The Walking Dead Meets Cynthia!

Rennend door de eindeloze gangen, het leek op een schoolgebouw, not my cup of tea. Gevolgd door menselijke lichamen met vieze rottende plekken, enge griezelige wezens om te zien. Was ik zojuist in een serie beland? Het kwam mij nogal bekend voor, bloed, rare geluiden die zij maakte, het sloffen van schoenen en wat nog meer.. oh ja! Het waren zombies. The Walking Dead Meets Cynthia!

Languit op de grond, als een getekend poppetje wat je altijd bij CSI zag, nadat ik was gestruikeld over een drempel die ik weer niet had gezien. Toen ik eenmaal gestrekt was, voelde ik een flinke beet in mijn arm. De smerige tanden stonden in mijn pols en met moeite kon ik mij uit de benarde positie bevrijden.

Een verfrissende ochtend met een geur van ijzer, herken je dat? Zo ja? ZOMBIE, of VAMPIER?! Op mijn gemakje liep ik naar de badkamer, een gewoonlijke dag die al snel veranderde toen ik in de spiegel keek. Oh, laat ik het arm op de achtergrond van een ander niet vergeten. De bloederige massa, ja.. daar kon ik niet omheen.. TERRIBLE! Niet back in black, of back in red, nouja, een beetje dan, maar back in zombietrack!

Leuk verhaal weer Cynth.. …” Eh, dank je wel hoor! Mijn fantasie slaat wel eens op hol, helemaal toen ik The Walking Dead aan het kijken was. Een nieuwe Meets Cynthia, geen standaard make-uplook, want die komt elke week online, maar vandaag wilde ik wat groter uitpakken. Misschien zijn de tissues zichtbaar, maar als je daar even overheen kijkt, lijk ik er toch best op?! Zouden ze mij aannemen?

Binnenkort verschijnt er een uitgebreid artikel over hoe ik de wonden maak, van wie ik het heb, maar ook een recept over het nepbloed, wat nauwelijks van je huid afgaat. Vandaar de rode snor in de laatste FOTD. Maar de look!

Een gereinigd gezicht is de ideale basis om mee te beginnen, vervolgens bracht ik wat wimperlijm aan op mijn snor, net onder mijn neus en trok een tissue uit elkaar, waardoor er twee dunne velletjes over bleven. Ook die scheurde ik in stukjes en plakte ze over de wimperlijm heen, vervolgens bracht ik weer een laagje wimperlijm aan en weer een tissue. Hierdoor stapelt het zich op, en heb je meer het “wonden effect” Dit deed ik rond heel mijn mond, ook op mijn kin, onder mijn neus, deels mijn wangen en liet het aan de lucht opdrogen.

De vertrouwde matte 88 Palette!

Er mocht geen tijd verloren gaan, vandaar dat ik verder ging met mijn ogen! Geen basis, geen primer en ook geen ander iets waardoor de oogschaduw netjes op zijn plek bleef zitten. Ik ging voor de messy variant en bracht met mijn blending brush de limoenkleurige pijl aan in mijn arcadeboog, beetje lalala all over the place. Over mijn ooglid, pakte de groene pijl erbij en bleef maar doorblenden. Een beetje van de witte pijl, beetje geel, omrandde goed mijn ogen. Want ik wilde die doodse look creëren.

Ondertussen ging ik langs mijn neus, over mijn voorhoofd, pakte een bronzer erbij en mengde hem samen met de oranje pijl en de limoenkleurige en ging daarmee over mijn huid. Hierdoor kreeg ik dat grauwe effect, omdat de bronzer van NYX, Taupe, nogal hard is van kleur, lukte dit uitstekend. De limoen pijl was mijn favoriet, het is een donkerbruine oogschaduw met een rode ondertoon, waarmee je dat “blauwe plekken effect” mee kunt creëren. Ook heel mooi voor alleen in je arcadeboog!

Ook veel van de gele pijl, omdat dit de paarse tint was om de look mee af te maken. De combinatie van die twee oogschaduws werkte echt perfect voor de zombie-eyes. Op mijn voorhoofd maakte ik nog wat rare plekken, rottende plekken, in mijn hals en op mijn wangen. Natuurlijk kon ik het rode oogpotlood niet vergeten en weer gebruikte ik de lipliner van MAC in de kleur Redd op mijn waterlijn.

Inmiddels waren de tissues opgedroogd en trok ik hem los van mijn huid, waardoor je van die losse stukken kreeg. Dit leek net alsof je huid was opengescheurd, believe me, dat loshalen van je huid voelde ook niet fijn. Mijn snor is meteen weer gewast, in ieder geval trok ik hem helemaal naar boven toe, goed aan de onderkant, zodat je echt een vorm van een mond kreeg.

