een blauwe tint, neigt naar donkergrijs die ik deels op mijn kaaklijn naar mijn hals blendde. Ik moest enkele delen in mijn gezicht oplichten en dat deed ik met de highlighters uit de WNW palette. Zowel op mijn voorhoofd, als op mijn sleutelbeen.

Op naar het daglicht! Dit keer begon ik onderaan, op mijn gelaat, waar ik met een Jumbo Pencil van NYX een grote witte ronde cirkel maakte. De witte basis van Milk diende ervoor dat de gele tint uit de Sleek Caribbean Collection Curaçao palette ging poppen!Goed depte ik hem er overheen, blendde hem met een zachte poederkwast naar mijn nek toe en verwerkte Bloody Mary uit de palette in de gele oogschaduw.

Vervolgens kwam mijn favoriete kleur Tequila Sunrise aan te pas en de oranje tint blendde ik verder omhoog, richting mijn kaaklijn. Inmiddels bracht ik Milk over mijn hele wang aan, om de kleur beter te laten spreken en mengde meerdere oranje oogschaduws. Het was vooral een hele klus om alles steeds te blenden, omdat het oppervlak gewoon een stuk groter was dan alleen mijn ogen.

Ook nam ik mijn voorhoofd mee, mijn hele hals, blendde NYX Yellow Stone all over the place voor de juiste shimmers en was urenzoet met het verwerken van de kleuren! Dat is iets wat ik wel kan vertellen, want het koste enorm veel tijd, maar genoot ervan om de look te creëren! Ik moest ook een overloop maken, want het is niet ineens dag en dan nacht, vandaar dat ik met een highlighter uit de Blue Had Me At Hello palette. Ik blendde de lijnen, weer een lichtblauwe tint uit de palette, highlightede belangrijkste plekken zoals mijn neus, cupidoboog, mijn lippen, kin en een heel stuk van mijn voorhoofd. Ook mijn nek, want daar was de kleur ook aanwezig en zorgde ervoor dat alles netjes in elkaar over liep.

Vanwege de felle tinten en de hoeveelheid shimmers kon mijn camera het niet altijd hebben, vandaar dat mijn achtergrond steeds veranderd. Maar dit was gewoon een moonlight picture die ik moest delen! Het lijkt net alsof de maan over het water schijnt, dankzij de highlighter die ik naar beneden heb geblend door de poederkwast in te drukken met één vinger en de Silk Teddy oogschaduw uit de Too Faced Natural Eye Palette, amazing combination.. I am telling you!

Nog oogschaduws aangezet, mijn nek beter geblend, mijn voorhoofd, inclusief weer delen highlighten om vervolgens de sterren met een witte schmink erop te tekenen, natuurlijk alleen aan de midnight side.

It was a lot of fun to make! DAY AND NIGHT PEOPLE, DAY AND NIGHT! Een kwestie van blenden en kleuren aanzetten. Mijn nek was in het echt beter dan op de foto, het lijkt een rode lijn, maar gelukkig is de night part amazing goed gelukt! Mijn nieuwsgierigheid groeit met de minuut en ik kan ook niet wachten om de looks van de andere te zien. Ik ben heel benieuwd!

Vergeet niet te stemmen!

Wegens omstandigdheden is Linda helaas bij deze battle niet aanwezig, maar is zij de volgende keer er wel gewoon weer bij. De look van Sanaz komt in het weekend online, dus vandaag gaat het tussen Serena en mij! Ben jij net zoals mij nieuwsgierig naar de look van Serena, kijk dan op haar website!


145 Comments

 • redhotjillypeppers

  29/06/2012

  Wow Cynthia ! Je heb jezelf echt overtroffen hoor deze keer ! Echt prachtig gedaan.

  Reply
 • Esmay

  29/06/2012

  Ik vind ‘m echt HEEL gaaf.

  Reply
 • Lifesplash

  29/06/2012

  My god… oh Cynthia o__o. Deze is freakin’ awesome! Echt heeeeel creatief.

  Reply
 • mysupersweetlife

  29/06/2012

  Wauw , deze is echt gaaf!
  Knap hoor! Mijn stem gaat absoluut naar jou!
  Liefs

  Reply
 • Bianca

  29/06/2012

  Wauw dat heb je echt supermooi gedaan! Heel creatief!