Tijd om hem in te vullen met fake blooooood, zoals ik al zei komt er binnenkort een recept over. Alleen is het nadeel dat je met kleurstoffen werkt, en die trekken nog wel eens in je huid. Het is leuk als je bijvoorbeeld een look maakt, of het nodig hebt in een stukje, maar niet voor de hele dag. Ik denk dat je dan echt ver van huis bent om het te verwijderen. Met een angle brush vulde ik de lege plekken op, nam de tissues mee aan de zijkanten + binnenkant en omdat het nogal vloeibaar is, begon het te lekken als een gek! Dankzij het eigen leventje van de bloeddruppels leek het net alsof ik iemand in zijn nek had gebeten.

Het is geweldig om met nepbloed te spelen, er ging dankzij de battles, waar ik de rellende bruid was, een wereld voor mij open! Ik depte nog enkele foundation op de tissues, waardoor het meer mijn huid leek, wat niet echt is gelukt, maar hey! Binnenkort ga ik aan de wax en dan .. dat zien jullie dan wel.. MOEHAHA! Oh god.. ik heb dat virus te pakken.

Veel blenden, mengen, veel durven, gewoon dingen doen die je nooit zo doen, omdat je bang bent dat je het totaal plaatje verpest. Breng wat zwarte oogschaduw aan, blend het, go crazy, spetter de druppels nepbloed om je heen en leef je uit! Doe je dat niet, dan komt er een zombie apocalypse!

Kijk jij The Walking Dead? En wie is jouw favoriete personage?


80 Comments

 • beautiesatwork

  07/07/2012

  scary zeg :D dat fake blood is echt cool

  Reply
 • Nicole

  07/07/2012

  Ik kijk het niet, maar ik vind je creatie prachtig!

  Reply
 • Ruth

  07/07/2012

  Ah, geweldige look! Je ogen lijken op de laatste foto bijna groen, heel mooi gedaan met de tissues en het nepbloed! Ik ben benieuwd naar de wax en hoe je het nepbloed hebt gemaakt. Ik kijk The Walking Dead niet, maar awesome job :-)

  Reply
  • Beauty Koning

   08/07/2012

   Oh, groen?! Haha, inderdaad Ruth! Bedankt voor de complimenten. :)

   Reply
 • Teri

  07/07/2012

  omg, dit is echt awesome! Ik bene cht serieus onder de indruk! Zo’n geniaal idee om tissue te gebruiken, het effect is echt geweldig! The walking dead is één van mn favoriete series!

  Reply
 • Lifesplash

  07/07/2012

  Oh my gaaawd, ik schrok me dood haha! Echt gaaf dit joh. En je ogen springen er ook mooi uit door die kleur. Ik kijk the walking dead niet, maar ach.. deze look blijft awesome en origineel. :D

  Reply
 • Paola

  07/07/2012

  Super super super gaaf!

  Reply
 • Jasmine

  07/07/2012

  Gosh, nee zo zou ik je niet willen tegenkomen!! =] Hij is echt fantastisch goed geslaagd, very gruesome! En tissues, jij bent zo creatief met huis-tuin-keukenspullen! Maar de limonadesiroop voelt zich vast afgewezen nu :)

  Reply
  • Beauty Koning

   08/07/2012

   Haha, dank je wel Jasmine! Yeaaaa, hij was gewoon aanwezig hoor, in combinatie met het nepbloed!

   Reply
 • Jorinde

  07/07/2012

  Jeetje cynth! Je hebt dit weer geweldig gedaan. Ik kijk the walking dead niet, maar ze mogen je daar wel aannemen als grimeur hihi.

  Reply
  • Beauty Koning

   08/07/2012

   Haha, dank je wel Jorinde! Ik zal ze even e-mailen. :’)

   Reply
 • Anna

  07/07/2012

  Aaaaaah gruwelijk! Echt goed gemaakt maar wel eng :-D iell en die kapotte remipelde huid enzo, je bent echt creatief! Maar je kijkt wel gruwelijk enge films :D

  Reply
 • MissEvie.nl

  07/07/2012

  Waahhh ik vind het heel knap maar kan er bijna niet naar kijken, zo echt lijkt het haha ;-)

  Reply
 • Dieuwertje

  07/07/2012

  wow 0.o …Supermooi gemaakt Cynthia!!
  xx

  Reply
 • Anne vdh

  07/07/2012

  Haha wat vet weer!
  Is wel een leuke look voor naar school:P
  Ik kijk the walking death niet, ben na de eerste aflevering gestopt. Vond het te spannend haha;)

  Reply
 • Gerrianne

  07/07/2012

  Oh my, Cynthia. Je laat me echt wezenloos schrikken & ik vindt dit echt zo niet lekker. Bah, echt waar! IEEEEH… Ik sta nog steeds te kijken! Bloed is al niet mijn sterkste kant.. Een beetje oké, maar dit. Scary! Heel indrukwekkend en gewaagd dat je het durft! Dat vindt ik zo goed van je, maar dit……… Te gaaf! Alleen scary, bah! Haha..

  Reply
  • Beauty Koning

   08/07/2012

   Haha, eerst hier, dan op Insta. :’) Sorry Gerrianne! Bedankt voor je complimentjes!

   Reply
 • Charlotte

  07/07/2012

  Wauw, supergaaf man! :)

  Reply
 • Wow wat knap dat je dat kan Cynthia! :)
  Je look liet me serieus schrikken, het lijkt zo realistisch!

  Reply
 • Zoë

  07/07/2012

  Echt heel vet zeg! Je bent een hele artiest :D

  Reply
 • Esmay

  07/07/2012

  Ik vind je eng als je zo opgemaakt bent. :P
  Maar wel HEEL gaaf!

  Reply
 • joycelysanne

  07/07/2012

  you freaked the hell out of me, omg cynthia – heel gaaf!

  Reply
 • LottedeJ

  07/07/2012

  Hahaha getverdemme, wat een enge look! Maar dat is natuurlijk ook de bedoeling, dus je hebt je doel bereikt. Heel tof hoor, knap dat je zoiets kan! Je zou zo bij CSI ofzo kunnen werken met je grime-skills :D

  Reply
 • Manon

  07/07/2012

  Wauw! Wat een geweldig mooie look, super gedaan…
  Vind het leuk dat jij zo experimenteert met make-up,
  dat maakt jouw blog echt uniek.

  Reply
  • Beauty Koning

   08/07/2012

   Dat is echt amazing om te horen, dank je wel Manon! Wauw, thanks a lot!

   Reply
 • Amanda

  07/07/2012

  Meid, dit is helemaal mijn ding. Jij laat zien wat ik bedoel met make up is meer dan alleen bruine oogschaduw. Dit is gewoon the bom haha. Jij hebt soms volgens mij precies dezelfde fantasie wereld als mij haha. Great Job honey!

  Reply
  • Beauty Koning

   08/07/2012

   Haha, thanks a lot Amanda! :D True, dat denk ik ook. Wacht nog steeds op jouw nepbloed!

   Reply
 • deijsprinses

  07/07/2012

  Maar wat ben je hier toch goed in!

  Reply
 • Kayla

  07/07/2012

  Super goed gedaan, echt knap!

  Reply
 • Yak Man

  07/07/2012

  heel scary xD. Maar ziet er wel gaaf uit!

  Reply
 • allbeautyforyou

  07/07/2012

  ohh ik schok me rot toen ik voor het eerst dit artikel zag haha! maar wow je hebt sirieus talend hoor, jij kan altijd nog een eigen make-up salon oprichten of mensen opmaken voor films, in dit geval voor een thriller want het lijkt zo goed!

  Reply
 • Poekiepoek

  07/07/2012

  Super gaaf! Ziet er echt heel eng uit hahaa! Zou je ook zo de deur open doen? Daar ben ik dan namelijk wel weer benieuwd naar :D. Ook leuk om te zien bij hoeveel eyeshadows in the 88 palette je de pan al hebt geraakt.

  Reply
  • Beauty Koning

   08/07/2012

   Als er iemand voor de deur is? Zonder Halloween? Sure! Ik heb er ook wel eens gestaan met krulspelden in, ook niet charmant. :’) Maar naar school? Nee. Haha, dank je wel! Ik vind het altijd schandalig om hem te tonen. xD

   Reply
 • Oh my god Cynthia, wat gaaf weer! Ik vind je gewoon eng zo! Perfecte make-up voor Halloween! Als ik ooit in Amerika ga wonen, kom je dan bij me langs om de kids te laten schrikken bij de deur? Muhaha, echt briljant zeg!

  Reply
  • Beauty Koning

   08/07/2012

   Oh my, heel graags zelfs Marije! Is het ook goed als ik daar meteen blijf? :’)

   Reply
 • Joyce

  07/07/2012

  Wow, ik vind dit echt zó vet he! Dat je het gewoon durft ook, echt heel veel respect. Supercool! :D

  Reply
 • Sherr

  07/07/2012

  Super goed gedaan! Gewoon met tissues joh haha echt te goed. The walking dead is echt awesome! Ik had geen favoriete personage maar volgens mij wordt Rick vanaf nu Badass! :P

  Reply
  • Beauty Koning

   08/07/2012

   Dank je wel Sherr! Ja, ik zag het op Youtube, binnenkort zal ik het allemaal uitleggen. Inderdaad, hij schoot dat kindje dood.. mh.. goed van je!