  Reply
 • happyannanas

  29/06/2012

  Het is echt heel mooi gemaakt, wát een tijd zat daarin zitten zeg! Het ziet er echt zoo mooi uit. Ik heb de andere looks nog niet gezien maar ik denk wel dat je gaat winnen want dit is eeeecht heel mooi! Succes met wachten op de uitslag en ik hoooop dat je wint..

  Reply
 • Deb

  29/06/2012

  Het resultaat is echt verbluffend!!! Je ziet gewoon dat je er zoveel werk in hebt gestoken, meid je hebt echt verschrikkelijk veel talent!! Natuurlijk heb ik dit keer ook weer op jou gestemd! You’re a winner!

  Reply
 • Josephine

  29/06/2012

  NO FREAKING WAY, BEN JIJ DAT?! OMG, dit is echt ge-weldig gedaan. Ik ga nu de andere looks bekijken, maar jij bent sowieso nu al mijn favoriet!

  Reply
 • femketje

  29/06/2012

  woah! awesome :D

  Reply
 • joycelysanne

  29/06/2012

  oh my god – het ziet er echt wauw uit!

  Reply
 • dppz

  29/06/2012

  Iedere keer kijk ik weer uit na de battle! Je bent zo goed cyn, zou wat mee moeten doen :-)

  Reply
  • Beauty Koning

   30/06/2012

   Dank je wel Deb! :) Haha, I know! Ik ben er ook mee bezig, moet alleen nog even de juiste richting vinden. :) Bedankt Deb!

   Reply
 • Mandy

  29/06/2012

  Wauw heel mooi!

  Reply
 • Allissa

  29/06/2012

  Wow. Echt kapotgoed bedacht en uitgevoerd!

  Reply
 • Tarlan Z.

  29/06/2012

  Woww erg mooi!! Ik vind t echt mooi shinen door de highlighter! You did a great job!

  Reply
 • Amanda

  29/06/2012

  Amazing Cyn, echt super gaaf gedaan!

  Reply
 • Wow echt geweldig!!

  Reply
 • Nicole

  29/06/2012

  Wauw, prachtig en zeker uitdagend!

  Reply
 • LottedeJ

  29/06/2012

  Woaaah, supertof weer! De look(s) zijn echt spot on, de kleuren zijn precies goed voor day and night. Je hebt ze ook mooi in elkaar laten overlopen!

  Reply
 • yourdailyintake

  29/06/2012

  Wauw, dat nachtbraken van jou heeft zeker zijn vruchten afgeworpen! Ik word er alleen maar heel wazig en verstrooid van haha en ok, meestal krijg ik ook wel mijn betere ideeën zo laat op de avond. Maar dit, I’m in awe!
  Supergaaf Cynth, alles loopt ook zo mooi over! Gorgeous!
  De anderen staan er nog niet op maar ik vermoed dat mijn stem naar jou gaat :D

  Reply
  • Beauty Koning

   30/06/2012

   Haha, dank je wel Lil! :D True that, we zijn altijd laat aanwezig. Geweldige reactie weer. :”)

   Reply
 • Maud

  29/06/2012

  Wauwauwauw! Dit is zo geweldig mooi gedaan en gaaf bedacht. Echt prachtig Cynthia!

  Reply
 • Wow wat gaaf!
  Hij is echt prachtig geworden, erg knap gedaan! :)

  Reply
 • BeautyGlitter

  29/06/2012

  WOWIE! Prachtig gewoon, het wordt elke keer gekker en leuker. Heb natuurlijk weer op jou gestemd :D

  Reply
 • Marjorie

  29/06/2012

  WAUW WAUW WAUW! AMAAAAZING! Omg Cynthia, dit is echt geweldig gemaakt! Waarom ben je zo getalenteerd? En wat ik me ook nog afvraag: hoe heb je het van je gezicht af gekregen? Haha. Liefs x

  Reply
  • Beauty Koning

   30/06/2012

   Aaaah, thank you Marjorie! :D Amazing reactie, wat lief. Goed schrobben en veel make-upremover, I mean.. a lot!

   Reply
 • CYNTHIA!!!! Geweldige look is me dat! Je hebt mijn stem!

  Reply
 • Irma

  29/06/2012

  Wooow, dit is echt super!
  Het kan niet overtroffen worden, dus ik heb al gewoon op jou gestemt ((:

  Reply
 • zoequick1

  29/06/2012

  Wat gemeen dat de andere bloggers het vergeten zijn! Ik stem sowieso op jou!
  Amai, ik vind het echt gemeen gewoon :p

  Reply
 • Arletta

  29/06/2012

  Wauw echt geweldig!
  En wat een werk, hoe heb je dit er ooit allemaal weer normaal afgekregen? Ik denk dat mijn gezicht en nek nog 5 dagen blauw waren gebleven!
  mijn stem heb je sowieso weer!

  Reply
  • Beauty Koning

   30/06/2012

   Thank you Arletta! Gewoon met make-up remover, maar het was terrible, haha. Gelukkig wel gewoon in één avond en liep ik nog niet met een zwart oor rond. :’)

   Reply
 • Charlotte

  29/06/2012

  waaaaaaauw, echt supercool gedaan! ♥

  Reply
 • Darcy

  29/06/2012

  waaauw en woow haha! Gaaf gedaan en wat een werk om dat er op en er af te halen!

  Reply
  • Beauty Koning

   30/06/2012

   Dank je wel Darcy! Het was een hel, omdat ik waterproof had gebruikt. :’)

   Reply
 • Paola

  29/06/2012

  Wauw! Super gaaf gemaakt.. Echt jammer dat de andere drie geen looks hebben gemaakt…

  Reply
 • Irma

  29/06/2012

  Moesten de looks eigenlijk wel voor vandaag af?

  Reply
 • Nicole

  29/06/2012

  heel mooi gedaan!

  Reply
 • Jorinde

  29/06/2012

  Jeetje, wat gaaf en wat een werk zit erin. Lijkt me wel een hel om het eraf te halen haha!

  Reply
 • Tedje

  29/06/2012

  SUPER GAAF!!

  Reply
 • Sherr

  29/06/2012

  WAUW! Dit is echt gewoon ZOOO mooi gedaan he! WAUW! :D

  Reply
 • Mariel

  29/06/2012

  Wauw! Ik sta steeds weer versteld van je looks!

  Reply
 • Sophie

  29/06/2012

  WAUW! Dit is echt héél gaaf! Echt zo knap gedaan!

  Reply
 • sarahdiiamonds

  29/06/2012

  Prachtig gedaan! ik ben ook een nachtbrek zoals ik altijd zeg, ik moet er echt iets aan gaan doen haha!

  Reply
 • Myla

  29/06/2012

  Waauww dit heb je echt heel mooi gedaan !!

  Reply
 • deijsprinses

  29/06/2012

  Een woord: wow!

  Reply
 • Marloes

  29/06/2012

  Wauw geweldig!!! <3 Daar ben je wel even druk mee geweest!

  Reply
  • Beauty Koning

   30/06/2012

   Dank je wel Marloes! Jap, een hele middag, like always. :)

   Reply
 • Manon

  29/06/2012

  Echt ge-wel-dig gemaakt, vind vooral de maan-kant echt genious!

  Reply
 • Sandra

  29/06/2012

  *lost for words*

  Ik ben gewoon ECHT sprakeloos, wat prachtig, geweldig, super, bizar en onwijs gaaaaaaaaaaaaaaf! (toch niet helemaal sprakeloos LOL).

  Niet alleen de make up op zich is fantastisch maar ook het ontwerp!

  Reply
 • Hannelore

  29/06/2012

  Echt super! Men mond viel open van WAAAAAUUUUUW toen ik je look zag!

  Reply
 • Shirley

  29/06/2012

  Wow. Het lijkt wel gebodypaint! Super gaaf!!!

  Reply
 • EmmaWessels

  30/06/2012

  Echt heel erg gaaf gedaan! Ziet er echt super uit!

  Reply
 • Francisca

  30/06/2012

  wow ik kom voor het eerst op je blog maar dit is echt suuupervet! kan zo in een tijdschrift!

  Reply
 • Martiniii

  03/07/2012

  Jouw looks blijven me echt het meeste bij!! Fantastisch mooi gedaan!

  Reply
  • Beauty Koning

   04/07/2012

   Ah, dank je wel Martine! How sweeet! Haha, you made my day. ^^

   Reply
 • Christel

  04/07/2012

  Hoe heb ik m kunnen missen!:O
  Ontzettend gaaf gedaan!
  Ik vind t echt ontzettend goed gelukt!

  Reply
 • Poekiepoek

  04/07/2012

  Echt suuuper mooi gedaan! De vorige van jou vond ik ook al zo gaaf!