   Reply
 • Noortje

  07/07/2012

  Echt heel goed kun je eens een look maken voor de zomen of had je dat al een keer gedaan ??? verder leuk blog xo

  Reply
 • Liliane

  07/07/2012

  Lekker zo voor het slapen gaan Cynth ;)
  NAAAAAASTY!

  Reply
 • mysupersweetlife

  07/07/2012

  Wauw wat ontzettend goed gedaan! Als ik e zo snachts tegen zou komen in een steegje zou ik zeker bang van je worden :)
  Liefs

  Reply
 • Deb

  08/07/2012

  Damn girl your good! You scare the hell out of me! Je zou zo op de set van een film kunnen werken.. als moviestar because you’re beautiful, maar nog meer als visagist vanwege je skills! Je kan zo maar weggelopen zijn uit een horror film.. Freakin’ awesome.. you rock girl!

  Reply
 • Kaylani

  08/07/2012

  Heel erg gaaf gemaakt! Ja, die tissues los trekken is echt geen fijn gevoel haha!

  Reply
 • Suzanne

  08/07/2012

  Te gekke look! Ga je ook tutorials maken met wax? en vertellen waar je het kunt kopen enzo? Lijkt me super! <3 Echt waar, je bent hier super goed in!!

  Reply
  • Beauty Koning

   08/07/2012

   Thank you Suzanne! Ik wil het binnenkort wel gaan doen, maar ik moet nog even de wax bestellen, zodat ik aan de slag kan gaan!

   Reply
 • redhotjillypeppers

  08/07/2012

  Heel knap gedaan !

  Reply
 • louiseenelise

  08/07/2012

  Wauw Cynth, jij kan dit echt zoooooooooooooooooooo goed! Het ziet er net echt uit!

  Reply
 • iliveformydreams

  08/07/2012

  Oh wauw, dat ziet er erg gaaf uit!

  Reply
 • Nena

  08/07/2012

  Wow goed gedaan! Het lijkt wel echt! x

  Reply
 • Bianca

  08/07/2012

  Echt supergaaf gedaan! Wel een beetje eng maar toch… echt supergaaf :)

  Reply
 • Hanna

  08/07/2012

  haha wat heeerlijk gruwelijk (:
  liefs!

  Reply
 • petra

  08/07/2012

  Oh my, sooo scary!! Wat heb je dat goed gedaan, ik zou niet weten hoe ik eraan moet beginnen :p hehe!!

  Reply
 • Rachel

  08/07/2012

  Ik kan het wel blijven zeggen cynth, je hebt talent! Petje af hihi.

  Reply
 • Laralaurentia

  08/07/2012

  Echt geweldig, ik schrok wel even (A)

  Reply
 • Christel

  09/07/2012

  Ow ik heb ook weer zo’n zin om:
  1 The Walking Dead verder te kijken
  2 De tijd te vinden om mijn halve fles nepbloed aan een goed doel uit te geven^^

  Of en tip om de kapotte huid ‘echter’ te laten lijken, blend er een beetje van dezelfde tint van rond je ogen in, hoeft niet overal, maar voornamelijk aan de randen, dan krijg je de overloop van de ‘dode huid’ als je begrijpt wat ik bedoel:P

  Ik vind hem in ieder geval helemaal geweldig! :D

  Reply
  • Christel

   09/07/2012

   By the way, gokje naar van wie jij het hebt geleerd… Heb je naar cristalprostyler op youtube gekeken?

   Reply
   • Beauty Koning

    09/07/2012

    Nee, ik heb gewoon enkele videos bekeken, de tips en tricks daar uitgehaald en vervolgens mijn eigen draai eraan gegeven. Vele werkte met een wax, die ik zelf niet in bezit had. Binnenkort komt er een artikel over online, vond dat ik er speciaal iets over moest schrijven.

    Reply
  • Beauty Koning

   09/07/2012

   Thank you! Yea, ik was met de latex aan de slag geweest, te ver doorgeblend, waardoor de zwarte oogschaduw vies ging vlekken. Is ook te zien trouwens, maar met foundation had ik het wat gemaskeerd.

   Reply
 • Rachella

  09/07/2012

  Really amazing!
  Je “dagelijkse” make-up looks zijn al super, maar dit is echt het einde ! Heel mooi gedaan hoor :)

  Reply
 • Shanna de Panna

  10/07/2012

  Omg, ik schrok toen ik naar beneden scrollde. En nóg ben je mooi, haha! :D

  Reply
 • Marit

  10/07/2012

  Zou je het een keer in een filmpje kunnen laten zien hoe je dit maakt? X

  Reply
  • Beauty Koning

   10/07/2012

   Ja, binnenkort als mijn “nieuwe lading” binnen is, dan ga ik aan de slag met een video!

   Reply

Geef een reactie