  Reply
  • Beauty Koning

   08/07/2012

   Thank you Poekiepoek! Ik vind je naam echt geweldig. :’)

   Reply
 • Juudith/Watevahdude

  05/07/2012

  Woooowhhh!! Echt super naise gedaan!! vind hem echt super geslaagd en de overloop is echt zo tof!!

  Reply
 • Esmay

  06/07/2012

  Ik vind hem echt amaaaazing! Je hebt skills men!

  Reply
 • Esmay

  06/07/2012

  Ik vind hem echt amaaaazing! Je hebt echt skills!

  Reply
 • Deb

  06/07/2012

  Gorgeous! You have my vote girl!!

  Reply
 • Amanda

  06/07/2012

  Ik had het vorige week al gezegd, de look is geweldig en heb natuurlijk op jou gestemd. Love it! Super creatief gemaakt.

  Reply
 • Femke

  06/07/2012

  Whaaa, hij is echt heel knap gemaakt! Echt waar!!
  Hoe verzin je het toch, haha! Mijn complimenten meid :)

  Reply
 • janis | Jewels

  06/07/2012

  jij hebt er duidelijk meer werk in gestoken dus mn stem gaat naar jou

  Reply
 • Meike

  06/07/2012

  Wow, eerlijk gezegd vins ik de jouwe veel beter dan die van Serena :)

  Reply
 • arletta

  06/07/2012

  Ik dacht net huuuuhh? Dit heb ik al gelezen
  Ik snapte er niets van zo ’s ochtends vroeg en eigenlijk pas toen ik serena’s look zag snapte ik t:)
  Je look blijft amazing en ik heb al op je ge stemt:))
  Liefs.x

  Reply
  • Beauty Koning

   08/07/2012

   Haha, yes! Vorige week stond hij namelijk ook online. :) Thank you Arletta!

   Reply
 • Accessory

  06/07/2012

  Wauw dit is echt prachtiggggg ! :-)

  Reply
 • Emma

  06/07/2012

  waauw, echt heel mooi!

  Reply
 • teddlicious

  06/07/2012

  Waaauw echt heeeel mooi gemaakt zeg!!

  Reply
 • Saar

  06/07/2012

  Holy fuck, that’s stunning! Echt geweldig, made my morning <3

  Reply
 • Shanna

  06/07/2012

  Wauw!

  Hoe lang ben je bezig geweest met dit eraf halen, haha! :D

  Reply
  • Beauty Koning

   08/07/2012

   Dat duurde dit keer wel even, snapte niet waarom, maar ik had iets met waterproof gebruikt. Wat een hel zeg! Gelukkig kreeg ik mijn gezicht gewoon met make-upremover + allemaal verschillende reinigers weer schoon, de rest deed ik in de douche, omdat ik het er niet afkreeg onder de kraan. :’)

   Reply
 • MissEvie.nl

  06/07/2012

  Wauw wauw wauw, prachtig! En wat een werk heb je er van gemaakt! Ik heb op je gestemd!! :-) (ps; en ik heb je gisteren getagd!)

  Reply
  • Beauty Koning

   08/07/2012

   Ah, thanks a lot Evelien! Yeaaa, dat had ik gezien! Ik had een reactie bij je achtergelaten hoor girl. ^^ Bedankt voor het melden + je stem. :)

   Reply
 • Noortje

  06/07/2012

  Het is echt super mooi gedaan! Maar ik heb heb wel 2 tips:

  1. Om de creatie tot zijn recht te laten komen had je ook nog iets aan kunnen passen aan je kleding. Je hebt zoiets moois gemaakt en dat simpele t-shirt verzwakt de totale look, zonde.
  2. Let op waar je fotografeert, ook hier zorgt de rommelige achtergrond ervoor dat het effect van je look verkleind wordt. Het is mooi wanneer een foto een geheel is en het hele concept van je look communiceert.

  Door op dit soort details te letten trek je een kijker echt jouw wereld in en neem je hem/haar mee in je concept. Ik weet niet wat voor persoon je bent maar ik hoop niet dat je je aangevallen voelt, zie dit echt als opbouwende kritiek. Je kan er zoveel meer uithalen!

  Groetjes Noortje

  Reply
  • Beauty Koning

   08/07/2012

   Haha nee, natuurlijk niet! De manier waarop je het brengt, dat waardeer ik. Je wilt mij helpen met het fotograferen, dank je wel! Mijn look kreeg ik niet zo makkelijk op de foto, vandaar dat mijn achtergrond ook steeds veranderde, inclusief de rotzooi. Volgende keer houd ik er rekening mee dat je niet de spullen achterin mijn kamer ziet liggen. Dat is trouwens mijn ik-wil-niks-morsen-op-mijn-goede-kleding-shirt! Aangezien mijn kraag na afloop helemaal zwart was, ben ik wel blij dat ik voor het shirt heb gekozen en omdat er geen kleur of weinig kleur in zit, zo leidde ik alle aandacht naar de look, vanwege het contrast. Bedankt voor je tips Noortje, ik zal ze de volgende keer zeker gebruiken! :D

   Reply
 • Irma

  06/07/2012

  hij is zooooo gaaf! ^^

  Reply
 • ValleyDoll

  06/07/2012

  I’m speechless ! Echt waauuuuw !

  Reply
 • Deborah

  06/07/2012

  waauw heel erg mooi!

  Reply
 • Kayla

  06/07/2012

  Heel mooi gedaan hoor! Het resultaat is geweldig! Ik heb op jou gestemd!

  Reply
 • Gerrianne

  06/07/2012

  De anderen wil ik al niet eens meer bekijken, want wie overtreft dit? Oké gemeen, maar wat is dit een ontzettend, gave, mooie, super fantastische look! Ik stem op je, want hier moet je wel heel veel tijd in hebben gestoken. Wauw!

  Reply
  • Beauty Koning

   08/07/2012

   Haha, wauw. Thank you Gerrianne, how sweet girl! :) Bedankt voor je stem!

   Reply
 • Maaike

  06/07/2012

  Wauw wat een gave look! Dit moet echt veel werk zijn geweest .Heb je erna nog last van je huid gehad eigenlijk? (ik denk tenminste niet dat het heel lekker is voor je huid, al die oogschaduw/pigment erop haha).

  Reply
  • Beauty Koning

   08/07/2012

   Dank je wel Maaike! Nu je het zegt, ik heb hier en daar wel wat “pukkels” gekregen, maar aan één kant van mijn gezicht, weet niet of het hierdoor komt hoor! Verder heb ik niks opgelopen, gelukkig. Eigenlijk had ik hier niet eens bij stil gestaan. :’) Goed van je!

   Reply
 • Jorinde

  06/07/2012

  Supermooi. Je hebt mijn stem!

  Reply
 • Wow, deze is echt prachtig! Je hebt talent!

  Reply
 • Hanna

  06/07/2012

  wauw, cynthia, girl, you beat ‘em all! echt, wat een mooie look, je bent echt gewoon het grootste talent dat er op deze aarde rondloopt… echt, ik wist dat je supergoed was, maar dit overtreft álles! jij wint, let maar op!
  liefs!

  Reply
  • Beauty Koning

   08/07/2012

   Haha, wauw! Wat een heerlijke positieve reactie Hanna, thanks a lot girl! :) Bedankt voor je amazing complimentjes!

   Reply
 • lisa

  06/07/2012

  Omg wauww wat is dit prachtig cynthia! Het lijkt me een super karwei om dat er weer allemaal af te halen haha maar het is wel super geworden! Ik heb op je gestemt!

  Reply
 • Kimberley

  06/07/2012

  één woord: SUPER!

  Reply
 • mynameisblonde

  06/07/2012

  Wow, indrukwekkend! Heel mooi gedaan en prachtige kleuren.
  Zit er nog wel blauw in je make-updoos nu? ;-)

  Reply
  • Beauty Koning

   08/07/2012

   Ja, gelukkig wel! Heel raar, maar het ziet eruit alsof hij nauwelijks is aangeraakt. :’) Bedankt girl!

   Reply
 • Renate

  06/07/2012

  Wauw, echt heel mooi gedaan!

  Liefs.

  Reply
 • Rachel Janssen

  08/07/2012

  Voor jou is ook niks too much he. WAUWIE you’re talented girl!

  Reply
 • Tessa

  09/07/2012

  Waar is die van Sanaz dan? Die zou in het weekend online komen?

  Reply
 • Ginger

  12/07/2012

  Dit is mijn 1e x op je blog en ik ben gelijk onder de indruk! Je staat nu bij mn favorieten. Echt onwijs gaaf gedaan dit

  Reply
  • Beauty Koning

   12/07/2012

   Haha, oh wauw! Dank je wel Ginger, wat leuk om te horen! ^^

   Reply

Geef een reactie